ELPOLLTV

Dil05062023

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Durant el proper mes de juliol, l’espai jove Ca la Viudi conjuntament amb l’Esplai El Papu-Tisores organitzarà un taller de formació i pràctica laboral per a joves d’entre 15 i 18 anys que tinguin ganes de fer el seu primer contacte amb el món laboral i vulguin aprofitar per treure’s la titulació en manipulació d’aliments.

Els tallers s’impartiran de l’1 al 31 de juliol de 9 a 13 hores. Les inscripcions es poden realitzar fins al 31 de maig a la Casa de les Vídues. Per més informació i obtenir la butlleta d’inscripció feu clic aquí

 

Una de les propostes que Convergència i Unió portava al seu programa electoral era la construcció d’unes pistes de pàdel. El regidor d’esports, Jesús Malagón, acompanyat del regidor de joventut, Sergi Miquel, fan una visita a les obres que ja han començat i que estaran enllestides, si el temps ho permet, a finals de juliol.

Aquest dimarts han finalitzat els treballs corresponents a la segona fase del projecte de reparació  de la muralla de Llagostera. Els treballs han consistit en la construcció d’un mur de formigó armat a la part interior de la muralla per tal de descarregar la pressió que el terreny exercia sobre la muralla. Un cop finalitzats aquest treballs s’ha procedit a omplir de nou el terreny per donar pas a la tercera i darrera fase que consisteix en refer el paviment de la zona del mirador a la Plaça del Castell i tornar a col·locar els arbres i el mobiliari urbà retirat. Segons ha informat l'Ajuntament es preveu un termini màxim d’un mes per a que l’obra es pugui considerar completament acabada. 

 

Una trentena de caçadors de Llagostera han participat aquest diumenge al matí en una neteja de deixalles al bosc. El resultat ha estat prop de 40 metres cúbics de deixalles. Amb aquesta actuació el col·lectiu de caçadors de Llagostera deixa constància del seu comprimís amb el medi ambient i pretén conscienciar de la necessitat de tenir cura del bosc.

Diumenge, 26 Maig 2013 21:00

Campanya per la reducció de coloms a Llagostera

Publicat per

L'Ajuntament de Llagostera mitjançant la Regidoria de Salut de ha intensificat el control de la població de coloms al nucli urbà per tal de reduir i estabilitzar-ne la població. Segons ha ionformat l'Ajuntament des de llagostera.cat, els treballs els fa una empresa especialitzada. Així mateix des de l‘Ajuntament de Llagostera es fa una crida a la població per tal de "no donar menjar als coloms que embruten i solen ocasionar problemes en teulades i mobiliari urbà". 

Dissabte, 25 Maig 2013 19:35

Nova estelada a la rotonda de Can Bernis

Publicat per

Diversos membres de Llagostera per la independència s’han trobat aquest matí per canviar l’estelada de la rotonda de Can Bernis. 

El jove llagosterenc Joan Vall-llosera Soler, alumne de 2n d'ESO de l’IES Llagostera, ha estat premiat en el prestigiós Concurs de redacció en català organitzat per la Coca-Cola, que enguany arriba a la 35 edició. L'entrega de premis tindrà lloc a Port Aventura el proper 8 de juny.

Divendres, 24 Maig 2013 17:57

Postigo anuncia la seva renúncia com a regidor

Publicat per

Lluís Postigo, l’actual regidor d’Alternativa per Llagostera a l’oposició a l’Ajuntament de Llagostera ha anunciat que presentarà la seva renúncia al càrrec de regidor. Segons ha confirmat el grup Alternativa des del seu blog Postigo oficialitzarà la seva renuncia en el proper Ple previst pel proper dia 29 de maig. Esteve Barceló que és el següent a la llista renunciarà a substituir-lo. Segons ha pogut saber elpolltv, David Parrón serà el substitut de Postigo. El proper 17 de juny es compliran 18 anys de Postigo com a regidor a l’Ajuntament de Llagostera. En aquest període ha estat alcaldable en cinc ocasions (2 per l'Entesa, 2 per ICV-EUiA i la darrera per AxLL) i Alcalde durant els vuit anys de govern de l’Entesa.

La plataforma Discapacitat Intel·lectual a Catalunya (Dincat), que representa a 310 entitats i a 30.000 persones, ha denunciat que les retallades afecten greument a l’intent de normalitzar la vida social i laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual. 

La Montse Castellana, la mare d'en Pau, un noi de Llagostera amb discapacitat intel·lectual, s’ha posat en contacte amb ElPollTV per explicar-nos la sitaució. Ella afirma que a Catalunya es va apostar i de forma molt més avançada que a Espanya per tal que les persones amb discapacitat intel·lectual fossin considerades ciutadans i ciutadanes amb els mateixos drets i deures que la resta dels seus conciutadans. Castellana assegura que "quan com a societat estàvem començant a aconseguir-ho s’han retallat 53 milions d’euros acceptats per les administracions com el mínim necessari per atendre a aquestes persones amb dignitat. Val a dir que ja està comprovat que el sobrecost mínim per una família amb un fill/a amb DI ratlla els 20.000€ anuals; no es tracta només de la pèrdua de llocs de treball sinó que s’estan vulnerant drets humans sense cap consideració. S’ha traspassat la ratlla vermella del que hauríem de considerar ètica i moralment acceptable”.

La Montse és la mare d’en Pau, un noi de Llagostera amb discapacitat intel·lectual i que també s’ha vist afectat per aquestes retallades. Actualment en Pau ha començat a fer pràctiques a l’IES Narcís Xifra de Girona un dia a la setmana. A en Pau li fa molta il·lusió treballar ‘com tothom’ i anar a viure amb la seva novia quan puguin. Ara també  està aprenent a cuinar per anar a viure en un pis amb 3 companys més, els pares no viuran sempre, i gràcies a les classes d’informàtica ja sap respondre correus electrònics. 

Però tot plegat es pot convertir en una mera il·lusió. De moment no té ni feina.

Dimecres, 22 Maig 2013 13:24

'Tallerets d'estiu' de La Botigueta

Publicat per

La Botigueta organitza pels propers mesos els Tallerets d’estiu. Els tallerets es realitzaran del 17 de juny fins al 13 de setembre i es crearan coses útils i divertides, els infants descobriran noves habilitats per donar una segona vida a alguns objectes. També s’ensenyarà a customitzar sabates, crear complements, decorar l’habitació o reutilitzar samarretes. . Els Tallerets es faran de dilluns a divendres, de 17h a 20h. Hi poden participar nens i nenes de 5 fins a 12 anys i el preu és de 55€ per quinzena. 

Per més informació i inscripcions cal adreçar-se a La Botigueta i hi ha temps fins al 31 de Maig. Podeu consultar el cartell al fitxer adjunt més avall.