ELPOLLTV

Dil07102024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Dijous de la setmana passada va tenir lloc l’últim dels “Debats a Plaça” d’aquest any, organitzats per la CUP-Alternativa per Llagostera. Aquesta edició, que portava per títol “Llagostera i la defensa del territori”, es va plantejar amb dos actes per parlar de les agressions a l’entorn natural del poble, passades i presents, així com els seus moviments de resistència. El cicle, que va comptar amb ponents del poble i rodalies, va ser un exercici de memòria i reflexió col·lectives sobre un tema tan vital com la defensa del nostre entorn natural.

En el primer debat es va parlar sobre diferents projectes especulatius des dels 70-80 fins als 2000 a l’entorn de Llagostera. En Dani Boix, biòleg i professor a la UdG, va fer un repàs històric de com les lluites puntuals oposant-se a aquests projectes s’havien anat articulant en moviments ecologistes. Després va parlar en Lluís Postigo, exalcalde de Llagostera, va recordar alguns dels casos més rellevants, des de l’aeròdrom de Panedes a la línia d’alta tensió, passant pel macro-geriàtric de Can Boada. En Joan Ventura, seguint la línia de recuperar conflictes de l’entorn de Llagostera, va explicar els episodis del circuit de la Motor Ibérica i el bosc d’eucaliptus. Per últim, la Dolors Grau, historiadora i arxivera, va explicar com els ciutadans poden recuperar informació sobre aquests esdeveniments i va afegir informació del que havia anat sortint En el segon debat es va parlar d’amenaces i moviments de resistència actuals. En Raúl Domínguez, tècnic de l’Associació de Naturalistes de Girona, va introduir alguns projectes de construcció que hi ha sobre la taula, que estan pensats per uns pocs i ignoren la crisi climàtica, del medi i de la biodiversitat, tals com l’ampliació de l’aeroport de Girona o del golf de Caldes. Després d’això, en Jordi Soler, naturalista local, va reivindicar la gran riquesa natural de Llagostera i el seu entorn i en va denunciar la seva destrucció a marxes forçades. A continuació, l’Anna Pico, biòloga, biotecnòloga i doctoranda a l’Institut Català de Recerca de l’Aigua, va presentar el cicle urbà de l’aigua, alguns dels punts més delicats i casos en què les aigües residuals van a parar al medi. Per acabar, en Dani Cornellà, diputat de la CUP, va parlar dels avenços i febleses a nivell legislatiu de la gestió de residus a Catalunya, i va acabar presentant la situació actual de l’abocador de Solius. Igualment, l’Associació d’Amics del Mas Roig va ser-hi present amb la lectura d’un comunicat sobre el paratge natural i la seva defensa.

Des de la CUP-Alternativa es valora molt positivament el resultat dels debats. També la participació, d’una quarantena de persones els dos dies, i afegeixen que “la intenció és anar augmentant el nombre de gent de Llagostera que assisteixi i s’involucri en els debats. Espais com aquests són necessaris per fer xarxa, formar-nos i poder pensar sobre el nostre futur col·lectivament”.

Sobre el cicle Debats a Plaça

El cicle Debats a Plaça pretén tractar temes d’interès social posant el focus a Llagostera. Els debats, organitzats per la CUP-ALL des del 2019, tenen lloc alguns vespres de juliol a diferents places i parcs del poble. Aquests últims anys, el repartiment de síndria entre els assistents als debats s’ha convertit en un símbol del cicle. A través d’aquest format s’han tractat temes com el feminisme, l’habitatge, la cultura, el racisme, la llengua o la crisi climàtica.

L’actuació tindrà lloc aquest divendres 26 de juliol, a les 22.00 h, a la zona esportiva de La Canyera, i posarà punt i final a l’edició d’enguany del ja consolidat cicle jazzístic Jazz C-65, coorganitzat per les àrees de Cultura dels ajuntaments de Llagostera i Cassà de la Selva.

