ELPOLLTV

Diu29032020

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

Dijous, 19 Desembre 2019 07:35

8 milions d'euros pel 2020

Publicat per
El Ple de l’Ajuntament de Llagostera celebrat aquest dimarts 17 de desembre ha aprovat, amb els vots favorables de l’equip de govern, l’abstenció del PSC i el vot contrari de Junts per Llagostera, el Pressupost general i la plantilla de personal per a l’any 2020.

El pressupost de l’Ajuntament és de 8.085.000 € i el consolidat, que incorpora el pressupost de la Residencia Josep Baulida (1.294.500 €) és de 9.379.500 €.

Es tracta del primer pressupost elaborat pel nou equip de govern format per la coalició d’ERC i CUP-Alternativa per Llagostera després de les darreres eleccions municipals.

El regidor d’Hisenda, David Parron ha explicat que es tracta d’un pressupost realista que s’ajusta a la nova situació econòmica i financera de l’Ajuntament un cop esgotat el finançament que provenia del Pla de Barris, en especial pel que fa referència al capítol d’inversions.

En l’àmbit social s’incrementa en un 5% la partida de subvencions i ajuts socials amb la voluntat de reduir les desigualtat i afavorir els sectors de la població més vulnerables. En aquest sentit dels 316.285 euros destinats a subvencions, 108.000 euros corresponen a l’àmbit social, 70.600 euros a l’àmbit sociocultural, 50.410 euros al foment de les activitats educatives i 41.525 euros pel suport a les activitats esportives.

Cal destacar que, en relació al pressupost del 2019, el diners destinats a actuacions de protecció i promoció social puja un 32% i el dedicat a la promoció i gestió d’habitatge de protecció pública un 269%. Això suposa un canvi substancial respecte a l’anterior govern municipal i suposa una clara declaració d’intencions de l’actual govern municipal, tal i com va explicar David Parron. Entre les actuacions en matèria d’habitatge hi ha una partida de 40.000 euros per destinar-los a la rehabilitació d’immobles que els seus propietaris posin a la borsa de lloguer municipal.

Pel que fa al capítol d’inversions el pressupost del 2020 contempla una previsió de 427.000 euros, on en destaquen la construcció d’uns nous vestidors de dones al camp de futbol i a les dependències de la Policia Local, la construcció d’unes noves pistes de petanca, la millora de les dutxes del Pavelló Municipal d’Esports Josep Mir, uns nous dipòsits d’aigua calenta del camp de futbol, la instal·lació d’unes càmeres de vigilància i seguretat a les urbanitzacions i la millora dels camins veïnals amb l’increment de la partida en 9.000 euros, fins als 44.000 euros, derivats de la pujada de l’IBI de rústica.

El nou pressupost preveu la creació de dues places a jornada complerta d’agents cívics i una plaça de tècnic de comunicació a mitja jornada per cobrir la plaça de director de l’emissora municipal, Llagostera Ràdio.

Parron també va destacar que pel 2020 es preveu una rebaixa del deute de l’Ajuntament passant del 27,12% actual al 24,3% i que es destinarà a projectes de cooperació el 0,76% dels impostos directes, destinant un total de 26.000 €, incrementant en més del doble la quantitat destinada l’any 2019 (11.000 €).

L’alcalde Antoni Navarro, va destacar que el pressupost preveu també una partida de 40.000 euros destinada a la redacció de projectes i planificació urbanística que haurien de servir per seguir avançant en diversos sectors com ara la connexió entre el carrer Almogàvers i el Canigó, el sector SUD-11 al polígon industrial i portar l'aigua en alta a les urbanitzacions de Font Bona i Selva Brava, entre d’altres.

Dilluns, 16 Desembre 2019 20:23

2.700 € per La Marató de TV3

Publicat per
El Col·lectiu Pro Marató i l’Ajuntament de Llagostera han recollit aquest any, un total de 2.700 € per destinar-los íntegrament a la Fundació La Marató de TV3.

