ELPOLLTV

Div03052024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Dilluns, 21 Gener 2013 22:12

El Butlletí de Llagostera estrena web

Publicat per

El Butlletí de Llagostera inicia l’any 2013 amb les piles ben carregades i per donar difusió de tota la seva activitat ha posat en marxa el web www.elbutlletidellagostera.cat. Es tracte d’un nou espai on, els membres actius del col·lectiu de redacció de la revista local, donaran informació i notícies relacionades amb l'activitat de l'entitat. Des del nou web es pot accedir també als butlletins anteriors en format pdf allotjats al web de l’Arxiu Municipal de Llagostera.

Aquest dissabte al matí ha quedat inaugurada l’exposició ‘Dos mil dotze en 365 fotografies’ organitzada pel col·lectiu de redacció del Butlletí de Llagostera. L’exposició fa un repàs del 2012 amb un recull de fotografies dels actes i esdeveniments més importants de l’any. L’exposició es podrà visitar els dies 19, 20, 26 i 27 de gener d'11h a 13h i de 17h a 20h al Local Social "La Caixa".

Dissabte, 19 Gener 2013 08:36

Crida en suport a la declaració sobiranista

Publicat per

L’Associació de Municipis per la Independència i l’Assemblea Nacional Catalana han convocat els ciutadans i ciutadanes de Catalunya, el proper dimecres  23 de gener, a les 19.00h, davant tots els ajuntaments del país amb l’objectiu de donar suport a la Declaració de Sobirania que aprovarà el Parlament de Catalunya el mateix dia.

La Comissió Territorial del Patrimoni Cultural de Girona ha aprovat el projecte de reparació de la muralla de Llagostera que consisteix en la construcció d'un mur de contenció soterrat a un metre de la muralla. D’aquesta manera s'han descartat altres solucions plantejades com ara uns contraforts exteriors.

‘Quines matemàtiques han d’aprendre els nostres fills i com els podem ajudar?’. Sota aquest títol, Josep Callís, professor de Didàctica de la Matemàtica de la Universitat de Girona oferirà una xerrada oberta a tothom a l’Escola lacustària. La xerrada tindrà lloc el dimarts 22 de gener a les 20:30 h al menjador de l’escola.

Dijous, 17 Gener 2013 08:24

Llagostera, retratada en mil i una imatges

Publicat per

El periodista llagosterenc Joan Ventura dedicava la seva columna d'opinió d'ahir publicada al diari El PuntAvui, a la recent donació del fons fotogràfic que ha fet la familia Solà-Llirinós a l'Arxiu Municipal de Llagostera. Ventura en parla sota el títol Llagostera, retratada en mil i una imatges i aprofita per destacar també l'exposició fotogràfica organitzada per la revista local El Butlletí que s'inaugura aquest dissabte al local social.

Dijous, 17 Gener 2013 08:21

L'Assessoria Montiel Boadas estrena web

Publicat per

L’Assessoria llagosterenca Montiel Boadas acabava d’estrenar pàgina web accessible des de www.montielboadas.com. Des del web es poden consultar tots els serveis que ofereix, alguns d’ells dirigits als joves llagosterencs ja que l’Assessoria Montiel Boadas està adherida al programa del Carnet Jove de Llagostera. Així mateix s’ofereix assessorament i descomptes per als joves emprenedors.

El Servei Comarcal de Català del Gironès inicia les inscripcions per als cursos de català del període febrer - juny 2013. A Llagostera, les inscripcions seran els dies 28 i 30 de gener, de 16.30 a 19.30 h, a la sala polivalent de la Biblioteca Julià Cutiller. A Cassà de la Selva, les inscripcions tindran lloc a l’Ajuntament els dies 16, 23 i 30 de gener, de 10 a 13 h. Els nous cursos començaran el dia 19 de febrer i tenen una durada de 45 h.Val a dir que també hi ha l’opció de fer cursos a distància, de nivells Intermedi i Suficiència, a través de la plataforma virtual Parla.cat. El dia 1 de febrer, a les 12 h del migdia, està prevista una sessió presencial a la seu del Consell Comarcal del Gironès, per tal que tothom qui ho vulgui pugui venir i conèixer com funciona aquest sistema d'ensenyament. Per assistir a la sessió, cal omplir el formulari que trobareu aquí.  Així mateix des del Consorci per a la Normalització Lingüística es recorda que encara us podeu inscriure al Voluntariat per la llengua, programa que ja fa anys que funciona a la comarca i que facilita que persones que habitualment parlen català es trobin amb persones que volen practicar-lo i conversin en un ambient real i distès.

Aquest diumenge el Grup Excursionista Bell-Matí tenia previst una sortida matinal al Cap de Creus però la persistència de la pluja i un fort vent han fet desistir al grup de dur a terme la caminada. Tot i aixó, s’ha aprofitat el matí per visitar Castelló d’Empúries, en concret l’Ecomuseu-Farinera de Castelló d’Empúries, adscrit al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya; la Basílica de Santa Maria, també coneguda com la Catedral de l’Empordà i el Museu Presó Cúria, edifici gòtic construït el S.XIV. Malgrat les inclemències meteorològiques, la visita a Castelló d’Empúries ha estat d’allò més interessant i instructiva, segons han explicat els organitzadors.

La llagosterenca Mireia Codina ha guanyat l'accèssit D de la Secció Oficial del XIII Fotoconcurs del Carnet Jove. El director general de l’Agència Catalana de la Joventut del Departament de Benestar Social i Família, Jordi Boixadera, ha entregat aquest matí els premis.En total s’han premiat a quinze joves d’entre 15 i 28 anys per les seves instantànies presentades en les diferents categories del popular concurs de fotografia: oficial (temàtica lliure), viatges, social, natural, retrats i fotos instantànies. Hi han participat un total de 781 joves que han presentat 2.164 fotografies. En els últims set anys, han estat 7.896 els joves d’entre 14 i 30 anys els que han participat a la iniciativa, i les fotografies concursants han arribat fins a les 27.679.

Pàgina 290 de 290