ELPOLLTV

Dij25022021

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Dimecres, 16 Desembre 2020 14:36

Última matinal de recollida de residus de l'any

Publicat per

El Grup Excursionista Bell-Matí realitzarà el proper dissabte 19 de desembre l'última matinal de l’any de recollida de deixalles a l’entorn de Llagostera. El grup de voluntariat, juntament amb l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament, tenen identificats diversos abocaments i tenen previst netejar-los.

La matinal és oberta a tothom qui vulgui afegir-se. El punt de trobada és a la deixalleria municipal a les 10.30h.

Impulsat pel Club BTT Llagostera aquest cap de setmana s’han iniciat els treballs de construcció d'un circuit de trial per a bicicletes.
El Procicat ha aprovat aquest matí modificar algunes mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 a Catalunya.

La primera d’elles té a veure amb la mobilitat de les persones, i és que entre les 6h de divendres fins a les 6h de dilluns, qualsevol persona podrà moure’s dins de la seva comarca, i no només limitant-se al municipi com fins ara. No obstant, es manté la restricció d’entrada i sortida de persones de Catalunya, excepte per a aquells desplaçaments adequadament justificats.

La resolució del Procicat recomana, de nou, que els desplaçaments fora del domicili es limitin en la mesura del possible, respectant les mesures de protecció individual i col·lectiva establertes per les autoritats. En tot cas, a més de les mesures essencials de distanciament, higiene i protecció a través de mascareta, s’aconsella que s’adopti una estratègia de desplaçaments basada en les ‘bombolles de convivència’ o la ‘bombolla ampliada’, que afavoreix una sociabilitat i un suport adaptats al moment epidèmic actual.

Centres comercials oberts al 30% de l’aforament

La segona novetat rellevant de la resolució és l’obertura al públic dels centres comercials i recintes comercials, condicionada a que redueixin al 30% el seu aforament i que es garanteixi una bona ventilació dels espais tancats, mitjançant ventilació natural o altres sistemes de ventilació. Aquesta limitació de l’aforament s’aplica tant als establiments i locals comercials com a les zones comunes i de pas dels centres comercials i recintes comercials.

En aquest sentit, a més, els centres comercials i recintes comercials hauran d’establir sistemes de control d’aforament i fluxos, als establiments i locals que s’hi troben ubicats i també als accessos, inclosos els aparcaments. També es restringeix l’accés i l’ús de les zones recreatives, com ara zones infantils o àrees de descans. La proposta de reobertura condicionada a la ventilació ha estat impulsada per Protecció Civil de la Generalitat i consensuada amb les autoritats sanitàries.

A la reunió també s'ha acordat demanar a tots els organismes de la Generalitat que recordin als seus sectors de referència la necessitat de reforçar la ventilació com a factor de prevenció.

Ampliació del màxim de persones en activitats culturals i religioses

En tercer lloc, es continua preveient que els locals i els espais en què es desenvolupen activitats culturals d’arts escèniques i musicals -com ara teatres, cinemes i auditoris, amb programació artística estable, tant en recintes tancats com a l’aire lliure-, i els espais habilitats per a la realització d’espectacles públics, poden obrir limitant l’aforament al 50% i amb un nombre màxim de 500 persones per sessió o actuació. En tot cas, tots els assistents han d’estar asseguts i s’ha de garantir una bona ventilació dels espais tancats mitjançant.

A més, la resolució preveu que, per totes aquestes activitats, si compleixen amb les condicions de ventilació reforçada, que marca la pròpia la resolució, i garanteixin les mesures de control d’aglomeracions, podran acollir fins a un màxim de 1.000 persones per sessió o actuació, totes assegudes, i amb assignació prèvia de seients i registre previ, sempre respectant el límit del 50% de l’aforament màxim autoritzat.

En aquest sentit, els titulars de les activitats hauran de presentar una declaració responsable al departament de Cultura i a l’ajuntament del municipi on s’ubiqui l’espai de l’activitat, informant de les característiques dels sistemes de ventilació i qualitat de l’aire i dels controls d’accessos i mobilitat.

