ELPOLLTV

Dij25042024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Dilluns, 02 Octubre 2023 07:48

Homenatge a Isabel Vila

Publicat per
Prop d’un centenar de persones han participat aquest diumenge en la XXIV Caminada Memorial Isabel Vila. Amb aquesta caminada els municipis de Llagostera, Calonge i la Bisbal, reten homenatge cada any a Isabel Vila, considerada la primera sindicalista catalana coneguda per la seva lluita social i laboral on va reivindicar les cinc hores en la jornada de treball infantil.

Isabel Vila també va prendre part el 6 d’octubre de 1869 en el Foc de la Bisbal, la revolta per defensar la República Democràtica Federal contra el governador militar de Girona, per la qual cosa va haver de travessar les Gavarres amb un nombrós grup de republicans des de Llagostera. Els participants han sortit en columnes de caminants des de Llagostera, la Bisbal i Calonge fins trobar-se entre el Puig d'Aiguabona i el de la Gavarra. Allà s’ha cantat la popular cançó dedicada a Isabel Vila i tocat una sardana. Enguany s’ha fet un recordatori a Josep Saguer, un dels promotors de la caminada que recentment ens ha deixat.

Dilluns, 02 Octubre 2023 07:46

Llagostera celebra la Festa de la Gent Gran

Publicat per
Un total de 468 persones de més de 65 anys han assistit aquest diumenge a la Festa de la Gent Gran que anualment organitza l’Ajuntament de Llagostera. L’alcalde, Narcís Llinàs, i el president de la Llar de jubilats, Fermí Santamaria, han fet un agraïment als cuiners i al grup de voluntaris sense els quals no seria possible aquest esdeveniment. Les activitats s’han iniciat a l'església parroquial amb una missa solemne i han seguit a l’edifici polivalent amb un dinar i ball. Tots els assistents han rebut un obsequi que han repartit l’hereu i la pubilla del municipi.

L’Ajuntament de Llagostera ha iniciat les obres de millora i ampliació de l’edifici destinat a les oficines de l’àrea de Medi ambient que se situa a la deixalleria municipal. Aquestes obres, que s’executaran en un termini de 5 mesos, tenen un pressupost de 139.442,71 € més IVA.

Aquesta obra preveu la construcció d’un nou cos d’oficines de 60 m2 i que estarà connectat amb l’actual edifici a través d’un porxo tancat que farà les funcions de vestíbul. “La reforma que s’ha iniciat avui és necessària pels treballadors i pel municipi, ja que es disposarà d’un espai adaptat a les necessitats de treball i volum de feina”. Quan finalitzi l’obra, les noves oficines de medi ambient tindran quatre espais de treball, una sala de reunions i un bany propi.

Aquesta reforma millorarà les actuals oficines destinades al personal de Medi Ambient del municipi, on actualment hi treballen entre 3 i 4 tècnics i ho fan en una superfície útil de 20 m2, compartint espais amb la resta de treballadors de la deixalleria.

Aposta per les energies renovables

A banda de la millora de les instal·lacions, l’Ajuntament ha previst la instal·lació solar fotovoltaica d’autoconsum per a les noves oficines de Medi Ambient. Una aposta per tenir una energia neta i ecològica i, alhora, reduir costos. En aquest sentit, l’alcalde del municipi ha destacat l’aposta de Llagostera per anar transformant els espais municipals en espais més sostenibles i destaca que l’energia fotovoltaica és una de les prioritats en aquest sentit.

La Biblioteca del municipi va ser un dels primers espais municipal on es va ubicar una instal·lació fotovoltaica d’autoconsum, concretament el 2019 s’hi van instal·lar 44 plaques solars que proporcionen energia elèctrica a una part de l’equipament municipal. L’any 2022, es van instal·lar a les dues llars d’infants municipals de Llagostera plaques fotovoltaiques d’autoconsum per subministrar energia a les seves instal·lacions.

El ple de l’Ajuntament de Llagostera ha aprovat per unanimitat la moció presentada pel grup municipal d’Esquerra Republicana que instava a fer front comú per iniciar converses amb la Conselleria de Territori per reclamar la rotonda de Casablanca.

Després d’anys d’entrebancs burocràtics i polítics, el 2020 el govern municipal llagosterenc, amb Esquerra Llagostera al capdavant, va aconseguir que la Generalitat reconegués l’obligatorietat de fer-se càrrec de la construcció de la rotonda, malgrat que va exposar problemes econòmics per tirar endavant el projecte a curt termini.

Un cop fets tots els canvis tècnics necessaris per engegar el projecte, l’últim dels quals ha estat l’enderroc de l’edifici de Casablanca, Esquerra Llagostera creu que cal sumar els esforços de tots els grups municipals per reclamar a la Generalitat la urgència d’execució d’aquesta infraestructura que evitaria molts accidents de trànsit.

D’aquesta manera, el ple també ha aprovat per unanimitat el compromís de tots els grups del consistori a demanar als seus representants al Parlament de Catalunya que vetllin per tal que s’incorpori al Pressupost del 2024 la partida necessària per fer efectiva l’esmentada rotonda. Aquest giratori és una demanda històrica dels llagosterencs, ja que la cruïlla de Casablanca (confluència dels vials que provenen de Caldes, Tossa de Mar, Girona i Santa Cristina d’Aro) és un dels punts amb més accidentalitat del municipi.

