ELPOLLTV

Dij28032024

Back Estàs aquí:Inici Marc Sureda
Marc Sureda

Marc Sureda

Dilluns, 23 Desembre 2013 13:57

Lluitant per l'Àlex

L’articulista llagosterenc i col·laborador del diari El Punt Avui, Enric Ramionet, ha dedicat la seva crònica setmanal a la campanya de venda de braçalets iniciada per la llagosterenca Laura Reina, per finançar el tractament del seu germà Àlex, que en té 3 i que està afectat de paràlisi cerebral. Podeu llegir l’article des d’aquí. Per a més informació sobre la campanya podeu consultar la pàgina de Facebook que ja compte amb més de 2.300 seguidors, des d'aquí.

Cris Juanico presentarà el proper 28 de desembre el seu darrer disc “Un món de nadales” al Teatre Casino de Llagostera. El músic menorquí encapçala aquesta proposta de nadales populars d’arreu del món arranjades per a ser interpretades amb trio de jazz i en català. “Un món de Nadales” conté versions de les nostres nadales més populars i també de nadales d’arreu del món. Cançons tan nostres com “El dimoni escuat” o “Fum, fum, fum” comparteixen viatge amb la nordamericana “Vés-hi des de la muntanya” (Go tell it on the mountain), la siciliana “Aclarida, beneïda” (O Sanctissima) o la peruana “Cholito”. En aquest concert, Cris Juanico estarà acompanyat de Lluís González al piano, Joan Solà-Morales al contrabaix i César Martínez a la bateria. Les entrades estaran a la venda a taquilla des d’una hora abans del concert.

Diumenge, 22 Desembre 2013 19:36

Campions d'hivern

El Llagostera ha empatat a 2 a casa del Elche Ilicitano. D’aquesta manera l’equip llagosterenc es proclama campió d’hivern al seu grup de Segona B. Podeu llegir la crònica del partit des de uellagostera.com

Diumenge, 22 Desembre 2013 08:44

Segon Tió Solidari

Aquesta tarda l’Esplai Papu-Tisores dinamitzarà el segon Tió Solidari de 16 a 19 h a la Plaça Catalunya. El gran Tió solidari repartirà regals a tots els nens i nenes que portin aliments (oli, galetes, conserves, pasta, arròs, llet...)

El Llagostera juga aquest matí el darrer partit de la primera volta de la Lliga. Ho farà a l’estadi de primera divisió Martínez Valero contra el filial de l’Elx . Els blaugrana es desplacen amb els 17 futbolistes disponibles. Són baixa els lesionats Planagumà, Aimar, Salva Chamorro, Lobato i Álex Cruz, més el sancionat Vallho, únic jugador de camp que havia disputat fins ara tots els partits de lliga. La convocatòria la formen Moragón, Ratti, Barón, Enric Pi, Masó, Cano, Òscar Àlvarez, Tito, Pitu, Barnils, Jordi López, Tarradellas, Fullana, Eloy Gila, Nuha, Sellarès i Aumatell.

La Farmàcia Berta Simon ha guanyat el primer premi del Concurs d’Aparadors de Nadal, organitzat per l’Ajuntament de Llagostera. El segon premi ha estat per la Llibreria Sureda i el tercer per la Carnisseria Miquel J.V. L’alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, acompanyat del regidor de cultura, Josep Aliu, han fet el lliurament dels premis aquest migdia als tres establiments.

L’Ajuntament de Llagostera ha instal·lat dos aparells, anomenats Urban Dog Nature, per a la recol·lecció de l’orina dels gossos. Els aparells eviten les taques i les pudors, a les parets i al mobiliari urbà provocades per l’orina d’aquest animals i contribueixen a fer compost orgànic. Els aparells s’han instal·lat a dos indrets del municipi, en fase de prova durant un any, mitjançant la signatura d’un conveni de cessió amb l’empresa propietària dels aparells. Concretament s’han instal·lat els aparells al carrer Olivereta i a l’Avinguda Gironès. Llagostera és l’únic municipi de les comarques gironines que participa en aquesta prova pilot juntament amb els municipis de Caldes d’Estrac, La Selva del Camp, Sant Boi de Llobregat, Sant Climent de Llobregat, Vilassar de Dalt, Lliçà d’Amunt, Palma de Cervelló i Sant Pere de Ribes. Per a donar a conèixer la utilitat d’aquests aparells, s’ha editat un díptic informatiu. Es tracte d’un enginyós sistema que conté una base amb restes vegetals de poda que gràcies a l’aportació dels nutrients de l’orina dels gossos es converteix en compost orgànic per fertilitzar parcs i jardins. El compost vegetal absorbeix l’orina i neutralitza les olors amb un procés natural 100% ecològic tal com han explicat els responsables de l’empresa. Els aparells disposen també d’un recipient per deixar-hi els excrements de les mascotes canines.

El proper dijous 9 de gener l’equip del Síndic de Greuges serà a Llagostera per atendre les persones i entitats que vulguin fer consultes o exposar les seves queixes en relació amb la vulneració dels seus drets per part de les administracions públiques i de les empreses que presten serveis generals (aigua, llum, gas,...). Aquesta presència del Síndic de Greuges de Catalunya a Llagostera respon a l’objectiu d’apropar aquesta institució a les persones i s‘emmarca amb les visites que amb regularitat el Síndic fa als municipis de Catalunya. S’atendran les persones al Local Social de La Caixa, situat al carrer Consellers 12. Les persones que hi estiguin interessades, caldrà que concertin prèviament l’entrevista trucant al telèfon 900 124 124 o enviïn un correu electrònic a l’adreça Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Divendres, 13 Desembre 2013 07:54

Els pobles perduts

Una vintena de persones han assistir aquest dijous al vespre a la presentació del llibre “Els pobles perduts” a càrrec del periodista Joan Ventura i de Xavier Cortadellas, un dels coordinadors de la publicació. L’acte ha tingut lloc a la sala polivalent de la Biblioteca Julià Cutiller. El llibre recull la memòria, les llegendes i els paisatges de 30 indrets oblidats de Catalunya.

Una quarantena de parades han participat aquest diumenge al XVII Mercat de Nadal de Llagostera. El mercat ha coincidit amb la segona descarregada local d’art i antiguitats que també ha tingut molt bona acceptació.