ELPOLLTV

Dil29042024

Back Estàs aquí:Inici Notices Cloenda de cursos de català i del programa voluntariat per la llengua a Llagostera
Dimecres, 11 Maig 2016 18:19

Cloenda de cursos de català i del programa voluntariat per la llengua a Llagostera

Publicat per  Redacció
Valorar aquest article
(1 Vot)
Moment de l'acte Moment de l'acte Marc Sureda
L'acte de cloenda de cursos de català del CPNL i del programa Voluntariat per la Llengua va aplegar una vuitantena de persones a la sala polivalent del centre Cultural Can Roig de Llagostera. Els alumnes dels cursos B1 i B2, juntament amb les parelles lingüístiques constituïdes a Llagostera, van protagonitzar l'acte de cloenda dels cursos i del Voluntariat per la Llengua organitzats pel Servei Comarcal de Català, del CPNL, i l'Ajuntament de Llagostera.

La presentació de l'acte va anar a càrrec de la consellera comarcal i escriptora, Maria Mercè Roca, que va destacar la feina del CPNL arreu del territori i va valorar positivament la tasca realitzada des del voluntariat i, en concret, des del Voluntariat per la Llengua. L'alcalde de la població, Fermí Santamaria, va empatitzar amb els alumnes i els aprenents lingüístics en recordar els seus orígens andalusos i el seu aprenentatge de la llengua catalana quan tan sols tenia 18 anys.

Des del setembre passat fins al maig, s’han inscrit més de 120 alumnes als cursos de català de Llagostera i s’han constituït un total de 23 parelles lingüístiques en el marc del programa Voluntariat per la Llengua.

Entre aquestes 23 parelles lingüístiques, n’hi ha hagut 12 que s’han format en dos períodes diferents, arran d’un conveni de col·laboració entre el Voluntariat per la Llengua i la Fundació Ramon Noguera. Aquesta experiència ha resultat tan positiva i enriquidora per totes bandes que les parelles han decidit continuar amb el programa i en faran una tercera edició.

Els assistents a l'acte van ser obsequiats amb un llibret de receptes del món que havien elaborat els mateixos alumnes a les classes de català i tot seguit van poder degustar plats d'Indonèsia, del Perú, d'Hondures, d'Andalusia, de Catalunya, de Mal i d'Ucraïna, entre d'altres, també elaborats per alumnat i per les parelles lingüístiques.


  • No s'han trobat comentaris

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.