ELPOLLTV

Diu28042024

Back Estàs aquí:Inici Notices Carta oberta del sergent Joan Linde Ribas
Divendres, 10 Juny 2016 12:57

Carta oberta del sergent Joan Linde Ribas

Publicat per  Joan Linde i Ribas
Valorar aquest article
(9 Vots)

Després d’un procés judicial que ha transcorregut durant cinc anys, en el qual he estat falsament acusat pel delicte de denúncia falsa pel Sr. Alfons Pelegrina Mir, agent de la Policia Local de Llagostera i el seu fill el Sr. Robert Pelegrina Houdijk, del qual he resultat absolt, ha arribat el moment de defensar el meu honor, la meva dignitat i la de la meva família.

Cal dir que prèviament a aquesta absolució, havent guardat sempre rigorós secret professional en referència a l'assumpte indicat, hi ha hagut, sempre estimats al meu favor, diversos recursos presentats per la part acusadora a l’Ajuntament de Llagostera, una investigació a l’Ajuntament de Llagostera realitzada per un ens extern en relació aquets fets i dues denúncies adreçades al Síndic de Greuges, les quals, també s’han postulat al meu favor.

No sent suficient la via estrictament legal, també he hagut de suportar filtracions parcials d’informació del cas als mitjans de comunicació i desplegament de pancartes en contra la meva persona, tot plegat per intentar forçar el resultat d’un procés que d’entrada ells sabien que tenien perdut.

M’agradaria, abans de prosseguir amb l’exposat, donar les gràcies a la meva dona víctima innocent d’aquest procés, la qual ha patit en primera persona tots els efectes que el cas ha provocat,  a l’Ajuntament de Llagostera, a l’Alcalde Fermí Santamaria, a l’ex-secretari Norbert Bes Ginesta, als regidors de Llagostera, al director d´interior a Girona Sr. Albert Ballesta, al Comissari Josep Mila, als diferents Intendents ,Inspectors i sots-inspectors de tots els col·lectius, als companys dels diversos cossos policials, especialment els de la policia de Llagostera i companys d´altres estaments no solament de Girona sinó de tot Catalunya, a l’advocat Sr. Carles Monguilod i al 99% dels ciutadans de Llagostera. A tots i cadascun d’ells, dir-los: “MOLTÍSSIMES GRÀCIES” pel suport, confiança i ànims  que meu donat per seguir endavant.

La venjança, el rancor i l´enveja són tres mals consellers, encara més si es té en compte, que les persones que els impulsen són aconsellats per altres que gaudeixen, per motius que no exposaré, causant mal i ferint els sentiments d’aquells que hem fet de la tasca policial un “modus vivendi” treballant de manera entregada i incondicional per la ciutadania.

És trist veure com qualsevol persona avui en dia és veu en cor de denunciar sense motius sòlids i sense proves contundents a qualsevol càrrec públic sense ser conscients del cost moral que això representa per a nosaltres i per les nostres famílies.

Després de 32 anys d’ofici he vist moltes coses, he tingut moments bons i altres que desitjaria no haver hagut de viure, però en tots i cadascun d’aquets moments jo i el col·lectiu que represento hem estat units i hem donat la cara. He confiat plenament amb tots els meus companys, però arribat a aquest punt del camí, quan veig que un d’ells, després de tot el viscut, falta a la veritat en seu judicial per encobrir un fill i pitjor encara, m’ataca de manera personal, barrejant de manera intencionada aquets assumptes amb els estrictament professionals, em fa pensar que aquesta persona no es mereix formar part d’aquest col·lectiu.

Al llarg de la meva carrera professional, he patit assetjament pel simple fet de ser el Cap de la policia i fer complir la llei i l’ordre sense distincions, però es una cosa que ja ens coneixem perquè malauradament hi estem acostumats.  

