ELPOLLTV

Dil21102019

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Diumenge, 30 Juny 2019 07:17

Es reobren els accessos a Gavarres i Cadiretes

Publicat per
La millora de la situació ha dut al Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya a rebaixar del nivell 3 al nivell 2, el Pla Alfa. Amb aquesta mesura s’aixequen avui les restriccions d'accés als massissos de les Gavarres i Cadiretes ordenades el passat divendres.

Tot i la situació de millora cal seguir extremant les precaucions doncs el perill d’incendi seguix elevat.

L’Ajuntament de Llagostera commemora avui 28 de juny, el dia Internacional per a l’Alliberament de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals, intersexuals i queer (LGTBIQ+) per reclamar la plena igualtat jurídica i social per a les persones LGTBIQ+, així com la tolerància per la diversitat d’orientació sexual.

Per aquest motiu, l’Ajuntament de Llagostera ha desplegat una bandera de l’Arc de Sant Martí a la façana del consistori. Des del govern municipal llagosterenc, format per ERC i la CUP-Alternativa per Llagostera, s’ha volgut recordar que 50 anys després, en el món hi ha 72 països que encara criminalitzen les relacions sexuals entre persones del mateix sexe, que en 8 d’aquests pot suposar la pena de mort, i en 10 amb penes d’ entre 14 a 3 anys de presó. Així mateix ha lamentat que que actualment hi ha 22 estat amb lleis que impedeixen l’expressió pública de relacions entre persones del mateix sexe, i 25 que no permeten la creació d’organitzacions defensores dels drets LGTBIQ.

“Des de l’Ajuntament de Llagostera ens hem compromès a treballar per avançar en la igualtat i el respecte cap al col·lectiu LGTBIQ+, dissenyant i duent a terme polítiques fermament feministes i que serveixin per combatre l’homofòbia que encara és molt present en molts àmbits quotidians”, tal i com ha explicat la regidora de d’igualtat i polítiques LGTBIQ+, Anna Viñas Roca.

Divendres, 28 Juny 2019 06:29

Tancats els accessos a les Gavarres i Cadiretes

Publicat per
El Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya ha activat el nivell 3 del Pla Alfa i restringit l’accés als massissos de les Gavarres i Cadiretes. La restricció entrarà en vigor aquest divendres 28 de juny fins a nou avís. La mesura implica també la prohibició dels treballs de sega a tot el país durant les properes 48h. Per pal·liar els efectes de l’onada de calor, l’Ajuntament de Llagostera ha acordat l’accés gratuït a les dues piscines municipals, fins diumenge. Així mateix, des de l’Ajuntament s’ha informat dels equipaments municipals que disposen d’aire condicionat per a qui en vulgui fer us, o bé entrar-hi per refrescar-se. Es podeu consultar des de llagostera.cat
Dijous, 27 Juny 2019 14:20

Accés gratuït a les piscines municipals

Publicat per
L’Ajuntament de Llagostera ha acordat la gratuïtat d’accés a les piscines municipals, per a totes les persones del municipi, des d’avui dijous fins al diumenge 30 de juny, dies en què es preveu la màxima intensitat de l’onada de calor que afecta el conjunt del territori. Inicialment la mesura s'havia pres pels majors de 65 anys, però finalment s'ha fet extensiva al conjunt de la població.

Es tracta d’una mesura de caràcter excepcional per combatre aquest episodi de temperatures extremes, després d’activar-se a tot Catalunya l’Alerta per Onada de Calor del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT.

L’accés a les piscines serà gratuït per tothom, limitat en tot moment per l’aforament i el corresponent horari d’obertura i tancament.

Amb la posada en marxa del Pla de Protecció Civil contra l’onada de calor, l’Ajuntament de Llagostera ha intensificat els avisos i consells a la població que podeu consultar des del web municipal i les xarxes socials.

Dimecres, 26 Juny 2019 08:23

Passaport lector a la Biblioteca

Publicat per
La Biblioteca Julià Cutiller vol animar a tots els nens i nenes, d’entre 8 i 11 anys, a viatjar, aquest estiu, amb el Passaport lector. Es tracta d’una iniciativa amb l’objectiu de descobrir que la lectura és divertida i emocionant. Els interessats només cal que vagin a la Biblioteca a partir de l’1 de juliol a recollir el passaport i iniciar el viatge.
Dimarts, 25 Juny 2019 16:37

Protecció Civil activa l'alerta per onada de calor

Publicat per

Protecció Civil ha activat aquest migdia l'alerta del pla Procicat per onada de calor generalitzada, davant de la previsió que la temperatura s'enfili per sobre dels 40 graus a l'interior. La previsió meteorològica planteja una situació de calor extrema amb valors rècord a partir de dijous.

Des de les autoritats es recomana seguir els consells de Protecció Civil que podeu consultar des d'aquest enllaç.

L’espectacle de ballet Fantasia 2019, organitzat per l’Escola de Dansa Elena, ha recaptat un total de 550 € que es destinaran íntegrament a la Fundació Oncolliga. L’espectacle ha tingut lloc aquest dilluns al vespre al Teatre Casino Llagosterenc.
Dimarts, 25 Juny 2019 07:01

Èxit de la segona edició del Festival Espurnes

Publicat per
Aquesta vegada el temps ha respectat l’organització de la segona edició del Festival Espurnes. Durant més de 13 hores el Parc de l’Estació s’ha convertit en l’escenari d’una vintena d'espectacles amb circ, màgia, tallers, activitats infantils i, sobretot, molta música. Una oferta extensa que confirma la voluntat del festival d'esdevenir un aparador on el públic pugui descobrir alguns dels projectes musicals i artístics més interessants, atrevits i sorprenents del moment.
Els Castellers de les Gavarres organitzen per aquest vespre la Revetlla de Sant Joan amb un sopar popular al Parc de l'Estació. La nit estarà amenitzada pel DJ Santa.
La Comissió de Festes ha lliurat a Càritas Llagostera i Somriures de Madina Jambo la quantitat de 7.034,12 € corresponents al benefici de la barra solidària de la Festa Major de Llagostera.

Aquesta quantitat s’ha repartit a parts iguals entre ambdues entitats benèfiques. Pilar Sancho, en representació de Càritas, i Maria Pla i Roberto Ortíz en representació de Somriures de Madina Jambo han agraït la col·laboració de tota de la gent que ho ha fet possible.

FACEBOOK

Estació Meteorològica