ELPOLLTV

Div26042024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Dilluns, 21 Juliol 2014 07:58

Uns brètols destrossen 7 senyals de trànsit

Publicat per

Uns brètols s’han dedicat aquest cap de setmana a destrossar un total de 7 senyals de trànsit situades al terme municipal de Llagostera. Els fets han passat durant la nit de dissabte a diumenge a les carreteres GIP-6821, GIV-6744 i GIV-6821 al pont de Sant Llorenç i l'accés a la urbanització de Selva Brava. La Policia Local de Llagostera ha posat en coneixement del Servei Català de Trànsit i dels Mossos d’Esquadra els fets. 

Dissabte, 19 Juliol 2014 09:28

Graduat un policia local de Llagostera

Publicat per

168 policies locals, entre ells un de Llagostera, s'han graduat aquest divendres del curs de formació bàsica per a policies. La vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, acompanyada del conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha presidit l'acte de lliurament de diplomes que ha tingut lloc a Mollet. Durant l'acte de graduació de la 27a promoció de l'Escola de Policies, s'ha recordat el compromís dels agents cap als ciutadans i la necessitat de tenir presents durant el seu dia a dia els valors que se'ls ha ensenyat al centre.

Aquest dijous el Departament de Territori i Sostenibilitat i l’Ajuntament de Llagostera es varen reunir amb els veïns del poble per donar detalls de les obres de millora i d’integració a la trama urbana de la travessera de l’antiga C-65 a Llagostera (C-65z).
Durant la reunió es va acordar crear una comissió de seguiment amb la participació d’algun representant dels veïns afectats per les obres.
La reunió informativa, on hi van assistir unes 80 persones, va anar a càrrec de l’alcalde de Llagostera Fermí Santamaria i de l’enginyer municipal, Jordi Colomer.
A la reunió hi van assistir unes 80 persones que van omplir la sala de plens de l’Ajuntament i van valorar positivament l’inici de les obres que permetrà dignificar la zona i millorar els serveis.

El tram on s’actuarà té una longitud d’1,2 quilòmetres, des de la sortida de l’enllaç est de la variant de Llagostera fins a la intersecció amb la C-253a. Les obres, que tenen un termini d’execució de nou mesos, consistiran en:
- Reforçament i renovació del ferm.
- Pavimentació amb voreres i adequació de les existents.
- Millora dels sistemes de drenatge.
- Senyalització horitzontal, vertical, d'orientació i barreres de seguretat.
- Habilitació d'espais per a l'aparcament.
- Substitució de l'enllumenat, instal•lació de passos de vianants amb semàfors i elements d'arbrat i enjardinament.
- Desviament i reposició dels serveis afectats: línies elèctriques, de proveïment d’aigua, gas, telecomunicacions i reg.
- Millora de la xarxa de serveis urbans, en què cal remarcar la construcció d'un nou col•lector de pluvials.

Els guanyadors dels premis que va repartir la Unió de Botiguers de Llagostera durant la campanya de Llagostera al quadrat són els següents:
- En Xevi Valentí Pujades ha guanyat 2 nits d'acampada per a 2 persones al Camping Ridaura.
- La Dulce Lopera ha guanyat un cap de setmana al preu d’una nit a Can Cateura.
- La Maria Oliveras Falgueras ha guanyat un val de 2x1 en allotjament a Can Llorenç.
- La Mariona Bellvehí ha guanyat una nit de “Bed & Breakfast” de franc a Mas Xifre.
- L’Alex Portes ha guanyat un val de 2x1 en allotjament a l’Hostal El Carril.
- La Pilar Guich Coll ha guanyat un val per una sessió d’equitació a Cavall de Mar.
- L’Enric Fontanals Bonet ha guanyat un val de 100€ de la Unió de Botiguers.
Enhorabona a tots els afortunats!!

El programa Els Matins de TV3 ha mostrat el projecte engegat gràcies al micromecenatge de l’empresa Carbó d’Ardenya i Gavarres.
Podeu veure el vídeo sencer en aquest enllaç.