El compositor saltenc Nito Figueras (piano) i la intèrpret Laura Simó (veu) arriben a Llagostera amb l’espectacle ‘White Pepper’, al costat dels reconeguts músics David Simó (bateria), Jordi Franco (baix elèctric) i Guim Garcia-Balasch (saxo i flauta) per participar de la cloenda de la 3a edició del cicle Jazz C-65.

Es tracta d’un treball dedicat als The Beatles, un viatge musical històric a través de dos dels àlbums més emblemàtics de la llegendària i exitosa agrupació de Liverpool: Sargent Pepper i White Album, els més importants de John Lennon, Paul McCartney, George Harrison i Ringo Starr. Un homenatge personal i eclèctic, des de la més profunda admiració i respecte.

Una vetllada que commemora la genialitat i el talent musical dels The Beatles, posant en valor el seu llegat artístic i fent-ne difusió.

El projecte musical té el seu origen en una pregunta que es va formular Nito Figueras: Quin resultat es podria obtenir de conjugar l’art dels «Fab Four» amb el talent i l’elegància de la cantant Laura Simó?

I si a això li sumem la col·laboració de músics de la talla de David Simó, Jordi Franco i Guim Garcia Balasch, el resultat és aquest excel·lent treball discogràfic, on queda ben palesa la complicitat damunt l’escenari. 

La música dels Beatles en tota la seva plenitud creativa, versionada i interpretada d’una forma original i sorprenent, amb segell propi. Tota una joia artística plena de musicalitat i encant.

Captura_de_pantalla_2022-02-02_a_les_15.50.04.png

David Bisbal, Sergio Dalma, Luz Casal i Antònia Font són alguns dels artistes que actuaran a la població gironina aquest estiu

Del 21 de juliol fins al 7 d’agost diversos artistes del panorama nacional i internacional es donen cita a la Ciutadella de Roses (Girona) en el marc de la 17a edició del Festival Sons del Món.  

L’escenari de la Ciutadella de Roses, bé cultural d’interès nacional i jaciment arqueològic, acollirà artistes de talla mundial com ara David Bisbal, Sergio Dalma, Anastacia, Luz Casal, els mallorquins Antònia Font o la banda tribut Good Save The Queen. D’altra banda, també hi actuaran grups catalans de gran renom com l’artista Maria Hein, el grup Oques Grasses, Joan Dausà, Anaïs Vila, The Tyets i Ariox.  

A banda de l’escenari principal, el Festival Sons del Món també ofereix concerts als cellers de La Vinyeta, Empordàlia, Vinyes dels Aspres i Martín Faixó, on els assistents podran gaudir de les actuacions de Carla Peya, Renaldo&Clara, La Ludwig Band, Maria del Mar Bonet i Albert Pla.  

Un dels altres espais que es poden trobar en el marc del Festival és el Village del Sons del Món. Aquest espai posa a disposició dels assistents una proposta gastronòmica de proximitat de fins a vuit food trucks. A més també hi ha espais dedicats a la degustació de formatges de Peralada Mas Marcè, Foie Coll Verd i Anxoves de Roses i oli DO Empordà. Enguany l’hamburgueseria Deleito tindrà un pop up durant el festival. El Village disposa de fins a tres punts de servei de bar: una barra d'Estrella Damm, una barra de vins criança de l'Empordà i una barra de còctels i begudes Premium.  

Sumat a l’àmplia oferta gastronòmica, també es podrà gaudir de música i espectacles en directe a l’espai Village, amb actuacions de cantants com Alfred Garcia, el còmic José Corbacho o diverses Dj Sessions.  

Més informació i venda d’entrades a la pàgina web.

Captura_de_pantalla_2022-02-02_a_les_15.46.46.png

Ja fa uns dies que hi ha manca de subministrament d'aigua a les urbanitzacions Font Bona i Selva Brava. L'Ajuntament de Llagostera davant aquest fet ha decidit prendre diverses mesures d'urgència.

