ELPOLLTV

Diu12052024

Error
  • JUser: :_load: No es pot carregar a l'usuari amb id: 46
Back Estàs aquí:Inici Notícies

Notícies

L’equip Llagostera Solidària, que el proper mes d’abril participarà al TrailWalker 2013  segueix recollint diners pels projectes d’Intermon Oxfam. Ahir van estar presents amb una parada al Mercat Romà on van rebre la visita del mediàtic Justo Molinero. Acomnayat de l’alcalde de Llagostera, Justo Molinero va fer una aportació a l’equip signant la senyera catalana que acompanyarà als trailwalkers llagosterencs. Si vols ajudar a l'equip pots fer la teva aportació online, amb tota comoditat i seguretat des d'aquí

L’espectacle de foc a càrrec de la companyia Drakonia ha posat punt i final a la sisena edició del Mercat Romà de Llagostera. Unes 8.000 persones han passat durant al llarg del dia pel Mercat Romà segons dades facilitades per l’Ajuntament. El Mercat Romà dóna el tret de sortida a l'àmplia programació d'actes de Setmana Santa que s'allargarà fins al 7 d'abril i que inclou la representació de diverses escenes teatralitzades de la Passió, del Via Crucis i la Processó de Divendres Sant, entre d'altres.



Diumenge, 24 Març 2013 16:12

Justo Molinero visita el Mercat Romà de Llagostera

Publicat per

Justo Molinero, el fundador de Ràdio Tele Taxi ha visitat aquest matí el Mercat Romà de Llagostera. Convidat per l’alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, Justo s’ha deixat fotografia i saludar per moltíssima gent que se l’ha trobat.

Diumenge, 24 Març 2013 13:16

El Mercat Romà obre les portes

Publicat per

La sisena edició del Mercat Romà ha obert a les seves portes aquest matí coincidint amb la benedicció del Ram. Més de 80 parades custodiades pels Manaies de Llagostera estan distribuïdes pels carrers i places del nucli antic de Llagostera. Durant tot el dia hi ha activitats programades fins a les 21 hores on un espectacle de foc de la companyia Drakonia donarà per tancat el mercat.

Divendres, 22 Març 2013 06:56

Consells de seguretat ciutadana en el domicili

Publicat per

Una trentena de persones van assistir dimecres al vespre a la xerrada col·loqui organitzada per l'Ajuntament de Llagostera sobre seguretat ciutadana en el domicili. L‘objectiu principal de la trobada era fomentar la cultura de la prevenció per part dels ciutadans a través dels consells dels cossos de seguretat. La xerrada va anar a càrrec de Jordi Bartomeu, de l'oficina de relacions amb la comunitat dels Mossos d'Esquadra de Girona, i de Xavier Domènech, cap de l'àrea bàsica policial del Gironès. També hi van participar l'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, i el sergent de la policia local de Llagostera Joan Linde. La setmana vinent us oferirem un vídeo resum de la xerrada. 

Aquests dies es pot veure a la Pastisseria Murgadella una Mona de Pasqua molt especial. Es tracta d'una reproducció de xocolata d'una escultura de l'artista vilobinenc, Marc Pujol. 

Dilluns, 18 Març 2013 07:26

Xerrada sobre la seguretat ciutadana en el domicili

Publicat per

L‘Ajuntament de Llagostera ha organitzat una xerrada adreçada i oberta a la població, sobre seguretat ciutadana en el domicili, on hi participaran Mossos d‘Esquadra i Policia Local. L‘objectiu principal és fomentar la cultura de la prevenció per part dels ciutadans a través dels consells dels cossos de seguretat. La xerrada tindrà lloc al local social de La Caixa el properdimecres 20 de març a les 20:30. Hi participarà per part dels Mossos d’Esquadra, el Sr. Xavier Domènech, cap de l‘Àrea Bàsica Policial del Gironès i el Sr. Jordi Bartomeu de l‘Oficina de Relacions amb la Comunitat de Girona i per part de la Policia Local, el sergent Sr. Joan Linde. Què hem de fer quan veiem algú sospitós, com podem col·laborar els ciutadans i quins són els "modus operandi" més freqüents... Són algunes de les qüestions que es tractaran. S’obrirà un torn obert de col·loqui on s’intentarà donar resposta a totes les preguntes i dubtes que plantegin els assistents.

Dissabte, 16 Març 2013 22:03

El cometa C/2011 L4 PANSTARRS des de Llagostera

Publicat per

Com no podia ser d’una altra manera l’Agrupació Astronòmica de Girona no s’ha volgut perdre el pas del cometa C/2011 L4 PANSTARRS. El cometa ha estat difícil d'observar a ull nu, tal com ens explica el president de l’AAG, Rafael Balaguer i que “la millor manera d'observar el cometa és fotografiant-lo”. Així ho han fet diversos membres de l’entitat des de l’observatori del Mas Roig II de Llagostera i des de l'urbanització Mont-Rei. Per a més informació i fotografies podeu visitar el web www.telurium.net

L’Ajuntament de Llagostera ha licitat les obres de construcció d’un nou edifici cultural que juntament amb l’edifici de Can Caciques configurarà el Centre d’Interpretació de la Història de Llagostera.El nou edifici estarà situat al carrer Processó on ara hi ha un magatzem municipal en desús que s’enderrocarà.El projecte contempla la construcció d’un edifici amb accés des del carrer Processó i carrer Olivereta la coberta del qual serà una plaça a nivell del carrer Processó.El nou edifici es relacionarà amb Can Caciques mitjançant una zona verda d’accés públic. Amb una superfície construïda de 208 m2 el projecte preveu una sala d’exposicions de 122 m2 i els espais necessaris per a situar-hi l’àrea de Cultura de l’Ajuntament. Les obres han estat adjudicades a l'empresa Teyco per un total de 198.194 € + IVA. Segons ha informat l'Ajuntament les obres s’iniciaran el proper 2 d’abril amb un termini d’excussió de 6 mesos. Aquesta actuació compta amb una aportació de 110.000 € del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) i  de 147.106,18 € del FEDER. 

Llagostera assoleix el 59% dels indicadors del Mapa de les Bones Pràctiques de la Comunicació Pública Local a Catalunya i juntament amb la ciutat de Girona és l’únic municipi que supera el 50% a la comarca del Gironès. De fet, a data d’avui a tot Catalunya només hi ha 57 de les 947 pàgines web dels ajuntaments que assoleixen més del 50% dels 41 indicadors de bones pràctiques analitzats per el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona. El mapa es pot consultar online des de: http://www.infoparticipa.cat/bones-practiques/estudi.html
Al conjunt de comarques gironines només superen el 50% Blanes (61%), Palafrugell (56%) i Santa Coloma de Farners (51%) situant el web de Llagostera (www.llagostera.cat) tercer en el rànquing gironí. Aquestes dades es desprenen del Mapa de les Bones Pràctiques de la Comunicació Pública Local a Catalunya realitzat per el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona.
El mapa proporciona una fitxa de cada web municipal amb els 41 indicadors que es consideren bàsics en relació amb qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius i quina informació i eines de participació ciutadana ofereixen. Aquest mapa vol ser també una guia tant per a representants polítics com per a tècnics, tot prenent com a referent el Decàleg de Bones Pràctiques de la Comunicació Pública Local a Catalunya elaborat pel mateix equip l'any 2003.