ELPOLLTV

Div26042024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Llagostera ja es prepara per viure la sisena edició del Festival Espurnes i ho farà amb un cartell de luxe. El Parc de l’Estació es tornarà a convertir el dissabte 13 de maig en un aparador musical de primer nivell amb artistes ja consolidats de l’escena catalana i apostes emergents que marcaran el panorama musical dels propers anys.

Aquest matí s'ha fet la presentació a la sala de Plens de l'Ajuntamemnt a càrrec dels organitzadors, del regidor de Festes i Promoció Econòmica, Eduard Diaz i del vicepresident segon de la Diputació de Girona, Albert Piñeira.

El festival organitzat per la promotora La Tornada i el grup Sotrac també oferirà aquest any un concert de pagament, el divendres 5 de maig a la plaça del Castell, que servirà com a concert inaugural d’aquesta edició. Xavi Sarrià, exlíder d’Obrint Pas i referent musical del País Valencià, hi presentarà ‘Causa’, el seu darrer disc. Compartirà cartell amb Ginestà, un dels grups de més èxit actualment a Catalunya, amb qui ja es van unir aquest 2023 per gravar conjuntament ‘Un foc que creix’.

Després del concert inaugural, el festival es traslladarà a la seva ubicació original, el Parc de l’Estació, amb un format que mantindrà l’essència de l’Espurnes i que oferirà tot un dia de concerts i activitats. Els concerts començaran a primera hora de la tarda amb una programació per a tota la família i amb servei de bar, oferta de food-trucks i un taller de jocs de fusta per als més menuts. A mesura que avanci la nit, l’Espurnes també ha preparat aquest any una oferta per atraure el públic més jove.

Un dels caps de cartell del festival serà Mazoni, un dels grans referents de l’indie català, que arriba a Llagostera celebrant els seus 20 anys de trajectòria musical. Per commemorar-ho, el bisbalenc ha preparat una gira especial on recuperarà els 20 hits més importants de tots aquests anys. També arriba amb novetats sota el braç Sergi Carbonell, un dels líders i fundadors de Txarango, que en el seu cas presenta el seu primer disc en solitari, l’aclamat àlbum ‘Refugi’.

Un altre dels grans reclams que trepitjarà l’escenari del Parc de l’Estació serà Zetak. El grup de música electrònica en euskera està creixent a marxes forçades i ja ha exhaurit les entrades per als cinc concerts de final de gira que farà a la tardor entre Pamplona i Bilbao. El grup, que ha col·laborat amb noms com Bomba Estéreo o Oques Grasses, farà a l’Espurnes un dels seus primers concerts a terres gironines.

També actuaran a Llagostera Jo Jet i Maria Ribot, que el mes de novembre van presentar el seu nou treball ‘Febrer // agost’; Alba Morena, que acaba de presentar el seu nou projecte acompanyada de Marcel Bagés i David Soler, i Emma Yuzz, que obrirà el dia amb la seva proposta íntima que transcorre entre el reggae, el neo soul i l’R&B.

El Festival ha volgut acostar-se encara més al públic jove en la seva sisena edició i per fer-ho ha posat en marxa el projecte ‘Espurnes a les aules’. Des de fa mesos, el Festival Espurnes ha treballat conjuntament amb estudiants de 4t d’ESO de l’Institut de Llagostera perquè l’alumnat pugui veure des de dins com s’organitza un festival, s’impliqui en les activitats del municipi i guanyi interés per la música feta a casa nostra i en català.

El projecte, que s’integra dins l’oferta educativa de l’assignatura de música, ha acabat canalitzant en què els i les joves de l’Institut siguin els responsables de programar l’últim tram de l’Espurnes, juntament amb els organitzadors del festival. En aquest sentit, el 13 de maig actuaran a Llagostera el raper barceloní Ceaxe, que amb només 18 anys ja acumula milions de reproduccions a les diferents plataformes digitals, i DJ Xirgo, que serà l’encarregat de posar el punt i final a més de 8 hores de música en directe.

Dijous, 30 Març 2023 08:37

Balanç del pacte de govern 2019 - 2023

Publicat per

Aquest dijous es celebrarà el balanç del pacte de govern 2019 - 2023 al Local Social de la Caixa a les 20h.

Obert a tothom. 

La llagosterenca Neus Mateu que forma part del Club Patinatge Artístic Girona ha aconseguit el primer lloc en el campionat d'Espanya de Grups de Xou Gran al pavelló de la Vall d'Hebron de Barcelona.

El CPA Girona va assolir aquest reconeixement amb la coreografia "Deixa'm viure". Es tracta d'una actuació difícil que recorda la importància dels insectes pol·linitzadors.

