ELPOLLTV

Dij23052024

aufuce

Back Estàs aquí:Inici Defuncions

Defuncions

Dilluns, 13 Maig 2024 21:14

Ha mort Toni Zafra Chicharro

Publicat per
Ha mort Toni Zafra Chicharro de 51 anys, casat amb Esther Salvachua Ereza. La cerimònia serà el dia 14 a les 17.30h a la sala de cerimònies del Tanatori de Llagostera. Vetlles dia 14 de 10 a 13 i de 15 a 17.15h.
Dilluns, 29 abril 2024 08:11

Ha mort Consol Panella Bosch

Publicat per
Ha mort Consol Panella Bosch de 92 anys. Vídua de Josep Restrudis Rovira. La cerimònia serà el dia 29 d’abril a les 16h, a la sala de cerimònies del Tanatori de Llagostera. Vetlles dia 29 de 9 a 13h.
Dissabte, 27 abril 2024 21:51

Ha mort Emilia Piella Jufré

Publicat per
Ha mort Emilia Piella Jufré de 80 anys. Vetlles dia 28 de 18 a 20h al tanatori de Llagostera.
Diumenge, 21 abril 2024 16:10

Ha mort Josefa Díaz Colomera

Publicat per
Ha mort Josefa Díaz Colomera de 100 anys. Vídua d’Onofre Àlvarez Àlvarez. La cerimònia serà el dia 22 d’abril a les 17h, a la sala de cerimònies del Tanatori de Llagostera. Vetlles dia 22 de 10 a 13h i de 16 a 17h.

Tenia 90 anys i també havia col·laborat amb les diferents publicacions locals

El cap de Correus de Llagostera durant més de trenta anys, Joan Pinsach Arxé, va morir ahir a l’edat de 90 anys, després d’una llarga malaltia. Pinsach, nascut a Girona el 1933, va començar a treballar a Telègrafs de repartidor i va aprendre mecanografia i el codi Morse. Als 18 anys el van traslladar a Palamós on va conèixer la que seria la seva dona, Rosa Estañol Rotllan. Va aprovar oposicions i el van enviar a Blanes, abans de ser destinat a Llagostera. Tot i que el seu pare era anarquista, Pinsach que sempre havia estat un defensor de la justícia social i de la millora de la qualitat de vida de la classe obrera, va militar a la Falange i a Llagostera va ser el cap local del Moviment i el delegat local de Sindicats. De 1962 a 1970 va ser primer tinent d’alcalde d’un dels darrers ajuntament franquistes. Amb la majoria dels regidors van voler començar a canviar el sistema des de dins però no se’n van sortir i van acabar dimitint. Pinsach també va deixar tots els seus càrrecs que el lligaven al règim. Va evolucionar cap a posicions socialdemòcrates i va formar part de les llistes locals del PSC. Pinsach estava orgullós de mantenir molt bones relacions amb exiliats retornats com Emili Cantal i Francesc Falivene. Era un gran conversador i va saber connectar amb les noves generacions malgrat el distanciament ideològic. Gran lector de Pla i Delibes, una de les seves aficions era la cacera i va ser el secretari etern de la Societat de Caçadors Sant Hubert. A Joan Pinsach li agrada expressar les seves opinions en articles ben construïts. També era un aficionat a escriure cartes al director i va mantenir correspondència amb polítics de la Transició. Va escriure a la revista local Lacustaria i més tard, al programa de la Festa Major i en el Butlletí. Tenen quatre fills, Joan, Rosa, Santiago i Jordi, i sis nets. La cerimònia serà demà, a les 12h, a la Parròquia de Llagostera. Vetlla de 9.30 a 11.30h. al tanatori.

Necrològica publica per Joan Ventura a El Punt Avui.

