ELPOLLTV

Dis18052024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Dijous, 28 Juny 2018 11:25

Agraïment de Quimeta Vall·llosera

Publicat per
Mai hauria volgut fer aquest escrit, en aquest moment tan difícil de la meva vida, ja que he hagut d’acomiadar a la persona més especial d’aquest món, el meu home, en Simó, un company, confident i amic, un bon home.

He sentit el vostre suport, de tot el poble de Llagostera així com de tota la família, que m’ha ajudat molt a poder continuar endavant, durant la seva malaltia; així com els professionals que l’han tractar a la Clínica. Sense aquesta ajuda no hauria pogut suportar el sofriment.

En el moment del seu comiat, ha estat una manifestació d’afecte, respecte i estimació, a la seva memòria, en gratitud a la generositat que durant tota la seva vida ens ha manifestat, com a gran professor, company, pare, avi, marit, germà i bon amic ha deixat una empremta que sempre recordarem. Aquesta gratitud envers tota la família i a mi mateixa que ens heu demostrat és un consol i fa que el nostre dolor sigui més suportable.

Moltes gràcies a tothom ja que no vull oblidar-me de ningú.

En Simó era un home humil i senzill segur que veure tanta demostració d’amor us diria que no calia.

Gràcies de tot cor.

Quimeta Vall·llosera

Aquest dimarts ha tingut lloc la segona xerrada informativa sobre el nou sistema de recollida d’escombraries a Llagostera a petició del grup d’ERC que va promoure una recollida de signatures.

El portaveu d’ERC, Toni Navarro, va mostrar-se favorable al sistema de recollida porta a porta tot i que va exposar diverses deficiències i problemàtiques detectades amb el nou sistema impulsat des de l’Ajuntament i va reclamar millores i més informació al respecte. A la reunió va participar-hi el Director de l'Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost qui va defensar el model del porta a porta i va posar Llagostera com a un referent a nivell de Catalunya.

El regidor de Medi Ambient, Xavier Vilella, va aclarir que tot i la petició d’ERC per convocar la reunió, l’Ajuntament l’hagués convocat igualment, per explicar les actuacions realitzades per solucionar els errors en les lectures dels cubells per part de l’empresa concessionària. Vilella també va defensar el sistema porta a porta i el nou sistema de bonificacions per promoure el reciclatge. Així mateix Vilella es va mostra receptiu a qualsevol proposta de millora tot i que va mostrar-se partidari d’anar-les incorporant de mica en mica: “a poc a poc i bona lletra”, va dir.

Després de les exposicions va obrir-se un torn de preguntes entre la trentena d’assistents. La xerrada va tenir lloc al Teatre del Casino.


Diumenge, 24 Juny 2018 11:27

Persones que no haurien de marxar mai

Publicat per
Hi ha persones que no cal conèixer per intuir que són bones persones. Hi ha persones que només de parlar-hi una vegada et transmeten confiança, serenor i tranquil·litat. Persones afables, amables i plenes de bondat. Són persones que tothom voldria tenir al costat. Persones com en Simó. Persones que no haurien de marxar mai.

Descansa en pau Simó, a Llagostera has deixat un molt bon record.

La missa de cos present tindrà lloc a la Parròquia de Sant Pere de Figueres, dilluns 25 a les 5 de la tarda.


Diumenge, 24 Juny 2018 08:55

Ensurt per un foc a la carretera de Sant Grau

Publicat per
La ràpida actuació dels Bombers, va permetre sufocar l’incendi que es va declarar ahir al costat del camí d’accés al Puig de les Cadiretes. L’incendi va afectar uns 3.000 metres quadrats de vegetació.

Els Mossos van tallar un dels carrils de la carretera GIV-6821, que uneix Llagostera amb l’ermita de Sant Grau. En l’incendi hi van treballar set mitjans terrestres i dues dotacions aèries del Bombers i diversos efectius de les ADF. Fins al lloc dels fets també s’hi va una patrulla de la Policia Local.


