ELPOLLTV

Div07102022

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Divendres, 15 Juliol 2022 18:01

Cancel·lada la XXVI Caminada a la Llum de la Lluna

Publicat per
L'activació del Pla Alfa 3 a Llagostera ha obligat al G.E Bell-matí a cancel•lar la XXVI Caminada a la Llum de la Lluna, prevista per aquest dissabte. L'elevat risc d'incedi forestal i les indicacions dels Agents Rurals impediran doncs recuperar aquesta esperada caminada després de dos anys de restriccions pandèmiques.
El Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya activarà el nivell 3 del Pla Alfa i restringirà l'accés al massís de les Gavarres. La restricció entrarà en vigor aquesta propera mitja nit i estarà vigent fins a nou avís.
L’Ajuntament de Llagostera ha acordat la gratuïtat d’accés a les piscines municipals, de 13 a 15h, per mitigar els efectes de l’onada de calor. Aquesta mesura és oberta a tothom però especialment pensada per aquelles persones més vulnerables com ara gent gran, nadons i dones embarassades. Els menors de 12 anys cal que vagin acompanyats d’un adult.

Es tracta d’una mesura de caràcter excepcional per combatre aquest nou episodi de temperatures extremes, després d’activar-se a tot Catalunya l’Alerta per Onada de Calor del Pla PROCICAT.

Així, l’accés a les piscines municipals de la zona esportiva i de la Canyera serà gratuït, de 13 a 15h per a tots els veïns i veïnes amb arrelament al municipi i limitat, en tot moment, per l'aforament permès. Des de l’Ajuntament s’ha demanat a totes les persones que s’acullin a la mesura que respectin les indicacions del personal de les piscines i segueixin els consells de Protecció Civil.

Pels que no disposin de ventilador o aire condicionat a casa, s’ha recordat als veïns que poden utilitzar com a refugis climàtic els equipaments municipals de la Biblioteca i la Llar de Pensionistes, equipats, ambdós, amb aire condicionat.

Dimecres, 13 Juliol 2022 08:11

La Salamandra 2022 obre inscripcions

Publicat per

Després de l’èxit de la darrera edició, la marxa popular de BTT La Salamandra tornarà a Llagostera el pròxim diumenge 28 d’agost. El Club BTT Llagostera oferirà de nou dos recorreguts, un de llarg amb 41 km i 1.200 metres de desnivell, i un de curt amb 24 km i 550 m. L’edició d’enguany, però, presenta novetats, ja que neix La Salamandra Kids, un nou recorregut d’uns 10 km i 170 metres de desnivell pensat per a la mainada que s’inicia amb la BTT. Els menors de 10 anys hauran d’anar acompanyats obligatòriament d’un major d’edat, mentre que els menors de 14 anys hauran de portar un full d’autorització d’un pare, mare o tutor legal.

De la mateixa manera que a l’edició de l’any passat, les inscripcions només es poden fer en línia fins a la mateixa setmana de la marxa. El nombre màxim d’inscrits està fixat en 500 participants per als recorreguts llarg i curt i en 100 participants per a La Salamandra Kids.

Des del Club BTT Llagostera s’està treballant de valent per oferir als amants de la bicicleta de muntanya una jornada de BTT inoblidable. Per a tots els inscrits hi haurà uns mitjons de regal, a més de sortejos, entrepà, beguda, neteja bicis i més serveis gratuïts per als corredors. El preu de les inscripcions és de 18 € per a federats i 21 € per a no federats. El preu de La Salamandra Kids és de 10 € per a federats i 13 € per a no federats (nens i acompanyants).

Les inscripcions estaran obertes fins el dijous 25 d'agost a la nit. Més informació a la pàgina web i els perfils d’Instagram i Facebook del Club BTT Llagostera.

Inscripcions aquí.

A la casa dels Animals de Figueres, s’ha constituït oficialment la Federació Animalista de les Comarques de Girona. Aquesta federació agrupa un total de 23 associacions animalistes, entre elles Gats 108 de Llagostera, tot i que s’espera que en un futur proper se n’hi vagin sumant més.

La Federació és fruit de la situació de desemparament de moltes associacions animalistes locals, provocada per la manca parcial o total de suport per part dels ajuntaments corresponents, així com del desgast emocional que pateix el seu voluntariat en el desenvolupament de les tasques de rescat, alimentació i cura dels animals abandonats al carrer.

L’objectiu principal de la Federació serà defensar i protegir el benestar dels animals i els seus drets, així com també defensar els drets de les associacions membres i representar els seus interessos.

Sota el paraigua d’una Federació, les associacions membres pretenen fomentar la formació i professionalització dels seus voluntaris i donar-los visibilitat per la gran tasca que fan diàriament de forma totalment altruista i desinteressada.

Alhora, aquesta nova entitat es proposa vetllar pel compliment de la legislació vigent en matèria de protecció animal. En aquest sentit, es vol fomentar el compromís de l’administració i els ens locals en el compliment de la Llei de Protecció dels Animals i es proposarà una col·laboració positiva i estreta per treballar conjuntament per a aquesta finalitat.

Tanmateix, la Federació vol agrupar qualsevol associació animalista, ja sigui de gats, gossos, fures o d’altres espècies, com per exemple l’associació Ave Fenix, que es dedica a protegir aus exòtiques i que també s’ha unit al projecte. I en aquest sentit, es donarà suport a totes les associacions federades, facilitant protocols d’actuació, assessorament i altres eines relacionades amb la seva activitat.

