ELPOLLTV

Diu24092023

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

La Policia Local de Llagostera ha detingut tres persones en menys de 24 hores. Les deteccions es va produir dijous i divendres gràcies a la col·laboració ciutadana. La primera detenció es va produir dijous, quan la Policia Local va ser alertada per un veí en veure una parella que intentava accedir de forma sospitosa a l’interior d’una casa del carrer Marina. Ambdues persones van quedar detingudes. Divendres, també alertats per un veí, la Policia Local va detenir un jove marroquí, veí de Salt i amb antecedents, acusat de robar a diversos vehicles i habitatges de Llagostera.


 

Diumenge, 06 Març 2016 17:07

Les grans dones de Llagostera

Publicat per
L’Associació Dones d’Arreu de Llagostera ha inaugurat avui al local Social de la Caixa, l’exposició GRANS DONES en homenatge a les dones de més de 90 anys de Llagostera. La mostra, que s’emmarca en els actes amb motiu del Dia Internacional de les Dones, es podrà veure aquesta tarda de les 18h a les 20 h i el proper cap de setmana de les 12h a les 14h i de les 18h a les 20h. L’exposició és un recorregut per la vida de dinou dones a través de les seves fotografies i testimonis. Vol ser un homenatge, però a la vegada, també una reivindicació del paper de la dona. El muntatge s’ha fet a partir d’entrevistes amb les dinou dones sobre la seva vida ( la guerra , l’exili dels pares, la falta d’estudis...) , preocupacions (la convulsa situació política actual...) i desitjos (una major igualtat home/ dona; més ajudes als refugiats i més comunicació entre les persones).

Les protagonistes de la mostra són: Amèlia Calvet (1919), Anna Codolar (1922), Consuelo Salvadó (1921), Conxita Rebert (1924), Fina Balmaña (1923), Josefa Díaz (1923), Lluïsa Bosch (1923), Margarita Nuell (1920), Maria Postigo (1919), Maria Rissech (1925), Maria Roget (1925), Mercè Terés (1925), Mercè Tibau (1923), Montserrat Soler (1924), Núria Lloveras (1925), Paquita Bancells (1922), Pepita Solé (1923), Pilar Vila (1925) i Rosa Pagès (1925).


 

Divendres, 04 Març 2016 15:03

Comencen les obres del parc d’esbarjo per a gossos

Publicat per
Aquesta setmana han començat els treballs per habilitar una zona d’esbarjo per a gossos al nucli urbà de Llagostera. La zona estarà ubicada al costat del cementiri municipal amb dos espais diferenciats, una per a gossos grans i una per a gossos petits amb una superfície total d’uns 1.000 m2.

Segons ha informat l'Ajuntament, el parc d’esbarjo per gossos és una reivindicació de molts propietaris de gossos que van fer arribar la seva petició durant el taller participatiu d’elaboració de pressupostos de l’any 2015. “Després de valorar diverses ubicacions, tot i que amb uns mesos de retard, finalment aquest espai serà una realitat” tal i com han explicat l'alcalde de Llagostera Fermí Santamaria i el regidor d’urbanisme i participació ciutadana, Sergi Miquel.

El projecte inclou la instal·lació d’uns bancs, una font amb aigua potable i una tanca perimetral de dos metres d’alçada.

Es preveu que els treballs finalitzin a principis del proper mes d’abril.


 

Dijous, 03 Març 2016 12:41

15è concurs de punts de llibre

Publicat per

La Biblioteca Julià Cutiller ha convocat el 15è concurs de punts de llibre.

El concurs contempla tres categories pels alumnes de cicle inicial, mitjà i superior.

El termini per a participar-hi finalitza el 9 de març.

Podeu consultar les bases des d‘aquí.


Un total de 3.260 persones han visitat les instal·lacions del Centre d'Interpretació de Can Caciques durant el 2015. Segons es desprén de la memòria d'activitats feta pública per l'Ajuntament de Llagostera, "3.005 ho han fet per visitar les exposicions permanents i La Temporal i la resta per participar en alguna de les quatre jornades monogràfiques que s'hi han celebrat". Del total de visites rebudes l'any 2015, 267 correspon a persones estrangeres, la majoria de parla francesa, seguit d'anglesos i alemanys.