Actualment, el CPA Girona s'ha classificat pel Campionat d'Europa que es celebrarà a principis de maig a Paredes (Portugal) i el campionat del món que es farà a Ibagué (Colòmbia).

Dilluns, 27 Març 2023 07:55

Llagostera tanca el Festival de Poesia Arrima’t

Publicat per
Llagostera ha posat punt i final a la tercera edició del Festival de Poesia Arrima’t, amb un recital que ha combinat la paraula i la música al Casino Llagosterenc.

La programació de l'Arrima't va iniciar-se el passat 17 de març i ha comptat amb una desena d’activitats diverses que han apropat la poesia a la ciutadania en totes les seves múltiples vessants i per a totes les edats.

El regidor de cultura, Enric Ramionet ha destacat que “l’èxit d’aquest festival posa de manifest un any més que la poesia és un gènere que continua agradant i despertant curiositat a moltes persones”.

Enguany el Festival Arrima’t ha comptat amb Enric Casasses, Premi Nacional de Cultura de Literatura i Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, una Fira d’editorials de poesia i diversos tallers i recitals de poseia. Fins al 15 d’abril seguirà obreta l’exposició «Un pati al cap» de Manuel Moranta, a la Sala Can Roure.

Per setena vegada consecutiva, l’Ajuntament de Llagostera ha rebut el Segell Infoparticipa impulsat pel Grup d'Investigació ComSET (Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència) de la Universitat Autònoma de Barcelona. Llagostera ha assolit de nou el 100% dels indicadors que avaluen la transparència i la qualitat de la informació que es publica a la pàgina web del consistori i al seu portal de transparència. A més, l’Ajuntament de Llagostera ha rebut també el premi extraordinari, que el contingut i la redacció de les notícies publicades, juntament al Consell Comarcal del Vallès Occidental i als ajuntaments de Canovelles, Manresa, Palau-solità i Plegamans, La Ràpita, Sallent i Sant Vicenç dels Horts. Enguany, dels 947 ajuntaments de Catalunya, 145 han rebut el Segell Infoparticipa i d’aquest només 45 han obtingut un 100% d'indicadors positius. L'acte d'entrega dels guardons ha tingut lloc a la sala d'actes del Rectorat de la UAB. Ha recollit el guardó el regidor responsable de l’àrea, Eduard Diaz.

La formació ha publicat a través de les seves xarxes socials un vídeo del seu cap de llista, Jordi Casas, parlant clar dels possibles pactes postelectorals.

En un escenari en què la CUP-Alternativa per Llagostera surt amb l’objectiu de guanyar però no veu fàcil una majoria absoluta, el cap de llista de la formació Jordi Casas manifesta que “volen parlar ben clar”. “Perquè podem i perquè pensem que caldria que tothom ho fes”, afirma en clara al·lusió a Junts i ERC. La CUP-Alternativa per Llagostera, que és al govern local des de 2019 fruit del pacte de mandat amb ERC, ha publicat a través de les seves xarxes socials un vídeo on detalla el seu posicionament sobre els possibles pactes després del 28 de maig.

Explicitant que no es tracta de cap qüestió personal vers els integrants del PSC local (amb qui diu que tenen bona relació), i fent referència al posicionament de l’ANC instant les candidatures independentistes a comprometre’s a no pactar amb aquest partit, manifesta que “en un poble clarament independentista com ho és Llagostera, sense circumstàncies locals que excusin pactes estranys, pensem que els 3 partits majoritaris hauríem de ser capaços d’entendre’ns i no hipotecar la defensa de la sobirania i dels drets nacionals”. Els motius esgrimits per a aquest compromís són el paper del PSC els darrers anys en la negació del dret a l’autodeterminació, el seu aval al 155, el paper en la repressió a l’independentisme i l’assumpció de l’espanyolisme cultural. També la defensa de posicionaments que, segons el candidat, “situen el PSC més a la dreta que mai”.

Per altra banda, Casas explica que, tot i que Junts asseguri que si els actuals socis de govern sumen tornaran a pactar, no hi ha res segur: “La CUP-Alternativa tornarem a presentar un programa molt ambiciós. I un cop sapiguem resultats, les possibilitats d’aplicar el programa seran l’únic que ens mourà”. En aquest sentit, el cap de llista expressa la voluntat de governar i assumir responsabilitats, però també la possibilitat de quedar a l’oposició si les condicions no es donen o si es produeix un pacte alternatiu que no els inclogui.

Eduard Diaz: “Presentem una llista de gent meravellosa, amb molta energia, amb perfils molt diferents però amb un objectiu comú, que és fer de Llagostera un lloc millor”.

