ELPOLLTV

Div29032024

Back Estàs aquí:Inici L'ull de poll

L'ull de poll

Dilluns, 24 Desembre 2018 10:40

Benvinguts Pastorets a Llagostera

Publicat per
Feia dos anys que Els Pastorets de Llagostera no pujaven a l’escenari del teatre del Casal. Han estat dos anys sense dimonis, sense àngels i sense rabadà. Dos anys de notable absència en la programació nadalenca de Llagostera.

Diuen que no hi ha mal que per bé no vingui i realment l’espera ha valgut la pena. Aquest diumenge feia goig veure la sala del Teatre del Casal plena de petits, joves i grans per veure el retorn i l’estrena dels estimats Pastorets.

Sota les instruccions del director professional Daniel Valentín, els Pastorets de Miquel Vall·llosera, han tornat amb una escenografia renovada que posa de manifest que al darrera de tot plegat no hi ha només idees i persones sinó moltes hores i il·lusions dedicades.

Actors, actrius, maquilladors, decoradors, tècnics de llum i so i personal a l’ombra han fet possible obrir el Teatre del Casal en una de les èpoques més familiars i entranyables de l’any.

El millor homenatge als actuals organitzadors i a les anteriors juntes del Casal i direccions dels Pastorets, és tornar a omplir el Teatre del Casal el proper diumenge 30 de desembre a les 18 h.

Moltes felicitats!


L'any 1993 la junta del Casino Llagosterenc, presidida pel Sr. Pompeio Pascual, va acollir el meu projecte d'oferir als nens i nenes de Llagostera la possibilitat d'adquirir una educació musical des de ben petits. Han passat 25 anys i és una bona ocasió per recordar i agrair a tots els membres d'aquella junta (1993-1997) i la posterior (1998-2004), presidida pel Sr. Smith, el suport que em van donar.

També vull fer un agraïment a tots els pares i mares que em van confiar l'educació musical dels seus fills i filles durant aquell període (1993-2004) i el suport de la meva família, que va gaudir i patir l'inici d'un projecte com aquest. En especial m'agradaria destacar la col·laboració i entrega desinteressada de l'Enric Ramionet que va ser decisiva pel desenvolupament de l'Escola. A tots els que participeu en el Concert de Nadal amb motiu del 25è aniversari de l'Escola de Música de Llagostera, que tingueu una molt bona diada.

Àngels Batllosera Gispert


Divendres, 23 Novembre 2018 11:21

Hi ha vida després d’Amazon

Publicat per
Per fi, després de varies setmanes d’espera i bombardejos publicitaris per terra, mar i aire, ha arribat el Black Friday.

Ofertes, descomptes i rebaixes inunden el correu electrònic i les xarxes socials amb tota mena de promocions llamineres per estimular les compres i donar per inaugurada la temporada nadalenca. No importa si necessites un pen USB, una nina inflable o un manillar de bicicleta. Google, Amazon i Facebook s’ocupen de triar per tu les millors ofertes en funció del teu perfil.

En mig d’aquesta oferta desbocada, el comerç local intenta aprofitar la volada oferint també descomptes en els seus productes i serveis. Segurament no podran competir amb els preus de les multinacionals però sí que ho faran amb el somriure i l’amabilitat que no trobarem darrera la pantalla de cap ordinador.

Avui, més que mai, toca fer poble. Hi ha vida després d’Amazon.


Dimarts, 10 Juliol 2018 21:54

Amor a primera vista

Publicat per
Hi ha moltes maneres de veure les coses. Algunes es veuen amb bons ulls i d’altres no tant, o directament amb mals ulls. Així són els punts de vista. N’hi ha per tots els ulls. No és una qüestió ocular, ni té res a veure amb la necessitat de dur ulleres ni amb la intensitat de la seva graduació. Té a veure amb un mateix, amb l’estat anímic, amb les creences, amb la ideologia, amb la manera de veure el món i sobretot amb la manera d’entendre i construir la realitat, igual que passa amb l’amor.

Quan ens enamorem d’una persona tendim a fixar-nos i a recrear-nos en tot allò que ens atrau, minimitzant les impureses i els seus defectes. Quan ens enamorem d’un poble passa quelcom similar. Quan parles d’ell et sents orgullós de formar-ne part, de viure i conviure al ritme del batec de la seva gent i de les seves entitats. Et fixes en els racons bonics, en els detalls cuidats i en els coses que funcionen, sabent que n’hi ha d’altres que no funcionen o podrien millorar.

