ELPOLLTV

Dic24042024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Dilluns, 28 Novembre 2016 18:28

Reconeixements a policies locals, mossos i bombers

Publicat per
Llagostera ha celebrat aquest dissabte la Diada de la Policia Local. Com en edicions anteriors, el poder de convocatòria i la bona relació entre els diversos comandaments dels cossos de seguretat i d’emergències ha quedat palès omplint el teatre del Casino.
Dilluns, 28 Novembre 2016 07:48

Xerrada musical a càrrec d'en "Bertu"

Publicat per

Aquest dissabte ha tingut lloc a Can Rodríguez - Noni's backstage de Llagostera la xerrada "Música i músics llagosterencs a càrrec de “Bertu" Rodríguez". Unes 25 persones, entre músics, amics i curiosos hi han participat, per escoltar i compartir les anècdotes i vivències d’aquest músic llagosterenc.

En Robert Rodríguez, més conegut com a "Bertu", ha fet un repàs a la seva llarga trajectòria musical, des dels seus inicis a l'escola de Llagostera, passant per diversos mestres del mateix poble i Cassà de la Selva, fins a l'actualitat. Orquestres, cobles i conjunts com La Principal de Llagostera, Amoga, Costa Brava, Francesc Mas, El Caliu, Big Band Girona, Calidae, Hound Dogs, Norbert i Robert i un llarg etcètera, han format i formen part de la vida d'aquest músic i rellotger.

La xerrada ha anat acompanyada d'una petita exposició de fotografies que repassa, gràficament, alguns dels moments de la vida d'en “Bertu”.

L’exposició pot visitar-se al número 22 del carrer Consellers. Amb aquesta xerrada s'obre un cicle de conferències i tallers que s’aniran organitzant periòdicament a "Can Rodríguez" . Per a més informació podeu consultar el web www.nonisbackstage.com


Aquest dissabte ha tingut lloc el taller participatiu de validació de propostes ciutadanes que es sotmetran a votació popular per incloure-les al pressupost municipal del 2017. Durant el mes de novembre s’han rebut una quarantena de propostes, algunes de les quals s’han descartat total o parcialment, al no ser competència municipal, tal i com ha explicat el regidor d'Hisenda Ramon Soler.

Entre les propostes validades hi ha condicionar la vorera del carrer Ramal fins al carrer Panedes, fer accessible el camí que connecta el carrer Canigó amb el carrer Donzelles, ampliar les voreres al carrer constància, l’ús de robots educatius pels alumnes d’educació infantil i primària de l’escola Puig de les Cadiretes de Llagostera, ampliar el servei d’assistència a domicili i la programació estable de sardanes a la fresca. Durant el taller, el regidor d'Hisenda Ramon Soler, va donar compte del grau d'execució de les propostes ciutadanes recollides l'any passat i va fer un repàs de totes les actuacions que s'han dut terme fins a dia d'avui. Soler va explicar que amb aquest procés es pretén “implicar a la ciutadania en la presa de decisions sobre el destí d’una part dels recursos públics municipals”. En aquest sentit, a l'igual que l'any passat, s’ha reservat una partida de 40.000 euros que els veïns de Llagostera decidiran, el proper mes de gener, a què destinar-los.


Llagostera ha recollit, aquest dissabte, un total de 2.835 quilos d’aliments que es destinaran famílies necessitades del municipi, mitjançant Càritas. Durant tot el dia d’ahir, 18 voluntaris, coordinats per Càritas Llagostera han fet possible el Recapte d’Aliments als supermercats Bon Preu, Consum i Spar. La presidenta de Càritas Llagostera, Pilar Sancho ha valorat molt positivament el resultat del recapte, “tenint en compte que aquest any a Llagostera, ho hem concentrat en un sol dia”. Sancho, ha explicat que la majoria de productes recollits formen part de la llista d’aliments més necessitats i ha volgut agrair a tots els voluntaris i a totes les persones que ho han fet possible.
Dissabte, 26 Novembre 2016 06:39

Llagostera diu No a la violència envers les dones

Publicat per
Un centenar de persones han participat aquest divendres al vespre a l’acte organitzat per l’entitat Dones D’arreu en motiu del dia Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones. Dones d'Arreu ha presentat la campanya "Compta amb mi" on hi participen les farmàcies del municipi. Una dotzena d’entitats han participat en la lectura del manifest fent una crida a la denúncia de tots els casos de violència de gènere. En nom de l’Ajuntament la regidora d’Igualtat Pilar Aliu, ha agraït la tasca que dur a terme Dones d’Arreu per “la seva incansable tasca encaminada no només a eradicar aquesta lacre social si no també a aconseguir la igualtat entre les dones i els homes”.
Divendres, 25 Novembre 2016 19:37

