ELPOLLTV

Dij02052024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

La llagosterenca Elena Gonzàlez, diagnosticada amb una malaltia rara anomenada cavernoma, i la seva germana Encarna busquen 500 firmes a través de la plataforma Os Oigo per demanar als polítics del Parlament de Catalunya que visibilitzin i ajudin a la investigació del cavernoma i la resta de malalties neurovasculars rares.

En la petició, s’exposa el periple pel qual va haver de passar Elena Gonzàlez abans de rebre l’operació que li ha salvat la vida. En un primer moment, van trobar un especialista a Barcelona que la podia operar per la seguretat social. Tanmateix, des de Girona, no els hi van permetre canviar de metge per tal de seguir amb la intervenció. Finalment, després de la insistència de la família i de la mateixa clínica de Barcelona, la van poder operar. Actualment, està a l’espera d’altres operacions i està en rehabilitació.

Així doncs, part de la reivindicació és que la sanitat pública permeti més flexibilitat en el moment de canviar de metge tot i que el pacient estigui empadronat en un municipi diferent. Tal com es pregunta Encarna Gonzàlez: “Perquè no puc anar a un altre lloc a operar-me si tinc millors referències i són metges especialitzats?”.

Es pot firmar la petició en el següent enllaç.

Divendres, 06 Gener 2023 10:38

Nit màgica a Llagostera

Publicat per
A ritme de batucada, i sense tirar caramels, els Tres Reis de l'Orient han desfilat pels carrers de Llagostera. Com a novetat destacada, la recepcióm reial s'ha fet a l'interior del Teatre Casino Llagosterenc.
Dijous, 05 Gener 2023 13:35

Patge reial al Mercat de Llagostera

Publicat per
Coincidint amb el dia de mercat setmanal, aquest dijous 5 de gener, un patge reial ha fet parada a Llagostera per avançar la feina dels Tres Reis D’Orient. Molts infants s’han apropat amb les seves famílies per entregar-li les cartes amb els seus desitjos. Tots ells han rebut un petit obsequi. La iniciativa, impulsada des de Llagostera Activa, ha estat molt ben rebuda tant per les famílies com pels paradistes del mercat.

El músic llagosterenc Vicenç Rodríguez va presentar el passat 2 de desembre el seu segon àlbum titulat “Historias que me contaron mis amigos” dins del projecte Dark Dreams Project. Un àlbum de música electrònica amb un total de 10 temes.

Les cançons tracten sobre històries reals que els amics del mateix Vicenç Rodríguez li han explicat al llarg de la seva vida. Tal com apunta Rodríguez: “Feia molt de temps que tenia aquest recull de maquetes i tenia ganes de posar ordre a les cançons i treure-les com un àlbum”.

La veu principal d’aquests temes és Alma Castle, que ja havia sigut veu d’estudi en altres produccions. A més, compta amb diverses col·laboracions vocals del món de l’electrònica nacional com Jon Dove de València i Johan Summer de Barcelona. També hi ha participat l’escriptora gironina, Anäis Hansen i l’Ada V., locutora de ràdio i gestora de l’emissora de ràdio en línia “Ràdio Xiu Xiu” de l’Alt Empordà. Finalment, les remescles dels singles han anat a càrrec de Techsture, d’Eivissa, Joan, de nou Jon Dove i també per part de la reconeguda banda europea Mondträume de Logronyo i Bèlgica.

Rodríguez ha assegurat que “actualment, l’àlbum està funcionant molt bé internacionalment, sobretot a Mèxic, Alemanya i als Estats Units.

Dark Dreams Project va néixer a Barcelona, però es va desenvolupar del tot a Llagostera. El primer àlbum va sortir l’any 2020 sota el títol “This is not Word for a Child”. Un àlbum instrumental que se centra en la denúncia del maltractament infantil arreu del món.

Es pot escoltar el projecte en aquest enllaç i en totes les plataformes musicals.

Dilluns, 02 Gener 2023 16:35

Concert de cap d'any a Llagostera

Publicat per

Ahir es va celebrar el concert de cap d'any a l'església de Llagostera a càrrec de la Coral Cantaires de Caldes.

