ELPOLLTV

Dil06052024

Back Estàs aquí:Inici Notícies

Notícies

Eulàlia Canet, tutora de l’Escola Puig de les Cadiretes de Llagostera, ha presentat avui, dins el marc del YOMO, una exposició educativa titulada Una caixa d'eines a Cicle Inicial, en la qual ha exposat la seva experiència com a docent col·laboradora del programa mSchools. Aquesta iniciativa, és un programa de mEducation amb múltiples facetes que impulsa Mobile World Capital Barcelona en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i GSMA que té per objectiu fomentar l’aprenentatge mòbil.

GSMA i Mobile World Capital Barcelona ha organitzat enguany la primera edició del Youth Mobile Festival Barcelona (YoMo Barcelona), celebrada en el marc del Mobile World Congress 2017 i que té lloc del 27 de febrer al 2 de març. YoMo Barcelona ha estat creat amb l’objectiu de motivar els joves per seguir la seva educació i formació professional en les disciplines STEAM (sigles en anglès per a ciència, tecnologia, enginyeria, disseny i matemàtiques). YoMo Barcelona compta amb exposicions educatives, conferències, tallers interactius i una àmplia varietat d’activitats pràctiques.


Biwel i Dronpíxel són dues de les empreses catalanes que participen al Mobile World Congress, que se celebra del 27 de febrer al 2 de març a Barcelona. Biwell, fundada per la llagosterenca Estel Mallorquí, es dedica a dissenyar i implantar programes integrals de promoció de la salut, benestar i qualitat de vida, per als treballadors de les empreses i Dronpíxel del llagosterenc David Vilardell, hi serà present a l'estand Catalonia Smart Drones, el clúster de la indústria dels drons que agrupa les companyies líders, centres de tecnologia, universitats i altres institucions que estan impulsant aquest sector.

El dimecres 22 de febrer al matí, els nens i nenes de P5 de l’Escola Lacustària van visitar la Residència Josep Baulida per realitzar activitats relacionades amb el Carnaval.

Tant grans com petits s’ho van passar d’allò més bé fent corones de Carnestoltes. 


El projecte #Gavarres365, presentat conjuntament per les empreses Notidig i Iconna, ha guanyat el VIII premi Carles Rahola, dotat amb 2.000 euros, organitzat per la Diputació i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Entre els impulsors del projecte hi ha el llagosterenc Marc Sureda, la periodista Elena Trullàs i els fotoperiodistes Jordi Ribot i Joan Castro. El jurat n’ha valorat «l’ambició a l’hora de voler mostrar la realitat d’un territori com el de les Gavarres, de manera dinàmica i amb visió de futur». Sureda i Ribot han explicat que properament es farà una roda de premsa per presentar i explicar els detalls del projecte. L’acte de lliurament de premis ha tingut lloc a l’Auditori de Girona, aquest dijous a la nit, on hi ha assistit una extensa representació del món periodístic, institucional i cultural gironí.

Podeu consultar els guanyadors i finalistes de cada una de les categories des d'aquí.


Divendres, 24 Març 2017 17:10

Es busquen receptes amb bolets!

Publicat per

La Laura Jaime està recopilant receptes de cuina que tinguin com a ingredient principal el bolet, ja sigui dels que collim pels boscos de Llagostera o per tot Catalunya.
La missió de la recollida és poder-les publicar en un llibre quan en tingui suficients.


Els requisits de participació que proposa la Laura són els següents:
1) Que les receptes que envieu siguin preferiblement cuina tradicional que han fet les àvies, a fi que no se'n perdi la saviesa culinària. El motiu també és que serveixi per fer-los un petit homenatge en publicar-los la recepta amb el seu nom.
2) Per fer-li arribar la recepta, haureu de seguir un mateix criteri: Ingredients per a 4 persones, amb mesures, elaboració del plat pas a pas, si és possible el temps d'elaboració i el nom i cognom.
3) Per tal de no repetir els plats, li podeu proposar la recepta per correu electrònic a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. i ella us confirmarà que no estigui repetit.
4) Si us fa mandra agafar paper i llapis, podeu demanar a fills i néts que l'escriguin a l'ordinador. No patiu per les faltes. I si tots fan el ronso, la Laura s’ofereix a escriure-la ella mateixa si li expliqueu.
5) Idees: arrossos, pasta, cremes, bunyols, croquetes, canelons, remenats, carns, aviram, peix, coques, torrades... i si algú en té ganes, pot explicar com es fa la conserva dels bolets.