Esquerra Llagostera ha presentat les persones que formaran part de la candidatura republicana per les properes eleccions municipals del mes de maig. El cap de llista republicà, Eduard Diaz, encapçalarà una llista “de gent meravellosa, amb molta energia, amb perfils molt diferents però amb un objectiu comú que és fer de Llagostera un lloc millor”.

Durant l’acte celebrat aquest diumenge a la Plaça Catalunya de Llagostera que ha congregat més de dues-centes persones, s’ha presentat a les tretze persones que aniran al capdavant de la candidatura, així com les deu persones suplents. Entre la llista de titulars destaca l’experiència de persones que ja han estat a govern, com l’actual alcalde, Antoni Navarro (13), la regidora d’educació, jovent i esports, Sílvia Fà (4) o la regidora de salut i neteja viària, Glòria Malagón (6), amb cares noves, com la número 2, l’economista Lorena Quiñones, l’historiador i professor Dani Daunis (3), el jove Aniol Vinyoles, molt vinculat al teixit associatiu local (5) o l’investigador i professor universitari, Josep Barba (7).

El cap de llista de la candidatura, Eduard Diaz, ha manifestat que “a la nostra societat hi ha molt de talent i això és el que ens fa falta. Necessitem gent que pensi diferent, que no li agradin les respostes de sempre”. En aquest sentit, Diaz ha destacat que “nosaltres hi som per transformar les coses. Quan hi som, i ho estem demostrant a govern, passen coses, el poble avança en fronts en què portàvem molts anys aturats, perquè no volem excuses, sinó resultats”.

Un equip preparat per seguir treballant pel futur de Llagostera

La llista d’Esquerra Republicana a Llagostera, encapçalada per Eduard Diaz, historiador, autònom dedicat a l’àmbit del disseny web i la imatge digital, i actual regidor del consistori llagosterenc, comptarà amb les següents persones:

1. Eduard Diaz

2. Lorena Quiñones

3. Dani Daunis

4. Sílvia Fà

5. Aniol Vinyoles

6. Glòria Malagón

7. Josep Barba

8. Anna Cortés

9. Carlos Serrano

10. Lidia Marzo

11. Carles Gelada

12. Jana Font

13. Antoni Navarro

Suplents: 1. Marta Sanchez

2. Ricard Pulido

3. Assumpta Amat

4. Salva Malagon

5. Montse Albertí

6. Xevi Puyol

7. Berta Guinó

8. Mireia Puigdemunt

9. Marga Noguera

10. Berto Ventura

Diumenge, 19 Març 2023 10:51

Enric Casasses al Festival Arrima’t de Llagostera

Publicat per

El poeta Enric Casasses ha estat l’encarregat d’obrir la programació de la tercera edició del Festival Arrima’t de Llagostera. L'autor d'una obra genuïna i inclassificable ha ofert prop de dues hores de recital d’algunes de les seves poesies, a l’espai Cultural de la Casa de les Vídues.

Casasses va rebre el Premi Nacional de Cultura de Literatura l’any 2012, en reconeixement a la seva trajectòria, i el 2020 el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes.

Seguidament va qeudar inaugurada l'exposició "Un pati al cap", de Manuel Moranta, que es podrà visitar a la Sala de Can Roure, fins al 15 d'abirl.

El Festival Arrima’t inclou una desena d’activitats diverses per apropar, la poesia a la ciutadania en totes les seves múltiples vessants i per a totes les edats. Els actes tindran lloc en els diferents espais culturals de Llagostera fins al 23 de març.

Podeu consultar la programació aquí.

Captura_de_pantalla_2022-02-02_a_les_15.50.04.png

Fins al 19 de maig es presenten dotze propostes que donen a conèixer els projectes en què estan treballant els músics del panorama català.

El cicle «Els concerts dels divendres» de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona presentarà aquest 31 de març, el duo Arar, format per Marina Tomàs i Maria Cruz, amb el treball Simulacres, un disc amb cançons purament instrumentals que tracten de la superació vital que comporta el propi viure, i de les diverses maneres d’encarar els reptes que ens ofereix el camí. També en l’àmbit de la música d’arrel Guillem Ballaz presenta el 17 de març Substrat, un disc i un directe basat en antigues cançons catalanes de pandero quadrat (gran part de les quals, inèdites), tonades de bressol i fragments de danses i melodies.

La pianista natural de Sarrià de Ter, Meritxell Noguer (1993), estrenarà el 5 de maig a les comarques gironines Ressonance, un àlbum que engloba tres veus diferents de la història de la nostra cultura i que reflecteix com pot arribar a ser de diversa la música.