Divendres, 22 Juny 2018 06:46

Augmenta la gestió de residus a la deixalleria

Publicat per
Durant el primer trimestre de l'any s'han recollit més de 200 tones de residus a la deixalleria municipal, 11 tones més que durant el mateix període de l'any passat.

Gràcies a la bona gestió dels residus especials i voluminosos que han fet els llagosterencs, s'han gestionat correctament 13 tones de cartró, 9 tones de ferralla, 5 tones de vidre, 4 tones d'envasos, 11 tones d'aparells elèctrics i electrònics, 2 tones de roba/tèxtil, 18 tones de poda, 62 tones de runa, 30 tones de fusta, 38 tones de voluminosos i 8 tones d'altres residus i especials com els olis, els aerosols, els productes de bricolatge, les piles i els tòners.

El 81% dels residus seran valoritzats i tractats a través de gestors autoritzats i el 19% restant considerats "voluminosos" són residus que actualment no tenen una possible valorització i es gestionen a través del dipòsit controlat de residus de Solius.

Engany s'ha reduït 4 tones aquesta fracció no reciclable, i s'ha augmentat 15 tones les fracciones valoritzables, comparat amb el mateix període de l'any passat.

“Cal recordar la importància de separar els residus especials com els olis, els aparells elèctrics o les pintures, i portar-los a la deixalleria, ja que tenen unes característiques físiques i químiques molt particulars que poden produir una forta contaminació del medi si no són tractats per gestors de residus autoritzats”, tal i com ha explicat la tècnica de Medi Ambient de l’Ajuntament de Llagostera, Nuria Parés.

Dimarts, 19 Juny 2018 11:32

Noves rutes senyalitzades a Llagostera

Publicat per
Llagostera segueix apostant per potenciar el seu extens entorn natural entre el mar i la muntanya, a cavall de les Gavarres i el Massís de l’Ardenya-Cadiretes.

L’Àrea de Promoció Econòmica ha senyalitzat 3 rutes noves que permeten descobrir l’entorn natural i paisatgístic de Llagostera i s’uneixen a les rutes ja existents. Aquestes rutes es poden fer a peu o en bicicleta seguint les senyalitzacions físiques o mitjançant l’app Natura Local i permeten connectar amb altres rutes ja existents situades a la veïna comarca de la Selva.

El regidor de Promoció Econòmica, Ramon Soler ha explicat que la majoria de rutes estan connectades amb la Via Verda que enllaça Girona amb Sant Feliu de Guíxols com la Ruta del bosc de la Torre, la Ruta del Pla de Panedes, la Ruta de Sant Ampèlit i la Ruta dels Molins, amb recorreguts que oscil·len entre els 3,6 i els 15 quilòmetres de manera que ens permeten fer una quarantena de quilòmetres de descoberta de l’entorn proper al nucli urbà de Llagostera i els paratges del Pla de Panedes, la Conca del Ridaura, les Gavarres i la plana de can Gotarra.

Així mateix Soler ha destacat que les rutes de l’Ardenya Prehistòrica i la Ruta de les Cadiretes, amb 5,1 i 4,4 quilòmetres de recorregut respectivament, que permeten descobrir les restes megalítiques situades en el Massís de les Cadiretes i els vestigis prehistòrics dels primers assentaments ibers que hi va haver a Llagostera.

Aquestes actuacions s’engloben dins els pla estratègic de desenvolupament local de Llagostera que té com a un dels seus objectius la posada en valor de l’entorn natural i el foment del turisme familiar.

Es preveu que a finals del mes de juny finalitzin la instal·lació de la senyalització física, que ja està disponible a l’App Natura Local.


Dilluns, 18 Juny 2018 07:32

Nova edició de la Festa del Segar

Publicat per
Llagostera ha celebrat aquest dissabte la XI edició de la Festa del Segar organitzada pel col·lectiu de Segadors i Segadores del municipi. El bon temps ha permès celebrar totes les activitats, entre elles la demostració de diverses modalitats del segar. Unes 200 persones hi han participat.

