ELPOLLTV

Dis18052024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

L’Ajuntament de Llagostera ha arranjat la Travessera Sant Feliu amb un tractament de reg asfàltic. “Es tracta d’una actuació provisional mentre no es portin a terme les obres d’urbanització definitives, cosa que no es preveu en un termini curt de temps” tal i com ha explicat l’alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria.

Es tracta d’un carrer pendent d’urbanitzar, però molt utilitzat pels veïns de la zona, que connecta el carrer Sant Feliu amb els carrers Lleó I, Costa Brava i Puig del General.

El fet que no estigui pavimentat provocava molts problemes en episodis de pluja per l’arrossegament de material, especialment cap al carrer Sant Feliu que recentment també s’ha arranjat dins les actuacions previstes en el Pla de Barris.

Els treballs van iniciar-se la setmana passada amb un cost de 19.707,875 € i han finalitzat aquest divendres, segons ha informat l'Ajuntament.


La barra solidària de la Festa Major de Llagostera ha permès destinar 4.000 euros a la delegació catalana de l’Associació Espanyola Contra al Càncer i la Fundació Oncolliga Girona. El regidor de Cultura, Josep Aliu i el regidor de joventut, Robert Montiel, han agraït la col·laboració de totes les persones i entitats que ho han fet possible.
Dissabte, 09 Juny 2018 08:12

Cap de setmana de Benvinguts a Pagès

Publicat per

Can Companyó Cat, l’empresa familiar que combina la tradició de les feines del camp amb les noves tecnologies per obtenir un oli d’oliva d'alta qualitat participa aquest cap de setmana al Benvinguts a Pagès 2018. La finca de Can Companyó està situada en els termes municipals de Llagostera i de Caldes de Malavella. L’accés a la finca és a través de la carretera comarcal C-35, en el punt quilomètric 94,5. El restaurant Slow Food Ca la Maria i la casa rural Can Serrà de Llagostera també hi participen oferint els seus serveis de restauració i allotjament, respectivament. Per a més informació podeu consultar el web http://benvingutsapages.cat


Alumnes de l’Escola Puig de les Cadiretes han visitat recentment, les instal·lacions del Centre d’Interpretació de la Sostenibilitat de Llagostera. El Doctor Sureda s’ha ocupat de les explicacions sobre la producció i el consum de l’energia i els recursos naturals.
L’Ajuntament ha expropiat la casa situada al carrer Processó núm. 14, que es troba adossada a la muralla del Castell amb la finalitat d’enderrocar-la.

L’edificació, amb superfície construïda total de 98,32 m2, es troba recolzada a la muralla medieval en el tram que envolta l’antic castell, on actualment si ubiquen les dependències municipals.

El seu enderroc permetrà completar l’alliberament de la muralla en aquest tram, ja previst en el planejament com a espai lliure d’edificació.

L’expropiació, prevista dins del Pla de Barris, s’ha fet d’acord amb el propietari de la finca per un preu just d’expropiació fixat en 72.000 €.

L’enderroc de la casa es portarà a terme en els propers dies. En la mateixa actuació es rehabilitarà el tram de muralla afectat i s’acondicionarà la part de zona verda ocupada actualment per la casa.

El tractament de la muralla i de la zona verda serà el mateix que es va portar a terme a la resta de la muralla i completarà l’alliberament de tota la part de muralla prevista en el planejament urbanístic, tal i com ha explicat l’arquitecte municipal, Carles Soler.

Segons el projecte redactat pels serveis tècnics municipals, les actuacions d’enderroc, rehabilitació de muralla i condicionament de zona verda tenen un cost previst de 47.743 €.

Aquestes actuacions s’inclouen dins el projecte del Pla de Barris, subvencionades amb el 75% per la Generalitat de Catalunya.

El termini d’execució dels treballs és de 15 dies i l’enderroc començarà la setmana vinent.


Dimecres, 06 Juny 2018 12:01

Reducció de 6.381,27 tones de CO2 en 3 anys

Publicat per
Llagostera ha reduït, entre els anys 2014 i 2017, l’emissió d’un total de 6.381,27 tones de CO2 a l’atmosfera donant compliment al Pacte d’Alcaldes per l’eficiència energètica i la lluita contra el canvi climàtic.

Segons ha explicat l’Ajuntament en un comunicat, Llagostera va adherir-se al Pacte d’Alcaldes i el desembre de l’any 2014 va aprovar el Pla d’Acció de l’Energia Sostenible (PAES).

Durant el 2017 es va redactar l’Informe de seguiment del PAES, per comprovar el grau d’execució de les accions, revisar-les i afegir-ne de noves.

De les 57 accions previstes inicialment al PAES el grau d’implementació és del 85.9% (20 completades, 29 en curs, 3 desestimades i 8 pendents.

De les accions realitzades fins a data d’avui en destaquen l’adequació dels nivells lumínics excessius de l’enllumenat públic amb la substitució de les llumeneres per models d’alta eficiència, la instal·lació de dos punts de recàrrega per a vehicles elèctrics i l’establiment d’un sistema de bonificacions en la recollida de residus porta a porta amb el control de la generació de residus comercials i domiciliaris mitjançant la incorporació de xips en els cubells.

