ELPOLLTV

Dil18032019

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Llagostera, juntament amb 43 municipis catalans, ha estat una de les poblacions beneficiàries de l’ajut de 15.000 euros del programa WIFI4EU que pretén habilitar espais públics on poder connectar-se a internet. Només 44 municipis catalans hi han tingut accés d’un total de 504.

El regidor de Noves Tecnologies Robert Montiel ha explicat que "amb el programa WIFI4EU, la Comissió Europea vol promoure un accés de qualitat a Internet a través d'una xarxa WIFI oberta als ciutadans i transeünts en espais públics com a parcs, places, edificis oficials, biblioteques, centres de salut i museus de tota Europa mitjançant els ajuntaments i les mancomunitats".

Dins el conjunt de l’estat espanyol, hi ha hagut 218 municipis beneficiats. Aquesta dada suposa que només un 10% de les sol·licituds han estat beneficiades.

Dimarts, 11 Desembre 2018 13:32

Asfalten diversos carrers del nucli antic

Publicat per

Aquest dimarts s’han iniciat els treballs de reparació del paviment dels carrers Santiago Rusiñol, Sant Felip Neri, Barcelona i un tram del carrer Girona.

“Amb aquesta actuació tot el perímetre de carrers que conformen el Pla de Barris haurà tingut una actuació de millora urbanística”, tal i com ha explicat l’alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria.

Les obres s’han pogut incloure en el nou pla financer presentat per l’Ajuntament de Llagostera i acceptat per la Generalitat de Catalunya que ha permès prorrogar l’execució del Pla de Barris fins al desembre de l’any 2019.

“Amb aquest nou pla financer hem pogut incloure noves actuacions on reinvertir els diversos romanents del pressupost d’altres accions ja realitzades”, tal i com ha explicat el regidor d’Hisenda i responsable del Pla de Barris Ramon Soler.

Està previst que les obres finalitzin aquest mateix divendres.

Els propers 14 i 15 de desembre es disputarà la quarta edició del Ral·li Legend les Corbes Memorial Eduard Carreras. El Rally transcorrerà per diversos trams de les comarques gironines, entre ells Sant Grau i Romanyà.

A la zona esportiva de Llagostera a partir de les 11:40 hi haurà el reagrupament de cotxes i el punt d'assistència.

Enguany la prova serà puntuable per els equips inscrits al Trofeu Legend Cup de vehicles clàssics amb carretera tancada, dividit en l'apartat Legend ( Velocidad ) i Regularitat Super Sport.

Peu a Baix Motorsport, amb la realització d'aquest esdeveniment, pretén reviure l'ambient dels ral·lis dels anys 70-80 i 90, com el Ral·li Catalunya Costa Brava, puntuable pel mundial de ral·lis, i el Campionat d'Espanya que va comptar amb la participació de mítics pilots com Servià, Bassas, Sainz, Zanini, Makinen i Mc.Rae, entre d’altres.

Per a més informació sobre els recorreguts, horaris i trams podeu consultar el web www.peuabaix.com

El passat diumenge 2 de desembre, va finalitzar el Campionat Territorial Absolut d'Escacs de Girona, amb la participació dels jugadors locals (amb fitxa del Cassà de la Selva) Jordi Masnou i Jaume Ventura.

Jordi Masnou va tenir una actuació bastant discreta, molt per sota de la seva capacitat real de joc.

L’escaquista Jaume Ventura, en la classificació absoluta va aconseguir la vint-i-dosena posició, empatat de punts amb 9 jugadors més d’un total de 82 participants.

Per trams Ventura va assolir el primer lloc del Tram C (de 1800 a 1900 punts) seguit de Jordi Olcina d’Olot i de Jordi Chalmeta de Banyoles. Així mateix en el tram de veterans va aconseguir el tercer lloc, encapçalat per Joan P. Ayllon i de Joan Fluvià , ambos jugadors de Tordera .