Amb aquesta tradicional festa, Llagostera dona cada any la benvinguda a l’estiu i es prepara per celebrar la Festa del Batre prevista pel proper 14 de juliol.


Toni Navarro, l’actual portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Llagostera, repetirà com cap de llista a les properes eleccions municipals. Navarro ha estat escollit per unanimitat, amb el suport de tots els vots, sense cap abstenció, en un procés de primàries on només s’hi ha presentat una única candidatura. L’acte de presentació ha tingut lloc aquest divendres al vespre a la sala polivalent del Centre Cultural Can Roig on hi han assistit un centenar de persones i ha comptat amb la participació del president del Grup Parlamentari d’ERC, Sergi Sabrià.

Durant l’acte s’ha fet un repàs de la feina feta per ERC a l’Ajuntament de Llagostera fins a dia d’avui, on s’ha fet referència a les 25 mocions presentades de forma individualitzada o conjunta al llarg dels darrers 3 anys. Navarro ha explicat els eixos principals que centraran la línia de treball d’ERC entre els que en destaca la participació ciutadana, el respecte pel medi ambient, l'economia i el país.

D’altra banda, s’ha oficialitzat la renovació de la junta de la secció local d’ERC que, a partir d’ara, presidirà la llagosterenca Glòria Malagon.


Divendres, 15 Juny 2018 17:15

El Niu seguirà obert

Publicat per
L’Ajuntament de Llagostera mantindrà en funcionament les dues Llars d’Infants municipals per al curs 2018/2019. Mitjançant un comunicat, l’ajuntament ha explicat que “tot i que la llar d'infants El Carrilet, amb una capacitat per a 107 infants, seria suficient per acollir les 93 matriculacions pel curs vinent l’Ajuntament ha decidit mantenir en funcionament la Llar d’infants El Niu”.

Durant les darreres setmanes l’Ajuntament de Llagostera, s’ha reunit amb la direcció del centre i representants de les famílies per valorar la possibilitat de mantenir en servei El Niu, tal com s’ha fet durant el curs 2017/2018 i sol·licitaven alguns pares i mares que s’han organitzat sota el lema Salvem El Niu.

L'Alcalde Fermí Santamaria ha explicat que 'la voluntat principal de l'Ajuntament sempre ha sigut poder cobrir la demanada d'escolarització de totes les famílies de Llagostera amb un servei de qualitat i accessible per a la majoria de famílies".

Santamaria ha recordat que des de fa 10 anys no s’incrementen els preus de la quota bàsica de la Llar d’Infants i que actualment l’Ajuntament assumeix un dèficit de 234,51 euros per cada infant matriculat. En aquest sentit, per poder fer sostenible el servei i donada la creixent demanada dels serveis de menjador i bon dia, “de cares al curs 2019/2020 es plantejarà una revisió de les quotes, sense que aquest fet suposi un problema per a les famílies amb pocs recursos”.

Ajudes a les famílies

Des de fa sis anys, l'Ajuntament de Llagostera disposa d'una línia d'ajuts destinada a les famílies amb necessitats econòmiques que no poden fer front a les quotes mensuals del servei municipal de Llar d'infants.

Les bases de la convocatòria contemplen una rebaixa del 25, 50 o 70% de la quota bàsica mensual segons el nivell d'ingressos de la unitat familiar.

Per al curs 2017-2018 s'hi han destinat 13.261 €. La quantitat per al curs vinent es sabrà un cop resoltes les sol·licituds. De moment hi ha una reserva pressupostària de 23.000 €.


Aquest dijous s’han iniciat els treballs d’enderroc de la casa situada al carrer Processó número 14.

L'edificació, amb superfície construïda d’uns 100m2, es trobava recolzada a la muralla medieval en el tram que envolta l'antic castell, on actualment s’hi ubiquen les dependències de l’Ajuntament de Llagostera.