ELPOLLTV

Dis03122022

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

El pròxim 12 de setembre arrencarà un nou curs de l’escola de ciclisme infantil per la temporada 2022/2023 organitzat per A Roda Club Esportiu per a infants i joves de 5 a 15 anys.

Els horaris seran els mateixos que l’any passat. Hi haurà classe els dilluns i els dimecres. Per una banda, els d’iniciació serà de les 17.30 a 18.45h i avançat de les 18.45 a 20h. Les portes obertes seran el 12 i 14 de setembre. Cal confirmar assistència al 628 289 053 (Nick) i portar bicicleta i casc. Tant els nous alumnes com els de l’any passat cal que omplin el formulari d’inscripció que podreu trobar en aquest enllaç.

El ciclisme és un esport que millora la condició física, les habilitats motrius bàsiques, promou les relacions socials i interpersonals mitjançant l’entrenament en equip, com també fomenta els valors de l’amistat, el respecte, la col·laboració, la superació personal i millora l’autoestima. A més, els alumnes tenen l’oportunitat de conèixer l’entorn natural que els envolta.

La matrícula té un cost total de 55€. En el moment d'omplir el formulari es paguen 20€ per transferència bancària (i ja inclou l'assegurança mèdica), els altres 35€ es pagaran al setembre (i inclouran la samarreta infantil del Club A Roda) Per a formalitzar la inscripció per la temporada 2022/23 cal omplir el formulari i fer la transferència de 20€ per la matrícula. El número de compte és ES68 2100 0002 5802 0212 1519 o per Bizum al 628289053.

A patir d'avui ja es pot votar la consulta ciutadana sobre l'avançament de l'horari de recollida porta a porta del vidre al següent enllaç.

La pregunta que cal contestar és: "Quin horari prefereixes per a la recollida del vidre Porta a Porta?". Les dues opcions que es plantegen són triar entre mantenir l'horari nocturn actual (de 22 a 3h, aproximadament) o bé avançar-lo i realitzar-lo a la tarda-nit (de 19 a 0h, aproximadament).

Poden participar majors de 16 anys residents al nucli urbà i de Llagostera Residencial.

La consulta estarà oberta durant dues setmanes, fins al 24 d'agost.

Dilluns, 08 Agost 2022 18:04

Nou accident a la C-65 amb un ferit crític

Publicat per
Una persona ha resultat ferida crítica en un nou accident a la C-65, entre Llagostera i Cassà de la Selva.

En l’accident s’hi han vist implicats 3 vehicles que ha col·lidit per causes que s’investiguen. Fins al lloc dels fets s’hi ha desplaçat diverses dotacions del SEM, Mossos d’Esquadra, Policia Local i els Bombers de la Generalitat. L’accident s’ha produït a les 17.35h a pocs metres de l’alçada del Trust de Cassà de la Selva hi ha obligat a tallar la via en ambdós sentits de la marxa.


Diversos veïns de la Urbanització Font Bona estan sense aigua, des de divendres, a causa d’una avaria de l’empresa Rec Madral. Mentre no es restableixi el servei d’aigua, l’Ajuntament de Llagostera ha ofert als afectats accedir gratuïtament a les pisicines municipals. Si s’allarga l’avaria es posarà a disposició dels veïns la possibilitat d’utilitzar les dutxes del pavelló. L’Ajuntament ha requerit a l’empresa Rec Madral que prengui totes les mesures necessàries per resoldre la incidència i garantir el servei. No és la primera vegada que l’empresa Rec Madral deixa sense servei els veïns de les urbanitzacions de Llagostera. Les fuites d’aigua i la trencadissa de canonades són constants, tal com denuncien els veïns.

Ben aviat es posarà en marxa una consulta ciutadana a través de la plataforma Decidim sobre la conveniència, o no, d'avançar l'horari de recollida del vidre porta a porta, tal com es va anunciar durant el ple de l'Ajuntament del passat 27 de juliol.

El 31 de gener d'enguany es van retirar els contenidors de vidre dels carrers del nucli i de Llagostera Residencial i la fracció vidre va passar a recollir-se Porta a Porta amb la resta de fraccions de residus domiciliaris. Actualment, la recollida s'està efectuant setmanalment, els dimarts, i en horari nocturn, començant la recollida a les 22h i acabant-se de matinada.

En les darreres setmanes s'ha pogut constatar com el soroll de la recollida d'aquest fracció produeix molèsties a algunes persones, sobretot a l'estiu, en tenir les finestres obertes durant la nit.

