ELPOLLTV

Dil29042024

Back Estàs aquí:Inici Notices L’IBI no puja tot i no acceptar-se a tràmit la rebaixa dels valors cadastrals
Divendres, 22 Maig 2015 16:26

L’IBI no puja tot i no acceptar-se a tràmit la rebaixa dels valors cadastrals

Publicat per  Redacció
Valorar aquest article
(1 Vot)

L’IBI, l’Impost de Bens Immobles que recapta anualment l’Ajuntament, no pujarà aquest 2015. Així ho hem pogut contrastar i comprovar aquest matí demanant les dades a l’oficina de recaptació municipal, després de les múltiples peticions a la redacció de elpollTV arran de l’enrenou ocasionat a les xarxes socials, per les declaracions del cap de llista d’ERC, Toni Navarro, durant el debat dels alcaldables, on va manifestar que el proper rebut de l’IBI pujarà un 80% i que l’Ajuntament recaptaria 500.000 euros més en concepte d’aquest impost. Les dades proporcionades per l’oficina de recaptació indiquen que pel 2015 l’Ajuntament té previst recaptar, en concepte d’IBI urbana, un total de 2.081.625,07 €, un 1,19% menys que l’any 2014 que va ser de 2.106.685,49 €. Pel que fa a l’IBI de rústica, es preveu ingressar 208.945,04 €, xifra que representa un 2,76% menys, respecte l’any anterior que va ser de 214.883,78 €. D'aquesta manera els rebuts de l'IBI baixen un 1,5% de mitjana. 

.Rebaixa dels valors cadastrals

També hem pogut comprovar que enguany, no s'ha acceptat a tràmit la rebaixa dels valors cadastrals sol·licitada per l’Ajuntament per demanar-ho fora de termini, tal com també va manifestar el candidat d’ERC. Aquesta incidència es va compensar en el Ple del mes de desembre del 2014 modificant a la baixa el tipus impositiu que s’utilitza per fer el càlcul de l’IBI. Aquesta modificació va ser aprovada amb els vots de CiU i l’abstenció d’Alternativa per Llagostera.

Participants a la conversa

Carrega comentaris anteriors
  • Convidat (Toni)

    Permalink

    A mi el que més gràcia i greu em fa és que es parli de coses sense saber què es diu.

  • Convidat (All)

    Permalink

    Jo vull felicitar a ALL pel debat. És va centrar en les seves propostes!

  • Convidat (kiko)

    Permalink

    Llàstima Toni, m'he sentit defraudat.

  • Convidat (Contribuent)

    Permalink

    Sembla que hi ha una confusio general de tres parells de cabassos....

    Aclariment:
    He rescoltat el debat amb el podcast de llagostera radio i al minut 30i poc se sent com el sr Navarro explica que per l'error de l'ajuntament, s'ha perdut una rebaixa del 20% (s'hauria pogut pagar el 80% del que es pagarà). Despres de explicar-ho té el lapsus i gira els numeros un moment: <>. Veig que ell mateix ho explica aqui.

    Fi de la història. Resum: Que l'ajuntament va fer el tramit tard (6 mesos!!!), els contribuents pagarem el mateix (havent pogut molt menys), un candidat ho va explicar cometent un lapsus (anecdota) i tot el seguici convergent s'ha posat molt nerviós i ha aprofitat per atacar i distorsionar (només faltaria que acabessim pagant més!!!) ... Molt malament.

  • Convidat (Ciutadà enganyat)

    Permalink

    Jo ja he pagat l'IBI i el meu rebut baixa. I tambe m'he escoltat el debat i en Navarro diu clarament que en els rebuts d'aquest any pagariem un 80% de mes . Despres diu un 20%, pero la veritat es que els rebuts baixen. M'heu mentit. Com a ciutadà em sento enganyat i ara no em vingueu a explicar sopars de duro.

  • Convidat (ciutadà estafat)

    En resposta a: Convidat (Ciutadà enganyat) Permalink

    I tant que estàs enganyat, pel que veiem hauries d'haver pagat bastant menys i no ho has fet per descuit de l'ajuntament. Els que ara defugen explicacions. Però erc t'ha mentit, molt bé nano

  • Convidat (Veí)

    Permalink

    Sr Navarro, pot dir a la gent de Llagostera si el que pagarem en els rebuts de l'IBI serà superior o inferior al que varem pagar l'any passat? Els rebuts pugen o baixen?
    La resposta és senzilla: SI o NO.

  • Convidat (emprenyat)

    Permalink

    Però aviam!!!

    Algú vol parlar clar? Uns diuen que havien d'abaixar l'ibi una pasta i els altres que no s'ha apujat.

    Amb l'aclariment el que diu ERC s'entén. Senyors de CIU: És veritat que volieu fer aquesta rebaixa i vau arribar 6 mesos tard? És mentida? Expliqueu-nos-ho sisplau, en comptes de tirar pilotes fora. Si no els que enganyeu sou vosaltres!!!

  • Convidat (Mentides NO)

    En resposta a: Convidat (emprenyat) Permalink

    Aquí l'unic que us està enganyant és el candidat d'ERC que sembla que s'hagi oblidat que és el màxim responsable (junt amb Postigo) que els valors cadastrals de Llagostera es multipliquessin per cinc l'any 2007 (un 500% de pujada)
    En Toni Navarro ha estat regidor d'hisenda i sap que els rebuts han baixat, pero com que sap que es va equivocar en el debat, ara intenta confondre naps amb cols. Perquè no poseu un rebut del 2015 i el 2014 i mirem si puja o baixa?
    Perquè ERC no ha aportat encara cap prova que els rebuts s'hagin apujat?
    Molt senzill, perquè no poden demostrar les seves mentides.

  • Convidat (No t'emprenyis)

    Permalink

    El que sí que ha quedat molt clar, es que els rebuts s'abaixen i que l'ajuntament cobrarà menys IBI que l'any passat, exactament el contrari del que va dir Navarro en el debat. Que cadascú jutgi qui menteix.

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.