ELPOLLTV

Dil17062024

Back Estàs aquí:Inici Notices Humana recull a Llagostera 4.835 kg de roba en sis mesos
Dijous, 12 Juliol 2018 10:36

Humana recull a Llagostera 4.835 kg de roba en sis mesos

Publicat per  Redacció
Valorar aquest article
(2 Vots)
La Fundació Humana ha recuperat 4.835 kg de tèxtil usat a Llagostera durant el primer semestre del 2018, el que representa un augment del 5,9% respecte al mateix període de l’any anterior (4.565 kg). Aquest registre equival a 10.000 peces de roba a les quals Humana dóna una nova vida i que són introduïdes de nou al mercat mitjançant la reutilització o el reciclatge.

Les peces procedeixen dels contenidors a la deixalleria on s’hi diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzem. El servei de recollida del tèxtil és gratuït i representa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació dels residus sòlids urbans.

Segons dades de la Fundació Humana la reutilització i el reciclatge del tèxtil contribueixen a l'estalvi de recursos naturals, la protecció del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic. Les més de quatre tones recollides de gener a juny representen un estalvi de 15 tones de CO2 a l’atmosfera, cosa que el planeta agraeix.

Àgata Soler-Roig, responsable de l’àrea de Recollida d’Humana a Catalunya, ha agraït la solidaritat dels veïns i veïnes i el suport de l’Ajuntament de Llagostera: “Quan augmenta la recollida selectiva del residu tèxtil també ho fan les possibilitats de reutilitzar aquests articles o bé de recuperar-ne les matèries primeres. El residu tèxtil esdevé un recurs amb una segona vida amb què contribuïm a la sostenibilitat del planeta. La roba de què ens desfem és un actiu que, gestionat amb vocació social, es converteix en motor de progrés a Catalunya i de generador de fons per a la cooperació al desenvolupament a l’hemisferi Sud”.

Tot i així, Àgata Soler-Roig ha advertit que “encara queda molt camí per a recórrer”. En aquest sentit, l’Agència de Residus de Catalunya afirma que només es recupera el 8,3% de la roba que els catalans rebutgem anualment.


  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.