ELPOLLTV

Dij07072022

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Dissabte, 16 abril 2022 09:33

La Processó desfila pel nucli antic de Llagostera

Publicat per

Després de dos anys sense celebrar-se, amb motiu la pandèmia de la COVID-19, la Processó de Divendres Sant ha tornat a desfilar a Llagostera. Ho fa fet en silenci, amb l’absència dels passos del Sant Crist, la Pietat i el Nazareno, i sense Manaies.

La Processó ha comptat amb la presència de la Dolorosa petita, portada tradicionalment per dones, i l’acompanyament del Cor Parroquial que ha cantat diverses cançons, dirigit per Àngel Grabulosa.

El recorregut ha començat i finalitzat a la plaça del Castell, després de passar pels carrers Sant Pere, del Fred, Olivareta, plaça del Mercat, Major, Santiago Rusiñol, Joan Maragall, 11 de setembre i Hospital.

Una part de la Processó s’ha pogut seguir en directe per Instagram Live. Podeu recuperar-la des d’aquí.

Dijous, 14 abril 2022 11:42

Estafa a Instagram

Publicat per
La Policia Local de Llagostera ha tingut coneixement d’una estafa a Instagram, fent servir una suplantació de perfil on es sorteja una estada de turisme rural i un àpat en un restaurant del municipi.

El modus operandi consisteix en indicar a diversos usuaris d’Instagram que els ha tocat el premi i que per rebre’l han d’abonar la quantitat d’1.03€ a la plataforma MUZIK ZOO, on es demanen dades bancàries per posteriorment fer-les servir de forma fraudulenta. La Policia Local ha rebut a dia d’avui una denúncia per part d’una persona afectada a qui li haurien fet diversos càrrecs al seu compte corrent.

La mestra llagosterenca Ruth Vert i Moll ha estat guardonada a la vint-i-cinquena edició dels premis Mestres 68 amb el premi Personal. Els premis organitzats per l’associació Mestres 68 reconeixen les pràctiques col·lectives i individuals a favor de l’educació. Els guardons es lliuren a partir de propostes presentades per qualsevol col·lectiu o entitat justificant els mèrits pedagògics de la persona o entitat que es proposa i en cap cas els candidats en són coneixedors. També han estat guardonats l’associació Cedre, amb el Premi Institucional, per la seva educació «transversal, inclusiva i de transformació social» i l’informatiu Info K de TV3, amb el Premi Nacional, pel «rigor, coherència i compromís professional per donar a conèixer la realitat de la vida». Finalment es va fer una menció honorífica a títol pòstum a Domènec Fita i Molat.

. L’objectiu principal dels guardons és deixar constància històrica, dins la pedagogia catalana, dels excel·lents professionals del nostre país.

Dilluns, 11 abril 2022 09:56

26 colles a la Rua de Carnaval de Llagostera

Publicat per
Llagostera ha celebrat aquest dissabte la gran rua de Carnaval on hi ha participat 26 colles de diversos municipis de les comarques gironines. “El Porró que no pari”, va tancar la rua com a colla amfitriona. La Rua va començar puntual a les 10.30h, però el Porró que no pari va fer-ho a les 7 del matí amb el que s’ha batejat com a “Matinades”.

La música matinera va despertar alguns veïns i la Policia Local va rebre diverses trucades.

Un total de 26 colles de carnavalesques han participat aquest dissabte a la Rua de Carnaval de Llagostera.

La situació epidemiològica del mes de febrer, i d’acord amb els municipis de la Costa Brava centre, va obligar a ajornar la Rua de Carnaval fins aquest cap de setmana.

La colla llagosterenca "El Porró que no pari”, amb un centenar de participants, ha fet d’amfitriona i s’ha ocupat de tancar la rua.