Diumenge, 10 Juliol 2022 18:02

Llagostera es mulla per l'Esclerosi Múltiple

Publicat per

Un any més Llagostera s’ha mullat per l’Esclerosi Múltiple. Enguany coincidint amb el Mulla’t s’ha instal·lat un inflable gegant a la piscina municipal de la zona esportiva. Tota la recaptació anirà destinada a la Fundació l’Esclerosi Múltiple.

Diumenge, 10 Juliol 2022 12:12

Gran estrena del Festival Jazz C-65 a Llagostera

Publicat per
Llagostera ha estrenat aquest divendres a la nit la primera edició del Festival Jazz C-65, organitzat conjuntament entre les àrees de cultura de l’Ajuntament de Llagostera i de Cassà de la Selva.

És la primera vegada que Llagostera i Cassà de la Selva s'uneixen per crear un projecte conjunt amb l'objectiu de promoure els espais de música local en directe. Es tracta d'una nova proposta col·laborativa amb la voluntat d'instaurar-se com a un esdeveniment de referència cultural dins del món del gènere musical del Jazz.

El nom del cicle JAZZ C-65 identifica aquesta voluntat de buscar metafòricament la via d'unió i comunicació entre els dos municipis, fa referència a la carretera C-65 que uneix Llagostera i Cassà de la Selva.

L’estrena del festival ha anat a càrrec d'Àlex Cassanyes amb la presentació del seu disc "Composició II" de la discogràfica Underpool Records, amb la participació d'Alba Careta a la trompeta, Joan Codina al trombó, Marcel·lí Bayer al saxo alt i clarinet, Sergi Felipe al saxo tenor i flauta, Jordi Santanach al saxo tenor i clarinet baix, Leo Tejedor a la guitarra, Néstor Giménez al piano, Giuseppe Campisi al contrabaix i Òscar Domènech a la bateria.

Seguidament ha actuat el col·lectiu de músics llagosterencs Lacus Music oferint una jam session.

El Festival seguirà el proper dia 22 de juliol a Cassà de la Selva amb l’actuació de Seven Sides on presentarà una proposta jazzística particular, una formació a set bandes amb les tres veus de Paula Barranco, Elisenda Julià i Diana Palou acompanyades de Víctor Carrascosa a la trompeta, Diego Hervalejo al piano, Juan Pastor al contrabaix, David Gómez a la bateria amb els arranjaments i les composicions d'Alfons Carrascosa.

Diumenge, 10 Juliol 2022 12:09

Festa de Sant Cristòfol a Llagostera

Publicat per
Un centenar de conductors han desfilat aquest dissabte pels carrers de Llagostera amb els seus vehicles amb motiu de la Festa de Sant Cristòfol, patró dels automobilistes i protector dels viatgers. S’han repartit 400 euros en vals de 100 euros per gastar en un taller mecànic de Llagostera al millor cotxe engalanat, al millor camió engalanat i la moto i cotxe més clàssics. La festa ha finalitzat amb un sopar i ball al Parc de l’Estació organitzat pel Club Patinatge Llagostera.

El llagosterenc Albert Sàbat Vilà es retira com a jugador de bàsquet professional després de vint temporades. Sàbat deixa de ser jugador i capità del primer equip després de 97 participacions, un ascens a LEB Or, 2 MVP de Lliga Catalana LEB Or, 2 Lligues Catalanes LEB Or i un ascens històric a l'ACB.

Segons ha informat el Club Bàsquet Girona, Sàbat seguirà vinculat al club, incorporant-se en l'organigrama tècnic del primer equip. La temporada que ve, la del debut a l'elit, el club li retrà homenatge al pavelló de Fontajau.

Així ho ha anunciat el Club Bàsquet Girona en un comunicat que podeu llegir aquí.

Divendres, 08 Juliol 2022 09:56

Convocats els Premis Les Gavarres 2022

Publicat per

Un any més el Consorci de les Gavarres convoca els Premis Les Gavarres amb l’objectiu de donar suport a la investigació i la recerca a les Gavarres i dinamitzar la participació activa de la ciutadania en la conservació i difusió dels valors del massís. Els Premis tenen dues categories: el Joan Xirgo i el Cirera d’Arboç.

El Joan Xirgo, que premia un projecte inèdit que contribueixi al desenvolupament dels valors del massís de les Gavarres en celebra la trenta-dosena edició. Està dotat econòmicament amb 5.000 euros, i el guanyador rebrà, a més, un diploma acreditatiu. El pagament es farà en dues parts: la primera, a l’inici de la recerca i la segona, quan es lliuri el projecte, que des de la concessió del premi es podrà desenvolupar en el termini d’un any. Els candidats hauran de presentar el currículum, una memòria del projecte i un vídeo de presentació de la proposta, que se sotmetrà a votació popular a les xarxes socials. El vídeo que hagi obtingut més suports obtindrà un vot addicional que se sumarà a la valoració del jurat. Al premi Joan Xirgo s’hi poden presentar persones físiques i entitats sense ànim de lucre.

El premi Cirera d’Arboç, que enguany en celebra la vint-i-sisena edició, reconeixerà la trajectòria vital d’una persona o d’un col·lectiu que, per la seva tasca, hagi contribuït a la conservació, la millora o la descoberta dels valors naturals i culturals de les Gavarres. La proposta vencedora rebrà un trofeu i un diploma acreditatiu.

Les sol·licituds per optar als guardons s'han de presentar de manera telemàtica a través de la instància genèrica disponible a l'apartat de serveis e-TRAM del web del Consorci de les Gavarres. Excepcionalment, es podrà presentar de manera presencial a les oficines del Consorci. En ambdós casos, les sol·licituds s’han d’acompanyar amb la documentació que estableixen les bases. El termini per presentar les sol·licituds finalitza el dia 15 de setembre.

Podeu consultar les bases publicades al BOP des d’aquest enllaç.