L’Ajuntament de Llagostera ha aprovat el pressupost general del 2023 gràcies als vots de l’actual govern (ERC i CUP – Alternativa per Llagostera) i els vots en contra de PSC i Junts.

Els pressupostos per a l’any vinent s’han treballat tenint en compte l’infrafinançament dels municipis per l’increment de les aportacions estatals i de la Generalitat per sota de l’augment de costos, al que cal sumar-li la situació d’incertesa energètica. Aquest moviment d’austeritat s’ha volgut portar a terme per no pressionar més a les famílies de la població i per al 2023 no s’incrementaran els tributs. En aquest sentit, l’alcalde, Antoni Navarro, ha destacat que “el pressupost previst té un marcat caràcter continuista, ja que pretén avançar en els projectes que s’han executat i projectat al llarg del mandat. Inclou també un esforç per donar resposta a la crisi, incrementant els ajuts socials, fomentant l’activació econòmica i reforçant les plantilles per poder desenvolupar polítiques públiques”.

Entre les diferents accions previstes en l’àmbit econòmic cal destacar la previsió de la gestió directa del servei de neteja d’equipaments municipals que suposarà un estalvi econòmic a més d’assegurar en un futur les condicions laborals del personal. Per a la residència Josep Baulida, s’ha quadruplicat l’aportació municipal per ampliar el personal, cobrir les necessitats actuals i donar un millor servei als residents.

En l’àmbit de despeses, concretament en despesa de personal, es dotarà la plaça de tresorer i també la de tècnic de l’emissora municipal. A part de les dues incorporacions, es faran les següents promocions internes: Administrativa a Serveis Generals, Tècnica ambiental a medi ambient, Tècnic/a A2 de secretaria, Tècnic/a A2 de RRHH i auxiliar administratiu/va de serveis generals. A més, la partida de despeses destinada a personal inclou la previsió de l’augment de retribucions al personal funcionari i laboral que s’incrementarà un import fix del 2,5% respecte a l’any 2022.

Cal destacar la continuïtat de les subvencions que s’han estat atorgant, i de cara a l’any vinent s’ampliarà el crèdit a les subvencions per a escolars de famílies amb ingressos baixos. També es contempla una aportació de 196.000 € a l’Organisme Autònom de la Residència municipal Josep Baulida per tal d’equilibrar el seu pressupost.

A causa de la situació global en matèria energètica i la incertesa que està suposant, s’ha incrementat un 10% la partida destinada als subministraments d’electricitat, gas i carburants en tots els serveis municipals de Llagostera.

Es preveu una despesa de 1.348.800 € en inversions reals. Entre les millores que es volen portar a terme destaca l’adequació del Jutjat de Pau, l’enderroc i condicionament de Ca la Txe i l’edifici de Casablanca, una nova xarxa de plujanes al c/ Maria Gay, un col·lector de plujanes al C/ Marc Antoni i l’adequació de la comissaria i nous vestidors per a la policia municipal.

En l’àmbit de despeses financeres, els crèdits de l’aplicació pressupostària d’interessos préstecs ha crescut per l’augment dels tipus d’interès actuals.

Pel que fa a ingressos, augmenta el 5,01% de la participació en els tributs de l’Estat respecte a la liquidació de l’any anterior. Es preveu l’ingrés de la Generalitat per a la gratuïtat de I-2 de les llars d’infants. També, el Fons de cooperació local de Catalunya augmenta un 13,79% respecte a l’any anterior.

Els ingressos patrimonials creixen un 5,10%, ja que es té en compte la previsió dels lloguers dels habitatges socials cedits i de titularitat municipal.

En el capítol de transferències de capital del pressupost general del 2023, està prevista una subvenció de Presidència de la Diputació de Girona per import de 50.000€ i la subvenció d’Habitatge per import de 90.000 € pel finançament de la compra de tres pisos de lloguer social. També es contempla una subvenció de 100.000€ del Ministerio de Cultura, gestionada a través de l’Instituto del Patrimonio Cultural de España (IPCE).

