ELPOLLTV

Div02122022

Back Estàs aquí:Inici Esports Bàsquet Marc Sureda
Marc Sureda

Marc Sureda

Llagostera ha celebrat aquest dimecres la tercera edició del concurs de truites “Quins ous al Modoni”, organitzat per l’Associació Cultural Moixiganga i el bar musical el Modoni. Hi han participat un total de 8 cuiners que han mostrat les seves habilitats culinàries amb els ous i els fogons. El primer premi del jurat ha estat pel duet de Fum Sushi, format per Ricardo Prudencio i Jordi Clara i el premi del jurat popular ha estat per una parella de cuiners gallecs, que ningú sabia massa bé d’on havien sortit.
Dimarts, 07 Desembre 2021 09:22

Èxit del primer torneig FIFA a Llagostera

Llagostera ha disputat aquest cap de setmana el primer torneig del videojoc de futbol FIFA. La competició, oberta a tothom a partir de 12 anys, ha tingut lloc al local Polivalent on hi han participat prop de 50 jugadors. Els guanyadors, d’aquesta primer edició, organitzada per l’Àjuntament de Llagostera, han estat Àlex Sabater, Marc Turon, Christian Paradeda i Cristian Romero. A tots ells se’ls ha guardonat amb una Targeta PlayStation Network carregada per valor 150 euros, 100, 50 i 20 euros respectivament.
Dijous, 02 Desembre 2021 06:59

Suspès el judici a Pau Sànchez

El judici contra Pau Sànchez, acusat de llançar suposadament una pedra a la Policía Nacional durant les mobilitzacions que hi va haver a Girona contra la sentència del procés, ha quedat suspès fins al 6 de juliol. El jove llagosterenc s’enfronta a una pena de sis anys i mig de presó.

La defensa va demanar la suspensió del judici perquè no volen que els policies que van detenir a Pau Sànchez declarin per videoconferència.

Ahir, un grup de Llagosterencs, entre ells l'alcalde de Llagostera, Antoni Navarro, i diversos regidors de l'equip de govern de l'Ajuntament van mostrar el seu suport concentra-se a les portes davant de l’Audiència a Girona.

La mare de Pau Sànchez, en declaracions a elpoll.tv, s'ha mostrat molt agraïda pel suport rebut per part de la gent de Llagostera i de l'Ajuntament, "en aquests moments tan complicats per nosaltres".


Dimecres, 01 Desembre 2021 11:53

Aquest Nadal comprar a Llagostera té premi!

L'Ajuntament destina 10.000 € per fomentar el comerç local amb una inversió induïda de 60.000 €

Es repartiran 500 targetes de 20 € a tots els que acreditin haver gastat 100 € en establiments del municipi

Sota el lema "Aquest Nadal comprar a Llagostera té premi!", l'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Llagostera impulsa una campanya de foment del comerç local. La campanya comença avui, 1 de desembre, i s'allargarà fins al 31 de desembre.

La campanya consisteix en repartir targetes moneder carregades amb 20 € per a tots aquells que acreditin, amb tiquets de compra, haver fet compres per valor de 100 euros en comerços locals (queden fora les grans superfícies comercials d'alimentació).

"Amb aquesta campanya volem potenciar el consum en el comerç local de Llagostera durant aquests dies de Nadal" tal i com ha explicat el regidor de Promoció Econòmica, Eduard Diaz. En total es destinaran 10.000 euros repartits en 500 targetes de 20 € que es podran utilitzar entre el 15 de febrer i el 31 de març del 2022 a tots els establiments de Llagostera que s'han adherit a la campanya (botigues, outlets, bars, restaurants...).

Per aconseguir la targeta, només cal guardar els tiquets que individualment o sumats arribin a 100 euros de les compres efectuades de l'1 al 31 de desembre. Per sol·licitar la targeta caldrà fer-ho presentant una instància fins al 12 de gener. A Llagostera les fetes nadalenques arriben carregades d'activitats per a totes les edats. Una d'elles és la Fira de Nadal que tindrà lloc el dissabte 18 de desembre a la plaça Catalunya que coincidirà amb l'encesa dels llums i de l'arbre de Nadal amb la participació dels alumnes de l'Escola de Música i es lliuraran els premis del concurs d'aparadors de Nadal.

Més informació a llagostera.cat

La Caminada Memorial Isabel Vila, votada unànimement pel jurat, ha rebut el XXV Premi Cirera d’Arboç, dels Premis Les Gavarres, que atorga el Consorci de les Gavarres. La caminada reivindica la gesta realitzada per la primera dona sindicalista catalana, Isabel Vila, i altres persones de Llagostera, que van caminar durant vuit hores per auxiliar els ferits del Foc de la Bisbal el 6 d’octubre de 1869.

La caminada s’ha anat duent a terme des de l’any 2000 gràcies a la col·laboració d’associacions, ajuntaments i de gent compromesa amb el territori, la història i la ideologia que Isabel Vila representa. Actualment hi participen els pobles de Llagostera (sumant-hi la gent de Cassà), la Bisbal i Calonge i s’organitzen tres punts de sortida per trobar-se tots al peu del puig d’Arques i cantar la cançó popular d’«Isabel Cinc Hores».

