ELPOLLTV

Div17052024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Aquest cap de setmana i fins al 6 de desembre tindrà lloc la campanya del Gran Recapte d’Aliments a Llagostera.

Càrites Llagostera ha repartit 15 talonaris amb tiquets de 3€ en diverses botigues de proximitat, Can Madí, i les dues botigues del Grup Rif, regides per Mohamed El Bakrioui. Així, els ciutadans podran comprar els tiquets i aportar el seu gra de sorra al Gran Recapte.

Qui compri aquest tiquet de 3€ rebrà un resguard conforme aquests diners es gastaran en el mateix establiment i la compra es lliurarà al Banc dels Aliments. D’aquesta manera, no només participem en aquesta campanya tan necessària després d’una pandèmia i amb l’actual pujada de preus dels productes de primera necessitat, sinó que també donem suport al comerç local.

Els supermercats Consum, Bon Preu i Spar participaran en el Gran Recapte oferint l’arrodoniment en el moment de pagar.

La campanya s’allargarà fins al 6 de desembre.

Aquest cap de setmana es va presentar la nova temporada 22-23 del Club Bàsquet Llagostera. Han aprofitat per fer un homenatge al llagosterenc Albert Sàbat. Enguany s'ha retirat del bàsquet professional per començar a formar part de l'equip tècnica del Bàsquet Girona. 

Aquest cap de setmana, els Amics del Teatre de Llagostera van interpretar "Tastets teatrals" al Teatre Casino Llagosterenc. Es tracta d'un espectacle de lectures teatralitzades de clàssics de la comèdia. Els títols dels diferents reculls van ser: “Cartes forassenyades. Un diàleg punyent”, “Cicuta i Woody Allen. La metzina i el mestre”, “Tanta por et fan les nostres trifulgues? Què en farem de tot plegat?” i “Rialles, rialles i més rialles. Som els germans Marx.

Dissabte, 19 Novembre 2022 13:13

Autòpsia de residus de la fracció rebuig a Llagostera

Publicat per
Equipats amb bates, guants, mascaretes, una balança i bisturí en mà, una delegació de la Fundació Prevenció Residus i Consum Responsable (Rezero) s’ha desplaçat fins a Llagostera per practicar una autòpsia a les bosses d’escombraries, de la fracció rebuig. En total s’han analitzat una quinzena de bosses agafades aleatòriament durant el servei de recollida porta a porta del nucli urbà. El resultat preliminar és que dels 40 quilos analitzats, 30 es podrien evitar amb bones pràctiques encaminades a la reducció de residus com la utilització d’envasos i materials reutilitzables o l´ús de la deixalleria municipal. L’acció, impulsada per l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Llagostera, amb el suport de l’Agència de Residus, té l’objectiu de conscienciar la població sobre el fet que la majoria de residus que van a la fracció resta, i per tant acaben a l’abocador, podrien evitar-se ja sigui recuperant-los, compostant-los, reutilitzant-los o bé reciclant-nos. El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Llagostera, David Parron, ha explicat que cal seguir treballant per arribar al residu zero i que accions com aquestes posen de relleu que encara queda molt camí per recorre. Amb tot, Parron ha destacat que Llagostera, gràcies al sistema porta a porta, es troba per sobre del 70% de percentatge de recollida selectiva i que l’any passat es va reduir en 200 tones els residus que van acabar a l'abocador de Solius, amb el cost i l'impacte mediambiental que això suposa.

L’escola de ciclisme de Llagostera gestionada per l’entitat A Roda Club Esportiu ha publicat un vídeo sobre les darreres activitats dutes a terme a l’escola.

En aquest s’hi pot veure els nens i joves uniformats amb la samarreta de A Roda recorrent zones boscoses amb tot l’equip. Sempre protegits amb cascos i capitanejats per l’entrenador.

A més, s’ha posat en marxa la construcció d’un circuit de BTT a Llagostera, a  l'area de bicicleta de Can Gotarra.

Per més informació, consulteu aquest enllaç.

