ELPOLLTV

Div02122022

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Dijous, 01 Octubre 2015 12:42

Moció de suport al president Mas i al 9N

Publicat per

El Ple de l’Ajuntament de Llagostera, en sessió ordinària de 30 de setembre de 2015, ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups amb representació municipal (CiU, ERC i AxLL) una moció de suport al president Mas, l’exvicepresidenta Joana Ortega i la consellera d’Ensenyament Irene Rigau, amb motiu de la seva imputació per l’organització del 9N. 

El text que es va llegir és el següent:

MOCIÓ DE SUPORT AL PRESIDENT MAS, L’EXVICEPRESIDENTA ORTEGA I LA CONSELLERA RIGAU AMB MOTIU DE LA SEVA IMPUTACIÓ PER L’ORGANITZACIÓ DEL 9N

El 9 de novembre de 2014, i per primera vegada a la història, els catalans i les catalanes vam ser cridats pel govern de la Generalitat a opinar sobre el futur polític del nostre país. Gràcies als més de 40.000 voluntaris i voluntàries, 2.344.828 catalans i catalanes vàrem acudir a les urnes en una procés participatiu protagonitzat pel civisme i la democràcia. La resposta de l’Estat espanyol, a través de la Fiscalia General de l’Estat, va ser querellar-se contra el president de la Generalitat Artur Mas, la vicepresidenta i consellera de Governació i Relacions Institucionals Joana Ortega i la consellera d’Ensenyament Irene Rigau.

El 29 de setembre de 2015, només dos dies després de les eleccions al Parlament, tots tres han rebut la imputació del TSJC per l’organització del 9N i han estat citats a declarar durant el proper mes d’octubre (en el cas del president Mas, el dia 15, quan es commemora el 75è aniversari de l’afusellament del president Companys). Se’ls acusa de quatre delictes: desobediència, obstrucció a la justícia o usurpació de funcions, prevaricació administrativa i malversació; amb unes possibles penes que van des de la inhabilitació fins a la presó.

Aquests fets configuren un episodi extremadament greu en termes polítics i democràtics, sense precedents a l’Europa del segle XXI.

Per tot el que s’exposa, els grups municipals de CiU, ERC-AM i ALL proposen al Ple l’adopció dels següents

ACORDS

1.- Expressar el nostre suport al president Artur Mas, l’exvicepresidenta Joana Ortega i la consellera Irene Rigau, encausats per haver posat les urnes al procés participatiu sobre el futur polític de Catalunya del 9 de novembre de 2014.

2.- Denunciar l’escassa qualitat democràtica d’un Estat que fa un ús partidista de les institucions judicials i emet judicis polítics contra representants electes per impulsar processos democràtics.

3.- Refermar el compromís de l’Ajuntament de Llagostera amb el dret democràtic del poble de Catalunya a decidir lliurement el seu futur.

4.- Enviar aquesta moció al president de la Generalitat, al president del Govern Espanyol, a la Mesa del Parlament de Catalunya, al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i fer-la públic a través dels mitjans públics municipals.

La secció infantil del Grup Excursionista Bell-Matí participarà al repte dels 50 anys 50 cims pujant al Puig de les Cadiretes, el cim més alt de Llagostera. La sortida tindrà lloc aquest dissabte 3 d’octubre. Per a participar-hi cal inscriure’s des d’aquest enllaç.

Diumenge, 27 Setembre 2015 23:59

El Niu de lectura busca voluntaris

Publicat per

L'Associació Dones d’Arreu, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Llagostera i la Biblioteca Julià Cutiller, impulsa per segon any consecutiu, el “Niu de Lectura”. Es tracta d'una activitat que consisteix en ajudar a nens i nenes a desenvolupar l'hàbit de la lectura . Aquelles persones interessades en ser voluntàries de l’activitat poden apuntar-se a la Biblioteca o a través del mail de l’associació: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .

La participació a Llagostera ha estat del 77,09%. Junts pel sí ha estat la força més votada amb 2549 vots. Ciutadans tot i ser la segona força més votada al poble ho ha estat amb 514 vots. La CUP ha obtingut 371 vots, el PSC 327, el PP 168, Catalunya sí que es pot 137 i Unió 92. 

Diumenge, 27 Setembre 2015 18:10

A les 18 h la participació és del 64,77% a Llagostera

Publicat per
A Llagostera la participació a les 18 h és del 64,77%. L'any 2012 va ser del 56,54%. Al conjunt de Catalunya la participació s'ha situat 63,20%, uns 7 punts per sobre de l'any 2012.
Diumenge, 27 Setembre 2015 13:35

A les 13 h la participació és del 37% a Llagostera

Publicat per
A les 13 hores la participació a Llagostera és del 37,07%, 6,03 punts per sobre de l’any 2012 on la participació va ser del 31,04%.
Diumenge, 27 Setembre 2015 09:20

Comença la jornada electoral amb normalitat

Publicat per
A les 9 en punt s’han obert les portes del col·legi electoral de Llagostera, situat a les instal·lacions de l’institut, amb les 9 meses degudament constituïdes. Un total de 5.314.736 catalans estan cridats avui a les urnes dels quals, 5.492 són llagosterencs. A partir de les 13 h se sabran les primeres dades de participació. El col·legi romandrà obert fins a les 20 h.

El PSC ha denunciat aquest dijous davant la Junta Electoral Provincial (JEP) als ajuntaments de Llagostera, Riba-roja d'Ebre, Subirats i Torelló l'enviament de cartes adreçades a veïns, en les quals, "l'alcalde, en paper amb el símbol de l'Ajuntament, signa un escrit on demana no només que acudeixin a votar el pròxim dia 27-S sinó que emetin aquest vot en un determinat sentit". El PSC ha demanat a la JEP que "requereixi tots els ajuntaments perquè s'abstinguin de realitzar aquests tipus de campanyes i que inici el corresponent expedient sancionador per infracció de l'article 50 de la LOREG i que es depurin les possibles responsabilitats penals que es poguessin derivar d'aquests fets". Font: ACN

El xef del restaurant Els Tinars de Llagostera ha estat el representant gastronòmic de la delegació comercial catalana que s'ha desplaçat aquests dies fins a Estocolm i Oslo per presentar la destinació Costa Brava i Pirineu de Girona. 

Podeu llegir la resta de la notícia, que publica en l'edició d'avui el Diari de Girona, des d'aquí.

L'Ajuntament de Llagostera ha acordat adherir-se a la proposta del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, per donar suport a l'acollida de població refugiada en trànsit a Europa víctima dels conflictes armats a l'Àrea mediterrània. En aquest sentit l'Ajuntament farà una aportació de 3.000 euros al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament 'per destinar-los íntegrament a minimitzar els dramàtics efectes d'aquesta crisi humanitària, dins les nostres possibilitats' tal i com ha explicat la regidora d'Acció Social, Montse Vilà. Vilà ha explicat que "el passat 15 de setembre, l'Ajuntament de Llagostera va convocar el Consell Social Municipal per tractar la dramàtica situació de la crisi humanitària que s'està vivint a Europa, després de conèixer el resultat de la reunió convocada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per tal de coordinar la resposta que es pot donar des del món local". A la reunió es va acordar portar a ple, una moció conjunta consensuada per tots els grups municipals amb representació municipal (CiU, ERC i AxLL), per donar suport a les actuacions que es duen a terme des del Fons Català de Cooperació i des de les entitats catalanes que treballen en l'acollida i el servei a les persones sol·licitants d'asil. El ple tindrà lloc el proper 30 de setembre a les 21 hores.