ELPOLLTV

Dis04052024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Dilluns, 12 Febrer 2018 18:33

Nova edició de la Marató de les Vies Verdes

Publicat per

Aquest proper diumenge 18 de febrer, tindrà lloc una nova edició de la Marató de les Vies Verdes recorrent el traçat del Carrilet, des de Girona fins a Platja d’Aro. Els participants poden escollir entre 4 recorreguts: 42km des de Girona, 30km des de Cassà de la Selva, 21km des de Llagostera i 10km des de Santa Cristina d’Aro.

La sortida tindrà lloc de forma simultània a les 9 del matí des de les 4 poblacions gavarrenques. Per a més informació i inscripcions podeu accedir al web dels organitzadors. 


Dijous, 08 Febrer 2018 10:11

Nevada a Llagostera

Publicat per
Llagostera s’ha llevat aquest matí amb els teulats emblanquinats per una feble nevada que ha començat pels volts de les 7 i s’ha intensificat a mig matí deixant un paisatge ben enfarinat. La neu ha agafat sobretot a les teulades del nucli urbà i als camps dels veïnats i urbanitzacions de Llagostera deixant unes estampes de postal ben hivernals. De moment no s’han produït afectacions a les carreteres. Protecció Civil de la Generalitat manté activada l'alerta del pla Neucat i les autoritats recomanen informar-se de l’estat de les carreteres abans d’iniciar qualsevol desplaçament.

El Consell Comarcal del Gironès i 14 ajuntaments del Gironès, entre ells Llagostera, han presentat la tercera edició de "Al Gironès, llegim!. La presentació ha anat a càrrec de Marc Puigtió, alcalde de Sant Julià de Ramis, Maria Mercè Roca, Consellera de Cultura del Consell Comarcal del Gironès i els representants municipals dels municipis participants.

Segons Maria Mercè Roca, Consellera de Cultura del Consell Comarcal del Gironès, seran tres mesos on al Gironès es llegirà més. Roca ha indicat que "aquest programa vol fomentar la lectura arreu de la comarca en diferents activitats i a diversos emplaçaments, però sempre amb un denominador comú, el llibre i la lectura".

Segons Roca "es tracta d'un projecte engrescador adreçat a tots els públics que va molt més enllà de la lectura, ja que permetrà a tots els lectors conèixer els diferents municipis a partir d'activitats relacionades amb la lectura. Un vermut amb un llibre o llegir en un bosc de llibres, són moltes de les activitats que proposa el programa "Al Gironès, llegim!.

Per a més informació podeu consultar el web www.algironesllegim.com


Dissabte, 03 Febrer 2018 07:33

Troben mort a Vilanova de Sau un veí de Llagostera

Publicat per

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 49 anys veí de Cassà de la Selva, com a presumpte autor de la mort d'un home de Llagostera. La víctima ha estat localitzada en un magatzem de Vilanova de Sau pels Mossos d'Esquadra amb clars indicis de criminalitat. La investigació està dirigida pel jutjat d´instrucció número 4 de Blanes i es troba sota secret de sumari. Segons fonts policials, els familiars de la víctima havien denunciat la seva desaparició el passat mes de gener.

La cerimònia religiosa serà dimarts dia 6 de febrer a les 11:30 del matí a la parròquia de Llagostera.


Humana Fundación Pueblo para Pueblo, organització que des del 1987 promou la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i duu a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia, i també d’ajuda local al territori més proper, ha recuperat 9.411 kg de tèxtil usat a Llagostera al 2017.

Les donacions representen un augment del 5,28% respecte l’any anterior (8.939 kg), confirmant la confiança de la ciutadania per un model de gestió del residu tèxtil amb finalitat social. El tèxtil és la fracció recollida selectivament amb potencial d’aprofitament més gran, per sobre del vidre, el paper, l’orgànica o el plàstic.

La roba procedeix dels tres contenidors d’Humana a la deixalleria on es diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no s’utilitzen i als quals Humana dóna una segona vida. El servei de recollida del tèxtil és gratuït i representa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació dels residus sòlids urbans. L’objectiu de la Fundació és que la recollida selectiva de roba usada i la seva preparació per a la reutilització es consolidin com a part fonamental de la gestió de residus.


