ELPOLLTV

Dij25022021

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

La jornada electoral es farà al Polivalent

Amb l’objectiu d'evitar aglomeracions a les eleccions al Parlament de Catalunya previstes pel diumenge 14 de febrer, l’Ajuntament de Llagostera ha habilitat un senzill espai web en la qual es pot veure quina mesa i quin color els toca votar als llagosterencs i llagosterenques.

Per consultar-ho, els electors només han d’introduir el número del DNI a aquesta pàgina web i automàticament els apareix el seu número i color de mesa.

Des del consistori també es recorda que la sol·licitud del vot per correu finalitza aquest divendres, 5 de febrer, a les 14 h. Com a novetat, es pot demanar per via telemàtica, així com presencialment a qualsevol oficina de Correus.


Diumenge, 31 Gener 2021 17:41

La consellera Teresa Jordà visita Llagostera

Publicat per
El passat divendres la candidata d’Esquerra Republicana per la província de Girona, i actual Consellera d’Agricultura, Teresa Jordà acompanyada de Laia Cañigueral, número 5 de la llista, va visitar Llagostera per donar el tret de sortida a les eleccions al Parlament del proper 14 de febrer.

Durant la visita la candidata Jordà va ser rebuda per l’alcalde Antoni Navarro, que també va a la llista dels republicans, el regidor de promoció econòmica Eduard Diaz i diferents membres de la secció local.

Degut a les restriccions a causa de la pandèmia no es va realitzar cap acte obert al públic. La consellera, juntament amb l’alcalde, van donar el tret de sortida a l’encartallament del municipi col·locant els primers cartells a la Plaça Catalunya.

A continuació les candidates i els dos membres del govern de l’ajuntament van realitzar una visita a l’empresa Massachs Obres i Paisatge que acaba d’instal·lar-se al municipi aquest mateix mes de gener. En la trobada amb el director Josep Massachs van poder visitar les noves oficines i debatre sobre emprenedoria, obra pública i la necessitat de planificar amb mirada llarga el futur del municipi i del país.

Tant la Consellera com l’Alcalde animen a tota la població a omplir les urnes aquest 14 de febrer, i es mostren convençuts que Esquerra Republicana és la millor opció per combatre els efectes de la pandèmia, rellançar el país i dirigir-lo cap a un futur amb llibertat.


Divendres, 29 Gener 2021 12:16

5.865 llagosterencs estan cridats a les urnes el 14F

Publicat per

Comença la campanya d’unes eleccions catalanes atípiques, marcades per la pandèmia de la COVID-19 i per la incertesa de si, finalment, s’acabaran celebrant en la data prevista. Per ara, un total de 5.865 llagosterencs i llagosterenques podran exercir el seu dret a vot el 14 de febrer, en un col·legi electoral que estarà ubicat, de manera excepcional, al Local Polivalent.

Entre les principals controvèrsies d’aquestes eleccions són les franges horàries distribuïdes per als votants. Quan obrin els punts de votació, a les 9 h, podran votar els col·lectius de risc fins a les 12 h. A partir de llavors i fins a les 19 h, serà el torn pels votants no pertanyents ni als col·lectius de risc ni en quarantena. Finalment, de 19 a 20 h, quan tanquin els col·legis electorals, podran fer-ho el col·lectiu de persones en quarantena, és a dir, contagiats, contactes estrets i sospitosos.

Des de la Generalitat es recomana el vot per correu, que fins al moment ha superat les sol·licituds de les eleccions del 2017, i en el punt de votació s’aconsella dur el vot preparat de casa amb l’objectiu de minimitzar el temps d’estada dins el local electoral.

A les candidatures electorals per a la demarcació de Girona hi podem trobar sis llagosterencs. Podeu consultar-les en el següent enllaç.


Aquest diumenge, 31 de gener, havia de tenir lloc al Teatre Casino Llagosterenc la representació de Calma! de Guillem Albà. L’espectacle ha quedat ajornat i des de l’Àrea de Cultura ja s’ha anunciat una nova data: el dissabte 8 de maig, a les 20.30 h.

Per aquells qui ja havien comprat l’entrada, aquestes serviran per al nou dia de la funció, però també poden sol·licitar la devolució de l’import de l'entrada si ho prefereixen. Qui va comprar les entrades per Internet, se li retornarà l’import automàticament a la targeta de crèdit des d’on es va fer la compra. Qui les va comprar al Servei d’Atenció Ciutadana, caldrà que vagin durant la setmana que ve a les oficines ubicades al passeig Romeu número 6 i sol·licitin la devolució de l’import.

Arriba a Llagostera la segona sessió de “Parlem-ne al carrer”, el programa d'estalvi energètic i pobresa energètica de la Diputació de Girona. El pròxim dilluns, 1 de febrer, de 18 a 19.30 h, es portarà a terme una sessió virtual a través de la plataforma Zoom per parlar sobre com reduir costos en les factures elèctriques. S’analitzaran i es resoldran els dubtes que sorgeixin durant la sessió.