A part d’aquestes tres accions, se n’han realitzat d’altres com la millora en l’enllumenat públic, les auditories energètiques realitzades a l’escola Lacustària i a les instal·lacions esportives, les millores d’eficiència energètica en diferents equipaments municipals, el projecte 50/50 d’estalvi i eficiència energètica a les dues escoles municipals i la realització de campanyes de conscienciació ambiental així com les millores de reurbanització en diferents carrers per pacificar el trànsit rodat i promoure l’ús dels carrers per als vianants, la contractació del subministrament elèctric municipal a una empresa d’energia 100% renovable, entre d’altres.

El regidor de Medi Ambient, Xavier Vilella, ha explicat que “entre les accions pendents previstes a realitzar, hi ha la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques a la biblioteca, la creació d’un espai de reutilització de residus a la deixalleria i la instal·lació d’una caldera de biomassa a l’escola”.

Amb totes les accions realitzades entre els anys 2014 i 2017 s’ha aconseguit reduir 6.381,27 tones de CO2, que representa el 78,8% del objectiu del Pacte d’alcaldes de reduir el 20% de les emissions del 2005 l’any 2020.

S’estima que s´han invertit 417.133 euros per executar les accions.


La Llar d’Infants El Carrilet, amb una capacitat per a 107 infants, serà suficient per acollir les 93 sol·licituds acceptades durant el procés de preinscripció i per tant no caldrà obrir El Niu.

Així ho ha manifestat l'Ajuntament de Llagostera mitjançant un comunicat publicat a llagostera.cat

Segons el comunicat, tal i com s’ha vingut fent des de l’any 2011, l’Ajuntament de Llagostera ha prioritzat emplenar les places del Carrilet, reservant la llar d’infants El Niu per obrir les aules necessàries per atendre les sol·licituds que sobrepassin la capacitat del Carrilet.

L’Alcalde Fermí Santamaria ha explicat que “la voluntat principal de l’Ajuntament és poder cobrir la demanada d’escolarització del servei de Llar d’infants per a totes les famílies de Llagostera amb un servei de qualitat i accessible per a la majoria de famílies.

La regidora d’Educació, Anna Hereu ha recordat que per fer-ho possible el preu del servei bàsic és de 126 €, situat per sota de la mitjana dels preus d’altres municipis de l’entorn, assumint un dèficit de 234,51 euros per cada infant matriculat.

En aquest mateix sentit, des de fa sis anys, l’Ajuntament de Llagostera disposa d’una línia d’ajuts destinada a les famílies amb necessitats econòmiques que no poden fer front a les quotes mensuals del servei municipal de Llar d'infants.

Les bases de la convocatòria contemplen una rebaixa del 25, 50 o 70% de la quota bàsica mensual segons el nivell d'ingressos de la unitat familiar.

Per al curs 2017-2018 s’hi han destinat 13.261 €. La quantitat per al curs vinent es sabrà un cop resoltes les sol·licituds. De moment hi ha una reserva pressupostària de 23.000 €.

Augment del servei de menjador

En el mateix comunicat, l'Ajuntament explica que donada la creixent demanada dels serveis extres de la llar d’infants, com per exemple el menjador, l’Ajuntament de Llagostera està estudiant la possibilitat d’ampliar-ho per així poder cobrir el 100% de sol·licituds d’aquest servei, actualment fixat en 50 places.

Enguany la demanada ha estat de 59 i per tant 9 d’ells han quedat en llista d’espera.


El centre d’equitació de Llagostera Cavall de Mar ha organitzat pel proper estiu un curs de pre-monitor d’activitats de lleure amb títol oficial emès per l’Escola l’Empordà – AEGLE. El curs tindrà una durada de dues setmanes amb 40 hores de classe, 30 hores de temàtica oficial del curs i 10 hores d’activitats amb cavalls.

Les dates a escollir són:

Del 2 al 6 de juliol

Del 9 al 13 de juliol

Del 3 al 7 de setembre

L’horari serà de 9h a 13h.

Per a més informació podeu consultar el web de www.cavalldemar.net o a través del correu electrònic a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.


Des d’avui dilluns 4 de juny fins el divendres 15, els nens i nenes nascuts entre el 2003 i el 2013 podran participar de manera gratuïta i sense cap mena de compromís en els entrenaments dels equips d’aquesta temporada 2017/2018.

Les sessions van adreçades a tots aquells que tenen interès en la pràctica del bàsquet o que, simplement, volen provar una nova disciplina. Entre les diverses categories en què els nens i nenes interessats podran assistir als entrenaments, es troben l’Escoleta (de 2010 a 2013), el PreMini (2009), el Mini de categoria masculina (2007 i 2008), el PreInfantil de categoria masculina (2006), l’Infantil de categoria femenina (2005 a 2008) i el Cadet de categoria tant femenina com masculina (2003 i 2004).

Per més informació, pots consultar els perfils de les xarxes socials del club.

Les Lleis catalanes suspeses pel Tribunal Constitucional centraran la segona jornada del “Debat constituent” organitzat pel CDR Llagostera. El debat comptarà amb la participació dels diputats sobiranistes Natàlia Figueres (PDeCAT), Jordi Orobitg (ERC) i Benet Salellas (CUP) i estarà moderat per Eduard Comas membre del Butlletí de Llagostera. L’acte tindrà lloc el proper divendres 8 de juny a les 20 h a l’Aula de Música del Petit Casino.