ELPOLLTV

Div02122022

Back Estàs aquí:Inici Fets i gent Aniversaris Marc Sureda
Marc Sureda

Marc Sureda

Divendres, 05 Novembre 2021 21:14

En record de Josep Solés Pujol

En Josep Solés Pujol, en Les, com tothom el coneixia, ens ha deixat als 88 anys. Vinculat sempre a la vida social i política del municipi era un dels socis més antics del Casino Llagosterenc. Discret, amable i amb ganes de conversa, sempre estava disposat a debatre per millorar els diversos aspectes del poble. Durant molts anys va ser un dels pilars de Convergència Democràtica de Catalunya a Llagostera. Va formar part de moltes llistes electorals a les eleccions municipals de la formació convergent, tot i que mai va voler ocupar posicions de sortida que l’haurien portat a ser regidor.

Carnisser, ex futbolista de la U.E Llagostera i amic dels seus amics, estava casat amb Carme Franch Xargay i deixa quatre filles. La cerimònia religiosa serà aquest dissabte 6 de novembre, a les 4 de la tarda a la Parròquia Llagostera.

Es congela l’IBI, es millora el redactat actual per evitar confusions, i s'incideix en millorar i bonificar el reciclatge i la reducció de residus.

El Ple de l’Ajuntament de Llagostera celebrat aquest dimecres 3 de novembre ha aprovat, per unanimitat, les ordenances fiscals que regiran l'any 2022.

El regidor d’Hisenda, David Parron, va exposar la proposta de modificació on bàsicament en destaca la congelació de l’IBI i l’increment de la taxa d’escombraries.
Aquest increment respon principalment a la millora de les àrees de contenidors de les urbanitzacions de Font Bona i Selva Brava i dels veïnats de Gaià, Bruguera, Panedes, Llobatera i Sant Llorenç, i a l'ampliació del sistema porta a porta a les urbanitzacions de la Canyera, Mata i Mont-Rei i als veïnats de Cantallops, Creu de Serra, Ganix, la Mata i Pocafarina, previst per a l’any vinent.

Així, la taxa d'escombraries s'incrementa un 4% als habitatges del nucli urbà on es realitzar el sistema de recollida porta a porta, i un 110% en els veïnats, que seran els més beneficiats de les millores previstes que s’implantaran a partir de desembre. Aquest increment es pot veure compensat considerablement si es participa correctament en la recollida selectiva i s’apliquen les bonificacions, que poden arribar fins al 40% de la taxa.

En aquest sentit, Parron va explicar que “bona part de les bonificacions es destinaran a premiar la correcta recollida selectiva, per crear consciència entre la població, i alhora deixar palès que no fer-ho correctament es penalitza amb un augment de la taxa”. Val a dir també que l’increment de la taxa d’escombraries assumeix la pujada de l’11,3% del cànon de residus per part de l’Agència de Residus de Catalunya.

A banda de l’IBI i de les escombraries, la modificació de les ordenances també afecta l’ordenança de tinença d’animals per incorporar-hi bonificacions a determinats col·lectius d'acord amb la moció presentada pel grup municipal de Junts per Llagostera, aprovada per unanimitat.
Finalment també cal destacar l’assimilació de la taxa d'equipaments esportius als preus de mercat afegint la possibilitat de llogar el camp de futbol, el pavelló d’esports i el local polivalent amb il·luminació o sense o fent ús o no dels vestidors.

Podeu recuperar la sessió del Ple des del canal Youtube de l’ajuntament.

Dimarts, 26 Octubre 2021 10:04

Nova matinal de recollida de deixalles

El Grup Excursionista Bell-Matí acomiadarà el mes d'octubre amb una nova nova matinal de recollida de deixalles a l’entorn de Llagostera. El grup de voluntariat, juntament amb l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament, tenen identificats diversos abocaments i tenen previst netejar-los.

La matinal és oberta a tothom qui vulgui afegir-se. El punt de trobada és la Deixalleria Municipal, aquest dissabte 30 d'octubre, a les 10.00 h.

Llagostera ha tancat aquest diumenge la programació del Correllengua amb una caminada pel veïnat de Sant Llorenç. Les activitats van iniciar-se dimecres de la setmana passada amb la presentació del llibre "El futur del català depèn de tu" de Carme Junyent, divendres amb la xerrada "Isabel-Clara Simó, figuerenca del País Valencià" a càrrec de Joan Ferrerrós i Serra. La programació va seguir dissabte amb un matinal de jocs de taula editats en català a càrrec de l'Associació de Jocs de Taula Meeple Llagostera i el concert de Cris Juanico.

Enguany, a Catalunya la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana ha dedicat el Correllengua a l'escriptora, periodista i activista política Isabel-Clara Simó. A Llagostera el Correllengua compte amb el suport de l'Ajuntament i de diverses entitats locals.

El camp municipal de futbol de Llagostera acollirà els partits de dos equips femenins el pròxim diumenge 24 d’octubre a les 18h. És el primer cop que a Llagostera juguen dos equips femenins en el mateix moment. Són el sènior i l'infantil femení del Club Base Llagostera que s'enforntaran a Les Preses i al Sils, respectivament.