Dilluns, 11 abril 2022 07:43

Benedició de Rams a Llagostera

Publicat per
Després de dos anys marcats per la Covid-19 un centenar de persones s'han apropat fins a l'església de Llagostera per assistir a la benedicció de rams, palmes, palmons i branques de llorer. Els actes religiosos seguiran el dia 14 d'abril a les 18.30h, amb la celebració de la missa de Dijous Sant. Divendres Sant començarà a l'església amb el Via Crucis a les 11h, la Passió del Senyor a les 18h i la Processó a les 21h. La Vetlla Pasqual serà a les 18.30h del dissabte 16 d'abril i Diumenge de Pasqua, el dia 17 a les 10.30h.
Dimarts, 05 abril 2022 07:38

Taller de mones a la Llar d’avis

Publicat per
L’espai jugar en família de la Llar d’avis de Llagostera es va omplir ahir a la tarda de mainada per participar al taller de mones organitzat per l’Ajuntament. Tots els participants van marxar cap a casa amb la mona que segurament no arribarà a dilluns de Pasqua.
Llagostera engega el projecte singular "Ubuntu, jo sóc perquè nosaltres som" que ha aconseguit la puntuació més alta de tots els projectes presentats pels ajuntaments de les comarques gironines a la Diputació de Girona. Ubuntu té un pressupost de 14.950 € i la Diputació en finançarà el 75%, l'altre 25% anirà a càrrec de l'Ajuntament.

Es tracta d'un projecte transversal impulsat per l'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Llagostera que té com a objectiu convertir la cafeteria de la Llar d'avis en un pol de generació de llocs de treball, de formació per a l'ocupació i en un espai de coneixement al voltant de l'àmbit de l'atenció a la dependència.

La proposta compta amb diferents eixos d'acció. En primer lloc, l'eix educatiu, un servei per a famílies com també de formació professional i d'inserció laboral. En segon lloc, l'eix d'atenció a persones dependents. I finalment, eix social i relacional amb propostes d'activitats lúdiques i un servei de bar, on hi podran treballar persones en risc d'exclusió social.

Tots aquests àmbits es treballaran d'acord amb una estratègia de cooperació entre tots els agents públics i privats del municipi de Llagostera.

A Llagostera, el 19,3% de la població té 65 anys o més i amb un increment important de les persones que estan en fases inicials de processos de dependència i amb demandes d'obertura de recursos per part de les famílies d'aquestes persones, així doncs, un projecte com aquest pot cobrir les necessitats que ens trobarem en un futur no tan llunyà. Tal com apunta el regidor de Promoció Econòmica de Llagostera, Eduard Díaz: "amb aquest context, és necessari potenciar l'ús d'equipaments municipals per a aquestes persones grans i les seves famílies per millorar la seva activitat diària i també la seva qualitat de vida".

Actualment, està previst que el projecte doni suport a 50 persones grans i a les seves famílies, com també millorar l'ocupabilitat de 15 persones de Llagostera en risc d'exclusió.

En un futur, es té la intenció de consolidar un ecosistema dinàmic que, amb la col·laboració de diverses entitats i agents de Llagostera, i a través de la recerca i implementació d'accions comunitàries integrals i innovadores, generi un nou model d'atenció en educació, salut i convivència social més eficient i de qualitat al municipi, i que sigui exportable a altres territoris de Girona.

Per a l’execució d’aquest projecte és comptarà amb la participació de l'empresa ECOSOL.

Diversos joves del municipi amb la participació de l'Escola de l'Art Municipal Pere Mayol, han pintat les escales de la Biblioteca Julià Cutiller d'accés a la plaça August Vidal. Ho han fet en el marc del projecte A-Taca, una proposta d’art urbà que pretén crear un lloc de trobada juvenil, estimulant la creativitat i l'estima per als espais públics.

El projecte A-Taca es va posar en marxa l'any 2019 coincidint amb la celebració del Dia Internacional de l'Art a Llagostera, Cassà de la Selva i Celrà.

Dilluns, 04 abril 2022 16:59

La llagosterenca Mariàngela Vilallonga es jubila

Publicat per

La professora catedràtica de filologia llatina de la Universitat de Girona, i exconsellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, ha dut a terme una última ponència oberta a tothom amb motiu de la seva jubilació aquest matí a la Universitat de Girona titulada "Els treballs i els dies". 

L'acte ha estat presidit pel rector de la Universitat, Joaquim Slvi, i pel degà de la Facultat de Lletres, Àngel Quintana. 

En un twit, Mariàngela Vilallonga ha donat les gràcies a la Universitat de Girona.