ELPOLLTV

Dil19042021

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Dimarts, 05 Gener 2021 22:15

Campament Reial a Llagostera

Publicat per
Ni la fred, ni la Covid19 han impedit als Reis de l'Orient visitar Llagostera. Ho han fet adaptat-se a les mesures i restriccions de seguretat, instal·lant el seu campament al local polivalent. Més de 1.300 persones els han visitat al llarg de tot el dia, en grups d’un màxim de 6 persones que prèviament havien demanat hora per poder veure el Campament Reial.
Dimarts, 05 Gener 2021 12:30

Protecció Civil activa la pre-alerta NEUCAT

Publicat per

Davant de la predicció del Servei Meteorològic de Catalunya que indica la possibilitat de nevades a diferents punts de les comarques gironines, Protecció Civil ha activat en fase de pre-alerta el pla NEUCAT al Gironès, el Maresme, l’Alt i el Baix Empordà, la Garrotxa, el Pla de l’Estany i la Selva. La previsió indica que en les pròximes hores del dia d’avui, concretament de 18 a 24 h, poden caure precipitacions en forma de neu. No obstant això, la situació de risc meteorològic per neu és d’1 punt sobre 6.

Caldrà estar atents als canals oficials per conèixer l’evolució d’aquest episodi meteorològic.


Davant l’empitjorament de la situació epidemiològica a Catalunya, el Govern de la Generalitat de Catalunya ha anunciat noves mesures restrictives per frenar la pandèmia de la Covid-19.

Aquestes, entraran en vigor el proper dijous dia 7 de gener i tindran una vigència de 10 dies.

Mobilitat limitada al municipi tota la setmana

Es limita al perímetre municipal durant tota la setmana, amb les mateixes excepcions que per a l’entrada i la sortida de Catalunya, si bé es permet la realització d’activitats físiques i esportives individuals entre municipis limítrofs.

Se suspèn l’autorització de desplaçaments entre l’Alt Urgell i Andorra per part de les persones residents en ambdós territoris.

Trobades familiars

Les trobades familiars i/o socials no poden superar les sis persones, llevat que siguin convivents, i no suposin la confluència de més de dues bombolles de convivència. Es recomana que les trobades en espais tancats, incloent els domicilis, es limitin tant com sigui possible i, en tot cas, fonamentalment a les visites a persones amb dependència o en situació de vulnerabilitat i que siguin sempre de la mateixa bombolla de convivència. Comerç minorista: de dilluns a divendres

Se suspèn l’obertura al públic dels locals i establiments de comerç minorista de més de 400 metres quadrats, i dels centres comercials, galeries comercials i recintes comercials.

Els que tenen una superfície útil de venda igual o inferior a 400 metres quadrats només poden romandre oberts de dilluns a divendres, per evitar la major afluència que es dóna en cap de setmana.

Es manté la limitació de l’aforament al 30% de l’autoritzat i també la resta de mesures organitzatives de seguretat.

S’exclouen d’aquestes previsions els establiments comercials dedicats a la venda de productes essencials.

Horaris comercials

L’horari d’obertura al públic en cap cas podrà superar la franja entre les 6 i les 21h, en general; no obstant, sí podrà arribar fins a les 22h en cas d’activitats culturals i per a la recollida a l’establiment en els serveis de restauració, i fins a les 23h per a serveis de restauració a domicili.

Equipaments esportius

Tancament dels que es troben ubicats en espais tancats, a excepció de les piscines, l’ús de les quals se sotmet també a condicions especials de control.

Lleure infantil i juvenil

També se suspenen les activitats del lleure infantil i juvenil. Se suspèn majoritàriament el desenvolupament de les activitats extraescolars, que es limiten a aquelles que es realitzin en el centre escolar i en què participin exclusivament alumnes del grup bombolla definit per a l’activitat lectiva.

Cultura popular i competicions esportives

Se suspenen les activitats de cultura popular i tradicional, incloses les de caràcter esportiu. S’ajornen les competicions esportives, a excepció de les oficials d’àmbit estatal, internacional i professionals que s’han de celebrar sense assistència de públic.

Els Reis Mags estan a punt d’arribar a Llagostera. Està previst que ho facin demà, dimarts 5 de gener, de bon matí, i s’instal·lin al Campament Reial ubicat al Local Polivalent. Hi estaran tot el dia rebent els infants de Llagostera, després d’haver estat molts de dies embolicant tots els seus regals.

Per totes aquelles famílies que hi vulguin assistir, és imprescindible reservar entrada per accedir al recinte. Així, els qui encara no hagin fet la seva inscripció, ho poden fer durant el dia d’avui, fins a les 23.59 h, des de la web de l’Ajuntament. Els horaris de recepció dels Reis Mags són de 10 a 13 h i de 17 a 20.30 h, malgrat que molts trams ja estan coberts.

Ja queden molt poques hores, doncs, per veure Ses Majestats els Reis d’Orient a Llagostera. De moment, ens han comentat que estan segurs que els nens i nenes de Llagostera, així com els seus acompanyants, faran tot el possible per fer bé les coses, respectar la normativa i prendre totes les mesures de prevenció al nostre abast.

