Marc Sureda
Primera derrota del Llagostera
Unes 10.000 persones visiten la XI Fira del Bolet
Unes 10.000 persones han visitat l'onzena edició de la Fira del Bolet de Llagostera. ‪Dilluns us oferirem un vÃdeo resum de tota la jornada.
L'Esplai Papu Tisores, Carns Agustà i la Barberia Mir premiats a la Fira del Bolet
L’Esplai Papu Tisores ha rebut el premi Ou de Reig 2013 per la seva tasca duta a terme durant els seus 5 anys de funcionament. L’Associació de Restaurants de Llagostera ha donat la Forquilla de plata a la Fina i l’Albert de Carns Agustà i la Unió de Botiguers ha donat el Cistell de plata a la Barberia Josep Mir. Pel que fa al concurs de caçar de bolets els premis han estat per Joan Bayé Nadal en la categoria de bolet més gros, Josep Puig Viñolas pel bolet més estrany i Silvia Rovira pel cistell més variat. En el concurs de vestits de pagès Ingrig Gonzà lez ha estat l’afortunada del sorteig d’un menú per a dues persones a La Cuina del Bolet que ofereix l’Associació de Restaurants de Llagostera. Finalment, el premi del concurs d’aparadors ha estat per la Farmà cia Berta Simón.
El bon temps acompanya la Fira del Bolet
Caçadors de Bolets
Un dels moments més entranyables de la tardor és per molta gent l’arribada dels bolets. Si t’agrada anar-los a caçar envia’ns les fotos de les teves troballes a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. i les publicarem com aquesta de la Fiona.
Més de 100 parades a la Fira del Bolet
Més de 100 parades ompliran els carrers i places del nucli antic de Llagostera aquest dissabte 12 d’octubre. La Fira del Bolet arriba a la seva onzena edició amb activitats, demostracions d'oficis, exposicions i gastronomia relacionada amb el món del bolet. Nascuda l’any 2003 amb la vocació d’instaurar-se com a fira anual per projectar el municipi i la comarca del Gironès cap a l’exterior, s'ha consolidat amb més de 10.000 visitants cada any. L’obertura oficial de la Fira es farà a les 10 del matà a la Plaça del Castell on hi ha confirmada l'assistència de diversos alcaldes i alcaldesses dels municipis veïns. Per completar l'oferta gastronòmica, fins al 3 de novembre, els restaurants del municipi celebren les jornades gastronòmiques de la Cuina del Bolet. Més informació i programa a www.firabolet.com
Comença el segon cicle de conferències de l'Arxiu
El medievalista Elvis Mallorquà i l'arqueòleg Joan Llinà s han iniciat aquest divendres al vespre el segon cicle de conferències organitzat per l’Arxiu Municipal de Llagostera. El cicle consta de 5 sessions dedicades a l'estructura de l'espai agrari a Llagostera del segle XIV al XXI. La primera de les conferències ha tractat sobre Els masos de Panedes i de Romanyà de la Selva a l'edat mitjana. Una cincuantena de persones han assistit a l’acte que ha tingut lloc al local social. La propera conferència està prevista pel 25 d’octubre a cà rrec de Pere Gifre, professor de secundà ria i historiador de l’Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona. Podeu consultar el programa des d’aquÃ.
Ha mort José Córdoba RamÃrez
Ha mort José Córdoba RamÃrez de 78 anys. La cerimònia religiosa serà el dissabte dia 12 d’octubre a les 10h a la Sala de cerimònies del Tanatori de Llagostera.
Joan Roca dóna suport a la Fira i Cuina del Bolet de Llagostera
L’Alcalde Fermà Santamaria acompanyat del prestigiós cuiner Joan Roca han promocionat aquest migdia la XI Fira del Bolet de Llagostera, prevista per aquest dissabte 12 d'octubre. A l’acte, realitzat al Pont de Pedra de Girona, hi han participat també diversos cuiners de l’Associació de Restaurants de Llagostera i ha servit per donar el tret de sortida a les jornades gastronòmiques de La Cuina del Bolet.
Tret de sortida a les jornades gastronòmiques de la Cuina del Bolet
Ou eco escalfat amb crema de bolets, botifarra pinyonera amb pinetells, carpaccio d’ous de reig amb foie mi-cuit, carpaccio de ceps, amanida de pernil d’à nec i figues amb bolets confitats, crema de carbassa amb bolets, croquetes artesanes de bolets i creppe de peus de porc amb trompetes de la mort són alguns dels plats que formen part del menú de la campanya gastronòmica de la Cuina del Bolet que comença aquest dijous 10 d’octubre i s’allargarà fins al 3 de novembre. Un total de 8 restaurants llagosterencs hi participen on els bolets són els principals protagonistes. La campanya està organitzada conjuntament per l’Àrea de Promoció Local de l’Ajuntament de Llagostera i l’Associació de Restaurants del municipi. Els restaurants que hi participen són: El Tinars, Ca la Maria, Mas Roure, Can Cassoles, El Carril, Can Panedes, Ca l’Artau i Cal Degollat. Els preus dels menús oscil·len entre els 21 i els 70 euros. Més informació a www.firabolet.com