ELPOLLTV

Dij18042024

Back Estàs aquí:Inici L'ull de poll Marc Sureda
Marc Sureda

Marc Sureda

L’Ajuntament de Llagostera ha celebrat aquest matí el Ple Juvenil amb la participació activa dels alumnes de 3 d’ESO de l’institut.

Durant la sessió els alumnes han assumit les funcions polítiques dels regidors per plantejar preguntes i formular propostes de millora pel municipi de Llagostera a l’alcalde i regidors de l’equip de govern.

La sessió ha estat presidida per l’alcalde de Llagostera, Antoni Navarro, acompanyat de la regidora de Joventut, Educació i Esports, Sílvia Fà, el regidor de Cultura, Enric Ramionet i el regidor de Turisme, Festes, Promoció econòmica, Participació i Transparència, Eduard Diaz.

Els alumnes que han participat com a càrrec electes han estat Martí Carreras, Yasmin Ghezouani Gaina, Núria el Hadj, Biel Malagón, Berta Xargayó, Queralt Venturta, Ivan Arjona, Mariona París, Maria Palomo, Jordi Soler i Oriol Fonfria. Natana Vilanova ho ha fet com a secretària i Alejandra Luque i Oriol Fernàndez han cobert la sessió com a periodistes.

Els joves estudiants s’han interessat per diversos temes del municipi, com la construcció de la residència geriàtrica, la seguretat ciutadana, els casos d’ocupacions d’habitatges, l’accés a l’habitatge, l’estat de les carreteres, l’organització d’activitats d’estiu i festivals de música, temes relacionats amb l’impuls d’energies renovables, el feminisme així com la gestió dels impostos municipals, entre d’altres.

El Ple Juvenil és una iniciativa impulsada conjuntament per les regidories de Joventut i Educació de l'Ajuntament i l'IES Llagostera.

Dimarts, 14 Febrer 2023 13:36

Ha mort Josep Boadella Alsina

Ha mort Josep Boadella Alsina de 90 anys, vidu de Rosa Castelló Virgili. La cerimònia serà el dia 15 de febrer, a les 16h, a la parròquia de Llagostera. Vetlles dia 15 de 10 a 13h.
Amb una ofrena floral a la plaça de l’Exili en record de totes les persones que van lluitar per la llibertat i van patir exili, deportació o mort, aquest diumenge Llagostera ha commemorat el Dia Nacional de l’Exili i la Deportació. L’acte ha comptat amb la presència i suport de tots els grups polítics amb representació municipal, Llagostera per la Independència i l’acompanyament musical dels alumnes de l’Escola de Música de Llagostera.

La programació dels actes commemoratius organitzats per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Llagostera va iniciar-se dijous amb la xerrada “Recuperant la Memòria Històrica” a càrrec de del pedagog, catedràtic i escriptor, Salomó Marquès i ha finalitzat amb l'espectacle “Memòria de les oblidades” de l'actriu Rosa Andreu que recrea la història de quatre dones empresonades pel règim franquista al convent de les Oblates de Tarragona.

L’Ajuntament de Llagostera i els veïns de les urbanitzacions La Canyera i la Mata s’uneixen per exigir a Endesa que posi fi als talls d’electricitat.

L’Ajuntament de Llagostera s’ha reunit amb els veïns afectats pels continus talls de llum en el subministrament elèctric d’aquests dos nuclis del municipi on hi ha censades 520 persones.

Els talls s’han agreujat coincidint amb l'onada de fred deixant diverses hores els veïns sense electricitat durant les darreres nits.

L’alcalde de Llagostera, Antoni Navarro, s’ha posat en contacte directament amb la companyia per traslladar les queixes i el malestar dels veïns. Per part de la companyia s’ha informat que enviarien operaris a revisar les instal·lacions però els talls segueixen afectant els veïns de les esmentades urbanitzacions.

Davant d’aquesta situació i de la impossibilitat per solucionar els talls de llum aquest dilluns al matí s’ha celebrat una reunió amb alguns dels veïns afectats, on hi participat l’alcalde, Antoni Navarro, el regidor de sobiranies, Enric Ramionet i els regidors de l’equip de govern, Eduard Diaz i Jordi Casas, per tal de prendre les accions necessàries per exigir a Endesa la fi dels talls de subministrament.

L’alcalde ha recordat que fa més de dos anys que l’Ajuntament i els veïns esperen que la companyia executi el soterrament d’una línia projectada i pagada en el marc de les obres de reurbanització de La Canyera. El soterrament posaria fi al problema, ja que les instal·lacions aèries no aguanten el consum de la zona.

Si la companyia no posa solució immediata als talls de subministrament i segueix sense complir amb els seus compromisos es plantejarà fer arribar la queixa en forma de moció al Ple municipal.