A partir del dissabte 12 de març de 2016 Can Caciques tornarà a obrir les seves portes els dissabtes, diumenges i festius de 10 a 14 h. Excepcionalment, i amb motiu de la celebració del Mercat Romà, el diumenge 20 de març es podrà visitar el centre durant tot el dia.


 

Dimarts, 01 Març 2016 08:11

Neix Artística(ment)

Publicat per

“Artística(ment) és una idea de dos convertida en un projecte d’equip”. Així ha nascut aquesta iniciativa a Llagostera que reuneix un grup de persones amb idees, interessos i formacions diverses que es mouen per un mateix motiu: l’amor a l’art. Segons els seus impulsors “aquest projecte és, un punt de trobada d’un equip polifacètic que busca oferir als llagosterencs noves propostes artístiques per innovar i donar més veu i vida a l’art, en totes les seves disciplines. Actualment formen part d’Artística(ment): Josep Maria Codina, Eduard Comas, Mariona Puigbaldoyra, Montse Vila, Marc Ortín, Cristina Puig, Meritxell Torres, Paula Pozo, Jordi Casas i Mita Casanovas. Per a més informació podeu seguir-los a Facebook i Twitter.


 

Dimecres, 24 Febrer 2016 17:50

A partir d'ara els Plens en vídeo a la carta

Publicat per
A partir d’aquest mes de febrer els plens de l’Ajuntament de Llagostera seran enregistrats en vídeo i es podran visualitzar en diferit, des del web www.llagostera.cat. Les dades d’audiència de les retransmissions en streaming d’aquest darrers cinc anys, no compensen l’esforç tècnic i humà que suposa oferir aquest servei en directe. Esperem que la nova fórmula contribueixi a ampliar l’audiència dels Plens sense cap limitació horària. Moltes gràcies a tots aquells, que en un moment o altre, heu seguit els plens en directe des de Elpolltv.


 

Dimecres, 24 Febrer 2016 07:34

Concurs de fotografia de portada del Butlletí

Publicat per

Divendres 4 de març finalitza el termini per a participar al concurs de fotografies de portada del Butlletí de Llagostera. Enguany les fotografies han d’incloure algun element relacionat amb la música. Podeu consultar les bases des de Facebook del Butlletí.


 

Dimecres, 24 Febrer 2016 07:22

Adéu a tres il·lustres llagosterencs

Publicat per

Aquest cap de setmana ens han deixat tres llagosterencs que han deixat empremta al nostre municipi, tal i com recorda el periodista Joan Ventura, al seu article setmanal publicat avui al diari El Punt Avui.


 

Les obres de la segona fase del projecte de reforma i ampliació de la Casa de les Vídues de Llagostera ja han començat i es preveu que finalitzin a finals del mes de juny. Segons ha informat l'Ajuntament de Llagostera, les obres tenen un pressupost de de 224.239,20 €, IVA inclòs, dels quals 189.538,99 es finançaran mitjançant una subvenció del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) i els 34.700,21 € restants els aportarà l'Ajuntament.

Les actuacions previstes en aquesta segona fase inclouen l’enderroc i l'eliminació de les escales actuals, la redistribució interior i creació de nous espais, la construcció d'uns nous lavabos accessibles, la renovació de les instal·lacions d'electricitat, enllumenat, aigua i climatització, la substitució de paviments i fusteries interiors, la creació d'una zona de bar, la rehabilitació de les façanes i la reparació de les cobertes.

'El programa funcional de l'edifici gira al voltant de dues activitats: un centre d'art, que inclou l'escola de belles arts i sala d'exposicions, i l'espai jove, que ha de ser el lloc de trobada i el centre dinamitzador de les activitats de la gent jove de Llagostera', tal i com ha explicat el regidor de joventut i urbanisme, Sergi Miquel.