Llagostera té molts defectes, problemes a resoldre i diferències a superar, no cal negar-ho ni amagar-ho, però també té un gran encant que el fa diferent, únic i especial. Un encant que inspira amor més enllà de la riera Verneda i que a molts de nosaltres ens agrada presumir.

A mi m’agrada Llagostera, i a tu?


Dimecres, 13 Juny 2018 23:04

Molt més que handbol

Publicat per
Els que em coneixeu de veritat sabeu que l’esport de competició no m’apassiona. De fet, no és que em desagradi. Senzillament no el segueixo i, per tant, m’ és indiferent si juga el Madrid, si perd el Barça o si baixa l’Espanyol.

Aquest passat diumenge, per primera vegada en 42 anys, he assistit a un partit de handbol en motiu de la final de la Copa Catalana de veterans entre el Llagostera i el Gavà. Sense entendre-hi res, he seguit el partit amb l’atenció que es mereix, malgrat estar pendent de la càmera per poder immortalitzar la fita històrica de l’equip llagosterenc.

Més enllà del gran resultat assolit pel Llagostera he quedat meravellat de l’ambient viscut al pavelló, amenitzat amb la inconfusible veu del company periodista Carles Baldellou i l’entusiasme d’un públic i jugadors completament entregats. No hauria dit mai que un grapat de jugadors que miren d'introduir una pilota dins la porteria defensada per l'equip contrari em farien gaudir de valent. Espero i desitjo que tot plegat serveixi per recuperar el handbol a Llagostera desaparegut l’any 2014.

Felicitats a l’equip i gràcies per la samarreta!


Dimarts, 05 Juny 2018 19:40

Previsió meteopolítica de la setmana

Publicat per

Fa uns mesos dedicava l’Ull de poll a l’ambient preelectoral que s’ha començat a situar a l’atmosfera llagosterenca. Les línies isòbares de la política van prenent forma i posició i s’intueixen les primers tempestes que confirmen el canvi de temps. Les primeres nuvolades en aparèixer, han vingut de l’òrbita d’ERC. Primer sota el paraigües de la recollida d’escombraries i ara sota el para-sol de les llars d’infants. Vistos els arguments a favor i en contra i sobretot vistes les formes de fer-los públics, tinc la sensació que es pretén fer més fressa, a base de trons, que no pas buscar solucions a les problemàtiques plantejades.

Veurem com evoluciona la pertorbació.


Divendres, 18 Maig 2018 07:24

Llagostera en Flor

Publicat per
Les flors, els pètals, les espines i les fulles han estat sempre font d’inspiració per a poetes, músics i enamorats.

Passejant pels carrers i places del nucli antic de Llagostera, aquesta Festa Major, tornarem a presumir de racons, balcons i façanes que s’ompliran d’imaginació, vida i color gràcies al col·lectiu de Llagostera en Flor.

Al darrera de tot plegat s’hi amaga la incansable dedicació i entusiasme d’una entitat liderada per un grup de dones que han sigut capaces d’implicar particulars, empreses, comerços, bars, restaurants, veïns, centres educatius i associacions de Llagostera.

Són 28 anys d’organització impecable del Concurs-Exposició de flors, plantes i aparadors que han evolucionat fins convertir-se en un referent indiscutible de la programació de la nostra Festa Major. Aprofiteu per visitar-la amb la tranquil·litat que es mereix, com la papallona que vola deixant-se acariciar.

Us agradarà.


Diumenge, 13 Maig 2018 10:24

Festival Espurnes passat per aigua

Publicat per
Les previsions meteorològiques que anunciaven pluja a partir de les 9 del vespre s’han complert i han remullat la primera edició del Festival Espurnes de Llagostera. Tot i la mala passada de la preuada però inoportuna pluja, la gran part de les actuacions i activitats previstes s’han pogut realitzar enmig d’un ambient molt agradable, proper i familiar.

El Festival s’ha iniciat amb la cercavila de la colla gegantera, tallers i actuacions per als més petits i el vermut amenitzat pel reivindicatiu cantautor Cesk Freixas.