Al final, tot aquest procés es redueix al dia que el fill d’un policia, després de cometre una infracció administrativa, a fi d’intentar sortir-ne impune, va adreçar-se amb agressivitat i violència al meu domicili, lloc inviolable per a qualsevol ciutadà, per intentar aconseguir la retirada d’una denúncia administrativa per la força i al no aconseguir-ho, va iniciar un seguit de denúncies les quals van encaminar el procés que ens han portat fins al dia d’avui.

Fins ara, tot i que ja es molt tard, no hi ha hagut cap acte de pacificació i/o conciliació per la part acusadora ni cap mena de disculpes, perdó o cap altre tipus d´acte d’humilitat pels errors comesos.

Per últim voldria fer constar que de tot això se n’ha fet un circ mediàtic i que algunes persones se n’han aprofitat i n’han gaudit des de l’ombra. A tots ells els voldria dir que pels agents de policia també existeix la presumpció d’innocència i que els policies també tenim família i sentiments.

Joan Linde i Ribas

Sergent-cap policia local de Llagostera


Participants a la conversa

  • Convidat (Uooh!)

    Permalink

    Molt ben dit! Ànims i endavant!

  • Convidat ((Jo))

    Permalink

    Em sembla un escrit admirable ! Y amb tot la rao del món!!!!!! Estic amb tú Joan i segueix aixis !!!! Anims i endavant.

  • Convidat (Jaume Ventura Prim)

    Permalink

    Joan, tots nosaltres estem amb tu, millor dit, sempre i hem estat. Anims!!!!

  • Convidat (Ciutadà)

    Permalink

    Costa molt construir un prestigi i molt poc desmuntar-lo, encara que sigui amb acusacions sense fonament o anant a vendre mentides als mitjans, que sempre prefereixen el morbo que no pas la realitat fonamentada de les coses. Ser un autoritat pública no està de moda. En un moment en que està molt ben vist ser antisistema i trencar les nomes, encara que siguin les mes elementals de convivència, cal reivindicar la feina i la honorabilitat de les persones com en Joan Linde, que fan una tasca de servei públic, poc sovint valorada i que s'exposen a les critiques sense cap més paraigües que la seva credibilitat
    Felicitats pel resultat i ara, a posar el seny necessari perquè un tema com aquest, deixi de ser noticia i permeti establir les mínimes relacions personals que calen dins una feina, tant complicada i lloable, com la del policia local

  • Convidat (Ciutadana)

    Permalink

    Endavant Joan, estem amb tú! Fas molt bona feina pel poble

  • Convidat (Josefina)

    Permalink

    Gràcies Joan per tot el que fas pel poble, em sembla un escrit admirable. Ets un policía estimat i lloat per tots els ciutadans de Llagostera. Tens tot el nostre respecte i admiració

  • Convidat (CARLOS)

    Permalink

    No est digne de portar aqueta placa.i ho saps mol be. Et vares burlar del meu pare i això no t'ho perdonaré mai. El pare era nascut al poble cosa que tu no. Hostes vingueren de casa ens tregueren. Jo almenys no insultu com fas tu.

  • Convidat (Alfons Pelegrina Mir)

