ELPOLLTV

Dim26102021

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Una vintena de persones de Lliçà de Vall han visitat el Centre d’Interpretació de la Sostenibilitat del Mas Roig de Llagostera. La visita va tenir lloc el passat 8 de maig, organitzada des de la regidoria de medi ambient de l'Ajuntament de Lliçà de Vall. El Dr. Francesc Sureda va ocupar-se de les explicacions relacionades amb la cura del medi ambient, els residus i la producció d'energia des de l'Aula de Natura.
Diumenge, 11 Maig 2014 07:00

Homenatge a les persones que varen ser afusellades

Publicat per

El cementiri de Girona acull anualment un acte d'homenatge a les víctimes del feixisme que van ser afusellades. Es tracta d’un acte, organitzat per l’entitat llagosterenca per la Recuperació de la Memòria Històrica, de caràcter íntim, però obert a tots aquells que volen compartir un sentiment de record i la necessitat de reclamar la veritat, la justícia i la reparació. Aquest dissabte familiars i amics han fet una ofrena floral. 

Dissabte, 10 Maig 2014 20:43

Els caçadors recullen 30m3 de deixalles al bosc

Publicat per

El col·lectiu de caçadors de Llagostera ha recollit aquest dissabte 30 m3 de residus abocats als boscos del municipi. L’actuació s’ha emmarcat dins la celebració de l’European Clean-Up Day. Totes les deixalles recollides s’han dut a la deixalleria municipal degudament classificades. 

Aquest dissabte ha quedat oficialment inaugurada l’exposició ‘Joviart’ dels artistes Norman Sànchez i Esperança Boada. L'exposició es podrà visitar del fins al 25 de maig tots els dissabtes, diumenges i festius d‘11h a 14h i de 17h a 20h, al local social de "La Caixa".

La Residència Josep Baulida de Llagostera ha celebrat avui dissabte una jornada de portes obertes. Primer s'ha celebrat una missa i després acompanyats per familiars, amics i personal del centre han gaudit d'una actuació de màgia i un aperitiu a la terrassa del centre.

Divendres, 09 Maig 2014 08:29

Les Flash Girls escalfen motors aquest diumenge

Publicat per

Les Flash Girls s'uneixen aquest diumenge a la Festa per l’Escola pública i en Català (d’11 a 13 h) amb una actuació al Parc de l'Estació que servirà d'aperitiu i entrenament pels passos del FlashMob que estan preparant per la Festa Major 2014. Properament estarà disponible un vídeo tutorial amb tots els detalls. Podeu veure el programa des d’aquí.

Els Mossos d'Esquadra han donat per desarticulada l'organització criminal a qui atribueixen fins a 30 assalts i robatoris violents a diverses poblacions del Baix Empordà i Gironès, entre elles Llagostera i Cassà de la Selva. El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha detallat que el grup estava perfectament "jerarquitzat" i que cadascun dels seus membres tenia un rol definit. Els setze detinguts tenen entre 25 i 40 anys. Entre ells hi ha el líder de la banda, els lladres que actuaven sota les seves ordres i fins a quatre confidents. L'operatiu policial que ha permès desarticular la banda culmina set mesos d'investigació dels Mossos d'Esquadra.