D’aquest, 1.670 € corresponen a la recaptació de la sessió de Teatre amb en Peyu, 670 € del Tió Solidari i 360 € de la Quina celebrada al bar El Passeig. Els diners han estat ingressats aquest matí a la Fundació La Marató de TV3.

Diumenge, 15 Desembre 2019 19:46

Arriba el Nadal a Llagostera

Publicat per
Llagostera ha donat la benvinguda al Nadal amb la celebració de la 23ena edició del Mercat de Nadal. Durant tot el dia a la Plaça Catalunya s’hi han instal·lat parades d’articles i productes nadalencs de tots tipus. Els més menuts han pogut participar en un taller de pals per fer cagar el Tió i col·laborar amb la Marató de TV3. Com a novetat destacada, enguany la programació del Mercat de Nadal ha inclòs l’encesa d’un arbre de grans dimensions que romandrà encès fins la festivitat de Reis.

La Carnisseria Caballero ha guanyat el primer premi del Concurs d’aparadors de Nadal organitzat per l’Ajuntament de Llagostera. La Farmàcia M. Dolors Coll i la Llibreria Sureda, han estat premiats amb el segon i tercer premi respectivament.

Aquest matí, l’alcalde Antoni Navarro i el regidor de Promoció Econòmica, Eduard Díaz els hi han lliurat el premi.

Dissabte, 14 Desembre 2019 06:29

Nou llibre de la Col·lecció Beca Esteve Fa Tolsanas

Publicat per
Aquest divendres ha tingut lloc la presentació de l’estudi de Francesc Aicart, "La recerca arqueològica a Llagostera: de Mossèn Josep Gelabert a la creació del Centre d’Estudis de Llagostera". Amb aquesta recerca, l'autor va guanyar la VIII Beca Esteve Fa i l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Llagostera, des de l’Arxiu Municipal, n’ha editat un llibre de la Col·lecció Beca Esteve Fa Tolsanas.

El desvetllament de l'interès per l'arqueologia en el municipi de Llagostera, tot i ser esmentat en diverses obres d'àmbit general del segle XIX, va iniciar-se amb l'arribada del mossèn i geòleg Josep Gelabert i Rincón. Ell va ser qui va impulsar la creació del Museu-Biblioteca i va traslladar els seus coneixements a joves de Llagostera, com Josep Calvet i Amat.

La mort sobtada de mossèn Gelabert el febrer de 1936 i l'esclat de la Guerra Civil van marcar un tall en la recerca que es va reprendre a mitjans dels anys cinquanta amb el retorn de l'exili de Josep Calvet i l'aparició de nous aficionats a l'arqueologia, liderats per Esteve Fa i Tolsanas. El boom de l'arqueologia llagosterenca es produí l'any 1966 a partir de la descoberta del jaciment de Maiena i la creació del Centre d'Estudis de Llagostera, que no va acabar reeixint en la consolidació del museu però va deixar un llegat arqueològic d'una inqüestionable vàlua.

Francesc Aicart Hereu, és Doctor per la Universitat de Girona, llicenciat en Filosofia i Lletres, secció Geografia i Història, per la UAB. Actualment és professor col·laborador del Màster de Gestió Cultural de la Universitat Oberta de Catalunya i president de l'Institut d'Estudis del Baix Empordà.

La presentació ha tingut lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament a càrrec del periodista Joan Ventura, el catedràtic de prehistòria de la Universitat de Girona, Narcís Soler, l’autor del llibre, Francesc Aicart i de l’alcalde de Llagostera, Antoni Navarro.