Podeu contactar amb la Laura Jaime al telèfon 652 373 466 o per correu electrònic: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.


 

Dimarts, 21 Febrer 2017 15:07

Ple juvenil amb els alumnes de l'Institut

Publicat per

Els alumnes de tercer d’ESO de l’institut de Llagostera han protagonitzat aquest dilluns al matí una nova sessió del Ple Juvenil que anualment s’organitza de conjuntament entre el centre educatiu i les àrees d’educació, joventut i participació de l’Ajuntament de Llagostera.

Dimarts, 21 Febrer 2017 10:39

Inscripcions obertes pel casal de Setmana Santa

Publicat per

L’Escola d’Art Pere Mayol organitza un casal del 10 al 13 d’abril (de 9h a 13h) coincidint amb la Setmana Santa.

El casal té un preu de 30€ i està dirigit a nens d’entre 3 i 14 anys.

Per a més informació podeu consultar el cartell adjunt a continuació.

Les inscripcions es poden realitzar des del web de l’Escola d’Art Pere Mayol.


 

Com cada any la revista llagosterenca “El Butlletí” organitza un concurs per a la fotografia de la portada de la revista que surt per Sant Jordi coincidint amb els Premis Culturals. Enguany l’element obligatori és la llum.

El termini per enviar imatges acaba el divendres 10 de març de 2017.

Per a més informació sobre el concurs podeu consultar el web del Butlletí


Dimarts, 21 Febrer 2017 10:15

Lectura dramatitzada: Un alè d’aire fresc

Publicat per

El divendres 17 de febrer es va dur a terme a la Biblioteca Julià Cutiller la lectura dramatitzada de textos teatrals catalans a càrrec de la companyia Amics del Teatre de Llagostera.

L’acte estava inclòs en al programació de “Al Gironès llegim!”


Aquest dilluns 20 de febrer a les 15 h, ha finalitzat el termini de votació popular per escollir el destí de 40.000 euros del pressupost municipal. Durant el procés de votació, que s’ha pogut fer telemàticament mitjançant el web municipal o bé físicament fent ús de les urnes ubicades a diversos indrets del municipi, s’han comptabilitzat un total de 1.350 vots amb la participació de 731 persones, majors de 16 anys empadronades al municipi. Aquesta xifra suposa un 11% de participació, una xifra molt elevada en aquest tipus de processos, segons el sociòleg, Daniel Tarragó de l’empresa Neòpolis a qui l’Ajuntament ha encarregat el procés de participació ciutadana.

La proposta més votada, amb 448 vots, ha estat l’ús de robots educatius aplicats als alumnes de primària i infantil de les escoles Puig de les Cadiretes i Lacustària amb un pressupost total de 12.000 euros.

La segona proposta més votada, amb 272 vots, ha estat il·luminar el tram del carril bici entre Can Cassoles i la carretera de Sant Llorenç, pressupostada amb 5.000 euros, seguida de condicionar la vorera del carrer Ramal fins al carrer Panedes amb 255 vots i un pressupost de 28.000 euros i il·luminar el corriol entre la plaça Mas Sec i el carrer Donzelles amb un pressupost de 5.000 euros i 217 vots.

El regidor d’hisenda, Ramon Soler, ha destacat que “aquestes quatre propostes han superat els 200 vots i han obtingut un suport molt per sobre de la resta, que no han arribat als cent vots. Ara caldrà estudiar la manera de respondre a la voluntat expressada per la ciutadania, ja que en conjunt superen el pressupost de 40.000 euros assignat al procés participatiu. El fet que el carrer Ramal estigui dins l'àmbit del Pla de barris, obre la porta a suplementar aquesta actuació i així poder tirar-les totes endavant. Caldrà esperar a la resolució del recurs de la pròrroga del Pla de Barris per prendre una decisió definitiva”.

Pel que fa la procés, Soler ha destacat que “per sobre del nombre de participants i vots rebuts, cal destacar la qualitat de les aportacions i el procés de debat que s’ha fet, que ha permès incorporar moltes propostes en el pressupost municipal que ja està aprovat definitivament”.

La resta de propostes que s’havien sotmès ha votació han obtingut menys del 7% de vots. Millorar el cablejat elèctric del carrer Barcelona, pressupostada en 35.000 euros ha obtingut 85 vots, la programació estable d’estiu de sardanes a la fresca amb un pressupost de 5.000 euros ha obtingut 48 vots i crear un eslògan per Llagostera, valorat en 5.000 euros ha rebut 25 vots.