ELPOLLTV

Dis04052024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

El regatista llagosterenc del Club Nautic Sant Feliu, Izan Codinachs, ha estat convocat per la selecció catalana per disputar el campionat d'Espanya d'Optimist que es celebrarà entre el 28 de març i l'1 d'abril a Cambrils. El jove regatista va assegura-se la presència al campionat d'Espanya en la regata celebrada aquest passat cap de setmana a Salou. Qui també ha estat convocada per disputar el campionat d’Espanya, és Ona Garcia del CNCB & CV Palamós, que també té família a Llagostera.

Molta sort a tots!


Il·luminar el tram fosc del costat del tanatori, habilitar una xarxa wifi gratuïta a la zona de l’Skatepark, instal·lar una estació meteorològica, potenciar l’àrea comercial del municipi i establir una àrea d’autocaravanes. Aquestes són les 5 propostes que l’Ajuntament de Llagostera inclourà en el pressupost municipal del 2018, escollides pels llagosterencs que han participat en el procés de participació ciutadana impulsat per l’Ajuntament.

Com a novetat, respecte als anys anteriors, “hem obert el procés participatiu als joves que actualment estan estudiant l'ESO a l'Institut de Llagostera amb la voluntat d'involucrar-los en les dinàmiques de participació” tal i com a destacat el regidor de Participació Ciutadana, Robert Montiel. En aquest sentit, els alumnes han participat tant en la fase de recollida de propostes com en la votació final.

Un total de 668 persones hi han participat, dels quals 401 ho han fet de forma telemàtica i 267 mitjançant les butlletes en paper. En total s’han emès 1.713 vots, segons ha informat l'Ajuntament.

Els resultats de la votació es poden consultar des de llagostera.cat


Dimarts, 06 Març 2018 19:07

Manifestació en favor de la República Catalana

Publicat per

El proper diumenge 11 de març a les 17h s'ha organitzat una manifestació a Barcelona en favor de la República Catalana.
L’organització Llagostera per la Independència organitza un autobús amb sortida des de Llagostera a les 14.30h (davant la Policia Local). El preu del tiquet d’anada i tornada és de 10€ i ja estan a la venda a la Llibreria Sureda.


La companyia Endesa distribución electrica S.L està duent a terme el soterrament d’una línia de baixa tensió i la retirada d’un pal de formigó situat a la cantonada de l’Avinguda Gironès amb el Passeig Pompeu Fabra que dificulta el pas amb normalitat per la vorera i en especial a les persones amb mobilitat reduïda i cotxets infantils.

L’actuació, finançada per l’Ajuntament de Llagostera té un pressupost total de 17.892,97 €.

Els treballs van començar fa un parell de setmanes i es preveu que finalitzin durant la primera quinzena de març.

L’alcalde de Llagostera Fermí Santamaria, ha explicat que “tot i pagar l’Ajuntament feia molts anys que s’anava al darrera de la companyia elèctrica per tal de retirar aquest pal de formigó que dificulta la mobilitat dels vianants per la vorera”. Santamaria, també ha explciat que "aquesta actuació forma part de les actuacions de millora d’accessibilitat promogudes des de l’Ajuntament de Llagostera".


L’Escola Puig de les Cadiretes de Llagostera ha rebut el premi Mobile Learning Awards (MLA) en la modalitat d’Escoles innovadores en l’aplicació de les tecnologies digitals, en el marc del Changing Education Together del Mobile World Congress, on hi han participat 500 professors i directors de centres educatius.

Eulàlia Canet, cap d’Estudis de l’Escola Puig de les Cadiretes i responsable del projecte premiat ha explicat que “el projecte gira entorn de l’Aprenentatge mòbil amb l’ús de tauletes electròniques, la Robòtica amb l’ús de robots educatius a totes les etapes del centre i la Programació amb la seqüenciació de programes, aplicacions i estratègies per a l’aprenentatge del llenguatge de programació, partint de conceptes molt bàsics fins a programació avançada”.

L’accés a aquests recursos ha estat possible gràcies a formar part del projecte Llagostera 3.0 impulsat per l’Ajuntament de Llagostera, que fomenta l’accés a formació i recursos tecnològics per a tota la ciutadania.

Llagostera 3.0 és un projecte pioner a les comarques gironines que compta amb el suport i la participació de Samsung, LEGO Education ROBOTIX, Editorial Vicens Vives i la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu de democratitzar l'accés a la tecnologia, oferint eines i formació en aquest àmbit a l'abast de tots els veïns de Llagostera.

