ELPOLLTV

Div03122021

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Aquest dijous han finalitzat els treballs corresponents a la tercera i darrera fase del projecte de reparació d’un tram de la muralla de Llagostera.Les obres d’aquesta darrera fase han consistit en refer el paviment de la zona del mirador i tornar a col·locar els arbres i el mobiliari urbà retirat per a poder realitzar l’actuació de l’obra que ha consistit en la construcció d’un mur de formigó armat a la part interior de la muralla per tal de descarregar la pressió que el terreny exercia sobre la muralla.

Emmarcat dins la campanya “Llagostera, estalvia aigua i energia” aquest dimecres al vespre ha tingut lloc al local social de La Caixa una xerrada per promoure l’estalvi d’aigua i energia a les llars del municipi. Els assistents han rebut de regal una bombeta de baix consum i dos estalviadors d’aigua. En el mateix local social, tots els dissabtes que queden de juny es pot visitar l’exposició “El clima canvia, i tu?” sobre les causes, els efectes i les solucions de l’escalfament global. L’objectiu és mostrar d’una manera molt visual les evidències de l’escalfament global sobre el territori i la biodiversitat, i entendre les causes i les conseqüències d’un problema global, però sobretot promoure un canvi d’hàbits, mitjançant consells de mitigació i d’adaptació al canvi climàtic. Totes les persones que visitin l’exposició (de 11 a 14h i de 17 a 20h) rebran un kit d’estalivi d’energia i aigua. Per a més información podeu trucar al 972 83 17 07.

Dimarts, 18 Juny 2013 10:58

L’estrella de Llagostera

Publicat per

Un dels restaurants de més renom de Llagostera, Els Tinars, s’ha unit enguany a la nova etapa que ha iniciat l’Associació de Restaurants de Llagostera. A finals del 2008, el restaurant dirigit per Marc i Elena Gascons rebia el reconeixement per la bona feina feta amb una estrella Michelin que encara conserven a dia d’avui. 

Amb el lema ‘Portem el teu ajut a qui el necessita’, els treballadors de Correus a Catalunya recolliran aliments del 17 al 21 de juny per col·laborar amb la campanya ‘La fam no fa vacances’ que la Fundació Banc dels Aliments està duent a terme durant aquest mes de juny.  

Seguint les indicacions del Banc dels Aliments, es recolliran productes bàsics per a la nutrició i que siguin perdurables: arròs, pasta, llegums (seques o cuites), conserves (preferentment de peix), oli, llet, sucre i, especialment, alimentació infantil (llet de continuació i farinetes).

Els treballadors de la companyia han organitzat un recapte intern en els seus centres de treball, però també fan una crida a la participació dels ciutadans.

 

Correus transportarà i lliurarà el recapte de treballadors i ciutadans fet a cada província, al respectiu magatzem del Banc dels Aliments, en el cas de Llagostera serà donat a Girona. 

L’Ajuntament de Llagostera estudia la possibilitat de realitzar una campanya per tal de conscienciar als propietaris dels gossos sobre la importància de recollir les defecacions dels animals dels carrers.

En declaracions al Poll TV, l’alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, ha parlat sobre el greu problema que representen les defecacions de gossos als carrers, no només pel fet que “fan lleig” sinó que també representen un important focus d’infecció pels nens i nenes que juguen als parcs infantils i que se les poden trobar.  

Santamaria també ha recordat que els animals han d’estar censats i que el seny l’ha d’imposar l’amo, que té tot el dret a passejar pel poble amb el gos però que a la vegada té l’obligació de recollir-ne les defecacions perquè tothom pugui caminar tranquil·lament pels carrers.

Segons l’ordenança que regula aquest fet, l’Ajuntament pot posar sancions de fins a 300 euros als propietaris dels gossos que no recullin les defecacions dels animals.