Primer de tot ha requerit a l'empresa REC MADRAL COMPANYIA D'AIGÜES SA que amb la màxima urgència procedeixi a adoptar les mesures necessàries per restablir la prestació del servei de subministrament domiciliari d'aigua a tots els usuaris de les urbanitzacions de Font Bona i Selva Brava.

A l'espera de restablir el servei, l'Ajuntament ha acordat subministrar aigua mitjançant un camió cisterna que s'ubicarà demà dissabte 20 de juliol de 9 a 14 h a la rodona de les bústies de Font Bona.

Tots els veïns afectats poden utilitzar avui les dutxes del Pavelló d'Esports Municipal Josep Mir fins a les 21:30 h. Tanmateix, poden utilitzar durant el cap de setmana les dutxes de la piscina municipal de la zona esportiva, en el seu horari d'obertura.
Per altra banda, s'ha convocat una reunió d'urgència amb els serveis tècnics i jurídics municipals per tal d'estudiar la viabilitat de posar en marxa de forma provisional, la canonada que en aquests moments s'està acabant d'executar des del dipòsit de Can Pinet fins a les dues urbanitzacions per tal de poder omplir els dipòsits i restablir el servei.

Davant la gravetat i reiteració dels fets, l'Ajuntament ha traslladat a l'Agència Catalana d'Aigua i a l'Agència Catalana del Consum aquestes mesures adoptades, als efectes de què els esmentats organismes, en el marc de les competències que tenen legalment atribuïdes, puguin procedir a investigar els fets i a adoptar les accions i mesures adequades per a corregir aquesta situació i sancionar les infraccions en què hagi pogut incórrer REC MADRAL COMPANYIA D'AIGÜES SA derivades de la incorrecta gestió de l'aigua i del servei d'abastament.

Divendres, 19 Juliol 2024 14:21

Alarma Ajax a Informàtica Llagostera

Publicat per

Protecció intel·ligent per a la teva llar i negoci

En un món cada vegada més connectat, la seguretat de la llar és més important que mai. Per això, Informàtica Llagostera ofereix sistemes d'alarma Ajax, una solució intel·ligent i completa per protegir la teva llar i el teu negoci.

Què és Ajax?

Ajax és un sistema d'alarma sense fils que s'instal·la fàcilment i s'adapta a les necessitats de cada llar. Està format per una sèrie de dispositius que es comuniquen entre ells de manera ràpida i segura per a detectar qualsevol intrusió o emergència.

Sense quotes ni permanència. 

Com funciona Ajax?

El sistema Ajax està format per una sèrie de dispositius que es comuniquen entre ells sense fils. Aquests dispositius poden ser:

  • Detectors d'obertura: detecten l'obertura de portes i finestres.
  • Detectors de moviment: detecten el moviment de persones o animals.
  • Detectors de trencament de vidre: detecten la ruptura de vidres.
  • Sirenes: alerten de la intrusió amb un so fort i dissuasiu.
  • Teclats: permeten controlar el sistema d'alarma i desarmar-lo.
  • Remots: permeten controlar el sistema d'alarma a distància.

Quins avantatges té Ajax?

Els sistemes d'alarma Ajax ofereixen una sèrie d'avantatges, com ara:

  • Instal·lació fàcil i ràpida: els dispositius Ajax no necessiten cables ni obres per a la seva instal·lació.
  • Control remot: pots controlar el sistema d'alarma des de qualsevol lloc del món amb el teu smartphone o tablet.
  • Seguretat fiable: els dispositius Ajax són molt segurs i resistents a les manipulacions.
  • Ampliabilitat: pots ampliar el sistema d'alarma amb nous dispositius en qualsevol moment.
  • Disseny modern: els dispositius Ajax tenen un disseny modern i elegant que s'integra perfectament amb la decoració de la teva llar.

