ELPOLLTV

Div19042024

Back Estàs aquí:Inici Horòscop Casaments Marc Sureda
Marc Sureda

Marc Sureda

Divendres, 21 Març 2014 15:14

DuJazz a Llagostera

DuJazz presenta de la mà de Paula Grande (veu) i Francesc Ubanell (guitarra) un viatge musical pel jazz i el soul. Interpretant versions dels grans clàssics, des de Cole Porter, Miles Davis, Horace Silver, fins a Ray Charles, James Brown o Etta James. Amb uns arranjaments delicats i amb sonoritat pròpia, un viatge que no ens deixarà indiferents. Aquest dissabte a les 22 hores al Teatre Casino Llagosterenc. 

L’Ajuntament de Llagostera, des de l’Espai Jove Ca la Viudi, ha organitzat una xerrada informativa sobre les clàusules abusives de les hipoteques. L’acte tindrà lloc aquest dimecres 19 de març a les 20 hores a la Biblioteca Julià Cutiller.

La comarca del Gironès disposa actualment de 10 depuradores en servei que tracten un cabal d’aigües residuals de 49.000 m3/dia (que representa el sanejament equivalent de 200.000 d’habitants). Això significa que les depuradores existents a la comarca garanteixen el sanejament de més del 96% de la seva població.

 Segons ha informat la Generalitat, els sistemes de sanejament en servei són els següents: Bescanó, Cassà de la Selva (saneja les aigües residuals de Cassà i Llagostera), Celrà, Cervià de Ter, Flaçà (saneja les aigües residuals de Flaçà i Sant Joan de Mollet), Girona (saneja les aigües residuals de Girona, Salt, Sarrià de Ter, Fornells de la Selva, Vilablareix, part de de Sant Julià de Ramis i un poligon industrial d'Aiguaviva), Llambilles, Sant Jordi Desvalls-Mas Masó, Quart i Sant Gregori. Totes aquestes depuradores, a més de sanejar les aigües residuals generades en els municipis esmentats, també contribueixen a la millora mediambiental dels rius Ter i Onyar.
Dimecres, 19 Març 2014 07:34

Llagostera rep el guardó Infoparticipa

Llagostera és un dels 48 ajuntaments catalans guardonats per la transparència del seu web municipal i el que disposa de la puntuació més elevada amb un 92,68 %, de la província de Girona. De fet, Llagostera i Celrà (90,24%) són els dos únics municipis gironins que han rebut el segell "Infoparticipa@" a la qualitat i la transparència de la comunicació pública que atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB. Ahir al vespre l’alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, acompanyat dels regidors Josep Aliu, Ramon Soler i de la regidora Montse Vilà, va recollir el guardó en un acte celebrat al Palau de Pedralbes de Barcelona.

L’ADF Llagostera segueix treballant en les tasques d’extinció del foc de Vall-llobrega. Durant tot el dia d’avui han seguit donant suport als Bombers.  A les 20.30 d'avui, els Bombers han controlat l’incendi forestal que des d’ahir afecta diversos municipis del Baix Empordà. Les condicions meteorològiques avui han estat més favorables i això, juntament amb la intensa feina realitzada, ha permès als Bombers estabilitzar l’incendi aquest migdia. Ara, tot el flanc dret de l’incendi està assegurat i el perímetre està encerclat. Al llarg de la nit continuaran treballant a la zona 15 dotacions dels Bombers: 9 vehicles d’aigua per remullar la superfície i revisar fumaroles, 2 vehicles de logística, 3 de comandament i 1 del Grup d’Emergències Mèdiques (GEM). El Centre de Comandament de Bombers (CCB) situat a l’Ajuntament de Vall-llobrega s’ha desmuntat a mitja tarda. Els hidroavions han fet la darrera descàrrega a les 17.00 i s’han retirat a la seva base, mentre que la resta dels mitjans aeris activats han treballat fins l’ocàs.
Segons la darrera actualització de la superfície afectada, facilitada pel Cos d’Agents Rurals, han cremat 359 hectàrees, la major part de les quals de massa arbrada pertanyent al PEIN Massís de les Gavarres. Per municipis, els més afectats han estat Calonge (amb 144 hectàrees del seu terme municipal cremades) i Palamós (amb 130,6 hectàrees). A Vall-llobrega han resultat afectades 62,5 hectàrees de vegetació, mentre que a Forallac, 22. La Direcció General de Protecció Civil manté la Prealerta del Pla especial d’emergències per incendis forestals a Catalunya (INFOCAT).

