ELPOLLTV

Dij16052024

Back Estàs aquí:Inici Agenda Elsa Cano
Elsa Cano

Elsa Cano

El Club Bàsquet Llagostera va presentar la nova temporada el passat 31 d'octubre. Enceten aquesta temporada amb un total de 135 jugadors, dels quals un 25% són noies i un 12% són jugadors/es de fora de Llagostera.

El president del C.B. Bàsquet, Lluís Postigo, destaca un significatiu augment en les inscripcions d'aquest any, ja que compten amb 34 nous jugadors/es. Assegura que "probablement, gràcies al relaxament de les restriccions i la quasi tornada a la normalitat, més gent s'ha animat a apuntar-se".

De fet, a les competicions ja compten amb el 100% de l'aforament. Un dels seus objectius de la temporada és consolidar l'esport base, seguir treballant amb tots els equips i de cara a l'any que ve, aconseguir ampliar els equips femenins.

El pròxim dissabte 13 de novembre els Amics del Motor homenatjaran el mític cotxe SEAT 127 en la VIII Ruta dels Carrilets. Es quedarà a l'Avinguda Canigó de Llagostera i de les 8h a les 10h tindran lloc les inscripcions i s'aprofitarà per esmorzar. A les 10.30h s'iniciarà la ruta i al final del tram hi haurà espectacle amb exhibició de Car Cross.

Per tal de poder inscriure's, s'ha d'enviar un correu amb nom i cognom com també apuntant l'any i el model del vehicle al correu Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. . Els vehicles han de ser fins a l'any 1999. Caldrà fer el pagament d'un total de 15€ (inclou pilot i copilot). Si vol venir una persona més, costarà 5€.

Inscripcions fins a l'11 de novembre.

És imprescindible que els participants tinguin el vehicle en regla (Assegurança i ITV) i el carnet de conduir vigent i respectar el codi de circulació (Prova no competitiva).

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anul·lat el projecte lingüístic de l'Escola Puig de les Cadiretes de Llagostera per no incloure el castellà com a llengua vehicular en el centre.

Tal com informa La Vanguardia, la sentència firmada per la secció cinquena de la Sala Contenciosa Administrativa del TSJC reconeix el dret d'uns pares "a que su hijo reciba la enseñanza obligatoria, conjuntamente con sus condiscípulos, en el colegio y curso en el que sigue sus estudios, una enseñanza que incluya el castellano como lengua vehicular en proporción razonable". La sentència anul·la explícitament "por no ser conforme a derecho" el projecte lingüístic del col·legi Puig de les Cadiretes perquè "no contempla el carácter vehicular del castellano como lengua oficial conjuntamente con el catalán".

Fins ara, els canvis lingüístics en els currículums només s'aplicaven al grup-classe en concret on hi havia els alumnes de les famílies que ho havien sol·licitat. Tanmateix, la nova doctrina introdueix l'obligació de modificar el projecte lingüístic pel conjunt dels alumnes i docents dels centres educatius afectats.

Aquesta nova sentència és contrària a la immersió lingüística aprovada per la llei d'educació de Catalunya. A més, es produeix mentre s'està a l'espera de la resolució del Tribunal Suprem sobre el recurs de la Generalitat a la sentència del TSJC pel que fa a l'obligació d'impartir el 25% del currículum en castellà en totes les escoles i instituts de Catalunya.

L'Escola Puig de les Cadiretes no ha volgut fer declaracions al respecte.


El passat divendres 29 d’octubre es va celebrar la presentació de la novel·la “Caimó” de l’escriptor Toni Strubell i Trueta a Llagostera. Un llibre que té com a protagonista un dels grans revolucionaris catalans del segle XIX, l’encara força desconegut Pere Caimó (1819-1878).

La presentació va anar a càrrec de la directora de la revista Sàpiens, Clàudia Pujol i del l'autor. 

El passat diumenge 24 d'octubre es va celebrar a Llagostera el Campionat de Catalunya de TREC infantil al Centre d'Equitació Cavall de Mar. La prova també puntuava per la Copa Gironina ACEEGI. Les categories que van compatir van ser Benjamí, Aleví i Critèrium.

En la categoria Aleví, la medalla d'or se la va endur la Júlia Solà Canala amb el cavall Vincent. La plata va ser per l'Ivan Aliño Galí també amb el cavall Vincent i la Lía Ortega Molina amb Ninu XIII es va endur el bronze. Cal destacar el paper de les llagosterenques Isil Forns Escuredo amb Pinto i Abril Molas Oliveras amb Robin que van quedar en tercer i quart lloc respectivament.

Seguidament, en la categoria Benjamí, es va emportar l'or la Maria Sala Giraut amb el cavall Snoopy, la Sofia Ors Moya amb Dayron es va endur la plata i en Martí Coll Teixidor també amb Snoopy, el bronze.

I finalment, en la categoria Critèrium l'or va ser per l'Ona Vilalta Cubarsí amb el cavall Totem. La plata per en Marc Galí Capella amb Derbi i el bronze pel Roc Aliño Galí amb Dayron.

