ELPOLLTV

Dij28032024

Back Estàs aquí:Inici Marc Sureda
Marc Sureda

Marc Sureda

El projecte BiblioSTEAM, impulsat pel servei de Biblioteques de la Diputació de Girona i produït per l'Associació Catalana per a la Divulgació Científica (ACDIC) va aterrar ahir a Llagostera amb la xerrada “Exoplanetes, la recerca d'una altra terra”, a càrrec d'Ignasi Ribas, director de l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) i professor d’Investigació de l'Institut de Ciències de l'Espai (ICE) que pertany al Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC).

La sala de la biblioteca Julià Cutiller va quedar petita per acollir el nombrós públic assistent per escoltar les explicacions magistrals d’aquest prestigiós divulgador científic.

La intel·ligència artificial, l'arqueologia, les energies renovables, la cosmologia, la nanotecnologia, la computació quàntica i la possibilitat que hi hagi vida més enllà de la Terra són les temàtiques que s'abordaran sota el guiatge d'experts de primer nivell durant el primer trimestre de BiblioSTEAM, que es posa en marxa aquest mes de novembre.

BiblioSTEAM és un projecte formatiu, transversal i interdisciplinari adreçat a tota la ciutadania, amb especial atenció als joves. La iniciativa aposta per desenvolupar unes activitats plurals i de qualitat que contribueixin a l'aprenentatge i al desenvolupament individual i col·lectiu de la ciutadania per esperonar-la a tenir una actitud activa i crítica.

A part de Llagostera, hi participen les biblioteques públiques de la Bisbal d'Empordà, Tossa de Mar, Anglès, Lloret de Mar, Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis, Roses, Figueres, Caldes de Malavella i Calonge i Sant Antoni.

Amb la lectura del manifest i l’espectacle "Perfecta per a qui" a càrrec de Dona cançó, l’Ajuntament de Llagostera ha celebrat el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. Enguany s’ha volgut posat l’èmfasi en la violència estètica. L’acte ha tingut lloc a la plaça Catalunya.
Divendres, 24 Novembre 2023 19:01

Jornada tècnica sobre violència masclista

En el marc del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Envers les Dones, les àrees d’Igualtat, Acció Social i la Policia Local de Llagostera han organitzat una jornada tècnica sobre violència masclista. S’hi han dut a terme diverses ponències a càrrec d’experts en la matèria, amb la participació del cos dels Mossos d’Esquadra i Blanca Gallardo, jutgessa de la província de Girona. Durant la jornada, celebrada al local social de la Caixa, s’han tractat temes a voltant de les eines per detectar i combatre la violència envers les dones, la importància de la minuta policial i reflexions per a una bona praxis. En suport de les víctimes de violència masclista s’ha disposat a la sala una fila zero de cadires buides. La benvinguda de l’acte ha anat a càrrec de la regidora d’Igualtat, Irene Miquel, i el tancament de la jornada de l’alcalde, Narcís Llinàs i del sergent de la Policia Local, Adrià Ruano.
Dijous, 23 Novembre 2023 20:45

Jocs de taula amb joves i persones grans

Caritas Llagostera, amb la col·laboració de Meeple, Ecosol i l'Espai Jove, han organitzat una sessió de jocs de taula pensada per compartir entre joves i persones grans. Tindrà lloc el pròxim dilluns, 27 de novembre, a les 17h, a la Llar de jubilats.

Un total de 365 persones, entre corredors i caminants, han participat aquest diumenge a la primera cursa de muntanya que forma part de la Lliga de l’Ardenya.

Organitzada per la secció trail del Grup Excursionista Bell Matí, la cursa comptava amb 3 recorreguts i nivells: La Guilla de 22 Km, La Geneta de 12 km i El Toixò també de 12, aquesta darrera en format de marxa. Els tres recorreguts han passat pels boscos de Ridaura i del Massís de l’Ardenya.

Podeu consultar els resultats des d’aquí.

Els fets es van produir el passat 17 de novembre a la nit al carrer Sénia del Barral de Lloret de Mar

L’agent es trobava passejant per la zona quan va veure que un home saltava un mur i una tanca i accedia en un habitatge.

