ELPOLLTV

Dis11052024

Back Estàs aquí:Inici Notícies

Notícies

Una cinquantena de persones han assistit aquest dilluns al vespre a la presentació  del llibre Crònica d’uns anys grisos. Llagostera 1939-1954 de Josep Maymí, editat per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Llagostera. L’autor, acompanyat per l’arxivera municipal, Marta Albà i per l’alcalde de Llagostera Fermí Santamaria, ha explicat que el llibre fa referència a la vida quotidiana d’homes, dones i infants de la vila de Llagostera durant els anys de postguerra.

L’autor està especialitzat en la recuperació de la memòria col·lectiva a través de la transmissió oral des d’una òptica multicultural. En aquest sentit ha basat bona part del llibre en la informació extreta d’entrevistes a diversos testimonis de l’època. Aquestes entrevistes han quedat dipositades a l’Arxiu Municipal on es poden consultar. Maymí ha agraït a l’Ajuntament i a la gent de Llagostera la confiança dipositada en ell i al final de l’acte ha signat llibres als assistents.  

Dilluns, 22 abril 2013 19:45

Brugujardí obre les portes

Publicat per

El Taller Brugulat de Llagostera ha donat un gir al negoci amb l’obertura de la nova botiga Brugujardí en la qual s’hi pot trobar desbrossadores, motoserres, barbacoes, articles de manteniment de la piscina, però també complements decoratius com fonts, monòlits de pedra o plantes i gespa artificial. 

Diumenge, 21 abril 2013 21:05

Retiren el vehicle cremat

Publicat per

El vehicle que aquest diumenge a la tarda s’ha cremat mentre estava estacionat al Passeig Pompeu Fabra, ha estat retirat per un camió grua. El cotxe, un Seat Panda de color blanc ha quedat completament calcinat per causes que de moment es desconeixen. Tot a punta que podria tractar-se d'un curtcircuit. 

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha manifestat aquest diumenge la seva preocupació per l'assalt violent d'aquest dissabte a Llagostera, després de dos mesos seguits de calma a la demarcació de Girona, un cop pausat l'episodi de robatoris amb violència que es van succeir durant la tardor i l'hivern a diverses poblacions del Gironès, la Selva i l'Empordà. Espadaler ha lamentat que s'hagi trencat la tranquil·litat i ha assegurat que els Mossos d'Esquadra estan treballant intensament per resoldre aquest cas. Segons el conseller "mantenir la guàrdia alta no implica que es puguin evitar del tot casos com aquests" tot i reconèixer que la situació havia millorat en les últimes setmanes.

Font: ACN

Diumenge, 21 abril 2013 18:44

Crema un cotxe al Passeig Pompeu Fabra

Publicat per

Un Seat Panda de color blanc estacionat al Passeig Pompeu Fabra de Llagostera s’ha cremat per causes que de moment es desconeixen. Una dotació dels bombers s’han desplaçat fins el lloc dels fets i han sufocat les flames. El foc a aixecat molts expectació entre els veïns. La Policia Local ha acordonat la zona mentre han durat les feines d’extinció dels bombers. 

Vídeo: Laits

Diumenge, 21 abril 2013 08:17

L'equip Llagostera Solidària arriba a Sant Feliu

Publicat per

L'equip Llagostera Solidària ha aconseguit el repte i ha arribat a Sant Feliu de Guíxols amb un temps de 21 hores 10 minuts.

Dissabte, 20 abril 2013 21:13

Nou assalt violent a Llagostera

Publicat per

Aquest passada nit s’ha produït un nou assalt violent en un mas de Llagostera.  Tres lladres han assaltat Can Bauler de Dalt, han apallissat el seu propietari de 70 anys que viu sol i s'han emportat diners i el seu cotxe. Els Mossos ja han obert una investigació per localitzar els delinqüents. L'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, ha confirmat aquest nou lamentable cas a l’Agència Catalana de Noticies.

Els primers equips participants al Trailwalker que ha sortit d’Olot aquest matí direcció Sant Feliu de Guíxols han començat a passar pel control de Llagostera. Enguany han sortit dOlot un total de 262 equips de 4 persones que han aconseguit com a mínim aportar 1.500 euros imprescindibles per formar part d’aquesta cursa solidària organitzada per Intermón Oxfam. S’espera que l’equip Llagostera passi aquest matinada per Llagostera. 

L’Equip Llagostera Solidària que participa aquest cap de setmana al Trailwalker 2013 ha aconseguit recaptar a data d’avui un total de 3.127,40 euros gràcies a les aportacions de particulars, entitats i empreses. Dels 272 inscrits l’equip llagosterenc és el desè amb més recaptació. L'equip està format per Patrick Blariau, Joan Codolar Viñolas, Marc Herrera Plana i Benito Martínez Peña. David Oliveras Masnou i Fàtima Vila Salichs seran l’equip de suport de l’equip llagosterenc. Més de 40 voluntaris llagosterencs participaran activament durant tot aquest cap de setmana donant assistència a l’organització i participants del Trail Walker.

Divendres, 19 abril 2013 06:40

Les pensions i l'Estat propi

Publicat per

Aquest dijous al vespre ha tingut lloc la xerrada sobre pensions del cicle 'Conferències per l'Estat propi' organitzada per la llibreria Les Voltes de Girona. L’acte ha tingut lloc al local social de la Caixa on hi ha intervingut  Lluís Jaile, advocat i professor de dret públic de la UdG. Una vintena de persones han participat a l'acte.