Per aquest motiu, s'ha considerat oportú plantejar una consulta ciutadana per recollir l'opinió dels veïns i veïnes del nucli i de Llagostera Residencial sobre si caldria avançar, o no, l'horari de recollida. Les dues opcions que es plantegen és triar entre mantenir l'horari nocturn actual (de 22h a 3h, aproximadament) o bé avançar-lo i realitzar-lo a la tarda-nit (de 19h a 0h, aproximadament). Aviat s'anunciarà l'activació de la consulta i fins a quin dia es podrà votar. Podran participar majors de 16 anys residents al nucli urbà i de Llagostera Residencial.

Altres opcions que han quedat descartades han estat la recollida diürna de matí i el retorn dels contenidors a la via pública. Pel que fa a la recollida diürna, s'ha descartat perquè suposaria un increment del cost de la recollida que implicaria una puja de la taxa, perquè tant els cubells, que estarien tot el dia al carrer, com el camió de recollida, alterarien i dificultarien enormement la mobilitat dels vehicles i les persones durant tot matí. Pel que fa a la retirada dels contenidors del carrer, des de l'Ajuntament asseguren que la decisió de retirar-los va ser encertada, ja que s'ha millorat la imatge del poble i s'han eliminat els abocaments incontrolats de bosses al peu dels iglús.

Dimarts, 02 Agost 2022 22:26

Ja són més de 40 les cigonyes mortes a Llagostera

Publicat per
Les cigonyes mortes electrocutades a Llagostera són més de 40 segons el testimoni de diversos veïns. Un d'ells, és el llagosterenc Jordi Soler, que ha denunciat i lamentat la passivitat de les companyies elèctriques davant d'aquesta situació.

Segons apunten els Agents Rurals, les cigonyes formen part d’un grup migratori d’unes 200 aus que aquests dies està creuant les comarques gironès. Habitualment la migració de cigonyes es fa a partir de la segona quinzena d’agost, però aquest grup s’ha avançat.


Aquesta tarda s'ha produit un xoc frontral a la carretara C-65 entre un turisme i un camió amb el resultat d'una persona morta. Es tracta de la conductora i única ocupant del turisme, veïna de Girona.

Fins al lloc de l'accident s'hi han desplaçat cinc patrulles dels Mossos d’Esquadra, tres dotacions dels Bombers de la Generalitat i dues ambulàncies i l’helicòpter medicalitzat del Sistema d’Emergències Mèdiques.

Durant les tasques dels serveis d'emergències s'ha tallat la carrtera en ambdós sentitats de la marxa i s’ha desviat la circulació per l’interior de la població. S’han acumulat un total de 10 km de retencions. El trànsit s’ha normalitzat al voltant d’un quart de nou del vespre.


Dilluns, 01 Agost 2022 15:56

25 cigonyes mortes a Llagostera

Publicat per

Aquest matí, un veí de Llagostera ha localitzat diverses cigonyes mortes i ferides al veïnat de la Mata prop d’una línia elèctrica. Els agents rurals n’han trobat un total de 25 de mortes i de diverses ferides.

Tal com han apuntat els agents rurals en declaracions al TV3 Comarques (minut 14), n’hi ha prou que una cigonya es posi sobre la línia perquè faci de connector amb les altres i s’electrocutin.

S’ha notificat a la fiscalia i la companyia elèctrica que també ha obert una investigació.

Divendres, 29 Juliol 2022 08:31

BeNet Llagostera: nou rentat de cotxes a Llagostera

Publicat per

El pròxim dilluns 1 d'agost, es posa en marxa un nou establiment de rentat de cotxe a Llagostera. Es tracta de BeNet Llagostera, una nova empresa ubicada a l'antic rentat de cotxes Saguénet al carrer Cantallops nº7.

Entre els seus serveis hi ha rentat de pneumàtics, pre-rentat, rentat a alta pressió, raspall amb escuma activa, esbandit, aspiració interior de vehicle, cera i aigua osmotitzada.

Els podeu seguir al seu instagram (@benet_llagostera) per conèixer les ofertes i les promocions.

El seu horari serà de dilluns a diumenge de 8h a les 22h

Els treballs de millora i manteniment a les aules de l'Escola Lacustària que aquests dies està duent a terme l’Ajuntament de Llagostera han posat al descobert les pissares originals dels anys 60. La troballa s’ha localitzat just darrera de les pissarres actuals on s’hi conserven perfectament anotacions i exercicis de llengua i matemàtiques amb data del 1978.