El Restaurant El Passeig de Llagostera és un dels més de 250 punts de recollida de la candidatura “Estimem el Barça”, encapçalada per Joan Laporta i que pretén reunir els suports necessaris per ser proclamat oficialment candidat a les eleccions del Futbol Club Barcelona. La recollida de signatures està oberta des del 23 de desembre i es tancarà el pròxim dilluns 11 de gener, mentre que les eleccions tindran lloc el 24 de gener.

Així, si vols donar suport a la candidatura de Joan Laporta, et pots apropar al Restaurat El Passeig de Llagostera. A més del servei dins dels horaris permesos, també ofereix menús per emportar. Els podeu consultar diàriament al seu perfil d’Instagram.

 

Robert Fàbregas, director de l'espai cultural, destaca que la programació està pensada per emplenar el buit sobre la cultura contemporània que hi ha a les comarques gironines

El Centre Cultural Les Bernardes de Salt presenta una programació per a la temporada 2021 amb la idea de generar reflexió al visitant. D’entre les noves apostes culturals destaca l’exposició inèdita dedicada al cantant i artista Tino Casal titulada “Sense fronteres”, just en l’any del trentè aniversari de la seva mort. Dins la nova programació per al nou any, destaca la idea d’explorar el concepte de viatjar, en totes les seves variants, com la millor manera de prescindir de les fronteres i saltar els marges amb l‘objectiu d‘eliminar els prejudicis, la intolerància i els estereotips.

 

L’objectiu de la direcció del centre per al 2021 és “que el nou projecte d‘Espai de Cultura Contemporània faci de Les Bernardes una experiència cultural global: art, pensament, creativitat, aprenentatge i noves tecnologies”, segons el seu director Robert Fàbregas. Dins la nova programació per al nou any, destaca la idea d’explorar el concepte de viatjar (en totes les seves variants) com la millor manera de prescindir de les fronteres i saltar els marges amb l‘objectiu d‘eliminar els prejudicis, la intolerància i els estereotips.

La música és important a les nostres vides perquè ens recompensa intel·lectual i espiritualment. Per aquest motiu, obviant qualsevol tipus de frontera temporal, territorial, intel·lectual o estètica, Les Bernardes vol homenatjar la figura de Tino Casal l’any que es celebrarà el trenta aniversari de la seva mort ocorreguda l’any 1991. La vessant més coneguda de l’artista, el pare de la movida madrileña, és evidentment la música avantguardista i agosarada que va remoure el panorama musical de l’estat. La seva influència és tan important que encara té la capacitat de sorprendre’ns tres dècades després de la seva mort amb un nou disc inèdit publicat el passat 5 de desembre sota el títol Origen. Però casal era quelcom més que un cantant, compositor i dissenyador. Per sobre de tot era un creador nat, un artista de cap a peus que no deixava mai d’indagar, experimentar i evolucionar trencant tota mena de fronteres.

D’entre les moltes novetats de la nova temporada, destaca el Retrat de Hedwig Müller, del dibuixant i retratista excepcional francès Balthus, que va realitzar als inicis de la seva carrera (1928) aquest retrat de la metgessa alemanya Hedwig Müller, una de les seves primeres mecenes.

 

Impulsa: 

 

Amb el suport de: 

Dilluns, 28 Desembre 2020 12:05

Llagostera tindrà un aeròdrom (Innocentada)

Publicat per
Un grup inversor ha comprat bona part dels terreny del Pla de Panedes amb la intenció de construir-hi un aeròdrom. D’aquesta manera es recupera un projecte que va quedar aturat a principis dels anys 80, on l'Aeroclub de Girona tenia projectada la instal·lació́ d'un aeròdrom juntament amb la construcció d’una luxosa urbanització́.

Segons ha pogut saber ElPollTV el grup inversor ja disposa de la majoria dels permisos d’Aviació Civil i de la Generalitat de Catalunya i està pendent de l’informe final per part de l’Ajuntament de Llagostera. L’alcalde, Antoni Navarro, ha explicat que l’ajuntament només donarà el permís si l’empresa es compromet a soterrar la línia de les Gavarres. Així mateix, el regidor de Sobiranies Enric Ramionet, ha explicat que bona part de la gestió de l’aeròdrom serà pública i que properament hi ha previst contractar diversos pilots. Està previst que properament l’Ajuntament organitzi una reunió participativa oberta a tothom per explicar-ne els detalls, tal i com ha explicat el regidor de Participació Ciutadana, Eduard Diaz.

Segons David Parron, regidor de Medi Ambient i d’Hisenda de l’Ajuntament de Llagostera la inversió prevista és de 580 milions d’euros, el 50% del quals estaran subvencionats pels fons europeus de recuperació local.

Diumenge, 27 Desembre 2020 20:57

Reserves per visitar el Campament Reial a Llagostera

Publicat per

Aquest dilluns 28 de desembre, s’obriran les inscripcions per visitar el Campament Reial a Llagostera, previst pel proper 5 de gener al local polivalent.