A Informatica Llagostera t’informarán dels sistemes d'alarma Ajax. T'assessoraran i t'ajudaran a triar el sistema que millor s'adapti a les teves necessitats.

Contacta amb ells per a més informació:

  • Telèfon: 972 830 770
  • Correu electrònic: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
  • Trobarás mes info: https://informaticallagostera.com/proteccio-per-la-teva-llar-i-el-teu-negoci/

Amb Ajax, la teva llar estarà sempre protegida.

 

Dimecres, 10 Juliol 2024 11:36

Tercera edició del Festival C-65 de Jazz

Publicat per

El divendres 19 de juliol, el festival C-65 inaugurarà la seva tercera temporada al Jardí de Can Nadal de Cassà de la Selva. 

El C-65 és un projecte musical conjuntament de Cassà i Llagostera que serveix com a eix d’enllaç entre les dues poblacions. 

L’estrena del Festival anirà a càrrec d’Elixir-Mula.  El bateria Pep Mula presentarà el seu tercer disc “Elixir”. Aquest músic barceloní encapçala un quintet de trajectòria notable que durant els darrers anys ha desenvolupat una sonoritat singular on destaquen grans dosis d’improvisació i melodies. En l’actuació l’acompanyaran Txema Riera al piano, Miguel “Pintxo” Villar al saxo tenor, Jordi Matas a la guitarra i Marc Cuevas al contrabaix. 

La segona actuació anirà a càrrec de Jorge Rossy, reconegut internacionalment com un dels bateries més influents de la seva generació. En aquesta ocasió, Jorge Rossy es reuneix amb tres destacats músics catalans de reconeguda trajectòria: Horacio Fumero al contrabaix, Sergi Felipe al saxo tenor i Guillem Arnedo a la bateria. 

El divendres 26 de juliol ens traslladem a la zona esportiva de La Canyera, on tindrà lloc el segon i últim dia de festival. Donarà el tret de sortida l’actuació de R4 Jazz Trio, una proposta emergent creada a partir de l’entusiasme de tres joves de les comarques gironines: Ferran Borrell a la guitarra, Jordi Morell a la bateria i Pau Cullell al saxo tenor i clarinet.  Utilitzant el jazz com a punt de partida, vol allunyar-se de la solemnitat que sovint envolta aquest tipus de formacions, oferint-nos un espectacle polivalent i obert a tothom. 

Finalment, l’actuació que donarà per finalitzada la tercera edició del C-65 serà la de White Pepper (Nito Figueras). Un viatge a través de dos dels àlbums més influents de la història: “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” i “White Album”. La música de The Beatles en tota la seva plenitud creativa, versionada i interpretada d’una forma original i sorprenent. Acompanyaran a en Nito la Laura Simó amb la seva veu, en Jordi Franco amb el baix, en Gim Garcia-Balasch amb el saxo i en David Simó amb la bateria. 

Durant el cap de setmana va tenir lloc la Festa de Sant Cristòfol que va acollir la concentració de cotxes, motos i camions, la cercavila de vehicles i un sopar i ball amb JMusic.


La trobada va comptar amb un centenar de conductors i va donar el tret de sortida el dissabte a les 19 h amb la concentració de cotxes, motos i camions. Es va recompensar amb un val per gastar en un taller mecànic de Llagostera al millor cotxe engalanat, camió engalanat, moto clàssica i cotxe clàssic.


Seguit va tenir lloc el recorregut que va donar el tret de sortida a l'av. De l'Esport, passant per pg. Romeu, pg. Tomàs Boada, pg. Pompeu Fabra, c. La Coma, c. Donzelles, pl. Barceloneta, c. Joan Maragall, c.Consellersi pl. Catalunya.


Un cop a plaça Catalunya va tenir lloc la benedicció dels vehicles, el lliurament del record de Sant Cristòfol i el lliurament dels vals als vehicles escollits.