Dissabte, 15 Juny 2013 06:58

Comencen les obres del dipòsit de Can Pinet

Publicat per

Aquesta setmana s’han iniciat els treballs de construcció del nou dipòsit d’abastament d’aigua potable de Llagostera, conegut popularment amb el nom de “dipòsit de Can Pinet”. El dipòsit tindrà una capacitat de 2.000 m3 i permetrà quadruplicar els 500 m3 de capacitat de l’actual dipòsit del Puig, que abasteix al nucli urbà del municipi i que resulta insuficient per a la població de Llagostera.A més, l’obra també contempla l’execució de dues noves conduccions d’aigua potable, una per abastir d’aigua potable al nucli de Llagostera i una altra per a subministrar a les  urbanitzacions de la Canyera, Mont-rei i la Mata, en previsió d’una futura connexió.  També inclou la instal·lació de la canonada d´alimentació del dipòsit, i dues casetes, per allotjar els grups de pressió i la cloració.Les obres tenen un pressupost d’adjudicació de 422.802,79 euros i van a càrrec de l’empresa Aqualia, concessionària de la gestió del servei municipal d’aigua a Llagostera, ja que forma part de les inversions previstes a realitzar per l’empresa en el plec de condicions de concessió de la gestió integral de l’aigua en vigor des del 2011 i fins els següents 20 anys. El termini màxim d’execució  és de 10 mesos.L’alcalde de Llagostera Fermí Santamaria ha explicat que la construcció d’aquest nou dipòsit permetrà afrontar amb garanties l’abastament d’aigua potable en tot el municipi, “un dels objectius del pla d’optimització de la xarxa municipal marcat a partir de l’inici de la gestió del servei municipal d’aigua per part d’aqualia”. En aquest sentit, l’alcalde ha recordat algunes de les millores del servei en els darrers dos anys, com la millora del tractament preventiu del clavegueram, o la millora de l’atenció als ciutadans, amb l’obertura de la nova oficina”.

Divendres, 14 Juny 2013 11:06

Més enllà dels robatoris amb violència

Publicat per

En els últims sis mesos, la població de Llagostera s’ha vist afectada per tres robatoris amb violència, dos en veïnats i un al nucli urbà. Aquest dimarts es va reunir a Llagostera la Junta Local de Seguretat per tal de seguir treballant i fer una valoració de les actuacions que s’han dut a terme fins aquest moment. Des de l'Ajuntament es vol donar un missatge de  tranquil·litat a la població i es demana la col·laboració ciutadana per alertar de qualsevol fet estrany.

Divendres, 14 Juny 2013 08:55

Aluminis Collell estrena nou web

Publicat per

L’empresa llagosterenca Aluminis Collell estrena pàgina web per tal que els clients puguin estar totalment informats de tots els productes i serveis que ofereix l’empresa.

Al web hi podreu trobar des de la història de l’empresa fins als serveis que es poden contractar. Podeu visitar el web a: www.aluminiscollell.cat

L’Eurotaller Robert Corominas de Llagostera ha estat guardonat amb un dels dotze premis ‘EuroPremium 2013’ amb els quals distingeix l’empresa  als seus tallers de referència a tot el territori espanyol. Aquest premi pretén reconèixer al taller la dedicació, valors, compliments dels estàndards de qualitat i orientació al client que donen. Els guardonats rebran la distinció en el transcurs d’una gala que se celebrarà el proper  divendres 28 de juny a Madrid. 

L’empresa ha valorat el servei integral que dóna el taller Robert Corominas, així com l’equip humà que l’integra i la utilització de les noves tecnologies per tal de mantenir el contacte amb el client. Podeu llegir la presentació que l’empresa fa del taller des del següent enllaç

 

Dijous, 13 Juny 2013 11:07

La piscina es posa a punt per l’obertura

Publicat per

Aquest dissabte 15 de juny la piscina municipal de Llagostera obrirà les seves portes per oferir un espai de lleure per l’estiu, així com diversos cursets. Enguany s’han realitzat algunes remodelacions a les instal·lacions, com el canvi de terra dels lavabos o el rejuntat del gres per evitar talls. El regidor d’esports, Jesús Malagón, ens ho explica.