La Folie, Miquel Abras i Sotrac han estat els protagonistes musicals de la tarda que s’ha vist enterbolida pel cel ennuvolat on el Sol ha brillat per la seva absència i la pluja ha fet acte de presència en el moment de sopar.

Esperem que el Festival Espurnes pugui tenir continuïtat l'any vinent. Plantejar-se un canvi de data, i programar-lo més cap a l’estiu, potser seria una bona manera de donar-li l’impuls que es mereix.

Ànims i felicitats als organitzadors!


Divendres, 27 abril 2018 14:19

Aires preelectorals a Llagostera

Publicat per

Amb l’arribada de la primavera, i a un any vista de les eleccions municipals, comença a respirar-se ambient preelectoral. Bufen aires de canvis, almenys de persones i de partits que es presentaran als comicis del 2019. Fermí Santamaria ja ha anunciat que no repetirà de cap de llista, després de 12 anys d’alcalde. Així, el Pdecat ha iniciat un procés intern de primàries que servirà per posar cara al nou candidat o candidata de la formació. Vist el panorama nacional, queda per veure sota quines sigles concorrerà a les eleccions municipals, si PdeCat o Junts per Catalunya que actualment lidera el President Carles Puigdemont des de l’exili, i que a Llagostera podria denominar-se Junts per Llagostera. També queda per veure si la retirada de Santamaria anirà seguida d’altres baixes amb la incorporació de cares noves en els primers llocs de sortida.

Per la seva banda ERC, també ha fet algun moviment que podria tenir a veure en la configuració de la seva propera llista. En aquest sentit, fa tot just dos mesos, l’Esquilet renunciava a la seva acta de regidor per donar pas a Sílvia Fa. Veurem quin protagonisme agafa en els propers mesos i si Toni Navarro seguirà al capdavant. Algunes fonts properes a Esquerra apunten a la necessitat d’un canvi que pugui millorar el resultat de les passades eleccions municipals. La incògnita també rau en Alternativa per Llagostera, actualment amb un sol regidor a l’oposició, que sempre s’ha mostrat partidari d’intentar formar un bloc d’esquerres per fer front a “l’hegemonia convergent”, estroncada únicament durant 8 anys, per l’Entesa per Llagostera, liderada en aquell moment per Lluís Postigo i que va acabar com el rosari de l’Aurora.

En qualsevol cas, tot i ser aviat i a risc d’equivocar-me, estic convençut que a Llagostera tindrem llista de Ciutadans. Els 733 vots (16,15%) aconseguits a Llagostera en les passades eleccions autonòmiques no han deixat a ningú indiferent i caldrà estar atents a la més que possible creació de la secció local en els propers mesos així com a la llista del PP que, tot i no aconseguir mai representació municipal, sempre acaba presentant llista.

Pels carrers i bars del poble també córrer que la CUP es planteja presentar-se a Llagostera amb una llista pròpia. La veritat és que no m’estranyaria.

Les apostes estan obertes.


Dissabte, 21 abril 2018 07:55

Neix la cinquena etapa d'El Butlletí

Publicat per

En una època de globalització on la tecnologia ens permet, en temps real, saber què està passant a milers de quilòmetres de casa nostra, la informació local té més sentit que mai. Amb motiu de la presentació de la cinquena etapa d’El Butlletí de Llagostera, he tingut l’oportunitat de participar a la taula rodona dedicada a la premsa local en l’era global, compartint punts de vista i experiències amb els periodistes Joan Ventura, Lluïsa Fuentes, Sílvia Comas i Carles Baldellou que s’ha ocupat de dinamitzar la trobada. Ha estat un bon moment per recordar els inicis d’El Butlletí i la seva funció de crònica de la vida social, cultural i política del nostre municipi. Durant els darrers 40 anys per la redacció d’El Butlletí hi ha passat moltíssima gent, d’edats i perfils molt diversos, que han contribuït a deixar constància dels fets més rellevants de la història recent de Llagostera.

Ara un grup de joves capitanejats per en Josep Maria Codina, prenen el relleu i agafen el timó de la publicació, que permetrà seguir navegant en format paper i digital per l’actualitat del municipi, complementant així, l’oferta informativa de Llagostera. La publicació en paper serà semestral. Veurà la llum dos cops a l’any, per la Festa Major i per Nadal carregada de reportatges, entrevistes i articles d’opinió.

Ja tinc ganes de tenir entre les mans el primer exemplar.