Les inscripcions es podran fer des de llagostera.cat. Amb motiu de les restriccions per contenir la propagació de la Covid-19 caldrà escollir una franja horària i indicar el nom d’un màxim de 6 persones. L’horari per visitar el Campament Reial serà de 10 a 13 h i de 16 a 21 h amb franges horàries de 30 minuts. La voluntat dels Reis Mags i de l’Ajuntament de Llagostera és que tots els nens i nenes puguin tenir accés al recinte, i per això s’ha fet una crida a la responsabilitat a l’hora de respectar la normativa. Per qualsevol problema o suggeriment, us podreu adreçar al correu electrònic Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .

Dijous, 24 Desembre 2020 15:33

"New look" a l'exterior de la Deixalleria Municipal

Publicat per
El passat mes de novembre l’Ajuntament va retirar i netejar l’Àrea d’Emergència de contenidors situada a l’exterior de la Deixalleria Municipal.

Un mes després, amb la col·laboració de l’Escola de Belles Arts Pere Mayol i dels alumnes del PTT d'Auxiliar en vivers i jardins s’ha donat vida i color a aquest espai degradat amb la instal·lació d’un mural i la col·locació de diverses plantes.

Dimecres, 23 Desembre 2020 15:25

7 propostes de circ per aquest Nadal

Publicat per

 

Tots els espectacles circenses que no us podeu perdre en aquestes dates assenyalades.

Aquest Nadal tenim propostes de circ d’allò més especials i variades. I en tenim per tots els gustos i per a tot Catalunya. Comencem!

El Mercat de les Flors presenta la programació Circ d’Ara Mateix,amb 6 espectacles de circ internacional que transmeten mirades i llenguatges contemporanis al públic i que els permetrà de gaudir, pensar i transportar-se a universos singulars. Algunes de les propostes són Flou Papagayo de MuMusic Circus, que tindrà lloc el 26, 27 i 28 de desembre, a la sala BP. Hurt me tender de CirkVost, del 26 al 30 de desembre i del 2 al 4 de gener, a l’Envelat Plaça Margarida Xirgu. O ... i les idees volen d’Animal Religion, del 2 al 5 de gener a la sala BP. Podeu consultar la resta d’espectacles aquí.

L’Ateneu Popular 9 Barris inaugura el Circ d’Hivern 2020, presentant Fins i tot la foscor, un espectacle dirigit per Philine Dahlmann i Eva Ordoñez, integrants de la companyia My!Laika, i que tindrà lloc del 19 de desembre al 24 de gener. “Fins i tot la foscor és un viatge a través de la cultura Occidental, de la religió, la moral, les creences i els comportaments de les persones”, ens explica Philine Dahlmann. Des d’aquí podeu comprar les entrades.

A Girona, el Gran Circ de Nadal celebra la seva 7a edició amb l’espectacle Adrenalina, més enllà dels límits! Una creació firmada per Circus Arts Foundation i que té lloc al Pavelló de Fontajau. Com cada any, podrem gaudir d’uns números circenses increïbles, tals com motoristes kamikazes dins del globus de la mort o acrobàcies arriscades aèries. Del 25 al 29 de desembre. Aquí pots comprar les entrades.

Arriben Los Galindos, a Sant Celoni, amb l’espectacle UduL. Una peça que cerca i redescobreix les capacitats corporals i la confrontació amb un mateix i que es representa dins una iurta: un habitatge mòbil circular propi dels nòmades de Mongòlia i Kazakhstan. UduL es pot veure del 27 de desembre al 4 de gener a la plaça de la Biblioteca de Sant Celoni. Aquí podeu comprar les entrades.

El TNC Petit presenta Ex-libris és un espectacle de circ contemporani infantil de la Cia Voël que ens parla de la falta de comunicació i de la recerca de moments d’inadvertida felicitat al dia a dia. A la Sala Tallers del 23 de desembre al 30 de gener. Pots entrar aquí per comprar les entrades.

El Circ Raluy Legacy presenta a Barcelona Todo loCura, un espectacle readaptat, innovat i positiu que segueix mantenint l’essència centenària del circ clàssic i autèntic. Todo loCura es pot veure al Port Vell de Barcelona del 18 de desembre al 28 de febrer. Aquí pots comprar les entrades.

El circ català arriba al Pirineu i al Priorat durant el mes de desembre, amb diversos espectacles gràcies al Pla d’Impuls Pobles de Circ. De les 9 funcions i 3 tallers programats, alguns ja s’han dut a terme, però encara sou a temps d’assistir a Date una huerta, de la companyia Sonríexnarices a Sort el 27 de desembre al Castell de Comtes de Pallars. El mateix dia també hi ha el taller amb Ntelades al Poliesportiu de Sort, i el 31 de desembre podeu veure Back to classics de Planeta Trampolí també a Sort, al Castell de Comtes de Pallars.

Impulsa:           

 

 Amb el suport de:  

 

FACEBOOK