La finalitat del Premi Cirera d’Arboç és valorar les accions directes i palpables dutes a terme en l’àmbit de les Gavarres i recompensar les persones físiques o jurídiques o bé els col·lectius que hagin contribuït amb la seva activitat a la conservació, la millora o la descoberta dels valors del massís.

L’acte ha tingut lloc aquest divendres 26 de novembre al pavelló de Mont-ras, on han participat el president del Consorci de les Gavarres i vicepresident primer de la Diputació de Girona, Pau Presas; l’alcaldessa de Mont-ras, Vanessa Peiró, i la directora dels Serveis Territorials del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Girona, Elisabeth Sánchez.

El XXXI Premi Joan Xirgo, va ser per Joan Perich Romero per al «Recull Pugnau». Es tracta d'una proposta de recerca a partir d'una recopilació d'articles sobre la vida de la gent de les Gavarres que es van escriure entre el 1964 i el 1975.

Dimecres, 24 Novembre 2021 08:03

Aiguat a Llagostera

Aquesta nit s'han registrat més de 60 litres a Llagostera en poca estona. En zones com el passeig Romeu, El Carril i el pàrquing de Can Cassoles l’aigua s’hi va acumular. La Policia Local i alguns veïns van haver de córrer per netejar de fulles que col·lapsaven els embornals i evitar que l’aigua entrés als baixos de les cases. Protecció Civil manté activat el Pla INUNCAT en fase d’alerta. Per avui s’esperen més precipitacions.
Protecció Civil de la Generalitat ha activat la fase d’Alerta dels plans VENTCAT i INUNCAT per un episodi de mal temps. El Servei Meteorològic de Catalunya a emès diversos avisos per ratxes de vent que poden superar els 72 km/h de manera generalitzada. Pel que fa a la pluja, els xàfecs intensos podran superar el llindar de 20 l/m2 en 30 minuts i anar acompanyats localment de tempesta. Les pluges començaran a descarregar inicialment al terç sud de Catalunya i s’estendran a gairebé tot el territori.

Les autoritats demanen extremar les precaucions i seguir els consells de Protecció Civil.

La petició s'ha fet a proposta de l'Institut del municipi amb el suport de l'Ajuntament.

Dijous passat Adam Manyé, director dels Serveis territorials d’Educació a Girona, es va reunir a la sala de Plens de l’Ajuntament amb Toni Navarro, alcalde de Llagostera; Susana Lara, directora de l’Institut de Llagostera; Laia Nadal, cap d’Estudis de l’Institut de Llagostera, i Mireia Malagón, tècnica d’Educació de l’Ajuntament.

La trobada tenia l’objectiu de presentar i defensar el projecte que l'equip directiu de l'Institut de Llagostera ha fet arribar al Departament d'Educació per demanar que el curs vinent es faci el cicle formatiu de grau mitjà d’Atenció a persones en situació de dependència a l’Institut de Llagostera.

En cursos anteriors ja s’havia sol·licitat poder impartir un cicle formatiu de grau mitjà a l’institut de Llagostera. L’equip directiu actual ha volgut reprendre aquest objectiu perquè considera bàsic que hi hagi aquesta oferta educativa al municipi adreçada a aquells alumnes que volen fer cicles formatius. Quan van plantejar la proposta a l’Ajuntament, de seguida van rebre el seu suport. S’ha considerat que és oportú sol·licitar el cicle formatiu de grau mitjà d’Atenció a persones en situació de dependència perquè tant a Llagostera com en les poblacions properes hi ha mancança de personal format en aquest àmbit. Aquest perfil garanteix que els alumnes puguin fer les pràctiques al municipi i en un futur inserir-se laboralment sense dificultats. Per altra banda, obriria les portes a tenir un cicle formatiu de grau superior de la mateixa família més endavant, com ara el d’Educació infantil, Integració social, Animació sociocultural i turística, etc.

Els Serveis territorials de Girona valoraran la petició juntament amb totes les de la resta de centres.

L'Ajuntament de Llagostera s'ha adherit a la plataforma Decidim que ofereix la Diputació de Girona per vehicular els processos de participació ciutadana.

A través d'aquesta eina, adreçada de manera gratuïta als consistoris de les comarques gironines, l'Ajuntament centralitzarà els processos participatius que organitzi.

La plataforma s'estrena amb una votació per escollir la imatge gràfica que servirà per identificar l'àrea de Participació Ciutadana i tots els processos que s'impulsin des del consistori.

El regidor de Participació Ciutadana, Eduard Diaz, ha explicat que amb la posada en marxa d'aquesta nova plataforma "fem un pas endavant en l'aprofundiment de la democràcia local participativa, que a més ens facilitarà la feina i ens permetrà obtenir millors resultats amb la implicació de la ciutadania".

La votació que s'ha posat en marxa estarà disponible per als majors de 16 anys empadronats al municipi, fins al proper diumenge 21 de novembre a les 12 de la nit.

Podeu accedir a la plataforma Decidim de Llagostera des d'aquí.

Diumenge, 07 Novembre 2021 15:21

Èxit del taller de caixes niu

14 famílies han participat aquest diumenge a Llagostera al Taller de caixes niu, organitzat pel Consorci de les Gavarres amb la col·laboració de l’Ajuntament de Llagostera. La jornada ha començat amb una explicació sobre els hàbitats del ocells a càrrec del Grup Natura Sterna i ha seguit amb el taller pràctic de construcció de les caixes niu per a ocells i ratpenats.