En aquest mateix ple, Esquerra Llagostera es va mostrar preocupada per la implicació del nou govern amb una entitat tan important per la dinamització econòmica del municipi com és la Unió de Botiguers, amb qui, després de 100 dies de govern, encara no s’han reunit i amb qui no han començat a treballar per la campanya de nadal. Així mateix, el grup a l’oposició també ha preguntat per la gestió de la post-clausura de Solius, que aquest diumenge deixa de rebre les restes d’orgànica, el que implicarà un augment de taxes pels veïns de Llagostera.

Després de l'èxit de Paula Nuell Fotografia amb les sessions de fotografia per les festes nadalenques, Nuell ja ha obert el calendari perquè qui vulgui ja pugui reservar hora per a una sessió.

Enguany, apostarà per un decorat versàtil i amb el qual es pugui jugar. Tal com afirma la mateixa fotògrafa: "Així que aquest any, he decidit fer "un taller de cuina" i ho poso entre cometes perquè no farem galetes ni magdalenes sinó que amb argila polimèrica (no embruta) farem una decoració per l'arbre de Nadal!" I afegeix que "la idea no només és capturar records sinó generar-los".

Es podran reservar sessions tant a interiors a l'estudi com també a l'exterior a l'aire lliure. Totes aquelles persones que reservin abans del dia 1 d'octubre tindran un premi: s'emportaran tota la galeria sencera de la sessió, editada sense cap cost extra.

Podeu fer la reserva en aquest enllaç, si teniu dubtes podeu enviar un whatsapp aquí.

També la podeu seguir a Instagram.

El pròxim 7 d'octubre tindrà lloc l'Open Escolar BTT a Llagostera amb el Sea Otter organitzat per A Roda Club Esportiu. Per primer cop Llagostera serà present en aquesta prova que té lloc a diversos municipis de les comarques gironines. Es tracta d'una prova no competitiva on l'objectiu és que els infants passin una bona experiència.

Les inscripcions i l'entrega de dorsals serà a les 9h al final de l'avinguda Gotarra i a les 10h tindrà lloc la sortida. També es poden fer les inscripcions a través d'aquest enllaç. El preu de la preinscripció serà de 6€ per a les persones federades i 9€ per als no federats. Si es fa la inscripció el dia de la cursa, el preu serà de 9 € Federats i 12€ no federats. A més, hi haurà un obsequi per a tots els participants.

Hi haurà 3 circuits diferents: 1 km (prebenjamins / benjamins), 3 km (principiants) i 5 km (alevins i infantils).

Dijous, 28 Setembre 2023 10:26

La Generalitat tanca la planta de compostatge de Solius

Publicat per
La Generalitat acata la sentència que ordenava la clausura del complex de residus de Solius i tanca la planta de compostatge. L'Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha comunicat als ajuntaments que diumenge serà l'últim dia que s'hi portarà la fracció orgànica, segons ha avançat 'El Punt Avui' i ha confirmat l'ACN. La decisió arriba després que el TSJC dictés fins a tres interlocutòries ordenant clausurar "immediatament" tot el complex. El director de l'ARC, Isaac Peraire, ha remarcat que el Govern afronta "de cara" les conseqüències d'una gestió anterior "nefasta" i ha explicat que l'orgànica es portarà a la planta dels Hostalets de Pierola (Anoia), tot i que no respon al model de gestió de residus de "quilòmetre zero" que vol el Govern.
Dimecres, 27 Setembre 2023 12:15

Tres llagosterencs participen a l’Oxfam Trailwalker 2024

Publicat per

Tres llagosterencs, Sandra Toledo, Eva Feixas i Gerard Pons formen part d’un equip que participarà en l’Oxfam Trailwalker 2024. Els altres components de l’equip són de Santa Cristina d’Aro. El Trialwalker és una marxa esportista per equips per tal de recaptar un mínim de 1.500 euros per lluitar contra la desigualtat que provoca la crisi climàtica arreu del món.

Podeu col·laborar amb la causa fent un donatiu en aquest enllaç.

Dimecres, 27 Setembre 2023 09:22

Nominats a rebre el premi Ou de Reig 2023

Publicat per

Toni Guerrero, la Llibreria Sureda (Pilar, Oriol i Alèxia), la Comissió de Reis, l’Àngel Grabulosa, Jordi Soler i el tàndem Joan Sàbat i Narcís Amat són els nominats d'enguany a rebre el Premi Ou de Reig 2023.

Les votacions es poden fer en línia, fins al 8 d’octubre, des del web de l'Ajuntament de Llagostera.

Des del mateix espai podreu votar també l’aparador que més us agradi del Concurs d’Aparadors de la Fira del Bolet. Enguany els establiments que hi participen són: Joieria Català, Nova Barberia, Piscines Sant Feliu, Gestrònica, Paula Noell Fotografia, Comercial Casals i Farmàcia Soto & Gruart.

Poden votar totes les persones de 16 anys empadronades a Llagostera, indentificant-se amb el DNI.

Dimarts, 26 Setembre 2023 14:23

Sopar dels llagosterencs nascuts al 1973

Publicat per
Si ets de Llagostera i vas nèixer l'any 1973, aquesta informació t'interessa! S'està organitzant un sopar de retrobament i de celebració dels llagosterencs que enguany han fet o faran 50 anys. Serà el dia 4 de novembre al Restaurant Mas Ros. Els interessats cal que es posin en contacte amb la Carnisseria Miquel (Cristina) o la Gestoria Vilanova (Nuri) o bé mitjançant el correu electrònic Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. . La data límit d'inscripció és el 15 d'octubte.