Per finalitzar la festa es va celebrar el sopar i el ball amb JMusica càrrec dels Manaies de Llagostera.

La recollida selectiva de roba impacta directament a l'economia circular i social del territori. 

El 90% dels articles recuperats tenen una segona vida gràcies a la reutilització i el reciclatge. 

La gestió d'aquest residu tèxtil ha evitat l'emissió de 63 tones de CO2 i permet obtenir-ne recursos per a programes socials. 

 

Més de 28.000 peces de roba recuperades al primer semestre han tingut una segona vida i no han acabat en un abocador. És el balanç que fa Humana Fundación Pueblo para Pueblo del servei de recollida selectiva de roba usada a Llagostera durant el primer semestre d’enguany. De la gestió d’aquest residu es deriven beneficis ambientals (63 tones de CO2 no emeses) i també socials (creació d’ocupació verda, execució de projectes de cooperació al desenvolupament i programes socials a Catalunya). 

La gestió del tèxtil usat viu un moment clau, fruit de l’impuls que han donat l’Estratègia per a Tèxtils Circulars i Sostenibles de la UE i la Llei 7/2022 del 8 d’abril, de Residus i Sòls Contaminats per a una Economia Circular, que responen a la creixent sensibilitat de la ciutadania en relació a la sostenibilitat de la moda. Els 10.409 kg de residu tèxtil recollits de gener a juny impacten directament en l’economia circular i social de Llagostera.

El 90% de la roba de què es desfan els ciutadans i que recull l’entitat catalana tenen una segona vida gràcies a la reutilització i el reciclatge, elements claus per a l’economia circular i la creació i manteniment de llocs de treball de qualitat. A més, la gestió d’aquest residu ha evitat al primer semestre l’emissió de 63 tones de CO2.

El residu tèxtil (la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no s’utilitzen) es diposita en els contenidors ubicats en llocs de fàcil accés, que es buiden periòdicament (entre un i dos cops per setmana) per a garantir-ne un bon servei. Posteriorment, es classifica a la planta de preparació per a la reutilització que Humana té a l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental). 

“La recollida selectiva de roba té un gran potencial per a garantir-ne una segona vida: gairebé el 60% se’n pot reutilitzar i el 32%, reciclar. El primer objectiu sempre és la reutilització perquè la peça de roba més sostenible és la que ja s’ha fabricat i no té més costos ni impacte de producció. Per això és important que la roba de què ens desfem es dipositi en el contenidor corresponent, perquè malauradament gairebé el 90% del residu tèxtil no acaba en el punt de recollida adequat, sinó a la brossa”, assegura Rubén Fernández, promotor nacional d’Humana.

“Agraïm les donacions de la ciutadania. La recollida selectiva només té èxit amb la conjugació de dos factors: un compromís ambiental per part de l’administració local i un servei professional i transparent per part de l’entitat gestora”, afegeix el representant del ‘entitat. 

Benefici ambiental i social

La gestió del tèxtil usat contribueix a la lluita contra el canvi climàtic: per cada kg de roba recuperada (i que no acaba en un abocador per a ser incinerat) s’hi evita l’emissió de 6,1 kg de CO2, segons un estudi de la Federació Humana People to People. Les més de 10 tones recuperades a Llagostera han evitat l’emissió de 63 tones de CO2.

A aquest benefici ambiental cal afegir-ne el social: la creació d’ocupació verda. L’entitat genera un lloc de treball a Catalunya per cada 18.000 kg de tèxtil recollit. A més, els recursos que se n’obtenen es destinen principalment als programes de desenvolupament que Humana du a terme als països del Sud de la mà de contraparts o socis locals. Per exemple, projectes de formació de professors de primària, d’agricultura sostenible o contra el VIH/SIDA o la tuberculosi.

