ELPOLLTV

Dis25052024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

L’esdeveniment, amb la major part de la programació gratuïta, tornarà a coincidir amb el “Girona, Temps de Flors” 

Captura_de_pantalla_2022-02-02_a_les_15.50.04.png

De l’11 al 19 de maig, Girona acollirà la 12a edició del festival internacional Girona A Cappella, l’únic d’aquest gènere a tot l’Estat espanyol i que portarà a la ciutat un total de dotze formacions referents en l’àmbit internacional de la música sense instruments, expressada només amb la veu. 

El cap de cartell de l’edició serà el francosenegalès Faada Freddy (18 de maig, a les 20 h), que actuarà per primer cop a la capital gironina. Tal com recorda el director del festival, Pau Marquès: “La majoria d’artistes internacionals que venen al festival és la primera vegada que actuen a Catalunya o l’estat espanyol. En Faada Freddy està acostumat a omplir aforaments de 4.000 o 5.000 persones”. El músic portarà a l’Auditori de Girona una proposta que ha triomfat a França omplint espais mítics com l’Olympia de París i grans aforaments arreu del país veí, garantint una proposta carregada de dinamisme, ritme i moviment. 

Com és habitual, per l’escenari principal de la plaça de la Independència hi passaran formacions vocals de diferent abast geogràfic, des de propostes locals o de comarques gironines fins a grups estatals i, fins i tot, internacionals. En aquest àmbit, destaca la presència dels nord-americans T.3 (19 de maig, a les 18 h), una formació única que està triomfant a les xarxes socials i que a Girona realitzarà la primera actuació a Europa. 

També hi seran Demode Quartet (11 de maig, a les 18 h); el Quartet Mèlt (12 de maig, a les 18 h); la Black Music Choir - Coral Salvadora Catà (13 de maig, a les 19 h); la Coral Singlot (14 de maig, a les 19 h); Estem d’Acords (17 de maig, a les 19 h) i Cap Pela (18 de maig, a les 18 h), i tornaran un any més Raps al Banc (16 de maig, a les 19 h). Per altra banda, a l’Auditori Viader de la Casa de Cultura es podrà gaudir del concert del Cor Albada de l’agrupació Cor Madrigal (17 de maig, a les 20 h).

En declaracions de Jordi Camps, diputat de Cultura de la Diputació de Girona: “ens sentim orgullosos, perquè fa més d’una dècada que comptem amb aquest festival que ha posat Girona en un lloc d’honor del circuit europeu de la música a cappella”.“Des de la Diputació de Girona, treballem per impulsar la cultura com a bé essencial. La ciutadania s’ha de poder desenvolupar íntegrament, el que comporta que també es desenvolupi en relació amb la seva capacitat d’accedir a la cultura i de formar-ne part activa. I l’accés a la cultura és sinònim de benestar. Cal, per tant, prioritzar-la com a element de consum social. Per això estem molt satisfets de col·laborar, any rere any, amb el festival”, afegeix Camps.

A més, en el marc del festival s’ha programat el taller “Tecnologia per a cantants” (11 de maig, a les 10 h), a càrrec de La Marfà – Centre de Creació Musical, i es reeditarà l’exhibició dels finalistes de l’última edició del “Rap dona de menjar”, una competició de MC de les comarques gironines, que fa anys que es realitza a la ciutat de Girona, amb format benèfic per recollir aliments per a persones i o col·lectius desfavorits de Girona i Salt.

Finalment, cal destacar que, un any més, Girona a Cappella tornarà a oferir un concert de la Capella Polifònica de Girona al monestir de Sant Daniel (15 de maig, a les 21 h), emmarcat en la jornada nocturna de Temps de Flors. En aquesta edició, a causa de l’èxit dels darrers anys i a la limitada capacitat d’aforament, el concert funcionarà amb una entrada de 5 € en comptes de la taquilla inversa habitual. Igualment, la totalitat de la recaptació anirà destinada íntegrament a la conservació d’aquest monestir mil·lenari.

Del 26 al 30 de juny del 2024 centenars de persones de Girona aniran a Lourdes acompanyant malalts, entre les quals hi tornarà a participar un bon grup de Llagostera. S'hi pot anar com a malalt, pelegrí o voluntari, per a conèixer Lourdes a fons participant en les diverses activitats. Enguany també hi participarà el nou bisbe de Girona, fra Octavi Vilà. Són dies d'emocions, de vivències, de reflexió, són dies alegres, feliços i únics. Les inscripcions estaran obertes fins al 25 de maig.