Dilluns, 14 Juliol 2014 08:13

Balanç des de l'oposició

Publicat per

El diari El Punt Avui publica aquest dilluns un balanç de govern municipal a Llagostera des del punt de vista dels dos grups a l'oposició (ERC i AxLl) encapçalats per Àlex Puig i David Parrón, respectivament. Ho podeu llegir des d’aquí.

Diumenge, 13 Juliol 2014 08:43

Mulla't per l'Esclerosi Múltiple

Publicat per

Un total de 615 piscines catalanes, entre elles la de Llagostera, participant a la campanya Mulla't per l'Esclerosi Múltiple. Des del 1994, cada any es convida tota la societat a “mullar-se” en el sentit literal de la paraula, llençant-se a l’aigua de la piscina més propera per col·laborar en la lluita contra la malaltia.

Per tercer any consecutiu l’Ajuntament de Llagostera ha decidit destinar a finalitats socials els beneficis obtinguts de la barra solidària organitzada amb motiu de la Festa Major del municipi. Un cop fet el recompte i descomptades les despeses d’explotació el resultat obtingut és de 6.249,70 euros que es repartiran i destinaran íntegrament a parts iguals entre Càritas Llagostera i l’entitat local Llagostera Solidària per a projectes i actuacions socials al municipi.

La barra solidària ha estat gestionada i organitzada per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Llagostera, la Comissió de Festes i Llagostera Solidària.


La gastronomia de Llagostera, de la mà de l'Associació de restaurants del municipi, serà present els dies 11, 12 i 13 de juliol al Firatast d'Estiu Girona 2014. En motiu de la celebració del Festival per reivindicar que Catalunya vol viure en llibertat i amb dignitat, organitzat pel Punt Avui, també s'organitza un Firatast Estiu, amb l'objectiu d'ampliar l'oferta gastronòmica del festival, com també per oferir una activitat gastronòmica a la ciutat de Girona per les persones que visiten la ciutat aquests dies. Firatast es basa en la promoció del plats i productes d’alimentació a través del tast i ho vincula amb el turisme als municipis, buscant un motiu més, per acostar-los al seu potencial turístic, patrimonial i cultural. El Firatast té lloc al Palau de Fires de Girona (divendres de 18 a 24 h i dissabte i diumenge de 12 a 24 h).

Un centenar de persones han visitat aquest darrer cap de setmana les instal·lacions del Centre d´Interpretació de la Sostenibilitat del Mas Roig de Llagostera interessades en les activitats de caire científiques, tecnològiques, mediambientals i astronòmiques. Entre els visitants hi havia representants de la Societat Catalana d’Educació Ambiental que van tenir l'oportunitat de passejar pel paratge i veure la segona edició del Museu dels Residus, dedicada a la neteja dels boscos i dels espais naturals. La visita va acabar amb un dinar de germanor a l’àrea de pícnic i una visita al telescopi instal·lat a la cúpula de l'Observatori Astronòmic del Mas Roig II.
Seguidament va ser el torn de la visita dels membres de l’Agrupació Astronòmica de Girona (AAG) que va comptar amb diverses activitats lúdiques pels més petits, entre elles un concurs de “coets d’aigua” a càrrec del professor Jordi Arnella.
La visita va acabar amb la ja tradicional “astrobarbacoa”, un sopar a l’aire lliure, amenitzat amb música que va finalitzar a mitjanit amb observacions astronòmiques amb diferents telescopis. Rafael Balaguer, president de l’AAG, va reunir un grup important de participants a l’aula polivalent del Mas Roig II per explicar en primícia les darreres troballes d’objectes de l’espai a Llagostera, que properament es faran públiques.
Les explicacions i les visites guiades varen anar a càrrec del Dr. Francesc Sureda responsable del Centre d’Interpretació de la Sostenibilitat del Mas Roig de Llagostera.