ELPOLLTV

Div17092021

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

El Consell Comarcal del Gironès i sis escoles de la comarca: l'escola Les Moreres de Flaçà, l'escola Forn d'Anells de Fornells de la Selva, les escoles Lacustària i Puig de Cadiretes de Llagostera, l'escola Dr. Sobrequés de Bescanó i l'escola l'Aixart de Cervià de Ter estan realitzant el projecte europeu Euronet 50/50 contra el canvi climàtic mitjançant la implantació de mesures d’estalvi energètic. 

El projecte Euronet 50/50 s’emmarca en el Pacte d’Alcaldes, una iniciativa de la Comissió Europea, que té com a objectiu superar el compromís de la UE de reduir en un 20%, abans de l’any 2020, les emissions de CO2 i dels gasos d’efecte hivernacle. Aquesta proposta educativa, que té el suport d'Energia Intel·ligent, es realitza a 50 escoles de més dels 9 països de la Unió Europea que apliquen la metodologia 50/50. 

Euronet 50/50 vincula les mesures d’eficiència energètica realitzades per l'escola amb els beneficis que això suposa de forma directa i equitativa. Per tant, a part d’aportar uns beneficis ambientals, el projecte Euronet 50/50 premia econòmicament els responsables d’aplicar mesures efectives d’estalvi energètic, tant l'escola com els gestors dels equipaments, els ajuntaments.  

L’alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, juntament amb l’alcaldessa de Tossa de Mar, l’alcalde de Santa Cristina d’Aro i l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols s’han trobat aquest matí a Sant Feliu de Guíxols després d’aconseguir la marca turística de l’Estació Nàutica Costa Brava, integrada per tots 4 municipis. A la trobada hi han participat també regidors i regidores de turisme i promoció econòmica dels 4 ajuntaments. L’Estació Nàutica combina una interessant oferta de producte nàutic i complementari entre Sant Feliu de Guíxols, Tossa de Mar, Santa Cristina d’Aro i Llagostera on hi participen més de 60 empreses entre hotels, cases rurals i restaurants. L’alcalde de Llagostera ha destacat la importància d’unir esforços per promocionar i posar en valor els recursos d’interès turístic com la gastronomia, el comerç, el patrimoni històric cultural i la natura.

Dilluns, 03 Febrer 2014 18:25

Terra de Llagostera per al Roure del Tricentenari

Publicat per

L’Ajuntament de Llagostera aportarà terra del jaciment arqueològic llagosterenc de la Torre dels Moros per plantar el Roure del Tricentenari a la muntanya de Montserrat. L’aportació de la terra, per part dels ajuntaments de Catalunya i la plantada del Roure s’emmarca dins del programa d'actuacions del Tricentenari. L’alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, acompanyat del regidor de Cultura, Josep Aliu, han recollit aquest matí la terra. 

L’equip local de futbol de Dingiri (Gàmbia) vesteix la samarreta de la Unió Esportiva Llagostera. El club llagosterenc, ha fet una donació de material esportiu a l’entitat Llagostera Solidària que s’ha encarregat de lliurar-lo aprofitant un dels seus viatges a la població africana. Més informació a uellagostera.com

Divendres, 31 Gener 2014 08:33

Es busca amo incívic de gos

Publicat per

Un veí de Llagostera, cansat de trobar-se excrements de gos al seu carrer, ha decidit penjar un missatge al propietari del gos, alertant-lo que el vigila per identificar-lo i denunciar-lo. A Llagostera existeix una ordenança de tinença d’animals que regula diversos aspectes i preveu sancions de fins a 600 euros. 

Divendres, 31 Gener 2014 06:46

El Butlletí 25 a la venda

Publicat per
El Butlletí número 25 ja és a la venda. Aquest nou exemplar de la revista local incorpora novetats en l'editorial. A partir d'ara es publicarà una editorial gràfica batejada amb el nom de “pictorial” on s'hi il·lustrarà alguna part emblemàtica del poble, d'on s'hi destacaran dades d'una manera curiosa. En aquesta primera publicació del 2014 s'hi il·lustra la plaça Catalunya. Qui desitgi col·leccionar-les es poden adquirir en format A3 -amb enquadernació o sense- a la llibreria Sureda. El número 25 conté un reportatge sobre el repte dels 100 cims de David Ventura, una entrevista a la llagosterenca Raquel Puigmolé a l'apartat de Llagosterencs arreu del món, la història de Carme Ferrer a la secció El Racó dels Artistes, un recull de fotos de Nadal i les habituals col·laboracions

El primer Ple de l’Ajuntament de Llagostera celebrat aquest dimecres 29 de gener ha servit per aprovar per unanimitat tots els punts de l’ordre del dia entre ells el nomenament dels membres de la comissió per incentivar la incorporació dels habitatges buits al mercat de lloguer social i l’aprovació provisional del Pla especial i rehabilitació de la masia Can Sarrà per a ús de turisme rural.

Així mateix es va aprovar la revisió dels plans de protecció civil tal com marca la llei cada 4 anys, l’exclusió dels licitadors del contracte d'escombraries, la proposta de modificació dels Estatuts del Consorci local Localret i el Reglament de règim intern de les llars d'infants municipals. 

Vint-i-quatre establiments, equipaments i espais turístics de les comarques de Girona, entre ells el restaurant Els Tinars de Llagostera, han rebut un diploma de Qualitat Q.

L'Institut per a la qualitat turística d'Espanya (ICTE, amb les seves sigles en castellà) ha entregat 51 d'aquests certificats, alguns per primera vegada i d'altres com a renovació, gairebé la meitat dels quals s'han assignat a Girona.

Podeu llegir la notícia des d'aquí: Diari de Girona 

A partir del proper dia 1 de febrer la zona blava de Llagostera passarà a ser gestionada per una altra empresa. El dia 30 de gener començaran els canvis a les màquines expenedores i és possible que durant dos dies la zona blava quedi desactivada.

Les targetes de resident, no funcionaran fins que s’implementi el nou sistema informàtic a les màquines expenedores. Els usuaris de la targeta resident, poden posar-la a l’interior del cotxe, a la vista del vigilant, i així no s’exigirà el corresponent tiquet segons ha informat l’Ajuntament des de www.llagostera.cat

Dimarts, 28 Gener 2014 10:47

Posar-se en forma al gimnàs TNT Gym

Publicat per

El prinicipi d'any acostuma a ser un moment en el qual la gent es fa propòsits per complir en els propers dotze mesos. I un d'aquests acostuma a ser anar al Gimnàs. A continuació podeu veure les activitats que ofereix el TNT Gym, per mantenir-vos en forma i passar-ho bé al mateix temps, tot aprenent tècniques de defensa personal com el kick boxing o ballant al ritme de Zumba. 

FACEBOOK