Més informació tel. 630-97.64.36 https://lourdesllagostera.blogspot.com.es/

En el segon dia de la campanya electoral, el cap de llista de Puigdemont x Catalunya Junts+ a la demarcació de Girona s'ha reunit amb les agrupacions locals de Cassà i Llagostera

En el segon dia de campanya electoral per a les eleccions del 12-M, el cap de llista de Puigdemont x Catalunya Junts+ a les comarques gironines, Salvador Vergés, s'ha reunit amb afiliats de Cassà de la Selva i Llagostera. En un dinar col·loqui, Vergés ha repassat els reptes que afronta el país i ha recordat que “aquestes eleccions van d’Illa o Puigdemont. Del no a tot a Catalunya, de l’ensopiment i la resignació, o d’un lideratge potent que recuperi l’ambició nacional i el bon govern, que sigui capaç de plantar-se davant de Madrid”, ha indicat Vergés.

Acompanyat de la també candidata i presidenta de la Vegueria, Maria Àngels Planas, el candidat ha lamentat el desgovern dels darrers anys i ha advertit “cal un nou impuls per al país i per a les comarques gironines. Moltes coses estan arribant al límit i tocant fons”, ha alertat. I ha advertit que “una nova legislatura de renúncia seria un nou pas enrere que no ens podem permetre com a societat”.

“En aquestes eleccions ens hi juguem el futur de la nació, impulsar les polítiques socials, educatives i en l’àmbit de la salut que el país es mereix, ens hi juguem parlar en català, posar al dia les infraestructures”, ha afirmat Vergés.

En aquest sentit, el cap de llista per Girona ha recordat que Junts+ proposarà cancel·lar el deute de l’Estat a compte de les inversions pressupostades i no executades i establir un mecanisme anual de compensació per a futurs exercicis. “És necessari tenir un bon govern, una bona administració i un país esperançat per poder ser un país independent”. “Es necessita un nou impuls, un nou començament, una reestructuració. Cal aprofitar que ens trobem davant d’una oportunitat històrica. Ens enfrontem a una gran quantitat de reptes, als quals s’hi afegeix el tracte desfavorable de l’Estat envers Catalunya”, ha indicat. “Més que mai és necessari que el futur Govern es posi a treballar per revertir la situació actual i iniciar un canvi de rumb”.

Bru Postigo, Martí Vall-llosera, Fèlix Llinàs, Mariona Masvidal, Teia Rosàs, Lucía Domínguez, Íngrid Serra i Ona Maurici són els candidats a pubilla i hereu 2024 de Llagostera.

Les votacions estaran obertes fins al 17 de maig des de llagostera.cat. Per votar cal identificar-se amb el DNI, tenir 16 o més anys i estar empadronats a Llagostera. Diumenge 19 de maig, a les 21.30h es donaran a conèixer els resultats.

El Festival Espurnes de Llagostera presenta per primera vegada una programació OFF que comptarà amb xerrades, concerts i activitats amb l’objectiu d’estendre el festival més enllà del Parc de l’Estació. D’aquesta manera, el projecte vol generar un impacte positiu a Llagostera i programar accions que serveixin per convertir el municipi en un punt de referència cultural.

Així doncs, des del dimarts 30 d’abril i fins el diumenge 12 de maig, Llagostera s’omplirà d’actes relacionats amb la música i demostrarà una vinculació de tot el teixit social i cultural amb el festival. L’OFF Espurnes arrencarà amb una xerrada a càrrec de Niu Mgmt sobre facilitació de grups en un projecte musical i tractarà temes com les dinàmiques internes que es generen dins un grup de persones i els conflictes i emocions s’hi troben, una problemàtica cada vegada més en augment.

