ELPOLLTV

Dim23042024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

La Unió de Botiguers de Llagostera ho té tot a punt, per sortir al carrer el proper diumenge 19 de febrer. Durant tot el matí, de 9 a 14 h, la plaça Catalunya acollirà una nova edició de la Fira Rebaixa on es podran adquirir articles a molt bon preu. La Fira Rebaixa compte amb la col·laboració de l’Ajuntament de Llagostera, la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya i la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols.

Aqualia, l'empresa que gestiona el Servei Municipal d’Aigües de Llagostera, va realitzar 3.369 determinacions analítiques de l’aigua durant l’any 2016, en les que es van controlar un total de 87 paràmetres, tant fisicoquímics com microbiològics.

L’aigua a Llagostera està sotmesa a un estricte control de qualitat, d’acord a la normativa sanitària vigent, complint estrictament amb els requisits establerts en el RD 140/2003, que marca els criteris sanitaris de la qualitat de l’aigua de consum humà. A més, es segueix un protocol d’autocontrol i gestió de l’abastament segons aquest Reial Decret visat per l’Autoritat Sanitària. Per això, l’empresa es sotmet cada any a una inspecció del Programa de Vigilància i Control a Gestors d’Aigua de Consum Humà.

En compliment dels criteris que marca la normativa, Aqualia pren mostres en diferents instal·lacions hidràuliques i en punts de la xarxa de distribució. En total, realitza 1.600 determinacions analítiques organolèptiques, 226 de control, 348 completes i 1.195 de control de cloració.

A més, per garantir la qualitat de l’aigua, Aqualia també compleix amb el Pla de Neteja i Desinfecció dels Dipòsits d’Aigua que abasteixen al municipi, en el marc del Programa Sanitari d’Autocontrol i Gestió del Subministrament, en compliment del Reial Decret 140/2003 pel qual s’estableixen els criteris sanitaris de la qualitat d’aigua de consum humà. La realització d’aquests treballs és important per assegurar la qualitat de l’aigua emmagatzemada en aquests, la qual posteriorment és distribuïda a tota la població.

Els veïns de Llagostera tenen a la seva disposició les dades relatives a la qualitat de l’aigua distribuïda i els resultats de les mostres analítiques realitzades, a través del Sistema de Información Nacional de Agua de Consumo –SINAC- del Ministerio de Sanidad y Consumo, http://sinac.msc.es.


Emmarcat dins les propostes de la guia de recursos educatius promoguda per l’Ajuntament de Llagostera, els alumnes de primer i segon de l'Escola Lacustària han visitat l'Escola d’Art Municipal Pere Mayol. La visita ha tingut lloc aquest dimarts al matí on els participants han realitzat diversos tallers artístics. Podeu veure un vídeo des de Facebook de l'Escola d'Art.


Els grups municipals d’Esquerra Republicana de Catalunya i Alternativa per Llagostera han presentat una moció per a l’aplicació de mesures relacionades amb la nova llei d’habitatge.

Atesa la situació de crisi econòmica que se segueix patint, ERC i Alternativa per Llagostera proposaran, al proper ple, que l’Ajuntament es doti dels recursos econòmics, tècnics i materials necessaris per establir un programa d’inspecció dels edificis residencials susceptibles de ser incorporats al Registre d'habitatges buits i habitatges ocupats sense títol habilitant; que promogui l'expropiació temporal d'habitatges buits i que vetlli pel compliment de la Llei 4/2016 pel que fa al re allotjament de les persones desnonades dels seus habitatges.


Dilluns, 13 Febrer 2017 07:35

Nou Butlletí a la venda

Publicat per

Aquest cap de setmana s’ha posat a la venda un nou número del Butlletí de Llagostera que inclou un repàs dels fets més rellevants de la història del nostre municipi. Trobareu la revista als punts de venda habituals. Recordeu que també us podeu subscriure des de www.elbutlletidellagostera.cat


La llagosterenca Gemma Miquel Caballero, del Centre d’Equitació Cavall de Mar, ha rebut la Ferradura d’Or 2017 de l‘Associació de Centres Eqüestres de la província de Girona (ACEEGI). Es tracta del màxim guardó que anualment atorga l’entitat en reconeixement als mèrits esportius i bons resultats en la modalitat de TREC, on Gemma Miquel ha obtingut molt bons resultats durant el 2016. L’acte de lliurament va tenir lloc el passat 28 de gener en transcurs de la tercera gala de l’ACEEGI celebrada a l’Hotel Palau Bellavista.
L'Ajuntament de Llagostera ha incorporat quatre persones per a desenvolupar tasques dins el programa Treball i Formació del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). Aquestes persones han estat contractades pel Consell Comarcal del Gironès i desenvoluparan la seva jornada laboral durant els propers 6 mesos.

El programa Treball i Formació del Servei d'Ocupació de Catalunya, proposa dues línies de treball. La primera adreçada a persones demandants d'ocupació majors de 45 anys, no ocupades i que no rebin prestació i la segona per a persones beneficiàries de la Renda Mínima d'Inserció (RMI). Concretament, segosn ha informat l'Ajuntament, s'han incorporat 2 agents cívics per a la millora de la recollida de residus i de la convivència ciutadana i 2 persones de suport a la neteja d'espais municipals.

'Durant el període de contractació de 6 mesos, els participants al programa rebran formació en riscos laborals i formació en competències d'accés a l'ocupació', tal i com ha explicat l'alcalde de Llagostera Fermí Santamaria.


Dimecres, 01 Febrer 2017 21:12

Cáritas obre "El Rober" a Llagostera

Publicat per

Cáritas Llagostera ha posat en marxa, un nou servei per garantir l'entrega social de roba a persones amb mancances socioeconòmiques del municipi. Es tracte del “Rober”, un espai de reciclatge i aprofitament de roba gestionat per l’entitat social amb el suport de l’Ajuntament de Llagostera.


La llagosterenca Esther Ramírez, alumna de quart d'ESO de l’Institut de Llagostera, ha aconseguit una beca Amancio Ortega per cursar el primer de batxillerat al Canadà. Amb aquesta beca, la Fundació del magnat de la indústria del tèxtil, pretén promoure l’aprenentatge de la llengua anglesa i el desenvolupament personal dels Joves en un nou entorn, convivint amb una família d'acollida durant l'any escolar al país de destinació. És el quart any que un alumne de l’Institut de Llagostera obté aquesta beca.
Dimecres, 01 Febrer 2017 08:07

Botiga "Rober": Nou servei de Cáritas a Llagostera

Publicat per
Cáritas Llagostera posa en marxa avui, un nou servei per garantir l'entrega social de roba a persones amb mancances socioeconòmiques del municipi. Es tracte de la botiga “Rober”, un espai de reciclatge i aprofitament de roba gestionat per l’entitat social amb el suport de l’Ajuntament de Llagostera. El Rober està situat al magatzem del fons de l’aparcament de Can Gandol (entrada per la rampa del carrer Santiago Rusiñol) i estarà obert al públic tots els dimecres, de 15 a 18.00 hores. Actualment a Girona hi ha diversos robers de Cáritas que funcionen com a botigues, on es proporciona roba a canvi d’un import simbòlic, fet que normalitza i dignifica el lliurament de la roba de segona mà. La presidenta de Cáritas Llagostera, Pilar Sancho, ha agraït la col·laboració de l’Ajuntament així com “la generositat de l’empresa Hurre Ibèrica que ens ha donat els panells i al Sr Josep Puig de Can Montaner, per les lleixes donades que han permès poder adequar l’espai.