Per últim, pel que fa als actes religiosos i cerimònies civils -casaments, serveis religiosos i cerimònies fúnebres-, poden obrir limitant aforament al 30% i amb un nombre màxim de 500 persones. Ara bé també podran obrir respectant el límit de l’aforament al 30% i fins a un màxim de 1.000 persones si es desenvolupen de forma estàtica, a l’aire lliure o bé en espais físics tancats complint les mateixes condicions de ventilació i qualitat de l’aire reforçades i garantint mesures de control d’aglomeracions. També en tots aquests casos els titulars d’aquestes activitats hauran de presentar una declaració responsable al departament de Justícia, per ser el competent en matèria d’afers religiosos, i a l’ajuntament del municipi on s’ubiqui l’espai de l’activitat.


Divendres, 11 Desembre 2020 20:07

El PSC demana l’ampliació urgent del CAP de Llagostera

Publicat per
Els socialistes de Comarques Gironines han demanat l’ampliació urgent del CAP de Llagostera per la seva saturació i falta de personal. Sílvia Paneque, presidenta del grup socialista de la Diputació de Girona, Marc Lamuà, diputat del Congrés i Àlex Maqueda, regidor socialista a Llagostera han visitat avui el CAP de Llagostera.

El regidor socialista Àlex Maqueda, ha volgut posar sobre la taula que “l’ampliació temporal amb dos mòduls en barracons és insuficient i no garanteix el millor servei, i, a sobre, està pendent d’un informe d’aprovació per part de l’ACA perquè hi ha la riera al costat i podria ser zona inundable”.

La diputada provincial, Sílvia Paneque, ha explicat que “no es tracta només d’una ampliació física del CAP, sinó també d’una ampliació de recursos humans. Calen més facultatius i introduir el servei de diferents especialitats com ginecologia, retorn de pediatria en la seva totalitat o ampliar la ja existent, però insuficient, de psicologia”. Paneque ha demanat a la Generalitat que tingui en compte que l’ampliació és urgent i que hi destini els màxims recursos a fer-la possible el més aviat millor.

Tant Paneque, com Lamuà i Maqueda han coincidit a dir que “el CAP no pot seguir amb aquesta situació de “desbordament”. La ciutadania de Llagostera mereix que la Generalitat li ofereixi una resposta ràpida i digna, ja que fa temps que Llagostera reclama l’ampliació del CAP”.


Un total de 42 obres del pintor llagosterenc Emili Vilà (1887 - 1967) han estat adquirides per l’Ajuntament de Llagostera amb l’objectiu d’evitar la dispersió de la col·lecció i preservar part de l’obra de l’artista al nostre municipi. El valor de la compra, que s’ha fet a un particular, s’eleva a 15.000 €.

Vilà va ser un dels il·lustradors més destacats dels anys vint a França, època en la qual el país francès era el centre artístic mundial. Va treballar per diverses marques conegudes d’aquella època i les seves obres el van portar a rebre la condecoració francesa de cavaller de la Legió d’Honor i el guardó de la creu de l’artista francès.

Segons ha explicat Enric Ramionet, regidor de cultura del consistori, “Emili Vilà va tenir una carrera professional més que notable, per tant, és obvi que per a Llagostera el valor de la seva obra va molt més enllà del valor monetari”.

Podeu conèixer el seu llegat artístic al Museu Vilà de Llagostera. Sobre aquesta nova col·lecció, està previst fer-ne una exposició que es podrà visitar el 2021.


L’Escola Puig de les Cadiretes s’adapta a la situació actual de restriccions provocada per la COVID-19 i enguany, amb motiu de les celebracions entorn de Nadal, ha recomanat de manera virtual una sèrie d’àlbums il·lustrats als Reis d’Orient i al Tió.

Ho ha fet amb la gravació d'un vídeo per a les famílies de cada cicle de les etapes d'educació infantil i primària, a càrrec de l'Ester Alsina, responsable del Projecte Biblioteca del centre i experta en literatura infantil.

Podeu adquirir els llibres recomanats a la Llibreria Sureda, o bé els podeu demanar a través del servei de préstec de la Biblioteca Julià Cutiller.