Pel que fa a la copa ACEEGI en la categoria Aleví, es va endur la medalla d'or l'Abril Martín Canaleta. La plata va ser per la Júlia Solà Canal i el bronze per l'Ivan Aliño Galí. Els tres van compatir amb el cavall Vincent.

Per altra banda, en la categoria Benjamí va quedar en primer lloc la Maria Sala Giraut amb Snoopy. En segon lloc, Ona Vilalta Cubarsí amb Totem i en tercer lloc Sofía Ors Moya amb Dayron.

La propera cita equina serà el pròxim diumenge 21 de novembre també al CE Cavall de Mar, la Final de la Lliga Catalana de TREC.

Us hi esperem! 

El dissabte 23 d'octubre a Alella, 17 alumnes del Taekwondo Llagostera van participar en la 19ª Copa Nacional de Catalunya Aleví, Precadet i Cadet i la 20ª Copa Nacional de Catalunya Junior i Sènior. Van aconseguir 7 medalles d'or, 7 medalles de plata i 3 medalles de bronze.

El grup aleví va classificar-se segons d'equip amb millors resultats.

Amb aquests bons resultats, els entrenadors del Taekwondo Llagostera, Valentí Suárez i Aniol Salanova, van recollir la Copa d'Equip. Els Campionats estaven organitzats per la Federació Catalana d'Arts Marcials de Catalunya (FAMC).

A més, la federació catalana ha fitxat la categoria junior i sènior per participar en les competicions internacionals a Itàlia, Anglaterra i Croàcia.

Aquí els noms dels guanyadors:

Els grup Aleví: Ivet Juanola, or (-25kg F) / Nagore Martin, plata (-30kg F) / Martina Valentí, plata (-25kg F) / Asier Troy, plata (-25kg M)

El grup Precadet: Denisa Alexandra, or (-30 F) Claudia Leal, plata (-20kg F) / Max Valentí. bronze (-25kg M) / Nicolas Fung, bronze (-25 kg M)

El grup Cadet: Jan Vilella, or (-35kg M) / Rayan Lamhambi, or (-40kg M) / Miguel Brito, plata (-40 kg M) / Alex Jimenez, bronze 

El grup Junior: Alba Company, or (-45kg F) / Aniol Company, or ( -55kgM) / Marina Gutierrez, plata (-45kg f) / Eric Campos, plata (-60kg M)

I amb Sènior: Paula Serrat, or (-57kg F)

L'escriptor Miquel Martín i Serra autor de "La drecera" (Ed. Periscopi) assistirà el pròxim dijous 28 d'octubre a les 20h al Club de Lectura per adults de la Biblioteca Julià Cutiller de Llagostera.

"La drecera" ens descriu un paisatge físic i humà desaparegut, víctima de la pressió urbanística.

Les sessions són conduïdes per Cristina Montiel que es reuneix un cop al mes amb tots aquells interessants en la lectura i els llibres. 

Si us interessa participar-hi, cal que us poseu en contacte amb la Biblioteca.

L’acte per tancar el Correllengua de Llagostera serà una caminada organitzada pel Grup Excursionista Bell-Matí. Es farà un itinerari pel veïnat de Sant Llorenç el pròxim diumenge 24 d’octubre. Cal ser a les 8h del matí al pavelló de municipal Josep Mir per tal de sortir de ruta a les 8.30h.

Durant la caminada, que durarà unes 2,5 hores de marxa efectiva, es farà una parada per esmorzar el qual portarà cadascú el seu.

L'activitat és gratuïta per tota la gent que tingui la llicència federativa FEEC. Per la resta de la gent el preu serà de 5€. El mateix dia de la caminada es farà la inscripció i el pagament si s'escau. (El preu inclou l'assegurança FEEC).

Seguin amb les activitats del Correllengua de Llagostera, avui, 22 d’octubre, tindrà lloc una xerrada sobre l’escriptora i periodista “Isabel-Clara Simó, figuerenca del País Valencià”. L’articulista, conferenciant i professor Joan Ferrerrós i Serra serà l’encarregat de dur-la a terme.

Es celebra al Centre Cultural de Can Roig a les 19.30h.

Aquest dimecres 20 d'octubre ha tingut lloc la presentació del llibre "El futur del català depèn de tu" de la lingüística i escriptora Carme Junyent al Centre Cultural Can Roig de Llagostera. L'ha acompanyat M. Salut Coll, del consorci per a la Normalització Lingüística.

El llibre, publicat per l'editorial La Campana, es fa preguntes com "Fins quan parlarem català?" o "El català té futur?". Es tracta d'una proposta per evitar que la llengua catalana desaparegui. L'autor és especialista en l'estudi de llengües amenaçades arreu del món. Per això alerta i explica de manera clara i diàfana el com i el perquè el català està malalt. Assegura que el català corre perill, però que encara no és massa tard. Cal que la societat canviï el seu comportament lingüístic.

Amb la presentació del llibre s'ha iniciat la programació del Correllengua a Llagostera.