El regidor de joventut de l'Ajuntament de Llagostera, Sergi Miquel ha participat aquest dilluns en la presentació del projecte Innovation Lab, desenvolupat per professorat i alumnat d’Elisava, l’Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona. A l’acte hi ha assistit també el director general de Joventut, Toni Reig, l’alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, el director acadèmic d’Elisava, Ricardo Guasch, el cap d’Estudis del Grau en Disseny, Albert Fuster, i la coordinadora territorial de Joventut a Girona, Anna Prior, a banda dels alumnes i tutors del projecte. El projecte Innovation Lab ha desenvolupat un nou model d’equipament per a joves, incloent tant el disseny de l’espai físic com la formulació dels seus continguts, que s’aplicarà al municipi gironí de Llagostera i que pot servir de base per a futurs espais juvenils de Catalunya. L’Ajuntament de Llagostera, en col·laboració amb la Direcció General de Joventut, va encarregar l’any passat a Elisava aquest projecte pioner en la disciplina del disseny de serveis. Innovation Lab ha tingut en compte les demandes i necessitats dels mateixos joves de Llagostera, que hi han pres part en un procés participatiu (amb entrevistes i en la fase de cocreació). A banda d’aquesta metodologia innovadora, el projecte destaca per la col·laboració entre les dues administracions públiques i el centre universitari. L’Espai per a joves resultant ha reformulat les 3 plantes de què consta l’equipament de Ca la Viudi, situat al nucli antic de Llagostera. A la planta baixa s’hi troba el pati, el cor de l’Espai Jove, que s’ha disposat com un espai flexible i multifuncional per donar cabuda a esdeveniments diversos. En la conceptualització dels continguts que oferirà l’equipament s’ha treballat no només en un disseny atractiu, sinó també en la flexibilitat dels seus usos i serveis per adaptar-se a les necessitats de la comunitat.

Dilluns, 05 Maig 2014 10:26

Ple ordinari del mes d'abril

Publicat per

Alex Puig no ha pogut prendre possessió del càrrec de regidor d’Esquerra Republicana en substitució d’Eugènia Comas, a l’espera que la Junta Electoral faci arribar a l’Ajuntament la credencial del nou regidor. Puig ha seguit la sessió plenària des de la zona de públic acompanyat de diversos membres de la seva llista. 

El Ple de l’Ajuntament de Llagostera ha acordat, amb l'abstenció del grup d'Alternativa per Llagostera, assignar al pavelló municipal d’esports el nom de Josep Mir. Josep Mir, popularment conegut com “El barber”, estretament vinculat a les entitats socials i esportives de Llagostera va ser regidor d’Esports entre el 1987 i 1991. En Josep Mir va ser una persona molt implicada, tant en l’àmbit esportiu com en l’associatiu, ja que sempre participava i col·laborava amb les entitats del poble com el Casino Llagosterenc, el Casal Parroquial, la Comissió de Festes, la Penya Barcelonista i sobretot, la U.E. Llagostera, entitat de la qual va ser vicepresident 1r entre el 2004 i el 2008. Josep Mir era un apassionat del futbol i, si bé li agradaven tots els esports, el futbol estava per sobre de tots ells i els diumenges no faltava mai al Camp Municipal. Aquests darrers anys va gaudir molt amb el Primer Equip que el va veure ascendir de Segona Categoria Territorial fins Segona Divisió “B”. Va ser Regidor d’esports entre el 1987 i el 1991, formant part d’una llista de CiU en el primer govern de la segona etapa de Narcís Casas com a alcalde. En aquest període que va ser Regidor d’esports, a part de donar suport al futbol i a la U.E. Llagostera que va passar per una etapa molt difícil a finals dels anys 80, destaca per sobre de tot el seu treball incansable per portar a terme la construcció del Pavelló Poliesportiu Municipal. Un edifici tan necessari ja que el nombre de practicants d’esports d’equip era cada vegada més gran, coincidint amb el ressorgiment del Patronat Municipal d’Esport del que en Josep Mir en va ser també peça cabdal juntament amb el Sr. Lluís Vilaplana que n’era el president, i la gran col·laboració i implicació de l’ajuntament i de l’alcalde, Narcís Casas. En Josep seguia el dia a dia de les obres de construcció del Pavelló i no se li escapava cap detall de tot el que s’hi feia. Posats a fer, volia un Pavelló de categoria, però sobretot que fos pràctic i funcional com així va ser. Encara avui la gent que visita aquest edifici per primera vegada en destaca la seva excel·lència i els operaris que fan el manteniment del parquet en destaquen la qualitat del material que s’hi va posar. Finalment, en Josep Mir va veure culminada la seva gran obra el 16 de febrer de 1991, data en que es va inaugurar el Pavelló Poliesportiu Municipal de Llagostera.

FACEBOOK