Hi podeu donar un cop d’ull a través d’aquest enllaç. Aprofiteu-ho, és d’allò més interessant.


Dimecres, 09 Desembre 2020 14:06

El PollTV arriba a Instagram

Publicat per

El PollTV estrena nou canal de comunicació. Amb l’objectiu d’arribar a quants més llagosterencs i llagosterenques possible, El PollTV ja té perfil a Instagram (@elpolltv). De la mateixa manera que fa a Facebook, xarxa social en la qual té més de 1.750 seguidors, s’hi publicaran notícies, actualitat i passat de Llagostera. En menys d’una setmana ja té gairebé 300 seguidors. I tu, ja segueixes El PollTV a Instagram?

El podeu seguir des d’aquí.


Dimecres, 09 Desembre 2020 12:48

Salvant vides des de Llagostera

Publicat per

L’associació llagosterenca Somriures de Madina Jambor, juntament amb altres associacions solidàries, han aconseguit salvar la vida de la Johnshaba, una nena gambiana que necessitava urgentment una complicada intervenció quirúrgica. Va arribar a Espanya el 18 de setembre i a l’octubre va ser operada de tres vàlvules del cor a l’Hospital Universitario de A Coruña. Per sort, l’operació va sortir bé i la Johnshaba va rebre l’alta mèdica setmanes després. Al seu país, li havien pronosticat poques setmanes de vida, però la solidaritat de la gent ha fet que el seu cor pugui seguir bategant amb força.

Hem pogut parlar amb en Roberto Ortiz i ens ha comentat que la Johnshaba ve de passar uns dies a Llagostera. Del 20 de novembre al 5 de desembre ha pogut conèixer el nostre poble i hi ha pogut passejar el seu somriure.

Des de les associacions volen agrair a tothom qui ha aportat el seu granet de sorra perquè l’operació fos un èxit, en especial a totes aquelles persones que des de l’anonimat van fer aportacions econòmiques per poder finançar tots els costos.

Podeu conèixer més sobre l’associació Somriures de Madina Jambor al seu perfil d’Instagram.


Dilluns, 07 Desembre 2020 12:57

Llagostera suspèn la Rua de Carnaval 2021

Publicat per
La decisió s’ha pres des de l’Àrea de Festes i s’ha consensuat amb l’única colla de carnaval llagosterenca que segueix en actiu. La persistent situació d’alarma sanitària causada per la pandèmia de la Covid-19 ha portat a l’Ajuntament de Llagostera a suspendre definitivament la Rua de Carnaval 2021 prevista pel diumenge 21 de febrer.

La raó principal que ha motivat la presa d’aquesta decisió ha estat que la celebració de la Rua de Carnaval a Llagostera aplega any rere any més de 1.000 persones entre participants i espectadors, la qual cosa aniria en contra d’una de les mesures de prevenció marcades per les autoritats que dictamina que cal evitar promoure la celebració d’actes que suposin grans concentracions de gent.

En un comunicat, l'Ajuntament ha informat que no es descarta programar més endavant alguna activitat relacionada amb el Carnaval on es puguin garantir les mesures de seguretat.


Els llagosterencs Eduard Comas, Alba Barceló, Josep Maria Codina i Paula Pozo han obert un procés de micromecenatge a través de la plataforma Verkami amb l’objectiu de poder tirar endavant un projecte artístic molt engrescador. Es tracta del llibre El punt volat, en el qual hi trobareu 15 poemes de l'Eduard Comas, il·lustrats per l'Alba Barceló; i 15 d'en Josep Maria Codina, il·lustrats per la Paula Pozo. Els poemaris es diuen, respectivament, Cova i guaret i La boca de la ferida.

L’objectiu inicial que s’havien proposat els impulsors era del fer un tiratge de 150 exemplars, però la bona rebuda els obligarà, segurament, a apostar per un tiratge més important. I és que en 14 hores i mitja de campanya, van aconseguir el primer objectiu per fer realitat el projecte. El llibre es pot adquirir per avançat a 13 € (a través del Verkami) mentre que a les llibreries tindrà un preu de 15 € cada exemplar.

Podeu entrar al Verkami a través del següent enllaç.

FACEBOOK