Dilluns, 10 Desembre 2018 07:08

Els Tions surten del cau

Publicat per
Ja fa dies que els boscos de Llagostera van plens de tions que han començat a sortir del cau, tot esperant l’arribada del Nadal. Aquest diumenge una colla de nens i nenes han participat a la sortida organitzada per la secció infantil del grup excursionista Bell – Matí, on n'han trobat una vintena de tions amb molta gana. Ara toca alimentar-los bé i fer bondat.
La quina organitzada per Lacustària Clàssics ha recaptat 470 euros que es destinaran íntegrament a la Marató de TV3. Així, l’entitat llagosterenca ha iniciat les Quines dels Pernils que tenen lloc al Restaurant El Passeig. Les properes quines estan previstes pel 15 de desembre a les 21h, el 16 de desembre a les 20:15, el 22 de desembre a les 21 h i el 23 de desembre a les 20:15 h. Les dues properes quines aniran a benefici de l’Associació Espanyola Contra el Càncer.
Diumenge, 02 Desembre 2018 08:12

El Gran Recapte recull 2.810 kg d'aliments a Llagostera

Publicat per
La solidaritat i la col·laboració de la ciutadania, han fet possible recollir 2.810 quilos d’aliments, a Llagostera.

Durant tot el dissabe 50 voluntaris, entre ells 20 alumnes de l’Institut de Llagostera, han participat activament a la desena edició del Gran Recapte, organitzat pel Banc dels Aliments a tot Catalunya i coordinat a Llagostera per Caritas.

Tots els aliments recollits es distribuiran a les persones necessitades del poble mitjançant el Servei d'Aliments de Càritas.


Les polítiques i els drets socials, la defensa dels drets de les dones, del col·lectiu LGTBIQ i de les persones migrades, la garantia del dret a l’habitatge i els subministraments bàsics, la participació ciutadana i la transparència, són alguns dels eixos principals de treball de la confluència municipalista formada per la CUP i Alternativa per Llagostera. Aquest divendres el vespre el local social de la Caixa ha quedat petit per acollir la presentació del nou projecte polític que concorrerà a les properes eleccions municipals, previstes pel mes de maig del 2019.

La presentació ha comptat amb la participació de l’actriu llagosterenca Marta Prieto, el sindicalista i membre del moviment LGTBIQ, Pau Gálvez, la regidora de la CUP-Crida Constituent a l’Ajuntament de Girona, Laia Pèlach i del l’exdiputat per la CUP al Parlament de Catalunya Benet Salellas. Tots ells han fet una crida a la necessitat de trencar amb les dinàmiques actuals dels partits tradicionals i en la lluita per la recuperació dels serveis públics.

L’acte ha finalitzat amb la lectura d’un manifest, en forma de decàleg, a càrrec d’Enric Ramionet i Anna Viñas. Podeu llegir el manifest des d’aquí.

Entre els nombrosos assistents s’hi ha pogut veure el cap de llista d’ERC, Toni Navarro i la cap de llista de Junts per Llagostera, Pilar Aliu.


Un any més l’Ajuntament de Llagostera ha reservat una partida de 40.000 €, del capítol d’inversions del pressupost municipal pel 2019, on els ciutadans decidiran a què destinar-los.

Per fer-ho s’ha iniciat un procés de recollida de propostes que un cop validades i prioritzades seran sotmeses a votació popular.

Després de la bona acollida de l’any passat, enguany es tornarà a obrir el procés participatiu als joves que actualment estan estudiant l’ESO a l’Institut de Llagostera amb la voluntat d’involucrar-los en les dinàmiques de participació.

“La proposta més votada per aquests joves, serà incorporada a la resta de propostes que es sotmetran a la votació final”, tal i com ha explicat el regidor de Participació Ciutadana i Joventut, Robert Montiel.

Les propostes es podran fer arribar fins al 18 de gener de 2019 telemàticament des de llagostera.cat/participa o bé utilitzant la butlleta en format paper que properament els veïns rebran a la bústia de casa.

Del 18 al 25 gener de 2019 es durà a terme la fase de validació politicotècnica de les propostes i la seva priorització i del 26 de gener al 25 de febrer de 2019 es farà la votació popular on els majors de 16 anys podran votar les propostes.

El procés de participació ciutadana, compte el suport de la Diputació de Girona.


La candidatura liderada per l’actual regidora de Serveis, Salut i Igualtat Pilar Aliu, concorrerà a les eleccions municipals del proper mes de maig, amb el nom de Junts per Llagostera. En un comunicat la formació ha explicat que es tracta "d'una candidatura de caràcter transversal i municipalista formada per membres independents i associats del PDeCat que aposta per la renovació amb la incorporació de persones provinents del teixit associatiu, cultural, esportiu i empresarial del municipi, amb una clara voluntat de treballar pels llagosterencs, posant la política municipal com a màxima prioritat.

La llista es presentarà properament. Podeu seguir l’actualitat de la candidatura a les xarxes socials de Twitter, Facebook i Instagram.


FACEBOOK

Estació Meteorològica