 

Una cinquantena de tractors d’època, han participat aquest diumenge a la VI tractorada de Llagostera, organitzada per l’Associació de Segadores i segadores del municipi. Entre els tractors s’han pogut veure els mítics Lanzs, Barreiros, Man i tampoc i han faltat els populars John Deere. La trobada ha tingut lloc a la zona esportiva on s’ha fet un dinar popular al local polivalent.

L’ADF de Llagostera s’ha desplaçat a primera hora d’aquesta tarda fins a Vall-llobrega per incorporar-se a les tasques d’extinció de l’incendi forestal que s’ha declarat poc després de la una del migdia. El foc afecta una zona forestal situada al sud de Sant Mateu de Vall-llobrega, a prop del paratge Mas Cabrer, pertanyent al Massís de les Gavarres. Els Bombers treballen intensament per poder controlar el foc el més aviat possible, encara que la forta tramuntana que bufa a la zona condiciona l’evolució de l’incendi. 30 dotacions terrestres i 5 mitjans aeris participen en les tasques d’extinció juntament amb diversos efectius d’ADF desplaçats fins al lloc del foc

Diumenge, 16 Març 2014 08:12

Empat del Llagostera a València

Segon empat consecutiu del Llagostera. En aquesta ocasió sense gols al camp del València - Mestalla, en un partit en amb dues parts totalment oposades, Podeu llegir la crònica des del web de la Unió Esportiva Llagostera.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural informa que a partir del 15 de març, fins al 15 d’octubre no es pot encendre foc en terreny forestal. Aquesta prohibició recollida en el Decret 64/1995 té com a objectiu establir una sèrie de mesures per prevenir els incendis forestals.

La norma regula que en els terrenys forestals, estiguin o no poblats d’espècies arbòries, i en la franja de 500 metres que els envolta no es pot encendre foc sigui quina sigui la finalitat. Especialment, no es poden cremar restes de poda i d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals, sense una autorització expressa del Departament d’Agricultura. Tampoc no es poden fer focs d’esbarjo ni d’altres relacionats amb l’apicultura. Dins de les àrees recreatives i d’acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc quan s’utilitzin barbacoes d’obra amb mataguspires.

També queda prohibit llençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l’inici d’un foc; llançar coets, focs d’artifici o d’altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

L’obtenció de permisos

Les sol·licituds de les autoritzacions en zona forestal i la franja de 500 metres que l’envolta en el període comprès entre el 15 de març i el 15 d’octubre, cal presentar-les a les oficines comarcals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

La normativa també preveu, només per a l’eliminació de restes vegetals i restes de poda procedents de treballs agrícoles (brancatge d’olivera i ametllers, vinya i restes vegetals procedents dels horts... ), la possibilitat de presentar les sol·licituds als ajuntaments. D’aquesta manera, els pagesos només han de fer un únic tràmit al seu ajuntament i s’estalvien desplaçaments posteriors a la capital de la comarca.

Aquest 2014, des de l’1 de gener fins avui, hi ha hagut a Catalunya 69 incendis forestals que han cremat 35 hectàrees forestals.

Aquest hivern s’ha implantat un nou sistema de gestió de les comunicacions de crema que cal presentar als ajuntaments per poder realitzar-ne durant el període comprès entre el 15 d’octubre i el 15 de març.

Aquest nou sistema utilitza la plataforma EACAT per a l’enregistrament de les dades dels titulars de les comunicacions a la sala central de comunicacions del Cos d’Agents Rurals. Des d’aquesta sala, en el cas de condicions meteorològiques adverses, es comunica la suspensió de les autoritzacions als seus titulars amb l’enviament de SMS.

Aquest sistema s’ha implantat a 869 municipis (94% del total) i ha facilitat la tramitació de 77.816 comunicacions de crema. La comarca que més comunicacions de crema ha realitzat entre el 15 d’octubre i avui és el Vallès Oriental, amb 6.385, seguida del Baix Ebre i el Bages. Per municipis, Tortosa és on més comunicacions s’han registrat seguit de Lliçà d’Amunt, el Perelló, Roquetes i Vallirana.

Aquesta nova modalitat d’obtenció del permís suposa una millora en la qualitat del servei alhora que garanteix el compliment de les condicions i mesures per evitar incendis forestals

 

 

 

 

 

 

El periodista llagosterenc Joan Ventura és el nou president de la junta de la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya. La nova junta està formada per Laura Fanals (vicepresidenta), Sílvia Planas (secretària), Jaume Serra (tresorer), i Xevi Masachs i Tània Tapia (vocals). Ho publica avui el diari El Punt Avui.