Per participar en aquesta i les altres sessions, que són gratuïtes, i estar informats en tot moment, podeu entrar en el grup de WhatsApp temàtic en aquest enllaç.

Dimecres, 27 Gener 2021 18:57

La llúdriga a Llagostera

Publicat per
Amb l'expert en fototrampeig, Jordi Soler, iniciem una sèrie de petits reportatges per descobrir la fauna que s'amaga en els boscos i les rieres de Llagostera. Dediquem el primer capítol a la llúdriga, un mamífer carnívor de la família dels mustèlids que mereix especial atenció i protecció per evitar-ne la seva desaparició.
Dimarts, 26 Gener 2021 08:43

Persona Infiltrada vol arribar a Llagostera

Publicat per

El programa de TV3 Persona Infiltrada, que s'emet cada dijous al vespre al canal principal de la televisió pública catalana, busca famílies de Llagostera que vulguin participar-hi. Els únics requisits, a part de tenir ganes de passar-s'ho molt bé, és ser una família o un grup de convivents de quatre persones com a mínim, així com entendre i parlar amb plena competència el català. La família que hi participi també podrà optar a guanyar un premi de 5.000 euros.

Si hi esteu interessats, podeu posar-vos en contacte amb l'equip del càsting del programa al número de telèfon 682 11 08 24 o al correu electrònic Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .

Divendres, 22 Gener 2021 17:24

Nou Butlletí especial COVID-19 a la venda

Publicat per
Avui s'ha posat a la venda el nou Butlletí de Llagostera. Ho fa amb 160 pàgines dedicades principalment a les vivències de la pandèmia des de diversos punts de vista. La situació actual no ha permès fer-ne una presentació presencial i els seus editors han difós un vídeo promocional. El Butlletí s'ha editat en blanc i negre després de renunciar al 40% de la subvenció anual de l'Ajuntament en favor dels col·lectius de risc afectats per la crisi de la COVID-19.

Trobareu el Butlletí a la Llibreria Sureda, a Can Madí i a la Dietètica La Natura.


Divendres, 22 Gener 2021 12:40

50 noves places d'aparcament públic al nucli antic

Publicat per
El nucli antic de Llagostera disposarà d'un nou espai d'aparcament que oferirà al voltant d'unes 50 places. A causa del dèficit de zones d'aparcament de vehicles que presenta aquesta zona del municipi, l'Ajuntament ha arribat a un acord de cessió temporal amb la propietat d'una finca situada entre els carrers Girona i Albertí, que es destinarà a l'aparcament de vehicles.

La proximitat de la finca amb el nucli antic permetrà deixar el vehicle molt a prop del mateix i fomentar-hi la visita a peu, amb la voluntat de disminuir la circulació de vehicles per la zona i pel seu entorn, així com la no proliferació de vehicles aparcats de forma irregular o prohibida en el mateix àmbit. "Tant per les seves característiques com per la seva ubicació, creiem que és una parcel·la idònia per incrementar considerablement l’aparcament de vehicles disponible a la zona", tal i com ha explicat l'alcalde Antoni Navarro.

Per tal de maximitzar el número de places l’entrada i sortida de vehicles es farà únicament pel carrer Albertí. Els vianants ho podran fer tant pel carrer Albertí com pel carrer Girona.

Ja s'han començat a portar a terme les actuacions de neteja, consolidació i adequació del terreny, que inclou la neteja i desbrossament de la capa superficial i retirada de brossa, l'enderrocament de part dels murs i atalussar els desnivells, l'aportació de material on calgui per al planatge i l'estesa i compactació del material, tallar i enderrocar part de la tanca de façana del carrer Albertí, assegurar i consolidar alguns dels elements constructius existents i garantir i adequar accessos, tant per a vehicles com per a vianants. Així mateix, s'està estudiant la instal·lació de l'enllumenat nocturn del sector.

L'aparcament serà d'ús públic i no hi podran accedir vehicles grans. El pressupost d’adequació de l’espai és d'11.178 € més IVA.

Dijous, 21 Gener 2021 17:31

6 llagosterencs a les llistes del 14F

Publicat per

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ha publicat les candidatures proclamades per la Junta Electoral Provincial de Girona per a les eleccions al Parlament de Catalunya previstes pel proper 14 de febrer. Entre els noms dels integrants de les llistes hi trobem 6 cares conegudes de la política local llagosterenca. L’alcalde Antoni Navarro ho fa com a suplent 6 de la llista d’ERC, Enric Ramionet com a número 15 per la CUP amb Ariadna Donate com tercera suplent, Montserrat Pla com a suplent 7 del PSC, i l’exalcalde Fermí Santamaria ho fa com a número 12 acompanyat de Sergi Miquel que tanca la llista com a suplent del PdeCat.


FACEBOOK