Els MLA estan integrats dins el programa mSchools, una iniciativa que desenvolupa la creació i l’aprenentatge amb les tecnologies mòbils, i que fomenta l’esperit emprenedor i el treball en equip entre els joves estudiants. mSchools està impulsat per la Fundació Mobile World Capital Barcelona, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya (a través dels Departaments d’Ensenyament i de Presidència), l’Ajuntament de Barcelona i la GSMA.

En aquesta sisena edició dels MLA hi han participat 90 projectes d’arreu de Catalunya, concretament 61 docents, 23 centres educatius i 6 AMPAs han presentat les seves experiències educatives d’innovació amb tecnologies digitals.


Divendres, 02 Març 2018 15:52

Mercat de la R al Passeig Pompeu Fabra

Publicat per
Aquest dissabte 3 de març tindrà lloc una nova edició del Mercat de la R. El Mercat, impulsat per l'entitat Llagostera Solidària amb el suport de l'Ajuntament, es podrà visitar de 9 a 14 h, al Passeig Pompeu Fabra, on s'hi podrà comprar i intercanviar tota mena d'objectes de segona mà.
El Ple de l’Ajuntament de Llagostera ha aprovat per unanimitat, una modificació de crèdit per un import total de 120.125,45 € per destinar-los a crear un parc d’habitatges socials.

Aquest partida prové de la venda d'unes parcel·les venudes l’any 2015 i 2016 que formaven part de patrimoni municipal del sòl de l’Ajuntament de Llagostera.

El regidor d’hisenda Ramon Soler ha explicat que amb aquesta aprovació es complia amb el compromís establert en l’aprovació del pressupost 2018 i que “es posa la primera pedra per disposar d’un parc d’habitatges per destinar-los a finalitats socials”.

Tots els grups amb representació municipal (PdeCat, ERC i AxLL) han destacat la importància de poder començar a adquirir habitatges fent ús del dret de retracte sobre els habitatges procedents d’execucions hipotecàries.

Soler va remarcar que el problema de l’habitatge és una prioritat de govern perquè afecta a moltes capes de la societat i que s’ha d’evitar fer-ne un ús polític i no crear falses expectatives: “Hem de ser realistes. Encara que ens agradaria, els ajuntaments no tenim una vareta màgica per solucionar, nosaltres sols, problemes greus com les diferències socioeconòmiques, l’atur o el problema de l’habitatge. Cal que la resta d’administracions s’hi impliquin i facilitin els recursos que calen per fer-hi front.”


Dimecres, 28 Febrer 2018 19:49

Protecció Civil desactiva el Pla Neucat

Publicat per
Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha desactivat el Pla Neucat. Amb la progressiva millora de les condicions meteorològiques i de mobilitat, l'Ajuntamemt de Llagostera ha confirmat que demà dijous, tots els centres educatius del municipi obriran amb absoluta normalitat.

Els alumnes de l’Institut de Llagostera es beneficiaran durant el mes de març del programa engegat pel Col·legi de Periodistes de Catalunya i l’Obra Social La Caixa “La premsa a les escoles”. L’objectiu principal del programa és aconseguir que els mateixos estudiants arribin a la conclusió que estar informat és bàsic i que cal fer-ho, a més, a través de diferents mitjans per tal de comparar punts de vista i fer-se una idea pròpia de l’actualitat. Dues periodistes col·legiades de la demarcació de Girona faran una xerrada pels alumnes d’ESO i Batxillerat on explicaran la funció social dels mitjans de comunicació i buscaran desenvolupar l’esperit crític i les reflexions dels estudiants.

La valoració de la campanya “La premsa a les escoles” és, any rere any, molt positiva. L’any passat, els centres gironins que hi van participar van valorar la iniciativa amb una mitjana de notable, i els col·legiats que van oferir les xerrades van considerar-les com una experiència molt enriquidora.

Un total de 450 alumnes de les comarques gironines es beneficiaran de la campanya dels a centres de Camprodon, Besalú, Arbúcies, Banyoles, Castelló d’Empúries, Salt, Tossa de Mar i Caldes de Malavella.


Dimecres, 28 Febrer 2018 15:08

La neu emblanquina Llagostera

Publicat per
Les previsions meteorològiques s’han complert i la neu ha fet acte de presència a gran part del territori català. Llagostera no ha estat cap excepció hi ha quedat completament emblanquinada des de primera hora del matí. La neu ha quallat en parcs i jardins, veïnats i urbanitzacions sense ocasionar problemes de mobilitat. Es preveu que la neu doni pas a la pluja durant les properes hores.