Divendres, 13 Desembre 2019 07:41

VII Mercat de Productors Ecològics i de Proximitat

Publicat per
Un any més el Restaurant Ca la Maria celebra el Terra Madre Day, una jornada per apropar els productes Slow Food als consumidors. El proper diumenge 15 de desembre tindrà lloc la VII edició del Mercat de Productors Ecològics i de Proximitat. A partir de les 10h hi haurà una mostra de productes de proximitat que es podran degustar i comprar, i a partir de les 12h es podran degustar 15 tastets per 30€. (Opció infantil per 6 euros) Reserves al 972 83 13 34.
Dilluns, 09 Desembre 2019 07:56

Els Tions arriben a Llagostera

Publicat per
Prop d’un centenar de persones, entre infants i familiars, han participat aquest cap de setmana a la darrera sortida de la secció infantil del Grup Excursionista Bell-Matí, on els més menuts han tornat a casa amb el seu Tió.
Dimarts, 03 Desembre 2019 09:30

10 anys de l'Escola Puig de les Cadiretes

Publicat per
Amb la conferència a càrrec de la Dra. Marta Portero sobre neurociència i aprenentatge, l’Escola Puig de les Cadiretes ha celebrat aquest dilluns el desè aniversari de la posada en marxa del centre educatiu a Llagostera.

Marta Portero és Doctora en Neurociències, llicenciada en Psicologia i especialista en processos d'aprenentatge i memòria.

L’acte ha tingut lloc al gimnàs de l’escola on també hi han intervingut la directora del centre, Nuri Solà, el director dels Serveis Territorials d’Educació, Martí Fonalleras i l’alcalde de Llagostera, Antoni Navarro.

L’Obra Social “la Caixa” ha fet una col·laboració de 7.700 € al Patronat de la Residència Josep Baulida de Llagostera.

Els diners es destinaran a la compra de 6 llits elèctrics tal i com ha explicat la directora de la Residència, Nuri Durà.

L’acte de formalització va tenir lloc el passat dilluns 25 de novembre, a la Sala de Plens de l’Ajuntament, on van assistir-hi l’alcalde, Antoni Navarro, la directora de la Residència Josep Baulida, Nuri Durà, la directora de Banca d’Institucions de CaixaBank a Girona, Gemma Batlle i el director de l’oficina de la Caixa a Llagostera Josep Parra.

Antoni Martí Gich, documentalista i cineasta ha rebut el premi Cirera d’Arboç del Consorci de les Gavarres, que enguany arriba a la XXIII edició.

Amb aquest guardó el Consorci de les Gavarres reconeix públicament la seva tasca de divulgació, documentació i conservació de la història i el patrimoni de les Gavarres en imatges i a la difusió dels seus valors mitjançant la producció audiovisual que han convertit l’entorn de les Gavarres en un gran plató natural.

La implicació d’Antoni Martí Gich amb les Gavarres s’ha fet evident des dels anys 70 quan va instal·lar-se a Fonteta i especialment des de l’any 1984 quan va fundar la productora Videoplay a la Bisbal d’Empordà.

El seu treball representa un testimoni per a documentar la història de diversos territoris de Catalunya entre ells el de les Gavarres, en especial entre els anys 1994 i 1997 en la filmació d’entrevistes durant la realització de l’inventari Gavarres Memòria i Futur.

L’acte de lliurament dels Premis Les Gavarres 2019 ha tingut lloc aquest dissabte al migdia, a l’església de Llambilles on hi ha participat el president del Consorci de les Gavarres i Vice-president 1er de la Diputació de Girona, Pau Presas, l’alcalde de Llambilles Josep Maria Vidal i el director dels Serveis Territorials a Girona del Departament de Territori i Sostenibilitat, Pere Saló.

En representació de l'Ajuntament de Llagostera hi ha assistit el regidor de Medi Ambient, David Parron. Pau Presas, ha aprofitat l’ocasió per presentar-se com a nou president del Consorci de les Gavarres, càrrec que ocupa des del passat 15 de de novembre de 2019, on ha expressat el seu ferm compromís de seguir treballant en el desplegament del pla estratègic Gavarres 2025 on es defineixen les principals línies de treball a desenvolupar els propers anys.

Enguany el jurat dels Premis Les Gavarres han decidit declarar desert el XXIX premi Joan Xirgo, dotat amb 5.000 euros, on només s’hi havien presentat dues candidatures.

Amb el premi Joan Xirgo, anualment el Consorci de les Gavarres pretén recompensar un projecte inèdit sobre qualsevol temàtica que contribueixi al coneixement i estudi dels valors del massís de les Gavarres.

FACEBOOK