Una setmana després, el dimarts 7 de maig, el Centre Cultural de Can Roig tornarà ser escenari d’una nova taula rodona, que tractarà sobre sostenibilitat i crisi climàtica. L’acte estarà moderat per Olga Ramon, tècnica de gestió del Pla de Sostenibilitat de l’Institut Català de les Empreses Culturals i comptarà amb Pere Albert, desenvolupador d’estratègies de sostenibilitat al Festival Cruïlla; Giada Calvano, experta en sostenibilitat i festivals i el músic Sergi Carbonell, que tancarà l’acte amb una actuació final. La xerrada s’engloba dins una aposta global de sostenibilitat del festival, que aquest any sonoritzarà tots els concerts del Parc de l’Estació amb energia solar.

L’OFF Espurnes també sortirà al carrer amb un programa especial de Llagostera Ràdio el dissabte 4 de maig a la plaça Catalunya, que inclourà entrevistes i actuacions; i amb una Vesprada Electrònica a càrrec del DJ Xirgo, vinculat a l’espai jove Ca la Viudi, que es celebrarà el dijous 9 de maig. El mateix dia del festival, el dissabte 11 de maig, el matí arrencarà amb una cantata de l’Escola de Música de Llagostera al Teatre del Casino.

Un dels plats forts de l’OFF Espurnes serà una programació de vuit concerts a diferents bars de Llagostera, que arrencarà el dissabte 4 de maig i s’allargarà fins el diumenge 12. La programació als bars, que es va anunciar en el mateix moment que el festival, comptarà amb artistes de caràcter emergent i apostes locals i té com a objectiu donar veu a propostes de gran valor artístic fora del primer nivell mediàtic com són Benisfrí, Olga Zoet, Roger Torné, Laia Llach, Roigé, Mireia Vilalta, Secondbest i Fonso Castillo.

El colofó de tota aquesta programació serà l’activitat central del festival, que es celebrarà el dissabte 11 de maig al Parc de l’Estació i comptarà amb un cartell de luxe amb Travis Birds i Pedro Pastor, que tots dos faran a l’Espurnes un dels pocs concerts de l’any a Catalunya; Sergi Carbonell, que torna a Llagostera per presentar-hi el seu nou EP; Sandra Monfort, que hi presentarà un directe que balla entre l’electrònica i la música tradicional; Àlex Pérez, en el concert de presentació del seu nou disc i nova gira; Agnès Algueró, resident a Llagostera que està coent nou treball, i un micro obert de Rodautors. En total, 8 hores de música ininterrompuda i amb entrada gratuïta.

Els plans de dades mòbils il·limitades s'han tornat molt populars, oferint la tranquil·litat de navegar sense restriccions. No obstant això, sovint inclouen condicions, com un límit de consum (al voltant dels 400 GB) o la clàusula d'ús raonable.

Quan convé una tarifa il·limitada?

Si el teu consum mensual supera els 400 GB, o necessites dades de forma intensiva en moments puntuals, una tarifa il·limitada pot ser una bona opció.

Però, si el teu consum habitual és de 10 GB o menys , una tarifa il·limitada podria no ser la millor opció.

Paga pel que utilitzes:

Les tarifes amb gigabytes limitats solen ser més econòmiques, i pots ajustar-les al teu consum real.

Tingues en compte:

Consum real: Analitza el teu consum de dades dels últims mesos per saber si realment necessites una tarifa il·limitada.

Cobertura: Comprova la cobertura de l'operadora a la teva zona.

Permanència: Les tarifes il·limitades solen tenir permanència, assegura't de les condicions abans de contractar-la.

Velocitat: Algunes tarifes il·limitades redueixen la velocitat un cop superat cert límit de dades.

En resum:

Les tarifes de dades il·limitades ofereixen comoditat, però no sempre són la millor opció. Valora el teu consum real i compara preus abans de contractar-ne una. Si vols veure el teu consum de dades mensual pots revisar-ho al teu mòbil a través de connexions / xarxes mòbils / Ús de dades.

Recorda: No paguis pel que no utilitzes! Vine a Informàtica Llagostera i t’assessorarem.