A més, per commemorar el dia de la Lluita Contra el Càncer de Mama del passat 19 d’octubre, tots els equips, masculins i femenins, lluiran un llaç rosa durant el partit. L'entrada al camp serà gratuïta.

L’Ajuntament de Llagostera ha adquirit mascaretes transparents i aquesta setmana les ha repartit entre les educadores de les llars d’infants municipals per facilitar la comunicació amb els infants. Les mascaretes s’han convertit en un obstacle per als professionals de l’educació  a l’hora de comunicar-se amb els nens/es. Aquest problemàtica s’agreuja en l’educació infantil, etapa en què la comunicació oral és bàsica.

A partir d’ara els infants podran gaudir de la gestualitat i l’expressió facial  de les seves educadores. Aquestes mascaretes són reutilitzables i estan homologades segons les especificacions tècniques UNE0065:2020 i UNE-CWA 17553:2020 pel laboratori AMSLAB

Dijous, 21 Octubre 2021 07:11

Nou outlet a Llagostera

Loop Maxi Outlet és el nom de la nova botiga de roba outlet que avui, dijous 21 d’octubre, obre les seves portes a Llagostera. Situat al carrer Fivaller número 12 disposa d’un espai de més de 300 m2 destinats a moda i complements de les millors marques del moment. La inauguració tindrà lloc a partir de les 19.00h.
Agents del cos de la Policia Nacional, amb la col·laboració de la Policia Local de Llagostera, han detingut aquest dilluns al matí un home de nacionalitat sèrbia, on se li han requisat a l’interior del seu domicili, un total de 660 plantes de marihuana i 13.000 € en efectiu.

L’operació s’ha realitzat a primera hora del matí, després de mesos d’investigació i un cop rebuda la corresponent autorització judicial per poder accedir al domicili ubicat a la urbanització Llagostera Residencial.

L’home ha estat posat a disposició judicial acusat d’un presumpte delicte contra la salut pública.


La Societat de Caçadors de Llagostera ha celebrat aquest cap de setmana el Campionat Local de caça menor amb gos. El guanyador ha estat Jordi Salas Vigo amb 3.250 punts seguit d'Àngel Martí Pla amb 3.150. Tots dos participaran al campionat provincial Faisà d’Or, previst pel pròxim 30 d’octubre a Vilopriu. Salas ho farà com a caçador i Martí com a jutge.

El Campionat Local ha tingut lloc a la zona de Cabra Penjada amb 8 participants que han caçat un total de 29 peces de les 40 que s’han alliberat. La regidora d’Esports, Silvia Fà, ha assistit al Campionat.

Des de la Societat de Caçadors Sant Hubert de Llagostera han explicat que aquest tipus de campionat té una vessant esportiva i que la tasca dels caçadors durant l’any va més enllà de la cacera. En aquest sentit han destacat que col·laboren amb l’administració per controlar i reduir les poblacions de senglars que castiguen fortament els conreus i que participen en tasquen de recuperació de camins i neteges de deixalles al bosc, entre d’altres.


La dotació anual és de 2.000 €, que assumeix íntegrament Aqualia a fons perdut.

Es tracta d'una mostra de com l'Ajuntament i l'empresa s'uneixen per lluitar contra la pobresa energètica al municipi.

L'Ajuntament de Llagostera i Aqualia, l'empresa gestora del cicle integral de l'aigua al municipi, han signat un conveni per crear un Fons Social per garantir l'accés a l'aigua potable i al clavegueram a tots els ciutadans que no poden fer-se càrrec del pagament de la factura de l'aigua. Aquesta mesura pretén donar cobertura econòmica i evitar el tall de subministrament d'aigua potable a les persones que es troben en una greu situació econòmica.

L'alcalde de Llagostera, Antoni Navarro, i el regidor de Sobiranies, Enric Ramionet, han explicat que "és coneguda la incapacitat que tenen algunes persones o famílies de municipi per poder pagar els subministraments bàsics, com l'aigua. Malauradament, aquesta situació està present al municipi i s'han incrementat en els últims anys, com a conseqüència directa del desfavorable context econòmic que estem vivint. La signatura d'aquest conveni és una mostra de com ajuntament i empresa poden anar de la mà per lluitar contra la pobresa energètica i pal·liar aquestes situacions tan difícils per a moltes famílies " La dotació anual d'aquest Fons serà de 2.000 euros i anirà a càrrec d'Aqualia a fons perdut, sense que aquest import afecti el balanç de la concessió ni als ciutadans. En aquest sentit, el delegat de Barcelona i Girona d'Aqualia, Manel Gómez, ha manifestat que "més enllà de gestionar el Servei Municipal d'Aigua amb totes les garanties de qualitat i oferint les millors respostes tècniques per a la sostenibilitat econòmica i mediambiental, el nostre paper com a empresa especialitzada en la gestió de l'aigua també és garantir la sostenibilitat social i aconseguir que cap ciutadà quedi privat del servei domèstic d'aigua per raons econòmiques ".

Aquest fons beneficiarà de forma puntual a les famílies que no puguin fer front al pagament de la factura de l'aigua. Per a la seva aplicació i gestió, s'elaborarà un protocol per gestionar els diferents casos possibles, validat per totes les parts involucrades en el procés: l'Ajuntament, com a titular de el Servei Municipal d'Aigües i Aqualia, com a entitat responsable de la gestió del servei.