Tot a punt pel Gran Recapte d’Aliments a Llagostera

Publicat per
Aquest cap de setmana, gràcies a la col·laboració desinteressada de milers de ciutadans, el Banc dels Aliments torna a organitzar el Gran Recapte. Es tracta d’una campanya de recollida d‘aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades del nostre entorn rebin ajuda alimentària. A Llagostera la recollida d’aliments, es farà el dissabte 26 gestionada amb els voluntaris locals de Càritas. Des de l’entitat s’ha fet un llistat amb els productes més necessaris entre els que hi ha farina, sucre, oli, grana cuita, tomata fregida, tonyina, pasta i xocolata soluble, tot i que la llista no és restrictiva i per tant, tots els aliments seran benvinguts. Els voluntaris estaran presents al Bon Preu, Consum i Spar.
L'Ajuntament de Llagostera ha organitzat un taller participatiu obert a la ciutadania per tal de validar i prioritzar les 40 propostes ciutadanes que s'han rebut durant el mes de novembre per incorporar-les al pressupost municipal.

El taller tindrà lloc aquest dissabte 26 de novembre a parir de les 9 del matí a la sala polivalent del Centre Cultural Can Roig.

El regidor d'Hisenda Ramon Soler ha explicat que 'durant el taller també es donarà compte del grau d'execució de les propostes ciutadanes recollides l'any passat i es farà un repàs de totes les actuacions que s'han dut terme fins a dia d'avui'.

El passat diumenge 20 de novembre, va finalitzar el termini establert per fer arribar propostes ciutadanes de forma telemàtica o presencialment mitjançant l'espai web www.llagostera.cat/participa o fent ús de les bústies que s'ha habilitat a diversos punts del municipi.


El restaurant Els Tinars de Llagostera segueix brillant a la constel·lació dels millors restaurants mantenint la seva estrella Michelin. Aquesta passada nit ha tingut lloc al Marroch de Vilablareix, la gala de lliurament de les distincions gastronòmiques que anualment atorga la prestigiosa Guia Michelin. A la demarcació de Girona hi ha un total de 14 restaurants amb estrelles: El Celler de Can Roca amb tres estrelles, Les Cols d´Olot i Miramar de Llançà amb dues, i ca l´Arpa de Banyoles, Casamar de Llafranc, La cuina de Can Simon de Tossa de Mar, Ca l´Enric de la Vall de Bianya, Empòrium de Castelló d´Empúries, Bo.Tic de Corçà, Massana de Girona, Fonda Xesc de Gombrèn, Els Brancs de Roses, Les Magnòlies d´Arbúcies i Els Tinars de Llagostera, amb una.
Dimecres, 23 Novembre 2016 16:58

Nova edició de Voluntariat per la llengua a Llagostera

Publicat per

El programa es posarà en marxa novament a Llagostera ben aviat, però les persones que hi vulguin participar encara són a temps d‘inscriure-s‘hi.

El Voluntariat per la llengua és un programa que facilita que totes les persones que tenen coneixements bàsics de català i que es volen llançar a parlar-lo el puguin practicar en un context distès i real. El Voluntariat per la llengua pretén facilitar als aprenents un interlocutor, mitjançant una parella lingüística, per poder conversar en català, ajudar-los a superar una possible inseguretat i millorar la seva fluïdesa. El programa d’adreça a

A qui s’adreça?
A les persones majors d’edat que disposin d’una hora a la setmana durant un mínim de 10 setmanes.

Qui pot ser voluntari?
Qualsevol persona que parli habitualment en català i que vulgui trobar-se amb una persona que vulgui millorar la seva llengua oral.

Qui pot ser aprenent?
Qualsevol persona que estigui estudiant català i que vulgui millorar la seva fluïdesa i l’incorpori d’una manera natural a les seves activitats quotidianes o laborals.

Com funciona?
La parella lingüística es troba una hora a la setmana durant 10 setmanes per conversar. Les trobades es poden fer en un bar, centre cívic, local social o tot fent una activitat, com a ara anar a comprar, passejar, etc.

Què cal fer per apuntar-s’hi?
Omplir una fitxa d’inscripció per Internet a: http://www.vxl.cat o presencialment al Servei Comarcal de Català del Gironès (c. Riera de Mus, 1-A de Girona).


Diumenge, 20 Novembre 2016 22:15

En marxa el mercat de segona mà de Llagostera

Publicat per
Amb la voluntat d’instaurar-se mensualment, aquest diumenge s’ha celebrat la primera edició del mercat de segona mà i solidari de Llagostera.