ELPOLLTV

Dic20102021

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Dimecres, 01 Octubre 2014 17:20

Consells per gaudir de la carn de caça

Publicat per

L’Agència de Salut Pública de Catalunya, a través de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària, ha publicat un nou espai al seu web titulat "Gaudeix de la carn de caça". El consum de la carn de caça, a banda de ser una bona manera d’aprofitar un recurs natural, és una tradició en molts pobles, com Llagostera. Aquest espai al web conté consells específics de seguretat alimentària per als caçadors. S’hi detallen una sèrie de normes bàsiques per a la manipulació de la carn provinent de la caça per tal d’evitar possibles malalties (tuberculosi, brucel•losi, salmonel•losi, etc.) i hi ha informació específica sobre com actuar en els casos de consum i comercialització de la carn de senglar per evitar els riscos sobre la possible presència de triquines. Podeu consultar l'espai "Gaudeix de la carn de caça" des d'aquí.


Llagostera ha celebrat aquest diumenge una nova edició de la Festa de la mobilitat sostenible emmarcada dins la Setmana europea de la mobilitat sostenible i segura, que té per objectiu fomentar un canvi alhora de fer els nostres desplaçaments, cap a un transport més sostenible, segur i saludable. Com cada any, el Grup excursionista Bell-matí i el Grup BTT Llagostera van organitzar una caminada i pedalada, enguany una mica remullada, fins l’ermita de Sant Llorenç.  En acabar el recorregut tots els participants van gaudir d’un esmorzar, jocs i tallers al polivalent organitzats per l’àrea de medi ambient de l’ajuntament. Els participants a la festa van poder visitar també la unitat mòbil de vigilància de la contaminació atmosfèrica on una tècnica de la generalitat explicava el funcionament dels aparells i els controls que es realitzen en la qualitat de l’aire que respirem.

A més, aquest dilluns dia 29, encara dins les activitats de la Setmana, es va realitzar la Cursa de transports de Llagostera a Girona, on tres participants, l’un amb transport públic, l’altre amb bicicleta i l’altre amb cotxe van comparar costos, emissions i temps del trajecte. El resultat va ser, un any més, demostrar el benefici econòmic i ambiental del transport públic i la bicicleta enfront al vehicle privat; i a més aquest any va guanyar també amb temps la bicicleta que va arribar primer, evitant els embussos del trànsit de l’entrada de Girona amb gairebé 20 minuts de diferencia amb el vehicle privat.


Davant la suspensió de la consulta del 9N per part del Tribunal Constitucional, l’Ajuntament de Llagostera s’uneix a la convocatòria feta per Òmnium Cultural i l’ANC per concentrar-se aquest dimarts 30 a les 19:00h davant de tots els ajuntaments catalans. Es demana a tots els participants que vestiu de groc

Dilluns, 29 Setembre 2014 10:04

Avís: Augment del cabal de la riera Gotarra

Publicat per

Les pluges acumulades a la conca del Baix Ter han provocat un augment destacable del cabal del rius. S’espera que aquesta situació es mantingui durant les properes hores. Segons ha informat l‘ACA, el cabal podrà augmentar a la llera principal, sobretot en la riera Gotarra, riu Onyar i riu Ter en tot el tram baix del riu fins a la desembocadura.

Es recomana evitar els accessos a la llera, punts baixos, guals i creuaments de riu a nivell. Es recomana seguir els avisos, els consells i l‘evolució de la previsió meteorològica.


Unes dues-centes persones han participat a la XI Trobada d’Associacions Astronòmiques de Girona celebrada a Llagostera aquest cap de setmana. Durant el matí, els més petits van poder gaudir de diverses activitats i tallers, com sentir-se astronautes per un dia en un divertit photocall, enlairar coets d’aigua, simular cràters i galàxies, endinsar-se en el més profund del cel a l’interior d’un fantàstic planetari inflable, observar en directe el Sol i les seves taques i protuberàncies, i fins i tot observar al microscopi i tocar una impressionant mostra de meteorits de la mà del Dr. Josep Maria Trigo, un dels màxim experts mundials en aquest camp. A la tarda, la sala d’Actes del Centre Cultural Can Roig es va omplir per assistir a les xerrades que Astrogirona, els amfitrions i organitzadors, havien programat.
Divendres, 26 Setembre 2014 11:35

Llagostera estrena aparcabicicletes

Publicat per

Coincidint amb la Setmana de la mobilitat Sostenible l’Ajuntament ha instal•lat 6 nous aparcabicicletes, la majoria d’ells al nucli antic.
Aquesta actuació està subvencionada pel Pla de Barris i s’emmarca també dins les accions del Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible de Llagostera (PAES).
Els aparcabicicletes s’han instal•lat al Plaça del Castell, a la Plaça del Mercat, a la Plaça Llibertat, a l’entrada del carrer Olivereta, molt a prop del Centre d’Interpretació de Can Caciques, a l’Oficina de Turisme situada al Parc de l’Estació i al costat de la llar d’infants El Carrilet. 


Divendres, 26 Setembre 2014 11:35

Ple extraordinari i ordinari del mes de setembre

Publicat per

 Després de la pausa del mes d’agost, l’activitat plenària de l’Ajuntament de Llagostera s’ha reprès aquest mes de setembre amb la convocatòria de dos plens. Un primer d’extraordinari, per tractar la moció de suport a la convocatòria de la consulta sobre el futur polític de Catalunya i un segon, d’ordinari, que ha servit per aprovar, entre d’altres, el reglament del consell social municipal.

El dijous 25 de setembre l’escriptora Assumpta Montellà va presentar a la Biblioteca Julià Cutiller el seu llibre ‘El silenci dels telers’. El llibre recull una vintena de testimonis de dones de diferents generacions que van viure en les colònies tèxtils de Catalunya. La historiadora i escriptora va explicar al públic assistent com va sorgir la idea de fer el llibre, i com el va anar configurant. També va relatar anècdotes durant l’elaboració de les entrevistes que li van servir de base.
L’acte, centrat en la dona i el treball fou organitzat per les entitats Dones d’Arreu, Alternativa per Llagostera, La Memòria històrica i Llagostera Solidària en col•laboració amb la Biblioteca.


El ple de l’Ajuntament de Llagostera ha aprovat unànimement la moció de suport a la convocatòria de consulta sobre el futur polític de Catalunya. 

Tots els regidors amb representació municipal (CiU, ERC i AxLL) hi han votat favorablement. 

D’aquesta manera l’Ajuntament de Llagostera s’uneix a la moció pactada per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM).

El Ple ha tingut lloc aquest dimecres al vespre i ha comptat amb un nombrós públic que ha aplaudit la iniciativa.
Dilluns, 22 Setembre 2014 22:33

El Bell-Matí visita la Serra de l'Obac

Publicat per

El passat diumenge 21 de setembre el Grup Excursionista Bell-Matí va anar d’excursió per la Serra de l’Obac al parc natural de Sant Llorenç del Munt. El grup, format per 14 persones, va pujar pel coll de les Tres Creus fins al cim més alt, Collsapera on hi ha una vista molt bonica. La ruta va continuar per la Casa Vella de l’Obac on el grup va parar a esmorzar. El recorregut va passar per la Font de la Portella, que no raja i d’altres punts molt interessants fins arribar a la Font de la Pola per dinar. Fou una bona excursió.

FACEBOOK