Un agent del cos de la Policia Local de Llagostera, fora de servei, va detenir el passat 17 de novembre una persona quan va accedir amb força en un habitatge del carrer Sénia del Barral de Lloret de Mar. Els fets van succeir passades les 9 de la nit, quan l’agent passejava per la zona, en hores fora de servei, i va veure com una persona accedia en un habitatge saltant pel mur i encenia una llanterna sospitosament visualitzant les portes i les finestres de l’habitatge situat a la primera planta.

L’agent en veure que la persona intentava accedir en un recinte privat, va trucar a la Policia Local i al 112 per avisar dels fets. Posteriorment a la trucada, l’agent va sentir un fort soroll i va veure com la persona accedia a l’interior de l’habitatge a través d’una de les portes exteriors.

El presumpte delinqüent va amagar-se darrere les escales d’accés quan la patrulla dels Mossos d’Esquadra va voler accedir a l’habitatge, i va fugir empentant a un dels agents del cos policial, que no va patir cap ferida, i va córrer pel mateix carrer en direcció a la Platja de Lloret de Mar. Gràcies a l’actuació de l’agent de la Policia Local que es trobava a l’exterior de l’edifici, aquest el va poder retenir amb l’ajuda d’un altre ciutadà fins que van arribar els agents del cos de Mossos d’Esquadra que van realitzar la detenció.

El detingut, amb diversos antecedents penals, va passar a disposició judicial i va ingressar a presó.

Prepareu la paella i els ous! El pròxim 10 de desembre tindrà lloc una nova edició del concurs més esperat de l'any. A partir de les 12 del migdia, la terrassa del Modoni acollirà una nova edició del concurs de truites organitzat per l'Associació Cultural Moixiganga i el Bar Modoni amb la col·laboració de l'Ajuntament de Llagostera i Ous de Llagostera. Un any més comptarà amb l'animació del bo i millor del panorama radiofònic català.

Més informació i inscripcions a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .

Dimarts, 21 Novembre 2023 07:56

Tot a punt per a la Cursa de muntanya

Llagostera acull el proper diumenge, 26 de novembre, la Cursa Muntanya organitzada pel Grup Excursionsita Bell-Matí. Consta de 3 proves: el Toixó, una marxa de 12km pensada pels que no tenen pressa, ideal per fer amb la família i nens a parir de 10 anys; la geneta també de 12km però pensada per fer corrent, a partir de 14 anys i finalment la Guilla de 22km, per als més valents i majors d'edat. Els 3 recorreguts recorren els boscos de Ridaura i del massís de l’Ardenya.

Les inscripcions encara estan obertes.

Dimarts, 21 Novembre 2023 07:43

Exoplantes, la recerca d'una altra Terra

El director de l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) i professor d’Investigació de l'Institut de Ciències de l'Espai(ICE-CSIC), Ignasi Ribas, serà a Llagostera el pròxim dilluns, 27 de novembre per oferir la xerrada "Exoplantes, la recerca d'una altra Terra".

Entre d'altres qüestions, es tractarà l'emocionant cerca de planetes habitables més enllà del nostre sistema solar i es presentaran els darrers avenços en la detecció i caracterització d'exoplanetes que podrien albergar condicions propícies per a la vida tal com la coneixem.

L'activitat tindrà lloc dilluns 27 de novembre a les 19.00h a la sala d’actes de la Biblioteca Julià Cutiller de Llagostera. És gratuïta i no cal inscripció prèvia.

L’Ajuntament de Llagostera commemorarà el proper dissabte 25 de novembre, el Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Amb el lema “Som com som”, enguany es vol fer èmfasi en la violència estètica. Els actes s’iniciaran a les 12 del migdia a la plaça Catalunya amb el manifest institucional a càrrec de representants dels grups polítics amb representació municipal. Seguidament tindrà lloc l’espectacle “Perfecta per a qui" a càrrec de Dona cançó, una productora de projectes culturals, que pretén transformar la societat a través de l'art, visibilitzant el talent de les dones i del col·lectiu LGTBIQ+ de Catalunya.

En el marc del 25N, l’Ajuntament de Llagostera i la Policia Local han organitzat també una jornada tècnica sobre violència masclista prevista pel dia 24 de novembre amb la participació dels Mossos d'Esquadra i el SIAD. Per a més informació podeu consultar el programa aquí.