ELPOLLTV

Dim18022020

aufuce

Back Estàs aquí:Inici Defuncions

Defuncions

Dijous, 17 Març 2016 09:28

Ha mort Lluïsa Bosch Martell

Publicat per

Ha mort Lluïsa Bosch Martell, vídua de Josep Cabarrocas Garriga, de 92 anys. La cerimònia religiosa serà el divendres dia 18 de març a les 10 del matí a la sala de cerimònies del Tanatori de Llagostera.

Dimecres, 16 Març 2016 17:14

Peu a baix Edu! Descansa en pau

Publicat per

Ha mort l’Eduard Carreras Martí, el jove llagosterenc de 27 anys, que convivia amb una distròfia muscular que li limitava la mobilitat però no les ganes de viure, d’aprendre, de lluitar i de superar els obstacles que la vida li ha plantejat.

A les passades eleccions europees ell i un grup de persones d’arreu de l’estat espanyol van impulsar l’agrupació de lectors “Discapacitados y Enfermedades Raras” (DER) amb l’objectiu de defensar els drets dels discapacitats i de les persones que pateixen algun tipus de malaltia rara. Necessitaven 15.000 signatures per presentar –se i van aconseguir-ne més de 36.000 arreu de l’estat. Malgrat això, DER no va aconseguir representació al Parlament Europeu, però sí demostrar que les barreres que s’interposen en el nostre camí són per superar-les i, l’Eduard, ens ho ha demostrat cada dia de la seva vida, amb un somriure que no oblidarem mai.

Peu a baix Edu! Descansa en pau.

Marc Sureda

Dimecres, 16 Març 2016 12:59

Ha mort Eduard Carreras Martí

Publicat per
Ha mort Eduard Carreras Martí, de 27 anys. La cerimònia tindrà lloc dijous 17 de març a les 17 h al Tanatori de Llagostera.
Diumenge, 13 Març 2016 16:49

Ha mort Rosa Pla Roquer

Publicat per
Ha mort Rosa Pla Roquer, 'la Rosa de Can Carreras', vídua de Salvador Vilà Bassacomas, de 91 anys. La cerimònia religiosa serà el dilluns dia 14 de març a les 4 de la tarda a la sala de cerimònies del Tanatori de Llagostera.
Divendres, 11 Març 2016 19:29

Ha mort Àngela Fusté Planas

Publicat per

Ha mort Àngela Fusté Planas, vídua de Pere Costabella Cisterna, de 86 anys. La cerimònia religiosa serà el dissabte dia 12 de març a les 4 de la tarda a la sala de cerimònies del Tanatori de Llagostera.

Divendres, 26 Febrer 2016 18:38

Ha mort Lluís Roquer Bufí

Publicat per
Ha mort Lluís Roquer Bufí, en Lluís de Can Puig de Sant Llorenç, de 88 anys. La cerimònia religiosa serà el dissabte dia 27 de febrer a les 4 de la tarda a la sala de cerimònies del Tanatori de Llagostera.
Dimarts, 23 Febrer 2016 07:38

Joaquim Gelabertó Rissech

Publicat per

El Punt Avui publica una necrologia signada per Joan Ventura, sobre el llagosterenc Joaquim Gelabertó Rissech, nascut a Llagostera el 1926 i que va morir ahir a Girona a l'edat de 89 anys. Llicenciat en ciències matemàtiques i ciències químiques, va ser professor d'institut en diferents destins de la Península, entre els quals Calella, on va ser director, i també va ensenyar al Santiago Sobrequés de Girona, on es va jubilar el 1991. Tot i això, va continuar col·laborant en investigació informàtica i compartint coneixements amb els membres del departament d'informàtica i matemàtica aplicada de la UdG, i la seva trajectòria acadèmica va ser reconeguda per la universitat gironina amb un gran homenatge el 2006. Podeu llegir-la des d’aquí.


 

 

Dilluns, 22 Febrer 2016 16:54

Ha mort Julio Soler Vicens

Publicat per

Ha mort Julio Soler Vicens, “Julio Pigallo”, de 97 anys, vidu de Lluïsa Mascort Bosch. La cerimònia religiosa serà el dimarts dia 23 de febrer a les 4 de la tarda a la sala de cerimònies del Tanatori de Llagostera.

Dilluns, 22 Febrer 2016 16:53

Ha mort Joaquim Gelabertó Rissech

Publicat per
Ha mort Joaquim Gelabertó Rissech de 89 anys, casat amb Mari Carmen Orue Velasco. La cerimònia religiosa serà el dimarts dia 23 de febrer a les 10 del matí a la sala de cerimònies del Tanatori de Llagostera.
Dissabte, 20 Febrer 2016 19:12

Conversador

Publicat per
Pompeu Pascual i Coris (Llagostera, 1929-2016) va ser un metge rural i artista multidisciplinar, impulsor de diverses iniciatives. La seva biografia no es pot entendre sense la seva passió per conversar de tot amb tothom. Segur que en això hi va ajudar la seva professió amb la que continuava una llarga nissaga familiar. Va ser metge rural de Llagostera dels que anaven on fos a l’hora que fos, de manera oficial del 1963 al 1999, però després va seguir sense negar consells.

Va fer compatible la seva professió amb l’impuls i participació en diverses entitats com el Centre d'Estudis Llagostera, la Creu Roja de Llagostera, l'Hospital, el Casino Llagosterenc, el Club d'Escacs Domingo Pascual Carbó o la Unió Esportiva Llagostera. També va entrevistar diversos llagosterencs a la ràdio local per a contribuir al que ell anomenava ”universitat de poble”, que fomentés la cultura al municipi, que era una qüestió que li va preocupar tota la vida.

I algunes nits pintava o feia escultures amb diverses tècniques, al principi utilitzant les mateixes receptes. En aquest món d’experimentació les cares hi tenen un lloc predominant, i una de les seves obres més destacades possiblement és el quadre que va portar a l’exposició que va fer a Gernika el 2005 amb Josep Perpinyà i Lluís Bosch Martí. També és l’autor de tres reculls de poesia i d’una col·lecció d’exemplars del Quixot. I amb la seva dona, Maria Gifré, ha fet donacions per enriquir institucions com el Museu del Cinema de Girona o l'Arxiu Històric de Cardona.

No puc estar-me de d’explicar que vaig tenir la sort de conèixer-lo per a escriure el llibre Sense recepta. Van ser unes cinquanta hores fascinants d’entrevista o de conversa, com es digui. Fa dues setmanes el vaig anar a veure. Sempre m’havia dit que deixés de fumar, i aquell dia li vaig dir que ho havia fet. Ja tenia dificultats per a moure’s. Amb un somriure murri es va aixecar i se’n va anar a obrir un armari. Em va dir que ja feia temps que no receptava medicines però que em volia receptar una ampolla de vi per a celebrar-ho aquell mateix dia.

Miquel Codolar

Periodista


FACEBOOK