ELPOLLTV

Dij16052024

Back Estàs aquí:Inici Notices

Notícies

El passeig Pompeu Fabra número 17 acull des del passat 16 d’abril el Jutjat de Pau i el Registre Civil de Llagostera.

Ahir va tenir lloc la presentació del nou espai, on s’hi va fer un agraïment a Dolors Xirgu com a responsable durant molts anys del Registre Civil.

Dimecres, 15 Maig 2024 19:13

Adeu a ca la Txe

Publicat per
Després de dos anys d'espera per culpa de la companyia elèctrica, finalment s'ha fet realitat l'enderroc de Ca la Txe. L’Ajuntament va adquirir aquesta finca, situada al número 1 del carrer Felip Neri, l’any 2022 amb la voluntat d’enderrocar-la i adequar la zona com espai públic.

Ca la Txe, era una coneguda merceria i perfumeria de Llagostera regentada per Isabel Roqueta vídua de Pedro Costa que va estar oberta fins als anys 80. També si podien comprar complements de vestir com gorres i barrets.

Dimecres, 15 Maig 2024 15:28

La Dàlia, la nena llagosterenca poeta

Publicat per

Simfonia haikus, és com s’anomena el primer poemari de la Dàlia, una nena llagosterenca que escriu poemes des dels sis anys. 

La Dàlia, una nena de gairebé deu anys, comparteix aficions amb la seva àvia Pilarín que és editora de llibres, i d’allà neix la seva habilitat d’escriure poemes. Va ser Pilarín qui la va animar a publicar el seu primer poemari que sortirà publicat a finals d’aquest mes.  

Dins de la Simfonia haikus, podem trobar diferents poemes anomenats haikus, concretament trenta, i quatre poemes en vers lliure. Poemes amb què et  submergeixes en un univers cobert de plantes, animals menuts i altres elements quotidians.  

A la llagosterenca la inspira a generar poemes qualsevol cosa que l’envolti, des d’un ocell que veu passar per la finestra fins a passar estona amb la gent que estima. El seu secret és una llibreta de butxaca on apunta tot allò que li passa pel cap. 

El poemari forma part de la col·lecció Mimosa per l’editorial Trípode i Delphine Labedan també ha col·laborat en el llibre, fent les seves il·lustracions. 

La Cristina, una dona de quaranta-un anys mare de dos nens, enguany, ha assolit un dels seus somnis: ser campiona de Catalunya de la disciplina Bikini Fitness IFBB. 

Des de ben petita, la llagosterenca ha patit diferents problemes d’esquena, escoliosis, lumbàlgia, entre d’altres. Va ser a través d’una de les seves visites a la doctora, en la que li va recomanar anar al gimnàs per reforçar la musculatura per no patir tant de dolors, quan va descobrir que aquest esport l’apassionava. 

Avui dia ja fa dotze anys que la Cristina entrena i ja porta tres anys consecutius presentant-se a competicions. 

El darrer any va quedar segona en el campionat de Barcelona, tercera en el de Catalunya i tercera en el Nacional. Ha sigut enguany quan la llagosterenca ha fet un pas endavant i tot i que en el de Barcelona segueix en la mateixa posició, ha aconseguit endur-se la medalla d’or del campionat de Catalunya. 

La Cristina assegura que -ha sigut tot un repte i un gran privilegi ser campiona de la meva comunitat. Això em permet representar Catalunya en el Nacional i estic igual de contenta com de nerviosa perquè m’agradaria poder deixar la Federació Catalana en el millor lloc possible.

El pròxim repte de la campiona de Catalunya és el Nacional que tindrà lloc a primers de juny. De cara a l’any que ve ja es proposa competir en campionats Internacionals com l’Europeu que se celebra a Santa Susanna o altres que tenen lloc a Portugal o Malta. 

@cris82_fitness

6 usuaris de la Fundació s’ocuparan de la colònia de gats de la zona del cementiri

El conveni s’emmarca dins del Projecte Gat Llagostera L’Ajuntament de Llagostera i la Fundació Ramon Noguera han signat avui un conveni de col·laboració per a l’alimentació dels gats de carrer de la zona del cementiri.

Un dels objectius de l’Ajuntament és el Benestar Animal. Més concretament, tenir cura dels gats de carrer, millorar la qualitat de vida dels animals i alhora treballar en els valors del respecte, la responsabilitat i la convivència de les persones amb els animals.

És en aquest context que s’ha firmat el conveni de col·laboració amb la Fundació Ramón Noguera, una entitat social sense afany de lucre que treballa per garantir la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual del Gironès i que disposa d’un taller ocupacional a Llagostera.