La colla sardanista Mans Amigues de Cassà de la Selva Mans, de la qual en forma part el llagosterenc Aniol Vinyoles, s’ha endut el tercer lloc en el campionat de Sardanes de Catalunya que es va celebrar el passat 20 de novembre a Balaguer.

Vinyoles assegura que estan molt contents amb els resultats d’aquesta temporada i que “vam estar a punt d’aconseguir el segon lloc, i per nosaltres és una gran fita”.

Tancaran aquest any amb el concurs de puntes lliures també a Balaguer.

Si esteu interessats a formar part de la colla, us podeu posar en contacte amb Mans Amigues a través de Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. i seguir-los al seu instagram @mans.amigues.

Piscines Sant Feliu, amb seu a Llagostera, ha sigut guardonada amb el 2n Premi EUSA Awards 2022 en la categoria de Domestic Spa. L'esdeveniment ha tingut lloc aquest dimarts 15 de novembre a la fira Piscine Global Lyon, a França.

Els EUSA Awards premien anualment les millors piscines i spas d'Europa.

Dimecres, 16 Novembre 2022 16:37

Dues germanes de Llagostera es converteixen en influencers

Publicat per

Durant la pandèmia, a la llagosterenca Elena Gonzàlez li van diagnosticar una malaltia rara anomenada cavernoma. Juntament amb la seva germana Encarna Gonzàlez, han donat a conèixer aquesta malaltia sense cura a través d'un canal de youtube, un compte de tiktok, un perfil d'instagram i una altre de Tiwtter. 

Les han entrevistat al Diari de Girona. Feu clic aquí per llegir l'article. 

Diumenge, 13 Novembre 2022 14:58

‘El malaventurat senyor Clauss’, de Marta Pasqual

Publicat per
La Biblioteca Julià Cutiller de Llagostera ha acollit la presentació de la novel·la ‘El malaventurat senyor Clauss’, de la llagosterenca Marta Pasqual. La presentació ha anat a càrrec de l'exconsellera de Cultura, catedràtica de la Universitat de Girona i presidenta de la Fundació Bertrana, Mariàngela Vilallonga.

‘El malaventurat senyor Clauss’ ressegueix el confinament a Caldes de Malavella d’un alemany després de la Segona Guerra Mundial. Editada per Empúries, Pasqual combina realitat i la ficció fent un de la metaliteratura i una narradora que es la propia autora, com a personatge.

Marta Pasqual és Doctora en filologia catalana, professora de literatura francesa i també és professora associada a la UdG. Acaba de guanyar el quaranta-dosè premi de novel·la curta Just Manuel Casero amb l’obra La casa dels caps de setmana.

El trobareu a la Llibreria Sureda.

La Policia Local de Llagostera i els Mossos d'Esquadra han signat un acord per obrir una Oficina d'Atenció al Ciutadà a les dependències del cos de policia local.

L'oficina se suma a les altres tres que té l'Àrea Bàsica Policial del Gironès- Pla de l'Estany al Gironès: una a Girona, una altra a Salt i una a Sarrià de Ter. L'espai, que comptarà amb un efectiu dels Mossos, facilitarà les gestions de denúncies i de tràmits administratius als ciutadans de Llagostera i de les localitats properes. D'aquesta manera, no s'hauran de desplaçar a la comissaria de Girona o a la de Sant Feliu de Guíxols, tal i com ha explicat l'alcalde de Llagostera, Antoni Navarro i el sergent de la Policia Local Adrià Ruano.

L'oficina està integrada dins el programa de Cita Prèvia del Cos de Mossos d'Esquadra, i tot i no ser obligatòria, aquesta opció és recomanable per evitar esperes. A més de la recollida de denúncies, l'OAC de Llagostera també realitzarà altres tràmits i oferirà servei d'informació genèrica a la ciutadania.

Entre ells, la tramitació d'atestats de comerços i empreses amb els quals l'OAC de Santa Caterina té conveni de col·laboració; la tramitació d'autoritzacions de menors a viatjar a l'estranger; la gestió amb menors denunciats com a escapolits i tramitació de denúncies per pèrdua d'objectes o documentació.