ELPOLLTV

Diu05122021

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Els alcaldes dels municipis de Llagostera, Cassà de la Selva, Quart i Llambilles s’han reunit amb el Conseller de Territori i Sostenibilitat de Generalitat de Catalunya, Santi Vila, per buscar solucions a la problemàtica pel que fa al trànsit de la carretera C-65 al seu pas pel municipi de Llambilles i els efectes que se’n puguin derivar. En aquest punt de la xarxa viària gironina, regulat per semàfors s’hi concentren diàriament importants retencions en ambdós sentits de la marxa. La reunió ha tingut lloc aquest passat dijous al Parlament de Catalunya.

L’Ajuntament de Llagostera ha acollit aquest dimarts al migdia l’acte oficial de lliurament de premis del I concurs de la Fundació Hope Projects (FHP) per a nous emprenedors. El projecte guanyador ha estat el “Carbó d’Ardenya i Gavarres”, impulsat per la Cooperativa d’Inserció Idària amb seu a Llagostera. Els nous empresaris han rebut de mans del president del Patronat de la FHP, Pere Merino, un taló per valor de 12.000 € per ajudar a finançar el projecte. L'acte ha comptat amb la participació de l'Alcalde de Llagostera, Fermí Santamria i del regidor de Medi Forestal, Carles Serrat. Properament us oferirem un vídeo resum de l'acte.

Dilluns, 17 Febrer 2014 11:38

LOPD Montoliu obre oficina a Llagostera

Publicat per

Des de fa uns dies s’ha establert al carrer Almogàvers número 6 de Llagostera l’empresa LOPD Montoliu que es dedica a donar suport a les empreses en referència a la Llei Orgànica de Protecció de Dades. 

Llagostera ha acollit aquest diumenge al matí la sortida d’un dels trams de la 2a Marató de les Vies Verdes, concretament la Mitja Marató. Enguany els organitzadors han incorporat les distàncies de 30 km amb sortida a Cassà de la Selva i de 10 km amb sortida des de Castell d’Aro. La sortida s’ha fet de forma simultània a totes les poblacions amb arribada a Sant Feliu de Guíxols. La cursa està organitzada pel Consorci de les Vies Verdes de Girona i Diversport, amb la col·laboració de la Diputació de Girona. L’edició d’enguany ha comptat amb més de 1.500 participants, 700 més que al 2013.

El Pla de Govern 2011-2014 estableix com a objectiu prioritari reduir el fracàs escolar, potenciant la lectura sistemàtica al llarg de tota l’escolaritat.

Un dels eixos d’actuació del Departament d’Ensenyament és l’activació de “L'impuls de la lectura” en l’àmbit educatiu. Per als centres educatius comporta un nou enfocament per a potenciar la competència lectora de l’alumnat, basada en els tres eixos fonamental com: "Saber llegir" (aprenentatge de la lectura), "Llegir per aprendre" (ús de la lectura per a l’aprenentatge) i "El gust per llegir" (adquisició de l’hàbit lector)

L’Institut de Llagostera i l’Escola Puig de les Cadiretes són centres educatius escollits pel Departament d’Ensenyament per a l’aplicació del Pla “l’Impuls de la lectura”. Enguany, ambdós centres planifiquen i executen una activitat conjunta a 4t ESO i 3r PRI per a impulsar la pràctica de la lectura i millorar els resultats educatius.

Dos dimecres al mes, els alumnes d'ambdues etapes realitzen l'activitat de forma conjunta a l'escola Puig de les Cadiretes. Prèviament, un grup d’alumnes de 4t ESO prepara amb la seva professora les activitats de comprensió de la lectura escollida i posteriorment, les desenvolupen amb els alumnes de 3r PRI amb la interacció de les seves tutores.

Aquest segon trimestre les lectures escollides són capítols de “El petit príncep”, en commemoració del 70è aniversari de la mort de l’autor d’aquesta obra literària, Antoine de Saint Exupéry.

La dedicació dels centres educatius envers el foment de la pràctica de la lectura hauria de comptar amb la implicació de la família, de forma que l’alumne/a trobi a casa el clima favorable per a la lectura en família, la disponibilitat de llibres adients als seus interessos, la visita a la biblioteca municipal ...

Perquè “L’impuls de la lectura” esdevingui un èxit, és necessari el compromís de tots els sectors de la comunitat educativa: alumnes, famílies i docents.

A mitjans del mes de gener, l’Ajuntament de Llagostera es va adherir a la xarxa Rescat de la Generalitat de Catalunya. El Conseller d’Interior, Ramón Espadaler, va reunir-se a Llagostera amb l’alcalde per tal de firmar l’adhesió. En aquest espai de l’alcalde al dia, Fermí Santamaria explica quins beneficis aporta al municipi formar part d’aquesta xarxa.

Dimarts, 11 Febrer 2014 10:21

Segona Marató de les Vies Verdes

Publicat per
Aquest diumenge tindrà lloc la segona edició de la Marató de les Vies Verdes. El recorregut transcorre des de Girona a Sant Feliu seguint la Via Verda del Carrilet. Es combinen pistes de terra amb trams urbans en el pas dels diferents municipis. Al igual que l’any passat hi ha la possibilitat de participar en la modalitat Mitja Marató amb sortida des de Llagostera. Els organitzadors han convocat una reunió informativa oberta als voluntaris interessats en col·labora fent tasques de control i avituallament. La reunió està prevista per aquest dimarts 11 de febrer a les 20 h al pavelló.
Dimarts, 11 Febrer 2014 00:00

El Bell-Matí fa la Ruta de les ermites d’Amer

Publicat per

Aquest cap de setmana la colla excursionista del Bell- Matí ha fet la "Ruta de les ermites d’Amer". Un total de 22 integrants de l’entitat han recorregut els 16 quilòmetres circulars amb un desnivell de 470 metres passant per les ermites de Santa Lena i Sant Roc.

La Fundació Ramon Noguera ha obert un nou centre ocupacional a Llagostera amb 30 places de capacitat que permet descentralitzar els serveis que l’entitat ofereix als seus usuaris. Malgrat que el nou centre està en funcionament des del passat 7 de gener, l’acte de presentació s’ha realitzat aquest dilluns 10 de febrer i ha comptat amb la presència de la directora de la fundació, Pepita Perich, l’alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria i la regidora d’acció Social, Montse Vilà. 

En aquest espai de l’alcalde al dia, Fermí Santamaria explica les petites obres de millora que s’han realitzat a la Plaça Catalunya, una actuació fruit de les propostes ciutadanes recollides durant els processos participatius impulsats des de l’Ajuntament.