ELPOLLTV

Div03052024

Back Estàs aquí:Inici Esports Patinatge Marc Sureda
Marc Sureda

Marc Sureda

Dissabte, 29 Desembre 2012 00:00

Els Patges Reials arriben a Llagostera

Aquest dissabte els Patges dels Reis Mags d'Orient han visitat Llagostera per recollir les cartes dels nens i nenes del municipi. Durant l’estada dels patges els nens i nenes acompanyats dels seus pares i mares han pogut participar al taller infantil de fanalets per anar a esperar els Reis el proper dia 5 al vespre.

Divendres, 04 Gener 2013 00:00

VII Festa de Reis

Un any més la Colla Gegantera de Llagostera organitza la Festa de Reis al local Polivalent de Llagostera. Enguany la festa arriba a la setena edició i obrirà les portes amb entrada gratuïta a partir de la una de la matinada amb sessions musicals a càrrec dels Dj's Okam i Fauster i el Dj Clap com artista convidat.

La llagosterenca Mireia Codina ha guanyat l'accèssit D de la Secció Oficial del XIII Fotoconcurs del Carnet Jove. El director general de l’Agència Catalana de la Joventut del Departament de Benestar Social i Família, Jordi Boixadera, ha entregat aquest matí els premis.En total s’han premiat a quinze joves d’entre 15 i 28 anys per les seves instantànies presentades en les diferents categories del popular concurs de fotografia: oficial (temàtica lliure), viatges, social, natural, retrats i fotos instantànies. Hi han participat un total de 781 joves que han presentat 2.164 fotografies. En els últims set anys, han estat 7.896 els joves d’entre 14 i 30 anys els que han participat a la iniciativa, i les fotografies concursants han arribat fins a les 27.679.

L’Arxiu Municipal de Llagostera ha ingressat més de 24.000 negatius fotogràfics (1.533 en vidre) procedents del fotògraf Ricard Solà, que durant 41 anys va fotografiar la gent de Llagostera i la vida institucional, social i cultural del poble. El fons “Fotos Solà – Can Llirinós” és un conjunt documental format per 24.343 negatius fotogràfics datats entre el 1949 i el 1990 que conté la totalitat de l’activitat professional de Ricard Solà: reportatges d’esdeveniments festius, institucionals i religiosos, imatges publicitàries, casaments, comunions, retrats, fotos de galeria...

Dijous, 10 Gener 2013 12:53

500 quilos de caramels sense gluten

Arriba la nit més màgica de l'any. Aquest vespre Melcior, Gaspar i Baltasar acompanyats de la seva comitiva, arribaran a Llagostera després d'un llarg viatge. Els seus patges van anunciar la setmana passada que els Reis tenen previst arribar a les 19 hores i desfilaran pels carrers del poble des de l’Avinguda de l’Esport fins a la Plaça Catalunya passant pel Passeig Romeu, Pau Casals, Passeig Pompeu Fabra, Fivaller, Cristòfol Colom i Àngel Guimerà. Els Reis repartiran 500 quilos de caramels sense gluten, aptes per celíacs. Unes 200 persones participen enguany a la cavalcada que com a novetat incorpora una carbonera carregada de carbó per a tots aquells que no s’han portat massa bé durant el 2012. La cavalcada acabarà a la Plaça Catalunya amb la tradicional recepció Reial on els nens i nenes podran saludar personalment al seu Rei preferit.

 'El gat de Schrödinger', la novel·la de l’escriptor cassanenc Jordi Dausà ariba a Llagostera, concretament a la Llibreria Sureda. L’autor recupera en aquesta obra els personatges del seu anterior treball titulat ‘Manual de supervivència’, que li va valer el premi Montflorit l'any 2010. Publicat per Stonberg Editorial, ‘El gat de Schrödinger’ narra la història d'un comiat de solter compartit per tres joves sense cap afinitat que acaba convertint-se en una divertida aventura que barreja la comèdia sentimental, el retrat sociològic i la trama negra. 


El teatre del Casino Llagosterenc s’ha omplert de gom a gom per assistir al Concert d’Any nou a càrrec de l’Esclat Gospel Singers amb l’espectacle The new gospel machine en el que hi ha intervingut 30 cantaires i 10 solistes a més de piano, baix i bateria. 

Dimecres, 02 Gener 2013 00:00

Obres de reforç a la muralla

Un cop finalitzat l’estudi d’estabilitat i treballs de prospecció geotècnia per determinar les característiques del terreny de la base de la muralla i del mirador de la Plaça del Castell s’ha decidit procedir a realitzar una actuació d’estabilització, per resoldre els moviments i esquerdes que s’han produït a la muralla i al paviment del mirador. Segons ha informat l’Ajuntament per solucionar el problema s’ha començat per rebaixar el paviment de la zona del mirador per disminuir la càrrega com a fase prèvia a l’execució dels reforços previstos. 

Dimarts, 01 Gener 2013 00:00

L'any 2012 ha estat molt sec a Llagostera

El 2012 ha estat un any sec a pràcticament tot el país tot i que les quantitats de precipitació que s’han acumulat al llarg de l’any mostren una gran variabilitat de la pluviometria a Catalunya. A Llagostera s’han registrat 482,4 litres de pluja acumulada durant el 2012 segons dades registrades i facilitades per l’observatori meteorològic de Rafa Balaguer. Tal com es pot veure en el gràfic el 2012 ha estat un dels anys més secs des del 1994 només superat pel 2009 amb 455,2 litres.

Ses majestats els Reis d'Orient han arribat a Llagostera carregats de regals, màgia i il·lusió. Enguany, a diferència de l’any passat, ho han fet molt puntuals i han recorregut els carrers del poble a tota velocitat fins a la Plaça Catalunya on han repartit regals per tots els nens.

Pàgina 247 de 247