    Permalink

    Sobre les reflexions del Sr Linde.
    No m’hagués decidit a fer aquest escrit si no fos per què el meu nom i cognoms han aparegut en els mitjans de comunicació acusant-me de denunciar falsament, i fent ús dels meus drets i per tal de rentar la meva imatge, sobre l’escrit d´aquest Sr haig de puntualitzar el següent:
    El moment de defensar el meu honor i dignitat familiar va començar fa 4 anys al ser víctima indirecta de dos abusos d’autoritat. Un per una denúncia capritxosa per conducció temerària de la qual el denunciant no va aportar cap prova, i d’una detenció per un delicte greu, quan no passava d’una suposada falta lleu (així es va tipificar i jutjar).
    Els recursos són molt fàcils de desestimar quan és el mateix agent el denunciant i l’instructor de l’expedient.
    Totes les filtracions, desplegament de pancartes i altres... els hauria d’exposar documentalment perquè algú li dones mínimament credibilitat.
    Cap procediment es dóna per perdut, i menys d’entrada quan està ben documentat.
    El Sr Síndic de Greuges no s´ha postulat mai al seu favor, ans al contrari, va fer una recomanació a l´Ajuntament, i també està documentat.
    Jo no puc donar les gràcies a ningú , doncs no tinc tants contactes com aquest Sr, que el cobreixin sota del seus paraigües i li treguin les castanyes del foc quan fa actes de dubtosa legalitat.
    El rancor, l’enveja i la venjança són conceptes que per l’ensenyança que he rebut no existeixen al meu entorn familiar. Deu parlar per ell , per què jo gràcies al meu suor , tant familiar, social, professional i patrimonial, no tinc res a envejar a aquest Sr.
    Seria molt trist i greu per la democràcia que quan es vulnerin i es trepitgin els drets d’una persona, aquesta no pugui fer ús del dret de denúncia, el qual li pertany com a ciutadà que paga religiosament els seus impostos, gracies als quals aquest Sr cobra cada mes.
    El cost moral és el mateix per a tothom , només depèn del valor que li vulgui dona cadascú.
    Si aquest Sr porta 32 anys de servei, jo en porto 34 , hi he viscut situacions tan o més desagradables que les d’aquest . Tinc els carrers de Llagostera molt més trepitjats que aquest Sr.
    No faci una altra acusació falsa, afirmant que vaig mentir en seu judicial per encobrir un fill, quan ni tan sols consta el meu nom en el procediment, tot hi havent-ho demanat dues vegades.
    L’assetjament és el que aquest Sr aplica als agents que no li cauen bé, anteriorment i actualment i de fer complir la Llei i l´Ordre “sense distincions “, em reservo els comentaris.
    Al final aquest procés comença quan un noi fa una mitja virolla amb el seu vehicle en un descampat al costat d’una carretera, en la qual aquest Sr no té competències i pel motiu que sigui, ara si “enveja , rancor o venjança “ ( puc mostrar públicament la sentència absolutòria del meu noi ), aquest decideix posar una denúncia per conducció temerària, quan sabia molt bé que no passava de ser una possible negligent fora d´una via de circulació.
    Només faltaria que desprès d´haver patit dos abusos d´autoritat i d’haver-nos trepitjat tots els drets que garanteix la Constitució intencionadament, ens hàgim d´agenollar davant d´aquest Sr demanant clemència i perdó, i disculpar-nos d´uns fets causats per la seva ineptitud o mala fe intencionadament, i per més INRI recolzats per persones de dubtosa imparcialitat.
    El circ, mediàtic o no, és el que té muntat aquest Sr a Llagostera on no paren d´entrar i sortir aspirants a Policies , tal com si fos una ampliació de l´Escola de Mollet.
    Sr Linde, faci una reflexió sobre els 30 comentaris que s´han publicat davant dels 6 seus, en un mitjà de comunicació local, del que opinen uns quants veïns de Llagostera i de fora, sobre el tema ( no el 99% que diu que li donen suport ). Faci un examen de consciència i tregui conclusions de qui és, el que no es mereix pertànyer a aquest col·lectiu , i de vestir l´uniforme de color blau.
    Baixi del núvol i no busqui bruixes ni gent amagada a l´ombra. Aquestes van desaparèixer al segle XIII quan els Xinesos van inventar la pólvora.
    Nomeé em queda donar les gràcies a les persones de Llagostera , i d’Andalusia que han fet els seus comentaris al Poll Tv, a veure si a qui toca , fa una verdadera “ REFLEXIÓ “ , ……….. i dono aquest vergonyós assumpte per tancat.

    Salutacions Alfons Pelegrina Mir

  • Convidat (Oscar)

    Permalink

    Els draps bruts es netejen a la comisaria, i no pas en un fórum públic del poble. Quin espectacle vergonyós que ens esteu oferint gratuitament

  • Convidat (Sopa de gallina)

    En resposta a: Convidat (Oscar) Permalink

    Pués perque hi participes? A ningú li agrada però tothom ho mira!

Deixa els teus comentaris

0
termes i condicions.