ELPOLLTV

Dij02052024

Back Estàs aquí:Inici Notices Avui, trànsit de Mercuri
Dilluns, 09 Maig 2016 10:39

Avui, trànsit de Mercuri

Publicat per  Astrogirona
Valorar aquest article
(1 Vot)
Avui, trànsit de Mercuri Astrogirona

Durant més de set hores, els habitants de la Terra podrem observar el trànsit de Mercuri per davant del Sol. L’esdeveniment en la seva totalitat serà visible des de la major part de Sud-amèrica, Europa occidental i l’est d’Amèrica del Nord. Per a la resta del continent americà, el trànsit començarà abans de la sortida del Sol.

L'Observatori Can Roig, seu d’Astrogirona a Llagostera, obrirà les seves portes des de les 13:00 fins a les 20:40, i es podrà observar i fotografiar de franc el trànsit de forma totalment segura amb els filtres d’H-alfa i de CaK (calci potasi)

Els trànsits de Mercuri i Venus són un fenomen astronòmic bastant infreqüent. En el cas de Mercuri, es produeix una mitjana de 13 trànsits cada segle. L’últim trànsit de Mercuri va ocórrer en 2006. En comparació, els trànsits de Venus ocorren en parells (els últims van ser en 2004 i 2012), amb intervals de més d’un segle fins al següent parell. La diferència principal entre les dues temporades és que en els trànsits de Maig Mercuri està mes prop de la Terra i el seu diàmetre és una mica més gran que durant els trànsits de novembre. (12 segons d’arc, enfront dels 10″ de novembre).

El proper trànsit de Mercuri serà l’11 de novembre de 2019 i des de la península serà visible només en part, ja que el Sol s’ocultarà abans que el trànsit hagi acabat.El proper trànsit de Mercuri visible d’inici a fi des de Catalunya serà el dia 1 de juliol de 2039.


  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.