Fomentar la inclusió en la comunitat de Llagostera i l’entorn més proper dels usuaris del centre ocupacional, treballar en el valor de respecte als animals, la responsabilitat, la convivència i millorar la qualitat de vida dels gats de carrer, són els objectius principals del conveni, tal i com ha explicat el regidor de Benestar Animal, Àlex Maqueda.

En aquest mateix sentit Maqueda ha destacat la importància de la funció terapèutica del contacte amb els animals i el compromís de l’ajuntament de coordinar la gestió del punt d’alimentació i autoritzar al monitoratge del centre ocupacional a alimentar aquest punt dins el Projecte Gat Llagostera. Per altra banda, la Fundació Ramon Noguera s’ha compromès a posar el pinso a la zona delimitada i controlar que aquest no sigui excessiu, posar aigua fresca i llençar l’antiga i mantenir net el punt d’alimentació.

El Projecte Gat Llagostera va iniciar-se el març del 2023 adreçat als alimentadors de gats de carrer, coordinat per la Fundació Fauna.

Aquest projecte, de caràcter mediambiental i de salut pública, té per objectiu millorar el control i la gestió dels gats de carrer. Elaborat per la Fundació Fauna, s’ha implementat en diversos municipis catalans des de fa 14 anys amb uns resultats molt positius.

El Projecte Gat pretén ser un pas endavant en la coordinació, l’eficiència i els resultats per a controlar la població d’animals, les seves condicions de vida, el treball correcte dels alimentadors, la pedagogia social sobre protecció animal i per reduir al màxim les problemàtiques derivades de la presència de gats de carrer. Per tot això, resulta clau l’aplicació del mètode C-E-R (captura, esterilització i retorn), així com la potenciació de les adopcions i l’establiment de protocols d’actuació.

L’activitat es durà a terme amb un grup de 6 usuaris del centre acompanyats de la seva monitora responsable.

En la signatura del conveni hi ha assistit l’alcalde de Llagostera, Narcís Llinàs, el regidor de benestar animal, Àlex Maqueda, la directora tècnica del Servei de Teràpia Ocupacional i Llars de la Fundació Ramon Noguera, Ester Triadó i la gerent de la fundació Marina Molina.

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Llagostera amb la col·laboració del Bell-Matí i la societat de Caçadors Sant Hubert han participat aquest dissabte al Let’s clean up Europe! Es tracta d’una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d’aquests residus abocats il·legalment a l’entorn dels municipis.
Aquest cap de setmana ha tingut lloc la 13ª trobada de cotxes i motos clàssiques a Llagostera, organitzada per Llagostera Clàssics. Amb 166 cotxes inscrits ha assolit el seu rècord en participació. Marc Bayé, amb el seu ECTO-1 ha guanyat el premi "Oscar Guay".
Diumenge, 12 Maig 2024 22:56

Junts + guanya les eleccions a Llagostera

Publicat per

Junts + amb 1.250 vots ha estat la força més votada per l’electorat llagosterenc seguida del PSC, amb 628 vots, d’ERC amb 475 i Aliança per Catalunya amb 267 vots. A Llagostera la participació s’ha situat al 53,63%, 2,84 punts superior respecte les darreres eleccions al Parlament de Catalunya del 2021.

En aquestes eleccions un total de 6.341 llagosterencs estaven cridats a les urnes. La jornada electoral s'ha desenvolupat sense incidències a l'Institut de Llagostera. Dels resultats obtinguts en aquestes eleccions sortiran els 135 diputats i diputades que representaran als ciutadans i ciutadanes al Parlament de Catalunya.

Podeu consultar el detall del resultat final aquí

Els llagosrencs Pol Càceres, Irene Miquel i Sergi Pozo són els nous guanyadors del Concurs de mundial de llançament de rabassa organitzat pel Grup Excursionista Bell-Matí. La quinzena edició del concurs s’ha disputat aquest diumenge en el transcurs de la celebració del 42è Aplec de Panedes. El concurs té 3 categories, la infantil, la femenina i la masculina. A diferència de l’any passat el bon temps ha acompanyat durant tot el dia.

Alba Garcia Comas, germana bessona de la pubilla de l'any passat, és al nova publilla de Panedes.

A Llagostera la participació és del 43,92%, a les 18h. Aquesta xifra és 0,54 punts superior respecte les eleccions del 2021. Si no hi ha cap novetat a les 20h es tancarà el col·legi electoral i començarà l'escrutini de vots.
Pàgina 1 de 292