Divendres, 02 Febrer 2018 08:28

Cavall de Mar assisteix al V Sopar de gala ACEEGI

Publicat per
El passat dissabte 27 de gener, va tenir lloc a l'Hotel AC Palau Bella Vista de Girona el V Sopar de gala ACEEGI, on la FCH i l’Associació de Centres Equestres Esportius de Girona premia des de fa ja cinc anys, el mèrit esportiu d'atletes de diverses disciplines eqüestres de Catalunya. Entre les personalitats que van assistir a la jornada hi havia Maya Pou, vocal de Doma Clàssica (FCH) i presidenta de l’ACEEGI, Toni Valentí, delegat de la FCH de Girona, Manel de Sostoa , vocal d'Enganxes de la FCH i Fermí Santamaria, vicepresident de la Diputació de Girona.

En finalitzar el sopar es va fer entrega de les ferradures d'Or, Plata i Bronze, que van recaure sobre Ona Solà, del club Esportiu Lauro Aguiló, Milena Moral, de Club CAVA, i Lluch Fajula, del Club Aiguaviva Hípic, respectivament. Entre els assistents no hi van faltar els responsables i membres del Club Esportiu Cavall de Mar de Llagostera i molts dels seus genets.


Sílvia Fà Cateura és la nova regidora del grup municipal d’ERC-AM a l’Ajuntament de Llagostera. Aquest dimecres al vespre ha pres possessió del càrrec de regidora en substitució de Joaquim Castelló Boadas (l’Esquilet) que va renunciar al càrrec al passat ple del mes de desembre per motius personals. Durant el ple, va quedar aprovat per unanimitat assignar el nom “Parc 1 d’Octubre” a l’espai públic comprès entre les avingudes del Gironès i de l’Esport i els carrers Almedinilla i Pocafarina, escenari on van tenir lloc les concentracions de centenars de llagosterencs durant la celebració del referèndum del passat 1 d’octubre. El Ple també va aprovar, amb els vots favorables de totes els grups una moció d’ERC-AM on es proposava millora de la participació i la informació en el marc del Pla Estratègic del municipi.
Dimarts, 30 Gener 2018 20:03

Retrospectiva de Nabil M’Rabet

Publicat per
Aquest cap de setmana ha quedat oberta al públic l’exposició retrospectiva de l’artista Nabil M’Rabet. L’exposició recull una selecció d’obres singulars treballades amb tècniques mixtes que es podrà visitar fins al 25 de febrer tots els dissabtes, diumenges i dies festius d’11 a 14 h. Divendres al vespre va tenir lloc la inauguració al local social de la Caixa.
El centre ocupacional de la Fundació Ramon Noguera de Llagostera va celebrar el passat dijous una jornada de portes obertes. A l’acte hi van assistir familiars i els responsables i educadors del centre i la regidora d’Acció Social de l'Ajuntament de Llagostera, Montse Vilà. Durant la jornada es va fer un repàs de totes les activitats que els alumnes realitzen al centre.

Establir una àrea de caravanes, construir un Pump truck asfaltat, instal·lar una estació meteorològica municipal, il·luminar el tram fosc del costat del tanatori, millorar el cablejat elèctric del carrer Barcelona, ampliar el parc infantil entre carrer Costa Brava i el Puig del General, potenciar l’àrea comercial, instal·lar una taula de ping-pong exterior i habilitar una àrea de wifi gratuïta a la zona esportiva i skatepark, són les 9 propostes ciutadanes que l'Ajuntament de Llagostera ha sotmés a votació popular.

Segons ha informat l'Ajuntament, les votacions es podran fer presencialment amb la utilització d‘unes butlletes que es repartiran properament casa a casa, o bé telemàticament des de www.llagostera.cat/participa.

Per votar és necessari estar empadronat a Llagostera i tenir 16 anys com a mínim. Les votacions es podran fer fins al proper 26 de febrer a les 15 h.