ELPOLLTV

Dil29042024

Back Estàs aquí:Inici Redacció
Redacció

Redacció

La Biblioiteca Julià Cutiller celebra el Dia Internacional del llibre infantil i juvenil convidant als peluixos dels nens i les nenes de Llagostera a passar una nit màgica i especial a la Biblioteca. Durant aquesta tarda, a partir de les 16h, els infants poden portar el seu peluix preferit i aquests passaran una nit molt especial a la Sala Infantil de la Biblioteca descobrint molts i molts llibres fantàstics i fent bons amics!

Les famílies podran venir a buscar el peluix demà a la tarda i així descobrir què tal han passat la nit.

En aquest acte es podrà recollir el sobre número 10 de l’àlbum de cromos Llagostera. Patrimoni Cultural. 

Dins de la programació del Festival Arrima't de Llagostera es va dur a terme el recital "Poemes del món" al Teatre Casino Llagosterenc. Una mostra de la diversitat lingüística de la nostra terra tot posant de manifest la riquesa cultural d'aquest intercanvi. 

El català, el castellà, l'eusquera, el francès, el romanès, l'ucraïnès, l'amazic, l'àrab... van ser algunes de les llengües que es van poder sentir. 

L'escola de ciclisme de Llagostera gestionada per l'entitat A Roda Club Esportiu ha publicat recentment un vídeo on s’hi pot veure la rutina amb la BTT que es segueix durant un dia de classe d'hivern.

Justament coincidint amb el final de l’hivern, podem veure que els nois i les noies gaudeixen de l'activitat tot i que plogui, hi hagi fang al camí o tornin a casa quan ja és fosc.

Es tracta d’una activitat que es dur a terme tots els dilluns i dimecres de les 17.30 a les 20h.

Hi ha dos grups de nivell i el preu és des de 33€ més la matrícula del mes.

Per més informació, consulteu aquest enllaç.

Captura_de_pantalla_2022-03-24_a_les_15.23.59.png

El Festival Strenes, un referent on els artistes catalans presenten els seus nous treballs discogràfics, celebra enguany el seu desè aniversari. El 2013 va ser quan va començar aquest festival que ara s’ha consolidat com una de les cites imprescindibles de la primavera gironina.

Entre el 26 de març i el 21 de maig, el festival ha programat 41 concerts, dels quals el 30% tindran entrada lliure. A més, per primera vegada, el festival aterra a Barcelona amb tres actuacions durant el mes de maig: Doctor Prats, Tribade i Magalí Sare.

El cartell

Entre els noms destacats d’aquesta edició destaquen el de Jorge Drexler, que avança temes del seu nou treball i Sergio Dalma, que presentarà un nou disc. Els barcelonesos Dorian estrenaran Ritual, el seu últim disc. També Els Pets donaran a conèixer per primera vegada el seu nou treball a la Catedral de Girona, un dels escenaris emblemàtics del festival, on també actuarà l’artista catalana amb gran potencial Suu.

Artista_Suu._Font__Festival_Strenes.jpg

Altres artistes reconeguts que actuaran a la capital gironina i que presentaran nous treballs seran els grups coneguts catalans, Els Catarres, Blaumunt i Coque Malla, una de les llegendes del pop-rock estatal. El certamen també acollirà com a acte inaugural del festival, el dissabte 26 de març a l’Auditori de Girona, el retorn de Delafé y las Flores Azules amb motiu del 25è aniversari de la banda.

A més, es podran veure les actuacions de Macaco en un format més íntim del que estem acostumats. Així com el mític grup Sau, ara conegut com Sau 30; Ramon Mirabet; Marina Rossell i Leon Benavent, una de les bandes estatals d’indie rock.

Un 30% d’actuacions de franc

Dels 41 concerts programats, el 30% seran gratuïts i un 50% estaran protagonitzats per artistes emergents, com Sofia Gabanna, germana de Nathy Peluso; Ludwing band, autors del millor disc de l’any segons la crítica dels Premis Enderrock; entre d’altres.

Un altre de les novetats serà la irrupció del festival als instituts amb l’objectiu d’apropar la cultura a nous públics. En aquesta ocasió el cantautor Alfred García, conegut per a molts per la seva participació en Operación Triunfo, participarà en una conferència en l'IES Santiago Sobrequés i en el Narcís Xifra de Girona. El director del festival, Xavi Pascual, ha explicat que la idea és que “de cara a l’any vinent, els instituts ens puguin presentar lletres de cançons, gràcies a les pautes dels artistes, i que s’acabin convertint en la cançó de primavera de Girona”, ha dit.