El mediàtic cuiner de TV3, Marc Ribas, obrirà un nou restaurant a Llagostera. Ribas ha explicat que li fa molta il·lusió iniciar aquest nou projecte amb la voluntat de contribuir a dinamitzar i posar en valor la gastronomia tradicional llagosterenca com a un dels distintius del municipi.

En declaracions a el PollTV Marc Ribas ha explicat que l’obertura del nou restaurant està prevista per finals de gener del 2023. Ribas s’ha mostrat molt satisfet de comptar amb el suport de l’Àrea de Llagostera Activa de l’Ajuntament de Llagostera. El regidor de Promoció Econòmica, Eduard Diaz, també s’ha mostrat molt satisfet de l’obertura d’aquest nou establiment que ampliarà l’oferta gastronòmica de Llagostera.

Per assistir a la inauguració del nou restaurant cal que envieu un whatsapp amb les vostres dades al 667732409.


Un total de 1060 persones, entre caminants i corredors, han participat a la 42ª edició de la Cursa Popular de Sant Esteve de Llagostera.

El podi femení de la cursa de 5 km ha estat per Claudia Illa (22’ i 50”), Mirna Moragas (23’ i 15”) i Martina Garcia (23’ i 41”). El podí masculí dels 5 km ha estat per Salvador Ciurana (19’ i 26”), Josep Oriol (19’ i 27”) i David Pardo (19’ i 45”). Pel que fa a la distància de 10 km la dona més ràpida ha estat Marili Yamilet (42’ i 11”) seguida d’Anna Puigvert ( 43’ i 53”) i d’Anna Frigola (44’ i 2”). En la categoria masculina el primer en travessar l’arc d’arribada ha estat Adrià Ribas (33’ i 35”), seguit de Pau Congost (35’ i 17”) i de Jordi Rabionet (35’ i 25”).

De participants locals els primers en creuar la línia d’arribada han estat Aina Portés amb un temps de 25 minuts i 9 segons i Oriol Sàbat amb un temps de 22 minuts i 37 segons en la cursa de 5 km. Els locals més ràpids en la cursa de 10 km han estat Ester Lloveras amb un temps de 48 minuts i 34 segons i David Miró amb 37 minuts i 33 segons.

La Cursa Popular de Sant Esteve està organitzada pel Club Bàsquet Llagostera amb el suport de l’Àrea d’Esports de L’Ajuntament. Enguany s’ham senyalitzat els dos traçats de la cursa de forma permanent.

Jordi Casas Comas és el nou regidor de CUP-Alternativa per Llagostera a l’Ajuntament en substitució de David Parron, que va presentar la seva renúncia per motius personals i professionals, el passat mes de novembre.

Casas ha promès el càrrec en el transcurs del ple ordinari celebrat aquest dimecres al vespre. Ho ha fet “per imperatiu legal” assegurant que treballarà “per una República Catalana socialment justa, ecologista i feminista.”

El nou regidor té 31 anys. És graduat en psicologia i màster en psicopedagogia i actualment treballa a un institut de Girona.

Des de molt jove, ha estat implicat de manera continuada en projectes i organitzacions diverses de caire polític, social i cultural. Aquesta consciència militant l’ha vehiculat, bàsicament, en l’àmbit local, i l’ha dut a participar activament a col·lectius com el SEPC, Joves per la Terra, l’Assemblea l’Esquerres o El Butlletí de Llagostera. També, de totes les organitzacions unitàries de l’independentisme, des de Llagostera Decideix al CDR, passant per l’assemblea local de l’ANC.

Casas s’ocuparà de les mateixes regidories que ho feia David Parron: Hisenda, Medi ambient, Medi rural i forestal, Recollida i tractament de residus, ADF i Protecció dels animals.

És militant de la CUP i és el cap de llista de CUP-Alternativa a les properes eleccions municipals.


Divendres, 23 Desembre 2022 10:48

Els patges reials visiten la llar d'infants de Llagostera

Publicat per

Ahir, els patges de Ses Majestats els Reis van visitar la llar d'Infants de Llagostera. Els infants van poder entregar-los les cartes i passar una bona estona. 

L'activitat va ser organitzada per l'AFA, amb l'ajuda de les educadores i els nois i noies del grup lila.