ELPOLLTV

Dim16042024

Back Estàs aquí:Inici Esports Patinatge Marc Sureda
Marc Sureda

Marc Sureda

La llagosterenca Quimeta Darder ha rebut el premi honorífc de Llagostera en Flor que cada any atorga l'entitat a una persona del municipi per la seva implicació, dedicació i col·laboració. L'acte ha tingut lloc durant la inauguració de la 32ena edició de l'Exposició de flors, plantes i aparadors de la Festa Major. La mostra floral es podrà visitar fins al 30 de maig.
Amb el resultat de les eleccions municipals d’aquest diumenge 28 de maig, hi haurà diversos canvis a l’Ajuntament de Llagostera. El més significatiu serà el canvi de color polític de l’equip de govern que passarà a mans de Junts per Llagostera. Al no tenir majoria absoluta queda per determinar si Junts governarà en minoria, buscant acords puntuals amb la resta de grups amb representació municipal, o si optarà per formalitzar algun tipus de pacte estable.

Amb acord o sense, i al descartar-se el possible tripartit entre ERC, CUP-Alternativa i el PSC, tot i sumar els 7 regidors que dona la majoria absoluta, Narcís Llinàs serà indiscutiblement el proper alcalde de Llagostera pel mandat 2023-2027.

La resta de regidors de Junts per Llagostera, seran Pilar Aliu Bou, Adrià Guinó Turon, Jordi Mir i Frigola, Irene Miquel Valentí i María Carmen Flores Ruiz. En representació d’ERC s’asseuran a l’oposició, Eduard Diaz Capallera, Lorena Quiñones Quiñones, Daniel Daunis Llobet, Sílvia Fà Cateura i Aniol Vinyoles Bernatallada. Jordi Casas ho farà en representació de la CUP-Alternativa per Llagostera i Àlex Maqueda Moreno del PSC.

El ple de constitució del nou ajuntament serà el dissabte 17 de juny a les 12 del migdia.


Junts per Llagostera, encapçalada per Narcis Llinàs, amb 1375 vots ha estat la candidatura més votada a Llagostera, seguida d’ERC, amb 1088 vots, de la CUP-Alternativa amb 369 vots i del PSC amb 334 vots.

Amb aquests resultats Junts per Llagostera obté 6 regidors, ERC 5, CUP-Alternativa 1 i el PSC 1.

Així doncs la futura composició de l’Ajuntament de Llagostera està en mans de possibles pactes o bé d'un govern amb minoria de Junts per Llagostera amb acords puntuals. Tots els candidats han felicitat al que serà el proper alcalde de Llagostera, Narcís Llinàs.

Pel que fa a la participació hi ha hagut una davallada significativa situant-se en el 52,4% dels 6245 llagosterencs cridats a les urnes. Això significa que la participació ha baixat 12,55 punts respecte al 2019, quan les municipals van coincidir amb eleccions europees.

Segueix baixant la participació a les eleccions municipals de Llagostera respecte l’any 2019. A les 18 h la participació és del 40,38%, 10,79 punts menys que a la mateixa hora del 2019. Recordeu que el col·legi electoral estarà obert fins a les 20h.
Quim Llinàs guanya el campionat de Tir al Plat de Festa Major organitzat per la societat de Caçadors Sant Hubert. El llagosterenc Carles Maurici, ha sigut finalista.
La participació a les eleccions municipals a Llagostera, a les 14h, s’ha situat en el 28,15%. Aquesta dada és un 7,48% inferior respecte l’any 2019 a la mateixa hora. La propera actualització de dades de participació es farà a les 18h. A Llagostera s’han constituït amb normalitat les 9 meses ubicades a l’Institut. Un total de 6.245 llagosterencs estan cridats a les urnes. Tots ells poden votar fins a les 20h.

Un total de 169 infants i joves de 0 a 14 anys han participat en el 53è Concurs de dibuix infantil organitzat pel Grup Excursionista Bell-Matí.

En la categoria de 0 a 5 anys el primer premi ha estat per Laia Climent Mayol, en la categoria de 6 anys Ona Masllovet Fernàndez, en la de 7 a 8 anys, Lluc Comas Malagon, en la categoria de 9 a 11 anys, Arnau Pla Pascual i en la categoria de 12 a 14 anys el primer premi ha estat per Clara Rodríguez Sala.

En cada categoria s’han repartit 4 premis. Podeu consultar la resta de guanyadors aquí.

El repartiment de premis ha anat a càrrec de l’alcalde de Llagostera, Antoni Navarro. Tots els dibuixos han quedat exposats al local social de la Caixa.

Dissabte, 27 Maig 2023 08:33

El Correvarans ho peta a Llagostera

Centenars de persones han participat a la sisena edició del Correvarans de Llagostera per proclamar la república varanera. El Correvarans, organitzat per l’ Associació Cultural Moixiganga, s’ha iniciat a la plaça Llibertat al ritme del DJ Xirgo i ha seguit amb una cercavila amb la xaranga de Bufant Fort Street Band, fent parades a l’Enrenou, el 9 Set i al Modoni. El Correvarans ha comptat la participació especial de “Lo Tossino de Tàrrega”.
Els llagosterencs Eva Estragués i Joan Ramírez han pres el relleu a Aina Puig i Adrià Pico com a pubilla i hereu del municipi. L’elecció s’ha fet per votació popular i s’ha donat a conèixer després de la lectura del pregó que enguany ha anat a càrrec del Grup Lila de l’Espai Jove, Ca la Viudi.
Dijous, 25 Maig 2023 10:00

Recta final de la campanya electoral

Amb el debat d’alcaldables, organitzat per Llagostera Ràdio, arribem a la recta final de la campanya electoral. Els quatre candidats que opten a l’alcaldia de Llagostera, Narcís Llinàs (Junts per Llagostera), Eduard Diaz (ERC), Jordi Casas ( CUP-Alternativa per Llagostera) i Àlex Maqueda (PSC) van tenir ocasió d’exposar les seves propostes programàtiques dividides per blocs temàtics sense massa novetats ni cap sorpresa, almenys pels que prèviament s’hagin entretingut a llegir els programes electorals o hagin assistit en els actes organitzats durant la campanya.

Ramon de Arriba, va poder conduir el debat sense necessitat de cridar a l’ordre a ningú on els candidats van respectar les formes en tot moment i els temps d’intervenció davant d’un Teatre Casino Llagosterenc ple a vessar. Tres hores de debat on realment hi va haver poc debat entès com a disputa o diàleg entre contrincants polítics a qui potser s’ha fet massa llarg. Personalment m’esperava un debat amb més càrrega política tot i que també s’han viscut alguns moments estel·lars acompanyats d’aplaudiments per part del públic.

Deixant de banda les habilitats persuasives de cada un dels candidats tot fa pensar que el proper ajuntament estarà configurat sense majoria absoluta amb la necessitat de pactes, estables o puntuals, que permetin governar i tirar el poble endavant. En aquest sentit la CUP-Alternativa i ERC han reafirmat el seu compromís de no pactar amb el PSC, i JUNTS i el PSC han deixat la porta oberta a tothom, sense excloure cap opció. Sigui com sigui el resultat està en mans dels 6245 llagosterencs cridats a les urnes aquest diumenge 28 de maig. Molta sort a tots i que hi guanyi Llagostera.

Podeu recuperar el debat des d'aquí.