Dani Cornellà, diputat i candidat de la formació independentista per Girona, ha reivindicat una major protecció de l’espai natural i s’ha reafirmat en la defensa que el Govern es faci responsable dels costos de postclausura de l’abocador

El diputat i candidat cupaire per Comarques Gironines s’ha trobat avui amb Enric Ramionet (exregidor de govern de la CUP-Alternativa per Llagostera) i Jordi Casas (actual regidor a l’oposició i diputat provincial) a les proximitats del problemàtic abocador de Solius, tancat a nous abocaments l’inici de l’any passat a causa de sentències judicials successives. Aquesta infraestructura, al mig del massís de Cadiretes (al límit del terme de Llagostera amb Santa Cristina d’Aro) i que va començar a utilitzar-se com a abocador per part de dos ajuntaments de la costa, ha acumulat durant dècades els residus de multitud de municipis gironins. Avui, més d’un any després del tancament, l’assumpció els costos de postclausura (d’uns 30 milions d’euros en 30 anys) continua generant controvèrsia: els ajuntaments del consorci responsable defensen que els ha d’assumir el Govern, mentre aquest en fa responsable el consorci (la meitat del qual el conforma l’Agència Catalana de Residus).

“En entrar al govern, no vam poder fer més que ordenar al màxim la situació heretada, amb deficiències greus i cròniques, com l’abocament de lixiviats a la capçalera del riu Ridaura. I un cop es va ordenar el tancament, gestionar la situació el millor possible”, explica Ramionet. “Tot i que la gestió de l’abocador, amb el segell destacat de CiU, no havia estat correcta, no es pot responsabilitzar un poble com Llagostera d’haver tingut una infraestructura que no vol ningú i que el poble no va triar mai”, afegeix. Cornellà ha expressat que la planificació i gestió dels residus és una qüestió de país que necessita canvis profunds i el Govern se n’ha de fer càrrec, també assumint aquests costos. “De fet, som l’única formació que ha defensat el mateix a tot arreu: al municipi, als consells comarcals, a la Diputació i al Parlament”, ha afegit.

Però Solius no és l’única ferida de Cadiretes, un massís litoral amb zona PEIN però envoltat d’una considerable pressió humana, que destaca per la seva alta i vulnerable biodiversitat però que des de 2019 no compta amb cap ens gestor. En aquest sentit, els cupaires defensen que aquesta sigui assumida pel Consorci de les Gavarres, amb què té continuïtat geogràfica. “El mandat passat vam fer-los una petició formal, que va ser corresposta amb un informe d’ampliació del Consorci a què el Govern havia de donar el vistiplau. Davant del seu silenci, hem proposat al ple municipal un nou posicionament per insistir la Generalitat que doni resposta i es comprometi, també amb recursos, amb la protecció de Cadiretes”, ha apuntat Casas.

Divendres, 26 abril 2024 08:39

Estafa telefònica

Publicat per

S'ha detectat una estafa telefònica des del número 600 05 93 71, reclamant el pagament d'impostos municipals.

Recordeu, a Llagostera només es contacta amb els ciutadans i ciutadanes des dels correus Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. ,">Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. , Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.  o per WhatsApp, des del número 645 89 69 94.

Si rebeu una trucada del 600 05 93 71 reclamant-vos el pagament d'impostos municipals, no piqueu, ja que es tracta d'una estafa. 

Compartiu-ho. 

 

Dimecres, 24 abril 2024 21:53

Winestorming al Casino Llagosterenc

Publicat per
Diumenge 28 d'abril a les 12h vine a decidir alguns vins per la carta del Casino amb l'ajuda d'una cata de vins blancs i negres a càrrec de la sommelier Lorna Charlton.

Per reservar plaça enviar e-mail a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Preu: socis 15€ / 18€ no socis

Dimarts, 23 abril 2024 17:54

Brillant Sant Jordi a Llagostera

Publicat per

Llagostera ha viscut un dels millors Sants Jordis que es recorden. Ja al matí a primera hora la plaça Catalunya i el Teatre Casino Llagosterenc s’ha omplert d’activitats, tallers i espectacles adreçats als alumnes dels centres educatius del municipi. Durant tot el dia s’han pogut comprar roses i llibres i gaudir d’un ambient festiu. Enguany, tot i les temperatures més baixes per l’època, la meteorologia ha permès celebrar totes les activitats. A la tarda s’han donat a conèixer els guanyadors del XXIX Concurs Literari Sant Jordi (categories infantils), del XXIII Concurs de punts de llibre i de l’Endevina’l, impulsat pel Consorci de Normalització Lingüística amb la col·laboració de la Unió de Botiguers. Podeu consultar els guanyadors i veure els treballs premiats a www.llagostera.cat.

Els autors locals, Enric Ramionet i Josep M. Codina han estat signant els seus llibres.