ELPOLLTV

Dic23092020

Back Estàs aquí:Inici Notices Un total de 46 restaurants d'arreu de Catalunya reben el distintiu km0 Slow Food
Dilluns, 03 Març 2014 16:41

Un total de 46 restaurants d'arreu de Catalunya reben el distintiu km0 Slow Food

Publicat per 
Valorar aquest article
(1 Vot)
Un total de 46 restaurants d'arreu de Catalunya reben el distintiu km0 Slow Food Instagram Restaurant Ca la Maria

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, i el fundador del moviment Slow Food i president d’Slow Food Internacional, Carlo Petrini, han participat avui en l’acte de lliurament del distintiu km0 Slow Food a 46 restaurants d’arreu de Catalunya, entre ells el Restaurant Ca la Maria de Llagostera. L’acte ha estat conduit per Josep Sucarrats, director de la revista Cuina. En la seva intervenció, el conseller Puig ha citat la frase de Josep Pla “la cuina és el paisatge posat a la cassola” per definir el concepte Km0 i ha destacat que “el segell Slow Food no és només un reconeixement a la qualitat i l’exigència sinó també a un model sostenible amb l’economia local i a un compromís amb la comunitat”. Puig també s’ha referit a la importància del turisme gastronòmic català i ha declarat que “si Catalunya es troba al capdavant de la gastronomia mundial és gràcies a la gran feina que duen a terme els restaurants lligats al territori” i, en aquest sentit, ha agraït als cuiners allí presents la seva labor a favor de la gastronomia catalana. Per la seva banda, Petrini ha volgut remarcar “la importància de donar valor al menjar i a l’economia local”, i ha destacat que “a Catalunya o a qualsevol part del món el moviment Slow Food defensarà la biodiversitat i els productes de cada territori, però per fer això la unió entre el camp i el cuiner es estratègica”. En aquest sentit, Petrini s’ha referit als cuiners i restaurants com a “comunicadors, educadors i transmissors de la cultura a través de la gastronomia i del territori”.

Dels 46 restaurants Km0 Slow Food de Catalunya, cinc tenen estrella Michelin. Respecte l’any anterior, s’han afegit 12 restaurants Slow Food a Catalunya. A més dels cuiners representants d’aquests establiments, a l’acte també han assistit productors catalans que han tingut l’oportunitat de mostrar els seus productes en un mercat que s’ha organitzat als Jardinets del Palau Robert. Slow Food és una associació internacional sense ànim de lucre nascuda a Itàlia el 1986 com a resposta a l’expansió de la moda del menjar ràpid i per contrarestar l’anomenada fast life. Actualment, agrupa més de 100.000 associats de més de 150 països dels cinc continents amb l’objectiu de promoure i redescobrir, entre d’altres valors, la riquesa i el gust dels aliments i de la cuina del territori.

  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.

FACEBOOK