La programació també inclou una proposta d’orgue amb Mar Vaqué (Tarragona, 1994), que presentarà el 24 de març el recital La primavera i les seves llunes, un programa amb obres de Bach, Schumann i Vierne que culminarà amb dues improvisacions sobre els curtmetratges El viatge a la lluna, de George Méliés, i La joia de viure, d’Hector Hoppin i Anthonny Groos. El Quartet Vivancos interpretarà el 14 d’abril Oratio, una obra del compositor Bernat Vivancos (Barcelona, 1973) dedicada al quartet.

El cicle, que s’allargarà fins al 19 de maig, inclou concerts de diferents estils i gèneres. Trio Tico (el 21 d’abril) el formen tres músics de nova fornada, amb un background de diferents estils que van del jazz al funk, el flamenc o la música llatina. El seu repertori és festiu i amè, interpreten cançons de diferents estils en clau de ritmes flamencs amb arranjaments i harmonitzacions jazzístiques.

Com ja és habitual, el cicle inclou un dels grups del festival Girona a cappella, en aquest cas, Música Nua (el 19 de maig), un quartet vocal que neix de la trobada en l’espai-temps de quatre cantants amb trajectòries molt extenses però ben diferents i amb un punt en comú: compartir el pur gaudi de l’experiència vocal a cappella. El formen Alba Bosch, Glòria Garcés, Eduard Mas i Joan Rigat.

El cicle va comença el passat divendres 3 de març de Blast, del músic i compositor garrotxí Grabu. Un àlbum que arriba per consolidar-se com un dels projectes de jazz més avantguardistes del panorama català en el qual l’artista ha barrejat el jazz més clàssic amb sons d’una clara influència electrònica i urbana.

I la saxofonista, cantant i compositora Eva Fernández va actuar el 10 de març, acompanyada del guitarrista mallorquí Josep Munar. La vocalista Maria Teresa Noguera va presentar La pell del mar, amb un repertori eclèctic que transportà el públic d’un ambient fosc d’una jazz cava a l’alegria dels carrers del Brasil o la melancolia de la música francesa.

Captura_de_pantalla_2022-02-02_a_les_15.46.46.png

Els propers dies 6 i 7 de maig tindrà lloc una nova edició de l'Oxfam Intermón Trailwalker i l'Ajuntament de Llagostera torna a involucrar-se amb la prova esportiva i solidària més important. La prova és un desafiament esportiu en equip (4 persones que marxen o corren i dues persones de suport) que consisteix a recórrer 100 quilòmetres en un màxim de 32 hores o 55 quilòmetres en un màxim de 16 hores. Les dues proves tindran com a punt dinici el municipi d’Olot i finalitzen a Girona.

Aquest any es consolida, per segon any consecutiu, el recorregut de 10 quilòmetres a realitzar en 4 hores per poder gaudir de tota l'experiència amb la família, amics o companys de feina per gaudir de la natura alhora que es contribueix al repte de recaptació. La ruta transcorre per la Via Verda de Girona, des de Sta. Cristina d'Aro fins a St. Feliu de Guíxols. Els equips poden ser de fins a 10 persones i hi poden participar menors d'edat.

Els equips han d'aconseguir per poder participar, 500 euros per a la distància de 10 quilòmetres; i de 1.500 per a la prova de 100 i 55 quilòmetres. Amb els fons recaptats, Oxfam Intermón emergències humanitàries causades pel canvi climàtic com a inundacions o sequeres. Oxfam Intermón millora l'accés a aigua segura i condicions adequades d'higiene i sanejament i desenvolupa nous projectes que permetran a les persones més vulnerables adaptar-se als efectes del canvi climàtic i poder tenir una vida digna.

Les distàncies i les sortides s'efectuen des de punts diferenciats i seran les següents:

• 100 KM: Sortida el dissabte 6 de maig, d'Olot a Sant Feliu de Guíxols.

• 55 KM: Sortida el dissabte 6 de maig, d'Olot a Girona.

• 10 KM: Sortida diumenge 7 de maig, de Santa Cristina d'Aro a Sant Feliu de Guíxols.

Participar a l'Oxfam Intermón Trailwalker és formar part del moviment global Oxfam contra la pobresa i la injustícia. Actualment se celebra a 9 països: Hong Kong, Corea del Sud, Índia (2 esdeveniments anuals), Austràlia (3 esdeveniments anuals), Nova Zelanda, Bèlgica, França (2 esdeveniments anuals), Gran Bretanya i Espanya. A Espanya es va organitzar el primer Trailwalker el 2011 i des del 2014 fins al 2019 ha comptat amb dues edicions anuals: Madrid i Girona. El 2017 i 2018 la prova també es va desenvolupar a Euskadi.

A l'edició del 2022 a Girona van participar un total de 209 equips (1.258 participants), dels quals, el 58% dels equips eren corporatius.