Dades globals a Catalunya

A Catalunya, cada persona genera uns 22 kg de residus tèxtils anualment i només 2,3 kg es recullen selectivament per un gestor autoritzat com ara Humana: és l’11%,. A la majoria de les llars d’Espanya i Catalunya, els tèxtils es llencen encara dins la fracció rebuig, la qual cosa es tradueix en una xifra global de 147.000 tones de residus tèxtils llençats sense retorn, segons l’Agència de Residus de Catalunya. 

Sobre Humana Fundación Pueblo para Pueblo

Humana Fundación Pueblo para Pueblo és una organització de l’economia social que promou des del 1987 la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i du a terme programes de cooperació a l’Àfrica, l’Amèrica Llatina i l’Àsia així com d’ajuda local, sensibilització i agricultura urbana al territori més proper. La seu central és a l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental): a la delegació de Catalunya treballa un equip de 250 persones, formats en un 75% per dones. Disposa de delegacions a Madrid, Andalusia, Astúries, Comunitat Valenciana i Galícia. L’entitat genera un lloc de treball indefinit a temps complet per cada 18.000 kg de tèxtil recollits a Catalunya. 

Forma part de la Coordinadora Catalana de Fundacions, l’Asociación Española de Fundaciones, la Federación Española de la Recuperación y el Reciclaje, i la Federació Humana People to People. També és membre del Pacte per a la Moda Circular de Catalunya, l’Associació de Centres i Serveis de Reutilització de Catalunya, i del Clúster de residus. 

Humana exemplifica els valors i principis de l'economia social en combinar la recerca del benefici social amb la gestió eficient i responsable dels recursos. El seu compromís amb la sostenibilitat, la solidaritat i la inclusió la converteixen en un actor clau en el panorama de l'economia social, demostrant que és possible generar un impacte positiu en la societat a través de models de negoci ètics i sostenibles.

La menor que va resultar ferida crítica en l'accident entre un cotxe i un camió a Santa Cristina d'Aro ha mort a l'hospital Trueta de Girona aquest migdia. Els fets van passar pels volts de tres quarts de cinc de la tarda al quilòmetre 4,4 de la C-65 quan, per causes que encara s'estan investigant, es va produir una col·lisió per encalç entre un camió i un turisme que estava aturat al voral. Com a conseqüència de l'accident, les quatre ocupants del cotxe, dues dones i dues menors, van resultar ferides de diversa consideració i van haver de ser evacuades al Trueta. La menor que va quedar crítica va haver de ser traslladada en un helicòpter medicalitzat.

En el sinistre, que va obligar a tallar la via en sentit Llagostera, hi van treballar vuit dotacions dels Bombers que van haver de fer tasques d'excarceració, cinc unitats terrestres, vuit patrulles dels Mossos d'Esquadra i l'helicòpter del SEM.

Amb aquesta víctima, ja són 69 les persones que han perdut la vida en accidents de trànsit enguany a la xarxa interurbana de Catalunya.

Quatre persones han resultat ferides, entre elles una menor en estat crític, en un accident entre un camió i un turisme a la C-65, a Santa Cristina d'Aro. Els fets han passat cap a tres quarts de cinc de la tarda en aquesta via quan, per causes que es desconeixen, s'ha produït un encalç entre els dos vehicles. Com a conseqüència de l'accident, les quatre ocupants del turisme han resultat ferides. La menor en estat crític ha hagut de ser evacuada en helicòpter al Trueta de Girona i una altra menor ha resultat ferida menys greu i també se l'ha traslladat al Trueta. Pel què fa a les altres dues persones, una dona ha quedat ferida greu i l'altra molt greu.

L'accident ha obligat a tallar la via i ha provocat diversos quilòmetres de retencions, tot i que s'ha obert un carril de circulació en sentit Llagostera.

Fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat vuit dotacions dels Bombers, que han hagut d'excarcerar una de les ocupants del turisme. També hi han actuat sis patrulles dels Mossos d'Esquadra, cinc ambulàncies del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) i l'helicòpter medicalitzat.