Divendres, 05 abril 2024 12:16

Ha mort Joan Pinsach Arché

Publicat per
Ha mort Joan Pinsach Arché de 90 anys. Casat amb Rosa Estañol Rotllan. La cerimònia serà el dia 6 d’abril a les 12h, a la Parròquia de Llagostera. Vetlles dia 5 de 18 a 20h i dia 6 de 9.30 a 11.30h.
Dimarts, 27 Febrer 2024 16:26

Ha mort Chari Santiago Gala

Publicat per
Ha mort Chari Santiago Gala de 54 anys. Casada amb José Matías Torres Díaz. La cerimònia serà el dia 28 de febrer a les 16h, a la sala de cerimònies del tanatori de Llagostera. Vetlles dia 27 de 16 a 20h i dia 28 de 9 a 13h.
Divendres, 23 Febrer 2024 15:46

Ha mort Mercé Boadella Espluga

Publicat per
Ha mort Mercé Boadella Espluga de 87 anys. Vídua d’en Ventura Paradeda Pla, “ filla de Cal Balet”. La cerimònia serà el dia 24 de febrer a les 16:30h, a la sala de cerimònies del tanatori de Llagostera. Vetlles dia 23 de 17 a 20h i dia 24 de 10 a 13h.
Dimarts, 20 Febrer 2024 22:46

Ha mort Leandro Moyano Rubio

Publicat per
Ha mort Leandro Moyano Rubio de 88 anys. Casat amb Carmen Pérez Ortega. La cerimònia serà el dia 21 de febrer a les 16h, a la sala de cerimònies del tanatori de Llagostera. Vetlles dia 20 de 5 a 8 i dia 21 de 9 a 1.
Dimarts, 13 Febrer 2024 21:16

Joan Finazzi Viñals

Publicat per
Va dirigir l’empresa Clavazones Finazzi de Llagostera, única a les comarques gironines

Joan Finazzi Viñals, pèrit industrial mecànic, va néixer a Llagostera el 1943 i va morir el 12 de febrer a la ciutat de Girona on vivia. Finazzi, que havia treballat de tècnic de climatització, va agafar les regnes de Clavazones Finazzi, la fàbrica que havia creat el seu pare Federico Finazzi, descendent d'una família italiana que va aterrar a Girona per treballar a la Grober. Era l'únic fill de Federico i Pilar Viñals i la empresa era al pati de la mateixa casa familiar al carrer Concepció, 16. Es tractava d’una petita indústria metal·lúrgica que transformava el filferro en puntes de París i va ser única de les seves característiques a les comarques gironines. El 1971 quan la va gestionar a la mort del pare, també va fabricar claus de coure i galvanitzats. Les puntes de París són claus fabricats mecànicament i amb la tija cilíndrica. Els venia a ferreteries, serradores d'embalatge de fusta, embotelladores i per a caixons d'embalatges diversos.

Alguns dels seus clients van ser Aigua Malavella, Vichy Catalan, La Imperial i San Narciso; Maderas Carreras i Maderas Arpa de Banyoles; Maderas Vila-Lleó de Domeny; i del sector de la ferreteria Ferreteria Puig, Ferreteria Escatllar, Ferreteria Omedes i Ferreteria Puigmartí, totes de Girona. Quan va arribar la nova tecnologia en l'embalatge, el plàstic va substituir el caixó de fusta i l'ús de claus va disminuir, fins al punt que va buscar altres sectors del consum de puntes. La construcció estava en creixement i es va produir una demanda de claus per encofrar i per fer palets de fusta. S'utilitzaven puntes de grans dimensions que les màquines que tenia no podia fabricar, i va comprar una premsa alemanya que permetia fabricar claus de gran calibratge. Els principals clients de la nova etapa van ser Maderas Arpa; Joan Martorell de Santa Coloma de Farners; Fustes Garolera de Cassà de la Selva i Embalatges Farrés Palomeras de Badalona.

Joan Finazzi va diversificar la producció i va fabricar claus de coure per construir i reparar vaixells per encàrrec de la Ferreteria Bras de Barcelona. I per un industrial del sector d'aïllaments de cambres frigorífiques de Palma de Mallorca, va fabricar claus galvanitzats als quals col·locava una volandera de plàstic per subjectar les plaques de porexpan a les parets de les cambres. Va decidir tancar la fàbrica el 1977. Joan Finazzi estava casat i tenia dues filles. La cerimònia s’ha celebrat en la intimitat familiar.

Pàgina 1 de 54