Diumenge, 29 Gener 2023 11:55

Èxit del taller d’etnobotànica remeiera

Amb el taller d’etnobotànica remeiera a càrrec de Teresa Puértolas, Joan Puig i Isabel Llinàs, aquest cap de setmana s’ha iniciat la programació de tallers del cicle “Plantes silvestres. La flora local oblidada”.

Els participant al taller, que ha exhaurit les places, han après remeis per als refredats, el mal de coll, la grip, la febre i per prevenir les malalties que ens acompanyen a l’hivern.

Aqueta activitat té com a objectiu treure de l’oblit els usos tradicionals de la flora local i recuperar un coneixement ancestral que es relaciona de manera més sostenible amb el seu entorn. Una exposició per fer valer el patrimoni natural i cultural de les nostres contrades, i recuperar i popularitzar els usos que els nostres avantpassats donaven a les plantes silvestres. Amb aquesta iniciativa es pretén contribuir de manera participativa i compartida a no menystenir el llegat popular de les nostres comunitats i reivindicar-lo en una societat que necessita la memòria col·lectiva per poder florir. La programació inclou, un concurs, una exposició i diversos tallers. Les activitats s’allargaran fins al 25 de febrer.

Podeu consultar el detall de la programació a www.culturallagostera.cat

Dissabte, 28 Gener 2023 17:13

Ha mort José Rey Serrano

Ha mort José Rey Serrano de 95 anys, vidu de Carmen Muñoz Serrano. La cerimònia serà el dia 29 de gener, a les 10h, a la sala de cerimònies del Tanatori de Llagostera. Vetlles dia 28 de 16 a 20h.

Després de dos d’anys d’aturada per la pandèmia Llagostera ha pogut celebrar la 37ª edició de la Festa de Sant Antoni Abat, patró dels aninals.

Les carrosses i cavalls han desfilat per diversos carrers del poble fins arribar a la plaça Catalunya on s’ha fet la tradicional benedicció d’animals, a la plaça Catalunya. Les activitats han seguit amb un espectacle familar de màgia a càrrec del mag Eduard Juanola, i ha finalitzat amb sorteig dels premis.

Divendres, 06 Gener 2023 10:38

Nit màgica a Llagostera

A ritme de batucada, i sense tirar caramels, els Tres Reis de l'Orient han desfilat pels carrers de Llagostera. Com a novetat destacada, la recepcióm reial s'ha fet a l'interior del Teatre Casino Llagosterenc.
Dijous, 05 Gener 2023 13:35

Patge reial al Mercat de Llagostera

Coincidint amb el dia de mercat setmanal, aquest dijous 5 de gener, un patge reial ha fet parada a Llagostera per avançar la feina dels Tres Reis D’Orient. Molts infants s’han apropat amb les seves famílies per entregar-li les cartes amb els seus desitjos. Tots ells han rebut un petit obsequi. La iniciativa, impulsada des de Llagostera Activa, ha estat molt ben rebuda tant per les famílies com pels paradistes del mercat.
Diumenge, 01 Gener 2023 20:31

En Xicu de Cal Degollat

En Francesc Butiñach Plaja ens ha deixat a l’edat de 81 anys. Juntament amb la seva esposa Pilar, va esdevenir la quarta generació en regentar un dels establiments amb més història de Llagostera: Cal Degollat. En Xicu, va viure en primera persona l’arribada del turisme a finals dels anys seixanta i principis dels setanta, adaptant el negoci a la creixent demanda, ampliant el local i perfeccionant la cuina fins a donar pas a la cinquena generació, encapçalada pel seu fill Xevi i la seva dona Esther, donant continuïtat al negoci familiar d’aquest mític restaurant llagosterenc.

En el número 21 del Butlletí de Llagostera (març del 2001) hi llegim que la història de Cal Degollat es remunta a finals del s. XIX quan en Francisco Butiñach Vilanova, besavi d’en Xicu, va arribar a Llagostera des de Cervià, amb 20 anys. Ferrer d’ofici, va obrir, en el mateix local on ara s’ubica el restaurant, una petita ferreteria. La familiaritat i la bona entesa amb els nous veïns van fer que poc a poc es convertís en un local de reunió. La ferreteria estava dividida en dues parts, en una hi havia el taller i al costat hi havia un petit racó on es guardaven les botes amb alguns dels vins que ell mateix elaborava. De mica en mica, acabada la feina o inventant algun pretext, esdevingué un costum l’anar a prendre-hi un got de vi.

Durant aquests més de 100 anys d’història Cal Degollat s’ha transformat i remodelat, però sempre ha mantingut el seu esperit que en Xicu va heretar. El seu caràcter proper, familiar i bondadós en la conversa l’han convertit en un llagosterenc molt estimat pel poble de Llagostera.

Descansa en pau Xicu, aquí seràs sempre recordat i apreciat. La cerimònia serà aquest dilluns 2 de gener, a les 16h, a la Parròquia de Llagostera.