Descentralització del festival

Una de les grans novetats del festival d’enguany és l’aterratge a Barcelona.  Doctors Prats estrenarà el nou disc a la Sala Razzmatazz de Barcelona el pròxim 5 de maig. Les altres dues cites seran el 18 de maig a la Sala Apolo amb l’actuació de Tribade i el 21 de maig en el Petit Palau amb el concert de Magalí Sare.

També per primera vegada el festival arriba a altres escenaris fora del Barri Vell de Girona, com el Parc Central, que acollirà concerts de música urbana amb Ms Maiko i Tesa, i en el Centre de Creació Musical La Marfà actuarà el grup de folck rock, Les Montses. El festival Strenes també recupera espais que s’havien perdut durant la pandèmia com la Pujada de Sant Domènec, on es podran escoltar el duo de Blanes, Kids from Mars; el grup d’Olesa de Montserrat, Lal’ba, que fusiona música urbana amb lletres costumistes; el grup Ronaldo & Claea i el duo musical de Salazar.

Captura_de_pantalla_2022-02-02_a_les_15.46.46.png

Dijous, 24 Març 2022 08:35

XXIVa Caminada per camins i corriols

El G.E. Bell Matí ha organitzat la XXIVa Caminada per camins i corriols. Hi haurà dos recorreguts, per una banda un itinerari curt de 7km aproximadament i, per altra banda, un Itinerari llarg de 13 km aproximats. Els itineraris estan dissenyats per poder assistir a les visites guiades al Castell de Montagut i el Santuari de Sant Grau a càrrec del Centre d'Interpretació de Llagostera Can Caciques.

La trobada de tots els participants serà a les 7.30h a l'ermita de Sant Grau d'Ardenya i la sortida serà les 8h.

Hi ha diversos preus. Per federats, els socis 2€ i els no socis 5€. Pels no federats, els socis 7€ i pels no socis 9€.

Cal inscripció prèvia abans del dia 1 d'abril enviant un mail a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.  (indicant el nom complet i si sou socis o no).

L'esmorzar anirà a càrrec de l'organització.

Els alumenes de 6è de l'Escola Lacustària estan venent butlletes per finançar el viatge de final de curs. Sortegen 1.000 euros per gastar en els comerços de Llagostera en un dia.

Cal que el número de la butlleta coincideixi amb el mateix ordre que les tres darreres xifres del 1r premi de la Loteria de la Grossa de Sant Jordi del dia 27 d'abril.

Ahir al vespre va tenir lloc el concert "Piu, piu, i la mallerenga sense niu" de Carles del Corral i Xevi Turró dins del Festival Arrima't de Llagostera.

Podeu consultar tota la programació aquí

El Punt Avui ha publicat una extensa entrevista al llagosterenc Enric Donate. 

L'entrevista gira sobre l'experiència de Donate com a guia turístic a l'índia, la seva vida al Paraguai, i les seves visites a Llagostera per veure la família. 

La podeu recuperar en aquest enllaç

Dilluns, 21 Març 2022 16:45

Espectacle familiar Kumulunimbu

Aquest dissabte 26 de març a les 12h a la Plaça Catalunya tindrà lloc l'espectacle Kumulunimbu. 

Kumulunimbu és el relat d’un camí. A qualsevol lloc del món, ara mateix i des de sempre, moltes vides comencen aquest camí... Una història d’amistat entre una nena i un núvol, que parla sobre la valentia, la injustícia, les migracions i la permanent esperança dels seus protagonistes. Un espectacle que captiva els més petits i commou els més grans, on es combinen els titelles i el clown, ple de detalls, humor, crítica i sorpreses, on la poesia us farà navegar per un mar d’emocions.

L'espectacle és gratuït i l'aforament és limitat, cal inscripció prèvia a través d'aquest enllaç.

Com cada final de mes, el Grup d'Excursionista Bell Matí i l’Àrea de Medi Ambient han organitzat un matinal de recollida selectiva de deixalles a l'entorn de Llagostera. 

Està obert a tothom. 

Començarà a les 10h a la Deixalleria Municipal.